View Full Version : Avensis 1.6 VVT-i
Oestereich
29-03-2007, 08:50 AM
O parere despre motorul 1.6 VVT-i....raportat la dimensiunile masinii.....
Cum se comporta ? este Sub dimensionat ?Trage bine ?
Pareri...?
Legionaru'
30-03-2007, 09:49 PM
Constantin are asa ceva si ne poate oferi informatii.
vladza
18-08-2008, 08:05 PM
Sunt fericitul posesor al unui Avensis cu un asemenea motor :D Pot spune ca e OK pt dimensiunea si greutatea masinii...OK si nu foarte bun. Trage destul de bine, dar totusi in unele situatii se simte nevoia de mai multa putere, macar un 1.8. Ce-mi place la acest motor este zgomotul pe care il scoate la turatii de peste 3500...te simti intr-o masina sport ;) Pt cineva fara pretentii sportive e un motor f bun.
dragoshh
28-11-2008, 06:24 PM
Am si eu Avensis cu acest motor....Pot spune si eu ca e OK, am facut test drive cu 1.8 si nu am observat o mare diferenta. Am mers cu Auris 1.4....asta intradevar mi s-a parut foarte slab.
mariusx
04-12-2008, 05:15 PM
diferentele fata de 1.8 se simt abia cand masina e incarcata si la consum.
In aproape toate conditiile cel de 1.8 va consuma mai putin.
Ideea e ca daca nu te intereseaza prea mult mersul sportiv .. si esti destul de calm si nu ai destui bani ... poti sa alegi cel de 1.6 dar eu iti recomand cu caldura cel de 1.8
Am si eu Avensis cu acest motor....Pot spune si eu ca e OK, am facut test drive cu 1.8 si nu am observat o mare diferenta. Am mers cu Auris 1.4....asta intradevar mi s-a parut foarte slab.
depinde cum ai mers in test
pe 1.8 il vezi de la 3 mii ture in sus si cred ca acolo este diferenta:go:
Robert_Piporan
14-04-2009, 05:27 PM
Avensis 1.6 VVT-i - 37.000 Km, nici o problema. Nu naste fluturasi in stomac, nu da senzatii de voma si ameteli la 0-100; insa oferta satisfactii celor entuziasmati de confort si ''zvac'' ocazional.
Acum, lasand vrejeala un pic de-o parte; am facut o alegere excelenta cu aceasta masina, sunt doar usor dezamagit de cuplu. Banii au fost cei care au fost, nu mi-am permis >18.500EUR, am ales sa fie spatioasa, confortabila, stabila, reprezentativa; este exemplul perfect al unui compromis in cascada. 1- si 2+.
Ma mai fura valul la semafor si ma dau in fita si de cele mai multe ori ma uimesc si pe mine. Masina stie multe, dar trebuie sa fi constient ca nu-i poti cere dincolo de ce poate oferi! Atat vreme cat stii ce-ti doresti de la o masina si apoi prin elimimare scoti din ecuatie Cupra, 3000GT, M5, sau stiu eu ce alte fite...ramai la alegerea optima pentru tine!
Bafta!
Robert
bogdan1977
14-04-2009, 08:42 PM
Parerea mea e ca e cam mic motorul pentru cat de mare e masina. Si cuplu e subtirel....
Legionaru'
15-04-2009, 12:30 AM
Nu conteaza cat e de mare ci cat e de grea.
-greutatea lui 1.6 este aceeasi cu 1.8
-performantele lui 1.6 sunt mai mici putin , dar nu cred ca este o tragedie, cel putin pentru cei care folosesc masina mai putin la drumuri lungi si care nu au mania cailor putere multi
-sa nu uitam si de avantajul financiar a lui 1.6
Legionaru'
15-04-2009, 09:08 AM
kate, cred ca 1.6 e cu vreo 20-30 kg mai usoara.:lol::lol::lol:
-eu m-am uitat in brosura lui ave clasic si e data aceeasi greutate
-oricum, 20-30 kg nu este o diferenta foarte mare care sa influenteze performantele
pe noul ave, motorul de 1,6 ofera aceleasi performante ca si cel de 1.8 pe avensisul classic. chiar se poate trai cu asta... :)
ai dreptate, dar e alta discutie