PDA

View Full Version : multe anunturi, multe spamuri

brewed
04-01-2011, 03:09 PM
Pe forumul nostru vad ca sunt in permenenta aceleasi anuturi, postate uneori de 3 ori pe zi, si care, de multe ori vand lucruri fara legatura cu marca noastra ( pana la aparate foto ) . Domnii moderatori, am o sugestie, poate reglementam postarea dupa niste reguli simple si de bun simt, precum au facut-o colegii de breasla de la hondafan sau mazda forum.poate asa reusim sa iesim din zona de bazar .
multumesc de intelegere
spor !

_CONSTANTIN_
04-01-2011, 03:53 PM
Daca e sectiune de "Publicitate" se poate vinde orice, nu numai masini sau accesorii auto.

brewed
04-01-2011, 04:17 PM
Daca e sectiune de "Publicitate" se poate vinde orice, nu numai masini sau accesorii auto.
sunt de acord cu tine, numai ca aci, pe acest stimabil forum sunt prezente aceleasi si aceleasi anunturi re-postate zilnic de aceiasi useri, fara o conditionare a pauzei intre 2 anunturi sau a continutului de anunt.
se posteaza la gramada aparate foto, odorizante, masini si alte ace brice si carice. nu cred ca e profi sincer.cand ceri ofertele nu ti se fac publice din prima, iar cand se fac oricum vezi ca nu ai niciun avantaj de pret ca esti partas la acest forum ( de exemplu anvelope )...adica nu au nici substanta , continut util.
ca tot vine inceputul de an, poate facem lucrurile mai bune de anul asta. si renutam la romanescul : merge si asa.
:)

jijiman
04-01-2011, 06:40 PM
Anunturile pentru aparate foto, boxe si alte produse care nu au legatura cu forumul au fost postate totusi de membrii ai forumului, nu de unii care si-au facut cont pentru a vinde produsele. Eu zic ca asta e ok. Problema apare atunci cand unii sunt activi doar pe aceasta sectiune vanzand produse auto care nu au legatura cu marca Toyota, ceea ce nu mi se pare fair. Eu personal am semnalat acest lucru unuia dintre acestia, dar a ramas asa cum era...
In ceea ce priveste preturile mi s-au parut in mare ok fata de piata, poate doar marile firme isi permit preturi mai mici, dar in general sunt preturi bune.
Si nici mie nu mi se pare corect ca la o cerere de oferta sa se raspunda pe PM. Nu avem masini unicat si este posibil ca unul dintre noi sa avem aceeasi motorizare si sa fim interesati de preturile afisate de vanzator. Ar trebui o regula in acest sens.

Cheers!

brewed
04-01-2011, 07:04 PM
da, mie mi s-a raspuns dupa 3 cereri de postare cu o oferta publica, cu mult peste ce am gasit ulterior pe piata ( la echivalent de marca ).Forumul nu mi-a folosit in acest sens.
Ce ma deranjeaza este lipsa de structura a zonei de publicitate, unde nu sunt separate subiectele pe masini, piese si bazar ( adica diverse )-sa zicem. Mai gasesc ca nu este OK faptul ca oricine poate sa puna zilnic 15 anunturi diferite ( sau update-uri fara content util) doar ca sa fie in permanenta sus pe prima pagina, etc. Raportul intre UTIL si INUTIL este dominant in favoarea INUTILULUI in aceasta sectiune; Putin mai multa preocupare pentru adaugarea la aceasta sectiune a unui continut UTIL ( verificarea si reglementarea posturilor de publicitate) si sistematizarea informatiei publicitare pe grupe de interes mi se par a fi de folos tuturor.

Oestereich
04-01-2011, 07:23 PM
Pe forumul nostru vad ca sunt in permenenta aceleasi anuturi, postate uneori de 3 ori pe zi, si care, de multe ori vand lucruri fara legatura cu marca noastra ( pana la aparate foto ) . Domnii moderatori, am o sugestie, poate reglementam postarea dupa niste reguli simple si de bun simt, precum au facut-o colegii de breasla de la hondafan sau mazda forum.poate asa reusim sa iesim din zona de bazar .
multumesc de intelegere
spor !

sunt de acord cu tine, numai ca aci, pe acest stimabil forum sunt prezente aceleasi si aceleasi anunturi re-postate zilnic de aceiasi useri, fara o conditionare a pauzei intre 2 anunturi sau a continutului de anunt.
se posteaza la gramada aparate foto, odorizante, masini si alte ace brice si carice. nu cred ca e profi sincer.cand ceri ofertele nu ti se fac publice din prima, iar cand se fac oricum vezi ca nu ai niciun avantaj de pret ca esti partas la acest forum ( de exemplu anvelope )...adica nu au nici substanta , continut util.
ca tot vine inceputul de an, poate facem lucrurile mai bune de anul asta. si renutam la romanescul : merge si asa.

