PDA

View Full Version : Intrebare distributie si consum

Dogy
02-08-2011, 05:20 PM
Va salut, tocmai mi-am luat o corolla, am mai vorbit acum cateva zile in legatura daca este euro 3 sau euro 4, dar acum am gasit direct sa scrie pe talon euro 4.

Sincer masina imi place la nebunie, merge bine, silentioasa, are 107000 KM si merge de rupe.

Acum am 2 intrebari...

1.La cati Km trebuie sa schimb cureaua de distributie?este motorul de 1,6 110 cp Sol
2.De la dealer-ul de care am luat-o si pana acasa(sunt in germania) am avut 180 de km, am bagat 18 litri de benzina si am mers intre 130KM si 170KM tot drumul pe autostrada, ideea este pe bord scrie consum de 12, 6......este normal?
Masina a fost statuta cam 2 luni in parcare.

In rest merge brici, sunt multumint de ea.

Eu am condus pana nu de mult toyota land cruiser ,toyota avensis si logan 1,6 16 valve...bine si nenumarate masini dar in mare parte cele 3.

Sa auzim de bine.

The_Kid
02-08-2011, 06:47 PM
sa o stapanesti sanatos, foloseste butonul "search" inainte sa pui o intrebare si o sa gasesti mult mai multe raspunsuri decat o sa primesti deschizand un topic

Dogy
02-08-2011, 10:05 PM
sincer de 2 zile de cand mi-am luat-o tot citesc la topicuri..dar inca nu am ajuns sa dau de cele care am intrebat pana acum, dar o sa mai caut.

che
03-08-2011, 09:32 AM
nu are curea de distributie , e pe lantz daca e benzina . in schimb mi se pare caai filtru de benzina daca e modelu inainte de facelift, consumul este fff normal nu te speria . la vitezele alea atat e :D.

Dogy
03-08-2011, 11:02 AM
http://img853.imageshack.us/img853/3610/cimg0721.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/853/cimg0721.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Asta e masina, sper sa se vada in poza , m-am uitat la motor si are in partea stanga cum te uiti la motor o curea lunga cu niste intinzatoare si imi da de inteles ca nu e pe lant.

Acum sincer voi sunteti mai experimentati, ideea este ca daca este sa o schimb la cat o schimb? 120000KM? m-am tot uitat pe site si inca nu am dat de raspunsul care il caut si la functia search nu gaseste.

kte
03-08-2011, 11:21 AM
aia e cureaua de accesorii nu de distributie

The_Kid
03-08-2011, 12:36 PM
aia e cureaua de accesorii nu de distributie
acolo s-au uitat si niste mecanici la a mea si au zis ca trebuie schimbata distributia =))

che
03-08-2011, 03:04 PM
la ce mecanici ai fost ... ma mir cum de nu iti spusera ca tre sa ii schimbi motoru ....

mashina este cu facelift. deci are lantz. si nu are filtru de benzina. cureaua de accesorii trebuie schimbata la 120 000 km sau 5 ani parca .... poti sa o schimbi daca nu apare nicaieri ca a fost schimbata in cartea de service . daca nu o iei si o schimbi aks nu e mare shmecherie in 5 -10 min nu ai ce face.

Dogy
03-08-2011, 10:58 PM
nu ma bag sa schimb sa nu fac vre-o prostie, maine o sa-i fac o poza din interior de la motor , v-a cred ca este pe lant dar e tentanta ideea ca ar fi pe curea acolo.
SI sa inteleg ca lantul nu se schimba la o anumita perioada?::D

Astazi am fost sa-i schimb uleiul, am ajuns intr-o benzinarie cat mallul d ela vitan de mare, unde era benzinarie, spalatorie auto si 6 rampe pentru schimbarea uleiului.

Am stat 5 minute la coada, ca una intra alta iesea, dureaza 7 minute schimbul de ulei la ei, am bagat-o pe rampa, am deschis geamul, i-am dat talonul, m-a intrebat cat Km are masina, si in 2 min a bagat pe calculator datele din talon si i-a a parut exact ce ulei este recomandat, erau 2 variante, una de 0w30 shell hellix ultra numa stiu cum care m-a costa cu tot cu filtru si manopera 99 euro si 5w30 shell hellix ultra simplu 60 de euro.
i-am zis ca vreau asta la 60 de euro, si in alte 2 minute a scurs uleiul cu o pompa vid care tragea uleiul fortat din motor, si in alte 3 minute a pus filtru nou si ulei nou.
Mi-a zis sa-i dau o cheie, dupaia am oprit-o , s-a uitat dupa 1 minut la joja, mi-a aratat-o si mie si am plecat mai departe.

