View Full Version : motor D-CAT 180 CP
Malina
03-04-2007, 12:15 PM
Are cineva Rav4 D-CAT 2,2 180 CP? Ce motorina foloseste? Mie mi s-a recomandat Euro 5, desi motorul este Euro 4. E vreo problema?
Predator
03-04-2007, 01:21 PM
Motorul 2.2 D-4D 177cp are nevoie de o motorina de calitate foarte buna!
Probabil de aceea ai primit ca recomandare motorina EURO 5. Se presupune ca aceasta ar fi superioara celei EURO 4.
Nu are rost sa'ti spun sa testezi motorina de la statiile de alimentare, pentru ca o faci pe motorul tau.
Incearca sa le eviti pe acelea cu "renume".
Numai bine! si sa te bucuri de masina!
Malina
03-04-2007, 01:45 PM
multumesc. o intrebare: D-CAT este acelasi lucru cu D-4D?
Predator
03-04-2007, 01:57 PM
NU.
D-4D = Direct Injection 4 Stroke. Adica denumirea motoarelor Diesel Common-Rail de la Toyota.
D-CAT = Diesel Clean Advanced Technology. Adica un motor D-4D curat, cu noxe scazute.
Malina
03-04-2007, 02:05 PM
Pai, eu am D-CAT. Sa inteleg ca este si mai pretentios decat D-4D?
Toyota spune ca din cauza motorinei proaste nu importa acest model datorita calitatii proaste a motorinei, dar nu prea cred. Sunt deja destule masini cu motorul asta, si nu am auzit de probleme. De pe forum colegul batranu are acelasi motor.
Si la noi mai e o vorba - iau motorina euro 5, ca sigur e euro 4, etc. Va trebui sa incerci sa vezi care ii prinde bine masinii tale, sau tot colegul batranu sa te lamureasca.
Predator
03-04-2007, 02:23 PM
Da. Este cel mai puternic D-4D de pana acum (177cp).
Si da. Este si mai pretentios la carburant decat un D-4D obisnuit.
Sa'ti spun o treaba care te va pune pe ganduri: modele Toyota care, in alte tari, sant echipate cu motorul 2.2 D-Cat, nu se importa in Romania. Motivul? Combustibilul de la noi.
Asa ca, mare atentie la ce motorina pui in el!
Vezi ca este la aria D-4D un thread referitor la acest motor.
Numai bine!
Malina
03-04-2007, 02:50 PM
Multumesc pentru pareri. Pe Batranu', il provoc la discutii.
batranu
10-04-2007, 09:29 PM
Multumesc pentru pareri. Pe Batranu', il provoc la discutii.
Malina, cind am luat masina din germania, cei de la toyota mi-au spus ca pot pune motorina de la orice pompa atit in germania cit si in austria. Pentru romania mi-au mentionat sa pun motorina cea mai buna pe care o gasesc.
motorina euro 4 sau euro 5 (nici o motorina din romania nu are aceasta titulatura corecta, asa ceva nu exista!!!) euro 4 nu este euro 4 conform normelor europene.
am vazut la rompetrol afisat la pompa "motorina euro 5", cind am solicitat buletinul de analiza al acestei motorine, nu exista in acesta titulatura de euro5, deci este o treaba pur negustoreasca. nu ar fi exclus la noi sa apara scriptic si motorina euro 8
revenind la motorul d-cat trebuie sa-ti spun ca toyota indica ca, continutul de sulf sa fie cit mai mic si cifra cetanica sa fie mai mare de 50ppm.
in romania singura motorina care cel putin scriptic satisface aceste conditii este motorina premium de la omv (cea adusa din austria)
Malina
11-04-2007, 09:41 AM
Multumesc, voi tine cont. Totusi, iti trimit un link. Ce spui? Nu de alta, dar OMV-ul nu prea este in drumul meu.
http://www.rompetrol.com/cms/rompetrol_companie/products/2007/euro5_motorina.pdf
batranu
11-04-2007, 04:38 PM
Multumesc, voi tine cont. Totusi, iti trimit un link. Ce spui? Nu de alta, dar OMV-ul nu prea este in drumul meu.
http://www.rompetrol.com/cms/rompetrol_companie/products/2007/euro5_motorina.pdf
Continutul de sulf este mai mare ca la omv, nu te sfatuiesc.
