PDA

View Full Version : Cat va consuma 1.4 D-4D ?

bllizzard
25-01-2011, 07:24 PM
Salut,

Cred ca ar fi foarte util sa existe un thread, poate devine si sticky, cu consumul pt acest motor.
Ar fi bine daca fiecare ar spune consumul urban/extraurban + orasul in care inregistreaza respectivul consum si modelul de Toyota ca sa vedem si diferentele intre ele. (specificati si daca aveti transmisie manuala sau MMT)

Nu am gasit o astfel de discutie si cred ca ar fi foarte utila mai ales pentru cei care vor sa devina posesori de Toyota cu acest motor. (like me :) )

Multam

LittleM@n
25-01-2011, 08:09 PM
Pai e cam aiurea, ca motorul are probabil mai multe variante de generatie, cat se si gaseste pe mai multe variante de caroserie (in principal Yaris(mai multe generatii), Auris, Corolla (mai multe generatii), Urban Cruiser...); daca vei lua topicurile cu consumuri de la fiecare model la mana, o sa vezi ca vei gasi destule consumuri pentru 1.4 D-4D la fiecare.

kte
25-01-2011, 08:23 PM
exista la sectiunea "performante si consum" la yaris, auris si corolla posturi cu sutele referitoare la consumul pe 1.4, trebuie doar asa ai rabdare sa citesti

YARIS TM
22-04-2011, 11:19 PM
buna sunt nou pe aici si as incepe eu...
am un yaris 1.4 d4-d din 2005 si consuma 4 extraurban viteza maxim 105km/h si 5.5-6 urban(timisoara)

adydumitrescu2001
23-04-2011, 08:37 PM
corolla 2007 ,cutie manuala, urban 7% bucuresti, extraurban 4,5-5

relu
27-03-2012, 11:16 AM
Am un Yaris diesel din 2007 varianta SOL manual.Am observat ca,consumul difera in functie de motorina.Daca alimentezi de la Rompetrol consumul creste cu 10%.Daca pui de la Petrom automat va scadea si consumul.Eu alimentez de obicei de la Rompetrol si facand o medie dupa 50000 de km am ajuns la un consum mediu de 4,8-5/100 in afara si undeva la 6,2-6,5/100 in oras vara si undeva la 8-8,5/100 iarna tot in oras, mergand la serviciu pe distante scurte fara ca motorul sa se incalzeasca la temp. optima.
Oricum consumul este cu mult peste specificatiile din cartea tehnica dar la reprezentanta mi s-a spus ca este normal.Este o masina foarte nervoasa raportata la gabaritul ei si exceptand consumul sunt foarte multumit de ea.

tzepesch
08-04-2012, 06:27 PM
Ciudate consumurile acestea la motorul de 1.4. Eu am la Aurisul din semnatura motorul 1AD-FTV, adica 2L D4D si, va spun sincer ca aceleasi consumuri le am si eu, adica, in momentul de fata consumul mediu raportat de CB, in bucuresti este de 7%. in afara, nu sare de 5.5. Cel mai putin am reusit sa scot pe traseul Buc-Targoviste-Bucuresti 3.8, la fel si pe traseul Buc-Busteni-Bucuresti. Motorina folosita era aia Euro5 de la Petrom. sau similar de la Mol sau Agip. Cea mai ieftina. Din cauza unui incident nefericit din octombrie, cand am dat peste o tiganca pedestra in mijlocul unei intersectii, care a taiat-o diagonal prin intersectie, m-am potolit cu viteza si merg numai cu limitatorul setat la 55-60 maxim. Nu aveam viteza nici atunci, abia plecasem de la o trecere, dar sperietura si socul a fost suficient sa-mi puna capac. Am ajuns la concluzia ca franele functioneaza excelent cand nu am viteza :). Masina poate sa aiaba mama abs-ului, afu-ului ca tot 1.5tone de fier este. se duce ca bolovanul.

asa ca in afara de taxele mai mici pt 1.4D, nu vad care ar fi beneficiul acestui motor. Tot aproape cat un 2L consuma si mai are si distributie pe curea, fata de lant cum este la cel de 2litri. Reviziile am vazut ca tot cam atatia bani iti scot din buzunar, comparatie pe care am facut-o vazand tabelele date de Toyota Romania.

br83lau
08-04-2012, 10:17 PM
Tot pe lant e distributia si la motorul de 1.4

Sent from my iPhone

tzepesch
08-04-2012, 11:12 PM
a, cul. p-asta n-o stiam. Probabil ca au schimbat-o la fel cum au facut si la D4D, care tot pe curea era pana acu cativa ani.