Super treaba la nemtii astia.

Acum problema cu.. consumul persista, tot 12, 5 sau 13 imi apare pe display ca ar consuma..si am mers cu ea relaxat pe autostrada cu 100 la ora...deci ramane proba cu plinul si dupaia completare si vad cat mi-a consumat.

Se poate resofta sau reseta softul?poate e ceva de la softul masinii ca cateodata schimba de pe cd pe radio fara sa-i fac eu ceva...

inca cateva poze

http://imageshack.us/g/232/cimg0731.jpg/

che
03-08-2011, 11:24 PM
se reseteaza tinind apasat butonul ala de changetrip/navi pana face biip :).. io zic sa schimbi shellu ala :)) ... daca mai vrei mashina

Dogy
03-08-2011, 11:58 PM
de ce zici ca nu e bun? ce ar putea sa aiba? majoritatea fac aici in germania asa, atunci cand nu mai sunt pe garantie.

che
04-08-2011, 09:58 AM
nush, shell ul cel putin la noi e ciunga in par ca ulei .. nici nu prea se vinde ...

Dogy
04-08-2011, 12:34 PM
de resetat butonul ala stiu, eu ma referam la resetarea generala sau resoftarea caculatorului de bord cu un laptop cum fac aia in service :D

Mai acum sincer aici totul merge legal si toate produsele in special cele de la nemti sunt certificate TUV .
Eu zic ca nu am bagat ceva de proasta calitate si la cate masini sunt in fiecare zi acolo (3 rampe din 6 sunt mereu ocupate) nu cred ca ar fi problema cu uleiul.
Dar o sa mai cercetez pe internet sa vedem care e treaba cu uleiul asta.

Mersi de sfaturi si de ajutor, o sa mai revin cu intrebari si noutati :coolspeak:

Dogy
04-08-2011, 09:44 PM
Am rezolvat enigma cu..consumul, mi-e imi arata 14 sau 14, 5 KM pe litru nu 14 litri la suta de km.

Zice exact asa 14KM/litru

Inseamna ca fac 14 km cu un litru nu 14 litri la 100 de km :))

:worthy:

The_Kid
05-08-2011, 01:06 AM
Am rezolvat enigma cu..consumul, mi-e imi arata 14 sau 14, 5 KM pe litru nu 14 litri la suta de km.

Zice exact asa 14KM/litru

Inseamna ca fac 14 km cu un litru nu 14 litri la 100 de km :))

:worthy:

aa da, mi-a trecut prin cap asta dar am crezut ca merge ales litru/km si litru/mile
..multi eroi dupa razboi nu? :)

Dogy
05-08-2011, 09:30 AM
Pai era dat naibi consumul meu, cu cat mergeam mai incet cu atat imi parea ca imi consuma mai mult:biggrin:

Am luat fiecare buton, l-am apasat de 100 de ori, l-am analizat pana la urma neuronul ala care il mai am a zis sa faca un ultim efort =))

Deci la 14Km/l imi consuma cam 6%?

Inca o intrebare, m-am uitat pe sub scaunele din fata si am o gramada de fire, cabluri bagate in niste mufe....

Care e treaba cu ele?pentru incalzirea in scaun?sau?

che
05-08-2011, 09:52 AM
da da da, asa am avut si io o temere o data dupa ce a umblat un amic la CB si in loc de l/100 arata l/km :)) tare oricum faza

The_Kid
05-08-2011, 12:54 PM
firele sunt pentru airbag
daca ai incalzire ar fi trebuit sa gasesti butonul :)

catoyota
05-08-2011, 10:23 PM
ma iertati ca intervin..
Am o intrebare pentru cei care se pricep...
Eu la masina mea ,o toyota ... am intre scaunele din fata si bancheta din spate un manson lat de cauciuc...(35x35cm) nu e prins cu nimic,l-am pus in portbagaj sa nu calce cineva pe el..... stiti de la ce e????
Scuze!!!

