PDA

View Full Version : Boxele din fabrica....

kikic
08-04-2007, 12:47 PM
Salutare!
ce ziceti de boxe?Am o Corolla hatchback 1.6 Xellence si nu prea sunt multumita de boxele din fata.....se tot aude o "bazaiala"...mai ales la CD

bdi
11-04-2007, 05:35 PM
poate daca dai mai incet volumul:D .. just joking. La mine nu face nici o bazaiala. Poate ai tu o problema la boxe.

kikic
11-04-2007, 09:00 PM
da...poate intr-adevar le cam dau tare dar tot nu-i normal sa se aude asa prost..............aveam pe Dacia boxe mai bun!!!serios

maxu
11-04-2007, 09:25 PM
ce casetofon ai pe masina, cel OEM ? sau ai pus unul aftermarket ?

kikic
12-04-2007, 08:46 PM
sunt boxele din fabrica.....4 difuzoare din modelul Xellence

Oestereich
12-04-2007, 10:13 PM
Salutare !

Cred ca mai intai trebuie sa stabilim ceva : de ce spui ca " se aude mai ales la CD " ? Cand este pe radio la volum mare nu se mai aude ?
Incearca sa vezi daca bazaitul este de ex in ritm cu Bass -ul pe volum mare...pot fi 100 de cauze si 10000 de pareri....
Daca este in ritm cu Bass , atunci verifica daca toate plasticele din jur sunt prinse bine, surubelele de la difuzor sunt stranse sau (avand in vedere volumele mari la care inteleg ca asculti muzica ) vezi daca nu cumva ai fisurat membrana....
Daca il auzi mereu (si la volume mici ) dar doar pe Cd atunci poate fi o problema la CD...
Vezi...deja am enumerat cate ceva.....
Deci : identifica cat mai precis momentul aparitiei ...si mai vorbim..
Off : personal nu am fost foarte impresionat de difuzoarele spate (luneta )de pe noua Corolla (pe care o astept....)
Mi se par subdimensionate.....daca totusi voi avea rabdare pana vine,daca mai vine, probabil ca voi aplica un up grade...nu mor din 6 difuzoare mai capabile....
Mai vedem....mai vorbim.....
O seara placuta !

maxu
13-04-2007, 10:56 AM
kikic - te-am intrebat ce CASETOFON, head unit, CD-player, etc ai montat pe masina - cel din fabrica, sau altul, pus ulterior. Nu de boxe.
Boxele de pe toyo sunt mai slabe de obicei, iar casetofonul original are un built in equalizer care modifica bas, inalte etc in functie de volum; eu am pus pe rav alte boxe, si sunau mai naspa decat cele originale, si am revenit la ele.

kikic
13-04-2007, 05:44 PM
Salutare!!!
Maxu: am castofonul din fabrica.....nu am apucat sa modifica nimic.....am masinuta din noiembrie.

Oestereich: Deja m-a depasit problema.........bazaitul se aude din CD, dar pe radio nu imi amintesc prea bine...o sa fac proba! nu prea mai ascult radioul......vorbim cand aflu

va multumesc de sfaturi si poate reusesc sa ajung si eu la intalniri....
un weekend placut va doresc!!!

Veve
31-07-2007, 07:46 AM
Kikic... uite-te aici http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=604 sper sa te lamuresc pe larg. Cat despre bazaitul ala... ii zice distorsiune... Frecventele sinusoidale se "sparg" in varfurile de semnal pe care playerul din fabrica nu le reda la nivelul filtrarii (pe scurt - da muzica mai incet sau scoate din bass)

Veve
31-07-2007, 07:55 AM
@oesterich... nu e de la plastice... o sa razi dar se comporta mai bine ca la un bmw...

Daca auzi bazaitul si la volum mic... este de la electrica (iti intra mai mult curent in player decat trebuie)... Iar membrana se sparge..nu se fisureaza :)... prima e subrezirea membranei, apoi la al doilea varf de semnal (sa-i zicem bass sau tras bursc) crapa... (e chestie de milisecunda/vibratie).