Salutare,

Te vaz cam deranjat si sincer nu prea inteleg unde bati...poate explici ceva mai mult sa inteleaga si capul meu....te deranjaza ca ofertele nu sunt publice, ok sa zicem ca ar fi o chestie de transparenta, dar in acelasi timp nimeni nu a interzis membrilor care au cumparat sa vina si sa puna preturile dupa...so...ca le punem noi dupa ce platim ca le pun ei...e discutabil...

Hai sa o luam copacel...daca vine cineva si pune un pret la o piesa astazi sa zicem 3 Lei si peste 3 zile schimba pretul sa zicem la 5 lei, tu faci scandal pe aici ca vrei la 3 si nu la 5 ca asa a scris acum 2 zile ?....faci iti spun eu...daca nu faci tu siguuuur vor fi amatori...
Secundo...daca cineva se apuca si deschide o lista de preturi pentru diverse repere comercializate pe acest forum ar trebui sa aiba grija de ea, sa o actualizeze...corect ? Corect...pai si omul ce castiga din 2-3 clienti (poate) pe luna atrasi din zona noastra ...timp pierdut...:scratchchin:
Terzo....observ ca urmaresti ceva avantaje materiale de pe urma faptului ca te numeri printre membrii acestui forum....pai ideea de baza era ca ne uneste o pasiune si nu un interes material...daca cineva vrea sa iti faca o reducere sa zicem la anvelope ca vad o dorinta in sensul asta, totul depinde de tine si de abiliatile tale in materie de negociere...nu vad de ce tu de exemplu ai primi o reducere doar asa ca esti membru...Am mai discutat despre parteneriate si implicatii si in afara de Razzz nu am vazut pe nimeni macar un pic dornic sa se implice...so....pretentii cat casa da` oferete ioc....
Quarto...asta e cireasa de pe tort...de curozitate am vrut sa vad de unde atata deranj pe la tine prin gradina din cauza unor amarate de anunturi ridicate si rasridicate...pai dragule observ ca tu esti relativ nou pe la noi prin bloc si ai deschis usa de fro`19 ori din care 7 doar in zona in care iti vinzi masina respectiv pe palierul asta de vanzari....deci cam cat mai ramane pentru restul palierelor .....mai nimic...12 usi...subtire...mai stai un pic sa se mai usuce vopseaua pe usa de la intrare dupa care vino cu ceva propuneri si initiative clare, dupa care mai discutam....

Pana atunci nu ii mai critica pe cei care vand diverse, pentru ca nu ai motiv...ca sectiunea e gen bazar...ok si?? mai sunt si altii care au la fel (mai rau chiar) si nu mai plange nimeni...

So...nu o lua prea personal dar nici nu mai ridica probleme false...

P.S. La sfaturi suntem primii, dar daca ar fi sa iti dedici timp si energie sa aduci sectiunea la forma pe care tu o crezi optima, te-ai baga ? Nu cu sfaturi...tehnic...

Te :th_salute:

brewed
04-01-2011, 08:39 PM
salutare!
vad ca ai inceput prin a-mi recomanda sa n-o iau personal continuand tu s-o iei personal. e un inceput bun . pentru tine.
da, am postat aci lucruri de care am fost interesat, citesc si-mi iau informatii valoroase ( tehnica ) de aci si am considerat ca este si locul unde pot sa incerc sa-mi vand masina.cred ca nu e nimic rau in asta si multi consideram asta normal ( chiar daca tu vad ca nu ).
faptul ca nu am postat lucruri la zona tehnica se datoreaza marcii de care m-am atasat datorita faptului ca nu a avut probleme. deci nu a trebuit sa surubaresc sau sa intreb in dreapta si in stanga ca sa rezolv probleme grave.
La fidelitate cred ca stau mai binedecat crezi , mi-am luat din nou ( dupa 4 ani de toyoteala) o alta si raman consecvent. deci caramida de la piept o putem lasa jos, asa cu modestie.
Parerile de birt precum "observ ca tu esti relativ nou pe la noi prin bloc si ai deschis usa de fro`19 ori din care 7 doar in zona in care iti vinzi masina respectiv pe palierul asta de vanzari" cred ca e cazul din bun simt sa ti le tii pentru tine, nu sa le dai pe forum.Oricine e mebru aci cred ca poate sa posteze in cadrul agreat fara sa fie luat la intrebari.

