PDA

View Full Version : Pareri service Toyota Romania

Pages : [1] 2

alex
18-09-2006, 09:15 PM
Salutare,

Aveti ceva pareri, intamplari de povestit despre service-ul Toyota Romania. Am auzit ceva vorbe de rau prin alte locuri.

Vann
20-09-2006, 08:39 AM
Buna! Sunt din Constanta si sincer nu am nimic de rau de spus de baieti de la Motor Expert. Am fost la revizia de 15000km cu ea si mi-au preluat trei baieti tinerei masina, am schimbat ce era de schimbat, au tesatat-o sa vada daca merge okay si mi-ai dat-o inapoi in jumatate de ora... Am stat cu ei cat au facut revizia si au fost si super de treaba. :) Deci pentru Motor Expert 10+ .

alex
20-09-2006, 11:05 AM
Super. Cam cat te-a costat prima revizie ? Imi vine si mie acum in octombrie! :)

alex
20-09-2006, 09:07 PM
Oricum se vede ca e service de Constanta :D Am auzit ca in Bucuresti s-au aglomerat tare rau, si de service-ul din Bucuresti am auzit intamplari mai triste.

Vann
22-09-2006, 02:22 AM
In Constanta chiar e pustiu pe la service. Prima revizie ( 15000km) m-a costat 250 ron.

Toyxen
24-09-2006, 10:59 AM
Salutare la toata lumea!

La Timisoara service-ul este OK in ansamblu. Singura problema ar fi locatia, pt ca este undeva in fundul orasului si share-uie aceeasi curte cu Daewoo. Este tot timpul aglomeratie si nu au decat 2 garaje deocamdata. Si asta in conditiile in care service-ul din Timisoara deserveste si judetele din zona(Arad, Hd). Asta se va schimba acusica pt ca se vor muta intr-o locatie mult mai mare, care va fi numai a lor.

Compenseaza faptul ca oamenii care muncesc acolo in frunte cu seful de service sunt niste adevarati! Nu ca as fi avut probleme grele sa le dau, dar intotdeauna m-au ascultat si si-au dat silinta sa ma rezolve cat mai bine.

Despre preturi nu pot sa zic decat ca nu mi s-au parut mari deloc. Platesc mai putin pe revizie decat la alte marci(Peugeot, Renault, VW - pt restul nu am date precise).

Andrei75
01-10-2006, 01:24 AM
Eu am fost doar la noul service Toyota Romania din Pipera (imediat dupa ce l-au deschis) si n-am zabovit prea mult ca era pt vizita la 1000 km.
Aspect pozitiv: n-am avut de asteptat prea mult
Aspect negativ: nu au pus nici un celofan pe volan si pe scaunul soferului cand au luat masina (La Peugeot, si chiar la Dacia, ultima data, nu se urca in masina pana nu o "ambaleaza" sa nu o murdaresca..)

alex
01-10-2006, 11:07 AM
Salut,

Mi-a spus cineva zilele trecute ca ar ambala-o. S-ar putea la tine sa fi fost ca era numai cea de 1000 km. Mie la 1000 km, nu mi-au facut mare lucru. M-au intrebat daca are ceva, s-au uitat la lichide, faruri, si la presiune la roti. Parca atat imi aduc aminte. Nu a intrat in ea decat cineva care parea mai sef.
Eu am fost la cel de pe la Romexpo la sfarsitul anului trecut.

tcs
03-10-2006, 12:04 PM
:cry: nu mai pot! de pe 19 sept am masina in service si ma mai astept la inca o saptamana de mers cu metroul! astia au cam sarit calul: pe 19 am dus-o pt tinichigerie-vopsitorie, iar pe 26 trebuia sa intre la mecanica pt revizie. am vb cu ei pe 25 sa vad daca e gata sa intre la mecanica si au zis ca da. iar azi cand am sunat... "masina e inca la tinichigerie, suntem foarte aglomerati" :shock:

alex
03-10-2006, 03:00 PM
Ce-ai avut la tinichigerie/vopsitorie ? Lovitura mare , zgarietura ? :oops:

tcs
03-10-2006, 04:29 PM
lucrare destul de mare. pe scurt: a intrat o nubira in mine in spate, m-a aruncat intr-un fiat doblo din fata, iar din ala am ricosat in tramvaiul care mergea in paralel. adica mi-au ramas intregi portierele si capota :(

George.Burciu
24-11-2006, 12:31 PM
Am fost si eu cu masina la service la Toyota pe sos Pipera-Tunar.
Parti bune:
rapiditate(am asteptat destul de putin)
amabilitate(cel care sa ocupat de preluarea masinii si aducerea ei foarte vorbaret,mi-a dat cateva sfaturi,etc)
Parti mai putin bune:
eu am o problema la masina cu ralantiul(vibreaza masina+joaca turatia intre 600-800 ture cand se incalzeste mototrul) si explicatia pe care am primit-o a fost ca asta e VVT-i,ca incearca in pemanenta sa scada turatia la ralanti la masina pentru a micsora consumul si ca si la Avensis benzina face la fel prin urmare nu au ce sa ii faca acum ca oricum e prea noua.

Cam astea ar fi concluziile in mare la vizita service Toyota.