The_Kid
06-08-2011, 02:38 PM
fa si tu o poza :P

Dogy
06-08-2011, 09:27 PM
si eu am avut un bidon de plastic lung de 30 cm si in diametru de 8 cm, am vrut sa zic aici pe forum de la ce poate sa fie..dar m-am uitat mai cu atentie si avea eticheta de Coca cola, asa ca am luat bidonul din masina si am rezolvat problema :D

Scuze, am glumit mai sus, intradevar pune o poza sau ceva de genul, ca asa dupa cum zici tu ..un manson ...este vag.Poate ca i-a trebuit in casa la om inainte sa o vanda si l-a uitat in masina..

Dogy
11-08-2011, 05:28 PM
Am revenit cu o intrebare, daca eu am in talon la sectiunea cauciucuri 195/60R15 88v pot pune alte cauciucuri 195/50R15 85H?

Nu stiu ce inseamna 88v si 85H.

Daca stie careva , ca nu vreau sa am probleme cu politia, mai ales politia din germania ca astia nu se uita la spaga :)

inca ceva, editez , m-am uitat pe cartea masina aia mai mare, si acolo scrie ca pot avea voie si 195/55R16 87V
acum mai adaug o intrebare, am voi sa pun R16 pe masina daca nu e trecut si in talon?sau de ce nu au trecut si in talon?

elenuka
11-08-2011, 06:55 PM
Am revenit cu o intrebare, daca eu am in talon la sectiunea cauciucuri 195/60R15 88v pot pune alte cauciucuri 195/50R15 85H?

Nu stiu ce inseamna 88v si 85H.

Daca stie careva , ca nu vreau sa am probleme cu politia, mai ales politia din germania ca astia nu se uita la spaga :)

inca ceva, editez , m-am uitat pe cartea masina aia mai mare, si acolo scrie ca pot avea voie si 195/55R16 87V
acum mai adaug o intrebare, am voi sa pun R16 pe masina daca nu e trecut si in talon?sau de ce nu au trecut si in talon?

Pentru indicele de viteza si cel de sarcina ai lamuriri aici:
http://www.blackcircles.com/general/load-rating
http://www.blackcircles.com/general/speedrating

sau aici:
http://www.anvelopeweb.ro/help

Dogy
11-08-2011, 08:19 PM
Ce domnisoara serioasa , multumesc, dar inca mai am nevoie sa inteleg daca merge sau nu R16 in loc de R15

elenuka
11-08-2011, 08:23 PM
Ce domnisoara serioasa , multumesc, dar inca mai am nevoie sa inteleg daca merge sau nu R16 in loc de R15

Cu placere! Pentru restul informatiilor ii las pe cei care se pricep sa-ti raspunda! :biggrin:

Methane
12-08-2011, 10:32 AM
Cred ca poti pune R16, dar trebuie sa iei in calcul costul mai mare al anvelopelor pe 16" si costul jantelor. Diferenta intre dimensiunea initiala pe 15" si ce pe 16" este de 5,9 mm in diametru (0,98%) si iti va creste un pic viteza reala fata de cea afisata de vitezometru. http://www.alloywheels.com/tyrecalc.asp

che
12-08-2011, 11:15 AM
poti pune ce e scris in cartea de identate a mashini.

Dogy
12-08-2011, 01:13 PM
Cartea de identitate a masinii este talonul ala mic sau foaia aia mai mare ca de A4?

Ca daca merge sa schimb, la anu o sa cumpar niste genti cu tot cu cauciucuri pe 16 mai ales ca imi v-a creste viteza putin este un lucru de bine , pot merge cu aceasi turatie a motorului mai repede.

Singura idee ar fi ca trebuie sa iau mereu foaia aia mare A4 dupa mine sa le arat la politisti.

Hmm, cred ca o sa opresc la un politist pe strada si il intreb, mai sigur de atat nu se poate :)).

Multumesc de ajutor.

Methane
12-08-2011, 01:23 PM
Nu ai treaba cu politistii. Oricum la ITP mergi cu cartea de identitate a masinii (foaia aia A4)

The_Kid
15-08-2011, 02:06 AM
Cartea de identitate a masinii este talonul ala mic sau foaia aia mai mare ca de A4?

Ca daca merge sa schimb, la anu o sa cumpar niste genti cu tot cu cauciucuri pe 16 mai ales ca imi v-a creste viteza putin este un lucru de bine , pot merge cu aceasi turatie a motorului mai repede.