Daca tie ti se pare normal sa vinzi o masina printre spamuri de anunturi cu odorizante , polishari si filtre sau uleiuri la care nu exista licenta, este treaba ta. eu sunt convins ca orice om serios isi cauta masina nu va rascoli intr-un tomberon in care informatie este de-a valma si lumea scrie ce vrea si cum vrea.

Am avut interes comercial sa-mi iau anvelope, am crezut ca ofertele sunt serioase aci dar se pare ca nu. mi-au fost date oferte publice ( dupa 3 cereri ), de abia s-a postat cu greutate si supriza ! pretul era mai mare cu 200 RON per bucata ( la diametrul meu ) fata de cat le-am gasit postate de cei care si-au facut o profesie sa umple zilnic aceasta zona cu aceleasi anunturi.

Nu ma deranjeaza ca nu mi-am vandut masina, o pot vinde si fara ajutorul forumului vostru, doar semnalam cateva motive care cred ca nu ajuta ca oamenii care pun oferte SERIOASE aici sa poata sa-si vanda.
Am pus acelasi anunt pe mazda si pe honda forum si am deja feed- backuri si stii de ce? pentru ca acolo e FILTRATA postarea si e organizata. te sfatuiesc ca in loc sa-mi postezi un raspuns nervos cu multe ..... sa arunci o privire acolo.
Vei intelege ce spun.
Am deschis acest subiect pentru ca am crezut ca este necesar. Nu e latitudinea mea sa fac schimbarile aci ( desi vad ca ma invitati ) avem administrator si moderatori pentru asta.
Ce am avut de spus am spus ( e ultima data cand mai raspund la tipul de abordari "cerut socoteala ca al tau "), cred ca am facut o parere constructiva ca aceasta sectiune sa nu mai arate ca un tomberon ci ca un loc util si reliable, asa cum e restul forumului.
daca ti-am deranjat prietenii care spameaza pe aci, nu-mi pare rau.
Cu simpatie, te salut!

Salutare,

Te vaz cam deranjat si sincer nu prea inteleg unde bati...poate explici ceva mai mult sa inteleaga si capul meu....te deranjaza ca ofertele nu sunt publice, ok sa zicem ca ar fi o chestie de transparenta, dar in acelasi timp nimeni nu a interzis membrilor care au cumparat sa vina si sa puna preturile dupa...so...ca le punem noi dupa ce platim ca le pun ei...e discutabil...

Hai sa o luam copacel...daca vine cineva si pune un pret la o piesa astazi sa zicem 3 Lei si peste 3 zile schimba pretul sa zicem la 5 lei, tu faci scandal pe aici ca vrei la 3 si nu la 5 ca asa a scris acum 2 zile ?....faci iti spun eu...daca nu faci tu siguuuur vor fi amatori...
Secundo...daca cineva se apuca si deschide o lista de preturi pentru diverse repere comercializate pe acest forum ar trebui sa aiba grija de ea, sa o actualizeze...corect ? Corect...pai si omul ce castiga din 2-3 clienti (poate) pe luna atrasi din zona noastra ...timp pierdut...:scratchchin:
Terzo....observ ca urmaresti ceva avantaje materiale de pe urma faptului ca te numeri printre membrii acestui forum....pai ideea de baza era ca ne uneste o pasiune si nu un interes material...daca cineva vrea sa iti faca o reducere sa zicem la anvelope ca vad o dorinta in sensul asta, totul depinde de tine si de abiliatile tale in materie de negociere...nu vad de ce tu de exemplu ai primi o reducere doar asa ca esti membru...Am mai discutat despre parteneriate si implicatii si in afara de Razzz nu am vazut pe nimeni macar un pic dornic sa se implice...so....pretentii cat casa da` oferete ioc....
Quarto...asta e cireasa de pe tort...de curozitate am vrut sa vad de unde atata deranj pe la tine prin gradina din cauza unor amarate de anunturi ridicate si rasridicate...pai dragule observ ca tu esti relativ nou pe la noi prin bloc si ai deschis usa de fro`19 ori din care 7 doar in zona in care iti vinzi masina respectiv pe palierul asta de vanzari....deci cam cat mai ramane pentru restul palierelor .....mai nimic...12 usi...subtire...mai stai un pic sa se mai usuce vopseaua pe usa de la intrare dupa care vino cu ceva propuneri si initiative clare, dupa care mai discutam....