Am pliantul, de la rompetrol si nu scrie "euro 5" ci scrie "motorina efix".
raman la parerea ca denumirea de euro 5 este improprie, nu exista asa ceva, in romania cel putin. eu nici afara nu retin sa fi vazut aceasta denumire.
2zz-ge
12-04-2007, 08:21 AM
Salut,
Atentie MAXIMA la calitatea motorinei!OMV si MOL sunt cele folosite de subsemnatul.Dupa 28.000km ,nu a existat nici o problema.Ca parere personala pur subiectiva cu MOL parca e mai sprintena.
In ceea ce priveste fiabilitatea motorului totul e ok.Cand te duci la service
pune-i sa-ti verifice colierele de strangere de la furtunele turbinei.Unul dintre ele are prostul narav sa cedeze si ramai fara presiune.Vei simti asta auzind un suierat puternic si masina nu poate depasi 90km/h.Se schimba fara probleme.In rest da-i bataie ca motorul e de belea!
Malina
12-04-2007, 02:17 PM
Merci pentru sfaturi, baieti! Voi tine cont de ele.
Salutare tuturor,
Numele meu este Raul sunt din BV, l-am intrebat numai pe maxu si la el nu e nici o problema, poate ma lamuriti voi,
Aud cum balangane motorina in rezervor cand consum vreo 5 l dupa ce fac plinul, o mai aud cand plec de pe loc,( sa nu-mi spuneti sa dau muzica mai tare )
merci
Salut,
Numele meu este Raul sunt din BV, l-am intrebat numai pe maxu si la el nu e nici o problema, poate ma lamuresti tu,
Aud cum balangane motorina in rezervor cand consum vreo 5 l dupa ce fac plinul, o mai aud cand plec de pe loc,( sa nu-mi spuneti sa dau muzica mai tare )
merci:thumbsup:
Alexandru Olteanu
03-05-2007, 08:20 PM
malian eu stiam ca motoru asta de 180 de cp de la rav 4 este euro 5 sigur e euro 4 ???????
batranu
03-05-2007, 09:27 PM
malian eu stiam ca motoru asta de 180 de cp de la rav 4 este euro 5 sigur e euro 4 ???????
sigur este euro 4!
Alexandru Olteanu
03-05-2007, 09:42 PM
mie aia de la toyota mi-au zis ca e euro 5 ac aveau ei unu expus acolo si daca se poate batranu sa imi dai si mei un id de mess
Malina
04-05-2007, 08:30 AM
Da, motorul de 177 cp este EURO 4. SIGUR!
xenonshop
20-05-2007, 01:04 AM
Datorita DPF (diesel particle filter) este mult peste motorul de 140 de cai de la Rav-ul cu roata de rezerva dpdv al emisiilor poluante. Desi, e doar o frectie, filtrul de particule se autocurata la viteza constanta mare.
MARIUS
11-10-2007, 07:33 PM
Sa inteleg ca nici in ziua de azi Toyota nu importa oficial Rav-ul de 177 cai???Acuma e motorina euro 5 la orice colt de strada.....Din partea mea o bila MARE SI NEAGRA pt Toyota Romania!!!
Gogukid
11-10-2007, 09:42 PM
marius, hai sa iti relatez ceva
am trecut alaltaieri pe la Dan la Mega Auto Iasi si chiar am vb cu el pe tema asta si l-am intrebat de ce nu se aduce D-CAT in romania... raspunsul lui a fost urmatorul :
"din cauza motorinei de proasta calitate. Filtrul de particule de pe D-CAT este atat de puternic incat agata cele mai fine componente din motorina arsa ... deci da-ti seama ca atunci cand pui o motorina slab procesata(adica o motorina ce contine multe particule din alea fff fine dar si multe particule mai grosolane) filtrul se va infunda cu reziduurile mai .. robuste. Acuma daca ti se infunda filtrul .. np .. mergi la service si ti-l schimba pe gratis ca doar ai garantie .. dar ti se infunda o data, apoi inca o data, apoi inca o data apoi inca o data .. si tot asa .. si pana la urma ajung oamenii sa zica "Ia uite frate ce de-a probleme au masinile astea de la Toyota! am auzit ca o data la doua luni o duci in service sa ii schimbi filtrul " sau poate chiar mai rau "
deci da-ti seama ca .. atata timp cat nivelul calitatii motorinei "euro 5" nu se ridica la adevaratul standard european ... toyota nu are rost sa isi faca singura probleme, corect?:thumbsup:
MARIUS
12-10-2007, 08:50 PM
Eu nu prea inghit treaba asta cu motorina...prea la tot pasul se da vina pe benzina/motorina proasta.Din cate vad eu si aici si pe celalalt forum sunt posesori de D-CAT care nu se plang de masini si unii au destui km la bord!!Pe de alta parca daca e asa super-sofisticat filtrul asta si tuseste cu motorina romaneasca sa-l scoata ****u si sa puna un filtru normal de particule(DPF parca) numai pt piata romaneasca sa cumpere si romanu' D-CAT in mod oficial!!!