Singura idee ar fi ca trebuie sa iau mereu foaia aia mare A4 dupa mine sa le arat la politisti.

Hmm, cred ca o sa opresc la un politist pe strada si il intreb, mai sigur de atat nu se poate :)).

Multumesc de ajutor.

ca sa lamurim o chestie, genti folosesti elenuka, tie iti trebuiesc jante

Dogy
15-08-2011, 11:40 PM
Stia ea ceva :)) geanta hermes dar mi-e imi trebuie janta de toyota :))

Dogy
06-09-2011, 05:22 PM
Va salut din nou, am revenit din scurta vacanta prin Romania si dupa 4000 de km parcursi in 2 saptamani am dat de 2 probleme.

Una ar fi ca in mers daca pun frana dar nu mereu incepe putin sa trepideze masina, eu ma gandesc la un disc ovalizat.

Iar cea de a doua problema ar fi ca se aude ca un scartait la apasarea pedalei de ambreiaj, ca si cum ar fi uscat acolo ceva , cablu sau alta piesa.Cursa pedalei este k, nu intampina dificultati, doar ca se aude scartaitul asta.

Acum intrebarile sunt : costa mult un disc de cumparat nou si schimbat? e dificil de schimbat? si de unde imi dau seama pe ce parte este ovalizat?

Si cablul repectiv merge uns? este un inceput de sfarsit si trebuie schimbat?

In rest toate bune la ea , merge de rupe, nu consuma ulei, are putere peste cat ma asteptam, ca la dus am avut si remorca cu mine, si pe dealu negru nici nu mai simteam ca trag ceva la urcare, am observat ca are totusi cuplu mare, nu mereu trebuie sa o schimb din treapta 5 in treapta 4 ca sa urc un deal abrupt sau sa intru intr-o depasire cand am 2000 de ture.

Sa auzim de bine.:)

Blacklord
08-09-2011, 10:16 AM
Discurile se schimba pereche , nu doar 1. Discurile o sa te coste intre 60 si 120 E (din ce am auzit).Legat de scartaitul pedalei de ambreiaj, vezi ca s-a mai discutat pe forum. Cu niste WD-40 sau cu un pic de vaselina ar trebui sa rezolvi problema.

Dogy
09-09-2011, 02:00 PM
Nu sunt asa scumpe discurile, acum sa vad cu manopera ca aici in germania e cam scumpa, poate ma documentez eu si incep sa le schimb chiar eu.
Am dat la search dar am gasit ceva raspunsuri dar legate de altceva decat de ceea ce as vrea sa stiu, dar o sa iau topicurile la rand pana gasesc.

Eu m-am uitat acolo la pedale sa gasesc cablul ala dar e locul prea stramt si ingesuit.

O sa ba bag cu o lanterna si un tub plin cu vaselina...trebuie sa iasa ceva:D

mersi de raspuns.

Dogy
02-11-2011, 05:35 PM
Salutare din nou, a venit iarna si am schimbat gentile cu tot cu cauciucuri de vara pentru cele de iarna, cand am facut schimbarea m-am uitat la dicuri si placute, cele din fata arata binisor, dar placutele din spate parca nu se mai vad:( adica nu mai e spatiu intre suportul care tine placuta si disc.
Acum sincer trebuie sa desfac si sa scot placuta sa vad exact cata ""carne mai are"", dar intrebarea este cum??
Aveti o poza sau o schita pusa pe forum ca sa-mi fac o idee?as vrea sa cumpar eu placutele si sa le schimb dar m-ar ajuta un sfat de la voi asa mura in gura ca la prosti ca sa mearga treaba bine :))

Multumesc

jordy
03-11-2011, 12:29 AM
Dogy, pentru schimbatul placutelor pe spate stiu ca iti trebuie o scula speciala, o chestie pentru departat. Si trebuie sa ai grija sa fie aliniate corect.
La ultima revizie eu am gasit la a mea placutele pe spate uzate oblic - am schimbat si discuri si placute. De 2 ori mi-a dat jos mecanicul una dintre roti pt ca nu reusea sa o alinieze corect.

Daca te hotarasti sa intreprinzi actiunea, macar fa un howto cu poze, poate mai convingi pe cativa.