Cand o sa-ti vina Corolla sa nu-ti pui pe plafon.. este un porbagaj mic (300L) si n-o sa faca rezonanta corespunzatoare pentru 6x9... Cu referire la cele 6 boxe... o sa ti se auda praf... lasa 4 si bune... iti recomand cu caldura Hertz Dieci (special proiectate sa mearga direct pe HU - sensibilitate mare) sau Hertz Hi-Energy (amplificate)... nu o sa-ti para rau.. iar daca nu-ti place iti promit ca ti le cumpar la pret de noi :) Revenind, la 6 boxe deja faci o mare salata (boxe ma refer la cele de 16 sau 16.5cm - nu la tweetere). Daca tii mortis sa ai tu neaparat 6 boxe (care sa se auda bine), trebuie sa pui un DSP (procesor de sunet - a nu se comfunda cu egalizatorul), care aliniaza difuzoarele... DSP-ul costa de mai bine cumperi statie si alte boxe.

Daca vrei sa faci upgrade la sunet contacteaza-ma si iti raspund la toate :)

razzmatazz
31-07-2007, 01:01 PM
am dat prin showroom azi sa ascult boxele de pe corolla pe bucati. m-ati facut curios.

am bagat un cd cu kraftwerk si i-am dat fade fata/spate. alea pe fata se aud decent, si incet si tare (pentru standardele mele). alea de pe spate suck. big time.

veve, tu stii ce planuri am. o sa incarc un amplif/sub blaupunkt pe masina. in conditiile astea, se poate trai si fara boxele spate stock, nu-i asa? sau ar trebui completat sistemul cu alt set de boxe?
merci!

Veve
02-08-2007, 04:16 AM
Poate o sa ti se para ciudat.. dar masinile preparate specialt pentru concursurile de claritate.. au doar 2 boxe.. un sub f mic... si o statie... (bine.. toate insumeaza peste 3000 euro cu tot cu player)... poti trai si fara alea de pe spate... desi nu vad de ce te-ai lipsi de ele... :)... in fine.. tot ce e aftermarket e oarecum low quality... cu mici exceptii... acum nush ce standarde ai tu :)... Daca vrei sa te apuci de-o treaba.. pune Hertz Dieci fata spate... (in fata ai difuzoare + tweetere) iar in spate coaxiale in usi... te costa in jur de 450 RON (toate difurile din masina)... sunt destul de bune ca pret iar pentru calitatea lor iti garantez ca depasesc multe branduri (pioneer, clarion etc) care costa chiar si 5 mil perechea (de doua)... Am ascultat si primele 5 mil in asa ceva ii bag :)... Uite.. pentru info la asa ceva intra pe www.hertzaudiovideo.com (http://www.hertzaudiovideo.com) dai la products apoi Dieci... in fata ai DSK si in spate DCX... e cea mai buna solutie (pret/calitate) din europa. Asta informativ: daca te uiti la oferta importatorului o sa vezi ca cel mai scump subwoofer (fara incinta) sare de 3.000 RON (30 mil rol)...

P.S. pentru o masina mai maricica se recomanda si in spate (in usi)... pentru a nu pierde nivelul spatial (3D)

IS82JEF
05-10-2007, 09:17 AM
sal...
daca tot e vb de boxe.... a schimbat careva boxele la noua corolla...ce a-ti pus in loc?

Veve
05-10-2007, 05:39 PM
Inca nu s-a anuntat nimeni cu noua corolla cu boxe schimbate... Dar corolle vechi avem :)...

La noua corolla nu mai stiu exact daca boxele din spate sunt free-air sau au o incinta. Sunt de 13, 16 sau 16.5 sigur. Si se aud impecabil cu bass-ul 0... pentru bass pui un sub mic sa completezi :)... eu asa mi-as face o chestie cu low-budget.