batranu
23-10-2007, 01:22 AM
Eu am trecut de 15.000Km cu ravul d-cat si nu am avut nici un fel de problema cu motorul. Am bagat numai motorina premium de la omw.
Acum am o problema cu caseta de directie (problema simtita de pe la 6000 de km), am fost la toyota si urmeaza sa vina piesa cam in doua saptamani, pentru a putea fi schimbata.
D-catul, daca folosesti motorina cu cel mai mic continut de sulf (cum se mentioneaza foarte clar in cartea masinii), nu are nici un fel de problema, nu am avut nici macar "un dat in nas" in 15400km.
Consider, ca cei de la toyota, stiu ca producatorii de motorina din romania, nu respecta normele europene pentru motorina pe care o vand, lucru ce ii face sa nu aduca aceste motoare in romania. Eu personal, daca omw-ul nu cumpara petromul, nu aveam curaj sa fac aceasta achizitie. Chiar daca ei stiu, ca motorina omw corespunde normelor, nu vor putea vinde aceste masini, cu mentiunea - a se alimenta numai cu carburant omw - (nici nu cred ca ar fi normal asa ceva).
peste tot vedem "motorina euro 5". va spun eu: nu are nici o legatura cu aceasta norma. ca sa va convingeti cereti buletinul de analiza al produsului si verificati continutul de sulf. singurii care respecta acest continut sunt cei de la omw.
dovada celor afirmate mai sus, sunt d-caturile care au avut probleme (au alimentat la pompe pe care scria "euro 5")
Predator
23-10-2007, 09:36 AM
Si ce continut declarat de sulf are premium-ul de la OMV? 10 mg/kg?
batranu
23-10-2007, 02:24 PM
Si ce continut declarat de sulf are premium-ul de la OMV? 10 mg/kg?
da! 10mg/kg
laumau
08-11-2007, 12:17 AM
Salutare tuturor,
Tocmai am achizitionat un Avensis 2.2 D-4D Sol de la reprezentanta Toyota din Timisoara. Totodata, vreau sa ii cumpar si sotiei un RAV4 diesel. Din pacate (sau fericire), am gasit in Germania un RAV4 diesel la un EU-Import dealer la un pret mult mai mic ca in Romania, insa doar D-CAT.
Normal, dupa incelungate negocieri, cei de la Toyota Timisoara nu m-au convins sa cumpar de la ei.
I-am intrebat si cum ar fi cu garantia la motorul D-CAT. Dupa ce o tot scaldau, iata rapunsul ce l-am primit pe mail:
Buna ziua,
In urma discutiei du colegul meu de la Dep. Tehnic, acesta mi-a transmis urmatoarele aspecte:
-garantia este valabila teoretic in orice tara unde se comercializeaza in mod official Toyota, iar tarile din Europa sunt trecute in carnetul de garantie.
-acest motor “mananca” ulei
-in cazul in care masina sufera o defectiune legata de motor si va prezentati la un service din Romania aceasta situatie va fi analizata in amanunt deoarece Toyota Romania nu comercializeaza acest tip de motor pe piata din tara noastra, si asta inseamna o perioada de timp mai lunga decat in mod normal pentru rezolvarea problemei
-in situatia in care mergeti la un service in strainatate, sau chiar in tara de unde a-ti achizitionat aceasta masina, va veti lovii de problema folosiri combustibilului EURO 4 in loc de EURO 5, care este necesar in mod normal pentru aceasta masina; chiar si alimentarea o singura data a masinii cu carburant EURO 4 poate cauza mari probleme, care nu apar imediat, ci pe parcurs.