Pana atunci nu ii mai critica pe cei care vand diverse, pentru ca nu ai motiv...ca sectiunea e gen bazar...ok si?? mai sunt si altii care au la fel (mai rau chiar) si nu mai plange nimeni...

So...nu o lua prea personal dar nici nu mai ridica probleme false...

P.S. La sfaturi suntem primii, dar daca ar fi sa iti dedici timp si energie sa aduci sectiunea la forma pe care tu o crezi optima, te-ai baga ? Nu cu sfaturi...tehnic...

Te :th_salute:

kte
04-01-2011, 09:02 PM
-poate ai dreptate in privinta faptului ca multi actualizeaza foarte des acelasi anunt fara a avea ceva nou in el si poate ca sectiunea asta ar merge putin mai organizata pe grupe de produse de exemplu
-dar pe de alta parte este un comert normal in care fiecare poate negocia, sau nu, poate cere acte de proveninta, sau nu, poate cumpara daca ii convine, sau nu, etc
-cum spunea si jijiman, majoritatea care posteaza aici sunt totusi membrii ai forumului si majoritatea au facut tranzactii multe si foarte bune aici, si din acest motiv este si multa miscare zilnic
-nu cred ca merita sa va contrati pe acest subiect :th_salute:

brewed
04-01-2011, 09:12 PM
@kte. multumesc. exact asta spun si eu. putin mai organizata si atat.

LittleM@n
04-01-2011, 09:25 PM
Mda...ma asteptam de ceva timp sa vina cineva sa tipe pe tema asta...

1) nu ati facut threadul unde trebuie (nu ca ar fi o problema, sau prima oara cand stau sa mut thread-uri)
2) eu unul m-am gandit de mai bine de un an sa reorganizez toata sectiunea de publicitate. Totusi nu am facut-o. De ce? Pentru simplul motiv ca totusi nu exista multe anunturi puse aici. Sunt mai putin de 10 thread-uri updatate zilnic, iar pe prima pagina se vad si thread-urile de mai bine de acum o saptamana, deci nu prea am vazut pana acum sensul sa separ diferitele thread-uri pe categorii. Exemplele pe care le dai cu hondafan sau clubmazda, sunt ok, dar ia in vedere ca acolo ajunsesera la un numar foarte mare de anunturi updatate zilnic, si de accea au facut separarea. Mai mult, in cazul hondafan au trebuit sa ajunga mai apoi sa impuna restrictii si de dat up la un anumit numar de zile, crescut de la 2 la 3, apoi la 4...tocmai,pentru ca erau foarte multe.
3) Nu toti cei care vor posta trebuie sa respecte restrictiile, nu? Iar apoi, cei care nu le respecta vor trebui "amendati". Cine va face asta? Trebuie ca cineva sa stea sa mute thread-uri, sa verifice datele de postare, etc. Pana acum nu prea s-au oferit foarte multi membrii sa ajute (cred ca ii pot numara pe degetele de la maini), si mai ales la sectiunea de publicitate. Deci da, de 3 ani de zile stau zi de zi si citesc tot forumul, toate posturile posibile si imposibile, le mut de colo-colo, le corectez, le "amendez", etc. Si fac toata treaba singur, si imi e mai usor sa mut un post de publicitate direct la publicitate, decat sa stau si sa am o grija in plus ca trebuie sa verific si corectitudinea sectiunii respective.
Prin urmare, daca vrei sa te oferi sa ai grija de tot ce tine de publicitate, cu cea mai mare placere poti propune in plan de bataie si il discutam.

brewed
04-01-2011, 10:19 PM
@ littleman : multumesc. rumeg la propunerea ta sa vad daca ma pricep ca sa ma bag . nu incurc lumea cand nu pot ajuta .din pacate vad ca problemele sunt de resurse.revin.

The_Kid
05-01-2011, 01:00 AM
tara arde si ei for forumuri fara up-uri :))
ah si sa nu uitam filosofiile copy-paste ale "strutului", tin sa mentionez ca sunt de mare folos

Oestereich
05-01-2011, 09:29 AM
...ah si sa nu uitam filosofiile copy-paste ale "strutului", tin sa mentionez ca sunt de mare folos

Ma bucur ca ai inceput sa le intelegi....