PDA

View Full Version : Consumabile OE vs aftermarket

Paul
29-03-2011, 12:13 PM
Dragi forumisti,
Sunt pus in situatia de a alege pentru revizie consumabile OE sau aftermarket.
Din experienta voastra, merita sa platesc mai mult pentru OE? Exista o diferenta calitativa
?
Spre exemplu, am primit o oferta pentru un filtru motorina OE la 230 lei (nu de la reprezentanta). Un filtru MANN pe la magazinele de piese online este intre 90 si 115 lei. Cunoaste cineva cine produce pentru Toyota filtre motorina OE? Dar filtre aer, ulei?

Deasemenea, trebuie sa schimb placutele de frana. Pana acum am folosit placute OE si am fost multumit. Ce alte modele care sa se apropie de calitatea OE sau chiar s-o depaseasca, cunoasteti? Eventual cu un pret mai scazut/set... Mentionez ca nu am un stil de condus sportiv. Doresc ca uzura placutelor si a discurilor sa fie minime, iar franarea ferma.

In situatia in care se va constata ca vor trebui schimbate si discurile de frana (revizia de 90.000km), merita sa ma orientez spre OE sau discurile ATE sunt suficient? (diferenta intre ATE si OE este de aproximativ 200 lei/set discuri fata, in favoarea ATE)

Va multumesc.

kte
29-03-2011, 03:22 PM
-la unele merita dar la majoritatea nu merita piesele toyota, pecuniar vorbind
-exemplu: bujiile denso le gasesti la 15 lei bucata pe piata iar la toyota sunt cel putin triplu, placutele la avensis sunt 670 la toyota fata/spate iar pe piata placute echivalente calitativ sunt la juma de pret si exemplele pot continua
-mai rasfoieste si tu forumul si vei gasii destule discutii pe tema asta

Paul
29-03-2011, 06:14 PM
-la unele merita dar la majoritatea nu merita piesele toyota, pecuniar vorbind
-exemplu: bujiile denso le gasesti la 15 lei bucata pe piata iar la toyota sunt cel putin triplu, placutele la avensis sunt 670 la toyota fata/spate iar pe piata placute echivalente calitativ sunt la juma de pret si exemplele pot continua
-mai rasfoieste si tu forumul si vei gasii destule discutii pe tema asta

Multumesc de reply, Kte.
Intre timp am gasit mai multe discutii despre placutele EBC Greenstuff de care lumea pare a fi destul de multumita.
De calitatea filtrelor de combustibil MANN stie cineva ceva? Stiu de renumele firmei pe plan mondial, dar ma gandesc ca la calitatea combustibilului la noi este nevoie de un filtru mai mult decat performant. Daca nu ma insel, filtrul OE are un senzor de apa. Exista vreun alt filtru aftermarket care sa aiba un astfel de senzor? Corectati-ma va rog daca spun balarii.

Multumesc.

LittleM@n
29-03-2011, 07:58 PM
Da, poti lua MANN linistit.
Daca exista o piesa aftermarket care sa inlocuiasca una OEM, in 99% din cazuri va avea aceeasi forma (sau asemanatoare), si va indeplini aceleasi functii; deci nu-ti mai face probleme de senzori, filtre, si alte chestii, pentru ca trebuie sa aiba; daca nu au, te duci si ii dai cu ele in cap celui care ti le-a dat.

bispider
03-04-2011, 01:47 AM
salut,

la ultima revizie (45000km) eu am pus placute de frana TRW (aprox 140 lei setul), filtre japan/nipo parts (recomandate de mecanic) si ulei castrol. ulei original am folosit doar la cutia de viteze pt ca nu am gasit la niciun producator ce trebuie (75W). bujii nu am gasit denso asa ca am pus NKG echivalente (nici cei de la servce toyota nu aveau denso, lucreaza cu bosch). pot zice ca sunt multumit de achizitiile facute. la placutele de frana as merge pe greenstuf insa doar cu discuri potrivite, altfel cred ca le uzeaza prematur

Paul
09-04-2011, 04:43 AM
Intr-un final, am facut ieri revizia la GTC. Ca de obicei, multumit de serviciile oferite. :respect:
Filtrele Mann si Nipparts s-au potrivit perfect. Sper sa se dovedeasca a fi si de calitate.

La verificarea placutelor de frana am inteles ca nu ar fi nevoie sa fie schimbate acum. Mai merg pana la revizia urmatoare.

La demontarea filtrului de combustibil vechi (OE) am constatat ca era fabricat in Japonia de catre Denso.

Va multumesc pentru recomandarile facute.

kte
09-04-2011, 10:16 AM
intra si tu la aria cu costuri de revizii de la service si da-ne mai multe detalii

xavier
18-05-2011, 10:35 PM
are cineva la indemana un Toyota Microcat ?
Daca da,va rog vreau si eu un cod pentru o maciulie schimbator piele ,dotare SOL pe XP9.
multumesc.

John Jackson
28-09-2011, 11:39 AM
Your point of view is so wonderful, and I feel very interesting. I have a lot of immature idea where you get the answer, I will continue to focus on your posts, I hope you can continue to update, I will put my views and ideas to share with you.

Green Weight Loss Tea (http://www.slimmingshops.com/)
p57 hoodia (http://www.slimmingshops.com/p57-c-18.html)
Ralph Lauren Polo Shirts (http://www.buypoloshirtsnow.com/)
Men's Ralph Lauren Shorts (http://www.buypoloshirtsnow.com/mens-ralph-lauren-shorts-c-36.html)