- in cazul unei probleme motorul va fi analizat in detaliu pentru stabilirea cauzelor care au dus la aparitia unor probleme
Cu stima,
....
Nu prea inteleg care e ideea cu problema cu motorina EURO 4 la un service in strainatate, ii voi mai intreba cand voi trece pe acolo
--> Are cineva experiente directe cu garantia la motoarele D-CAT in Romania?
Numai bine,
Lau
Alex Toma
08-11-2007, 12:49 AM
Am eu o problema cu motorul d-cat, dar nu de garantie ci de consum ulei, in 6000km de la ultima revizie a papat 1l ulei. Acum trebuie verificat uleiul la fiecare 1000km pentru a avedea daca mai papa ulei. Masina are 35000km.
scuterone
26-11-2007, 11:32 AM
In Europa de vest nu exista motorina Euro 5 sau nu se comercializeaza sub denumirea asta.Exista motorina normala si motorina aditivata care numai Euro 5 nu e.
Problema motorinei la D-CAT este falsa iar Euro5 este o aberatie.Normal motorul este mai sensibil la motorina de proasta calitate dar mai sunt si baieti care nu au cum sa justifice politica Toyota decat prin diverse aberatii gen filtru de particule.
Conditia Toyota este ca 80% din teritoriu sa fie acoperit de motorina de calitate.iar studiul a fost facut acum ceva timp.de fapt studiul ascunde politica diferita pe care Toyota o aplica intre Est si Vest.
Un inalt grad de sulf este prezent in motorina facuta din titeiul provenit din zona Arabia Saudita,Irak etc. (rompetrol)
Motorina recomandata OMV ,Mol ,Petrom.
Filtrul de particule se curata automat la viteza constanta si aprox. 2000 turatii/min.El se poate regenera permanent(VW) sau la interval de XXXX KM(Mercedes).
Normal ca mersul in special in Bucuresti dauneaza filtrelor de particule de la toate marcile nu numai de la Toyota.
Politica Toyota este sau a fost de a nu comercializa D-CAT in toate tarile din Europa de est.Mai nou in aceste tari ,probabil ca si in Romania cat de curand ,a aparut modelul Toyota RAV4 X cu motor D-CAT 177cp.
scuterone
26-11-2007, 11:33 AM
post dublu adm. va rog stergeti.
batranu
26-11-2007, 11:01 PM
Am eu o problema cu motorul d-cat, dar nu de garantie ci de consum ulei, in 6000km de la ultima revizie a papat 1l ulei. Acum trebuie verificat uleiul la fiecare 1000km pentru a avedea daca mai papa ulei. Masina are 35000km.
in cazul meu de la 0 la 15000 km nu a fost nevoie sa complectez uleiul.
cum ti-ai dat seama ca trebuie complectat uleiul? s-a aprins martorul de ulei sau ai verificat nivelul la joja?
laumau
27-11-2007, 12:50 AM
...
Problema motorinei la D-CAT este falsa iar Euro5 este o aberatie.Normal motorul este mai sensibil la motorina de proasta calitate dar mai sunt si baieti care nu au cum sa justifice politica Toyota decat prin diverse aberatii gen filtru de particule.
Conditia Toyota este ca 80% din teritoriu sa fie acoperit de motorina de calitate.iar studiul a fost facut acum ceva timp.de fapt studiul ascunde politica diferita pe care Toyota o aplica intre Est si Vest.
Un inalt grad de sulf este prezent in motorina facuta din titeiul provenit din zona Arabia Saudita,Irak etc. (rompetrol)
Motorina recomandata OMV ,Mol ,Petrom.
Filtrul de particule se curata automat la viteza constanta si aprox. 2000 turatii/min.El se poate regenera permanent(VW) sau la interval de XXXX KM(Mercedes).
Normal ca mersul in special in Bucuresti dauneaza filtrelor de particule de la toate marcile nu numai de la Toyota...
Ai reusit sa ma bagi in ceata :scratchchin: :helpsmilie:
Eu m-am hotarat sa imi iau un RAV din Germania.
Pentru a nu avea probleme si nervi cu garantia, m-am hotarat la un D-4D, desi imi doresc D-CAT (mai multa putere).
Insa in Germania, si D-4D vine cu filtru de particule. Daca filtrul de particule e cel ce creeaza toate problemele, n-am rezolvat nimic luandu-mi D-4D... :-(
E filtrul toata problema sau e ceva in motor ce nu recomanda D-CAT in Ro. Daca e doar filtrul, nu se poate demonta?
