View Full Version : Șoareci în compartimentul motorului. Soluții?
pufy2010
14-02-2011, 08:15 PM
După o lună de la ultima ieșire di garaj cu autoturismul, astăzi am constatat că pe capacul motorului, în locașul bușonului pentru ulei , și-a făcut culcuș un șoarece. Pe diverse piese erau urme lăsate de nemernic (excremente, ceva blană...)
După ce am scotocit pe net, am găsit următoarele soluții:
1. pisică în compartimentul motorului - exclus
2. spălat motorul ca să dispară mirosul și să nu mai am alți vizitatori - realizabil
3. tot felul de instalații cu ultrasunete antirozătoare
Dacă a folosit cineva astfel de instalații, mi-ar fi de folos să știu eficiența lor.
Sau alte soluții utilizate cu succes...
:respect:
br83lau
14-02-2011, 08:59 PM
După o lună de la ultima ieșire di garaj cu autoturismul, astăzi am constatat că pe capacul motorului, în locașul bușonului pentru ulei , și-a făcut culcuș un șoarece. Pe diverse piese erau urme lăsate de nemernic (excremente, ceva blană...)
După ce am scotocit pe net, am găsit următoarele soluții:
1. pisică în compartimentul motorului - exclus
2. spălat motorul ca să dispară mirosul și să nu mai am ați vizitatori - realizabil
3. tot felul de instalații cu ultrasunete antirozătoare
Dacă a folosit cineva astfel de instalații, mi-ar fi de folos să știu eficiența lor.
Sau alte soluții utilizate cu succes...
Vezi prin marketurile gen praktiker,dedeman ca se gasesc niste capcane(import Belgia,din plastic) pt soareci super bune...am avut si eu unul mic in baie...si dupa ce incercasem tot felul de lipici si capcane de pe la pietele tip,,Rushi'' si alte oboare ,m-a luminat si pe mine cineva...si pui in capcana o bucatica de ciocolata...si garantat intr-o ora scapi de el:coolspeak:
Si nu e nevoie sa o pui in compartimentul motor...
The_Kid
14-02-2011, 09:51 PM
pisica in compartimentul motorului :D
stiti ce teste faceau astia la dacia nu? testul cu pisica, bagau o pisica in masina si pe unde iesea, puneau chit :D
omule la mine doarme un cotoi din cand in cand pe capacu de la motor :)) nush cum draq sa scap de el ca imi murdareste motorul . plus ca imi e frica sa nu isi ascuta ghearle pe te miri unde... spala acolo bine si pune ceva care miroase fff strident , gen naftalina sau asa ceva .
The_Kid
14-02-2011, 11:24 PM
sau niste branza mucegaita care miroase ingrozitor
pufy2010
14-02-2011, 11:28 PM
până acum:
- am scos mașina din garaj și am pus otravă
- am plasat niște pliculețe cu otravă de jur împrejurul mașinii
- am montat capcane din tablă, cu un arc pe mijloc - eficiente în alte condiții - să vedem acum
Substanțe sau naftalină pe la motor, nu prea aș încerca că nu știu cum vor reacționa la căldură
Și acum așteptăm ....
:th_salute:
brânză mucegăită - probabil că voi avea o mașină fără șoareci, dar în care nu mă voi putea urca din cauza mirosului
PS - șoarecele e fan Volkswagen, pentru că din 3 mașini aflate în garaj , un logan, avensisul și un touareg, a avut treabă doar prin primele două
pai iei naftalina sau ce pui pe acolo cand pleci cu mashina ... pui astea doar cand nu folosesti mashina
AdrianR
15-02-2011, 06:08 PM
Am avut si eu un jupan d'asta in garaj. Imi umpluse motorul cu paie si alte mizerii pe sub capacul de plastic. Am scapat de el cu un fel de glue luat de pe internet (nu mai stiu de pe ce site). Substanta cu pricina se toarna din tub intr-o farfurie, se lasa sa se intinda (e un lichid usor vascos) si se pune in mijlocul farfuriei ceva de mancare (eu am pus salam). Lipiciul cu pricina se activeaza doar la contactul cu o suprafata organica. Am pus farfuria in garaj, pe podea, si gasit nemernicul a doua zi in farfurie caznindu-se sa se dezlipeasca.
Dupa ce am scapat de el, am pus o minune cu ultrasunete (vezi pe antirozatoare.ro) si de aprox. 2 ani nu mai am picior de dintos prin garaj (desi prin curte cam misuna). Foarte important este sa nu lasi mancare pe acolo. Totul trebuie sa fie in borcane si alte recipiente. Smecherul sus mentionat venea la mine la niste carnati uitati printr-un colt de camara.
Ca sa nu zic ca intr-o vara, dupa ce am lasat masina la repaus in curte cam o saptamana, m-am trezit cu un miros insuportabil in habitaclu. Un soricel, a mirosit biscuitii pe care ala micu i-a scapat sub scaunul meu si probabil a profitat de faptul ca lasam pe vremea aia geamul usor lasat (masina stand in curte), a intrat in masina si, probabil, nu a mai putut iesi, decedand .