MARIUS
27-11-2007, 08:30 PM
Pai nu prea ai rezolvat nimic....din cate stiu eu in Europa de Vest dieselurile de 2.2 atat pe Rav cat si pe Avensis sunt echipate cu filtrul D-CAT.Aia e buba la noi filtrul asta bengos!Am vrut si eu sa-mi iau un Rav 177cai dar am renuntat la idee cand vad ce probleme sunt!Nu poti sa vinzi o masina si sa spui omului sa alimenteze numai OMV.E absurd!In privinta demontatului e o idee buna in principiu, dar habar n-am daca se poate!Daca te uiti pe site-urile Toyota din toata Europa de Est constati ca nicaieri nu se comercializeaza varianta cu filtru D-CAT!!!De ce oare???
laumau
27-11-2007, 10:48 PM
Pai sunt si alte masini ce au filtru de particule... de ex. Passatul de 170 CP se poate comanda si in RO doar cu filtru de particule. Aia de ce nu au probleme? (Am inteles de la unii de la service ca filtrul se auto-curata, in cel mai rau caz se rezolva cu o scurta vizita la service).
Totusi, dupa ce am mai citit intre timp, filtrul de pe D-CAT e mai "altfel", e cumva incorporat in motor, in timp ce pe D-4D e un filtru normal, ce se poate monta pe orice masina.
Nu toate dieselrurile in Germania sunt D-CAT, se poate lua si RAV D-4D insa cu filtru "normal" de particule.
danny_andrei
28-11-2007, 04:59 PM
Nu cred ca ii asa dramatica treaba.Atata timp cat bagi motorina cu continut redus de sulf nu cred sa fie probleme.Ungaria nu este in Europa de Est?Ei comercializeaza DCAT si am vazut multe pe la ei.Si in Oradea sunt cateva DCAT si n-am auzit de probleme.Si cei de la reprezentanta aduc la comanda Rav DCAT din Germania si iti acorda garantie.Chiar am vorbit cu un tip de la reprezentanta si mi-a zis ca atata timp cat bagi motorina cu sulf redus nu is probleme.Ei aveau la 35k euro DDP.
chips
21-01-2008, 11:28 AM
Am cumparat si eu un Avensis cu 2.2 D-CAT din Germania. Singura grija pe care o am este legata de continutul de sulf din motorina. In cartea tehnica scrie ca trebuie ca motorina sa aiba minim 48 cifra octanica (ca si pt D-4D), insa continutul de sulf trebuie sa fie sub 50 ppm (parti per milion). Din investigatia pe care am facut-o alimetarea e bine sa fie facuta cu:
- OMV Alpin diesel are 10 ppm (ok)
- OMV Sprint Diesel 50 ppm (cand nu gasesti altceva)
- MOL EVO 10 ppm (ok)
- MOL Tempo Plus < 50ppm (cand nu gasesti altceva)
- Rompetrol Euro 5 10 mg/kg (nu stiu ce sa zic0
Continutul maxim permis de 50 ppm sulf , va deveni obligatoriu in Romania incepand cu data de 1.01.2007
Tot in cartea masinii scrie ca daca alimentam cu motorina proasta (>=50 ppm) nu beneficiem de garantie.
Cu putin atentie la combustibil, D-CAT-ul e super motor
eu am aceeasi problema dar cu un motor d4d, la 25000km abia trece nivelul uleiului peste minim...
stema
11-03-2010, 03:27 PM
RAV 4 D cat e mologat de Toyota ca EURO 5 numai ca la noi unele RAR i-au facut carte ca E 4
mircea007
02-04-2010, 06:59 PM
RAV 4 D cat e mologat de Toyota ca EURO 5 numai ca la noi unele RAR i-au facut carte ca E 4
Intamplator ma pricep la aceste modele pentru ca ma ocup cu importul lor in Romania.
Pana la faceliftul de RAV4 de anul trecut, motorul D-CAT 177 CP era EURO4. In COC este trecut doar ca are filtru de particule, nu ca ar avea EURO5.
O data cu acest facelift din 2009, motorul este EURO5, la fel ca si motorul diesel de 150 CP.
Cine are nevoie de lamuriri suplimentare sa ma contacteze in privat.