pufy2010
15-02-2011, 07:33 PM
mulțumesc pentru recomandări
azi noapte nu a mai venit nemernicul mic, dar a dispărut un pliculeț cu otravă. Poate am scăpat. Preventiv, mâine instalez un aparat cu ultrasunete și sper să fie eficient - adică o să-l testez pe cablurile mele de la motor:)
AdrianR
15-02-2011, 08:54 PM
cu otrava e nasol ca nu poti controla pe unde moare. Daca nimereste prin pereti sau alte locuri inguste te-ai ars
pufy2010
15-02-2011, 08:58 PM
E un garaj din tablă, gen hală - sper să nu trebuiască să-l găsesc după miros
br83lau
16-02-2011, 12:18 PM
E un garaj din tablă, gen hală - sper să nu trebuiască să-l găsesc după miros
S-ar putea asa sa se intample...astia mor in locuri retrase=))...deaia iti recomand o capcana
pufy2010
16-02-2011, 06:31 PM
soluția = otravă (la greu, 2 sortimente) + 3 buc capcane (pâine, ciocolată și salam- all inclusiv:D) + aparat cu ultrasunete
am exagerat? - totul pentru integritatea mașinii:respect:
exista ceva gen gel sau ceva de genu care confiaza rozatoaru... fara miros si fara alte daune nazale ca sa zic asa ... pur si simplu se usuca asa , ca stafida...
pufy2010
17-02-2011, 09:38 PM
exista ceva gen gel sau ceva de genu care confiaza rozatoaru... fara miros si fara alte daune nazale ca sa zic asa ... pur si simplu se usuca asa , ca stafida...
da, am pus pliculețe cu o substanță care îi coagulează sângele și n-ar mai mirosi. Astăzi am băgat mașina în garaj, să vedem ce-o fi mâine dimineață
jijiman
18-02-2011, 08:21 AM
Sunt bune pliculetele, dar mai bun e gelul. Am avut si eu ceva oaspeti de-astia in pod si pliculetele n-au dat niciun rezultat. Dar cu gelul am scapat de ei.
Cheers!
br83lau
19-02-2011, 03:43 PM
Acum si fiecare soarece cu tabieturile lui:D
pufy2010
20-02-2011, 02:42 PM
Gata, am scăpat de nemernici. Soluția - otrava + ultrasunete
pufy2010
21-02-2011, 06:47 PM
când am zis că am scăpat, hop și șoarecele:doh:
de data asta a ocolit Avensisul și a cărat toate pliculețele cu otravă la motorul Touaregului și al Loganului.
a avut ceva treabă - vreo 20 de pliculețe cărate pe capacul motorului de la Vw și vreo 15 pe motorul Loganului
ps - aparatul cu ultrasunete este la 0,5 m de capota Touaregului :crybaby:
br83lau
21-02-2011, 07:22 PM
când am zis că am scăpat, hop și șoarecele:doh:
de data asta a ocolit Avensisul și a cărat toate pliculețele cu otravă la motorul Touaregului și al Loganului.
a avut ceva treabă - vreo 20 de pliculețe cărate pe capacul motorului de la Vw și vreo 15 pe motorul Loganului
ps - aparatul cu ultrasunete este la 0,5 m de capota Touaregului :crybaby:
Fa cum ti-am spus eu mai sus..si lasa pliculetele cu delicatese pt. altceva=))...si iti dau in scris ca intr-o zi prinzi 4 bucati de șoarec...cu minim de efort
AdrianR
21-02-2011, 08:43 PM
o fi soarecele surd=)). pune capcane, nu cred ca scapi altfel. aparatul cu ultrasunete sper ca l-ai pus la nivelul solului. nu are efect altfel
sau si-o fi facut shoarecele tuning =))
cristitoyota
04-03-2011, 12:06 PM
omule la mine doarme un cotoi din cand in cand pe capacu de la motor :)) nush cum draq sa scap de el ca imi murdareste motorul . plus ca imi e frica sa nu isi ascuta ghearle pe te miri unde...
Mirosul de lamaie alunga pisica.
misuro
06-03-2011, 10:36 AM
Bine ca e numai la motor, la mine, dupa 2 luni de parcare, cand am descuiat masina era sa lesin, mirosul era insuportabil...soarecele -si facuse cuib in filtrul de la A/C. Am schimbat filtrul...mirosul persista.Nu spun cat m-am chinuit sa scap de miros, am desfacut turbina de aer, am spalat carcasa, si motorul, pana nu am dat cu spray de igienizare pe toata tubulatura de A/C nu am scapat de lacrimi in ochi pe perioada cat eram la volan...Nu stiu nici acum de unde si cum a intrat soarecele, Corolla mea sta in parcare in fata blocului si pisicile sunt pretutindeni zi de zi.
pufy2010
06-03-2011, 11:14 AM
cred că am scăpat, de o săptămână, nici o urmă de șoarece sau șobolan (după unii care au analizat lungimea firului de păr:) )
Cred că este eficient aparatul cu ultrasunete, așezat pe podea. Inițial l-am avut montat la 1 metru de sol.
Din căutările pe net am înțeles că locul preferat al șoarecelui, este filtrul de polen (povestioare interesante - din p.d.v. olfactiv - scrise de loganiști pe forumuri), dar am citit și despre cazuri cărora le-a sărit cureaua de distribuție.
Un posesor de audi povestea că l-a costat aprox. 20.000 ron schimbarea cablurilor electrice.
Cel mai delicat este faptul că reparațiile nu se pot face pe Casco :respect:
OvidiuH
07-03-2011, 12:27 PM
Cel mai delicat este faptul că reparațiile nu se pot face pe Casco :respect:
Depinde de firma. Sunt clauze ce acopera si astfel de probleme, iar unii le baga direct la vandalism. :)
este un caz in care a dat constructorul in judecata, si a castigat pt ca nu a securizat cureaua cum trebuie .