Tommy
26-11-2006, 04:52 PM
eu am o problema la masina cu ralantiul(vibreaza masina+joaca turatia intre 600-800 ture cand se incalzeste mototrul) si explicatia pe care am primit-o a fost ca asta e VVT-i,ca incearca in pemanenta sa scada turatia la ralanti la masina pentru a micsora consumul
Ai incercat si o benzina cu CO mai mic, eventual un EFIX? (rezistenta la aprindere fiind mai mica cu cat CO este mai mic, avantajul fiind la turatii mici in favoarea benzinelor cu CO mai mic, iar la turatii mari motorul simtindu-se mai bine cu benzine cu CO mai mare)

Adriana
03-12-2006, 04:12 PM
Salutare
Am si eu o experienta neplacuta cu service-ul Toyota Romania. Parerea pe care mi-am format-o: proasta organizare si bataie de joc.
Yarisica al meu a avut un mic incident cu o Dacie, din vina soferului celuilalt. Dacia a scapat doar cu aripa fata infundata (cel putin la prima vedere), iar al meu masin: far si oglinda sparte, spoiler usor ciufulit, aripa usor infundata si deplasata cat sa nu poti deschide portiera, capac roata ciufulit rau de tot (adunat de pe camp). La toate astea se adauga volanul care nu mai statea in pozitia normala, ci putin rasucit spre stanga, dar masina nu parea sa "traga".
Am facut constatarea la firma unde avea RCA soferul celalalt (bineinteles ca insotita de nervii de rigoare) si pe urma m-am dus plina de incredere cu masina la service, pe 10 octombrie. Azi suntem in 3 decembrie si inca nu e gata. Deja mi se pare bataie de joc. Constatarea s-a facut pur vizual si s-au comandat primele piese, urmand ca aceastea sa soseasca pana imi venea si randul la reparatie conform programarii (9 noiembrie). Am lasat masina in service chiar daca nu era foarte avariata, in ideea sa nu se deterioreze mai rau si ... in speranta ca poate sa vor ocupa de ea mai devreme fiind acolo.
Distractia a inceput cu spoilerul care a venit deformat gata si a trebuit returnat si comandat altul. Deci inca 10 zile de asteptare ! Ok. Numai ca dupa ce a veni si cel de-al doile spoiler (pe 6 noiembrie) s-a gandit cineva sa faca geometria cu toate ca semnalasem problema cu volanul de la inceput. Abia atunci s-a tras concluzia ca trebuie schimbata fuzeta si s-a comandat. Dupa cele 10 de asteptate a venit, dar fara rulement ... deci inca 10 zile sa vina rulmentul. A venit si rulmentul pe 28 noiembrie, in aceeasi zi am luat factura sa o duc la asigurari sa ... mai reduc din timp ... si acolo aflu ca habar nu aveau ca trebuie schimbata fuzeta (in 22 de zile nu i-a anunta nimeni !!!). Intre timp da si omul de la service telefon sa anunte ca trebuie schimbata fuzeta (l-am intrebat de cel putin 3 ori si mi-a confirmat ca are ok-ul de la asigurari pt tot ce a mai trebuit schimbat, inclusiv inainte sa plec cu factura) si trimite pe fax fisa de geometrie care e de neinteles. Putea sa mi-o dea mie sa o duc, ca am ajuns inaintea ei, cu tot traficul de ora de varf din Bucuresti. Deci se mai pierde o zi sa ma duc sa iau fisa de la service sa o duc la asigurari care nu sunt convinsi ca fuzeta e de vina, deci nu isi dau ok-ul decat dupa ce se schimba fuzeta si mai primesc inca o fisa de geometrie dupa inlocuire + piesa. Pe 30 noiembrie au reusit sa schimbe fuzeta si sa faca geometria (la o ora la care cei de a asigurari nu mai aveau program). Acum astept ziua de luni sa vad ce se mai intampla. Intre timp a trebuit sa-mi aman o delegatie, plus concediul, sa stau in Bucuresti de ziua mea, sa dau o groaza de bani pe taxiuri sau sa ma inghesui in metrou.
Bomboana de pe tort ... pentru ca exista ... cand am fost sa iau factura, pe 28, m-am dus sa vad si masina si am constatat cu stupoare ca ii sparsesera parbrizul cand schimbasera aripa !!! Si, culmea, habar nu aveau !
La asemenea telenovela mai poate comenta cineva ceva ?
REVOLTATA e putin spus !

Xllerator
05-12-2006, 04:17 AM
Mie tocmai mi-ai dat fiori, pentru ca Yarisul meu tocmai s-a cunoscut indeaproape cu un Volvo (din vina unei don'soare). Ma rog, nu e mare lucru, dar mi-e groaza sa ramin de Sarbatori fara masina...

DMX
05-12-2006, 01:39 PM
-roagate de ei sa-ti dea o masina cat timp sta masina la ei , cine stie poate ai noroc !!!

Adriana
06-12-2006, 03:55 PM
Luni am reusit in sfarsit sa iau masina, dupa fix 8 saptamani !
Bineinteles ca inca am gasit hibe. Masca de palstic din fata este dezlipita in coltul din dreapta la imbinarea cu parbrizul, iar chederul poate fi usor scos. Am aratat, am spus ca o sa faca zgomot la mers iar chederul risca sa iasa din cauza curentului (stiu caz real de cheder zburat pe autostrada). Masina a mai intrat in service pt 15 minute si s-a intors la fel cu rezolutia ca "aia asa ramane, mai mult de atat nu se poate".
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ... bine zis !
Orientativ, toata distractia a facut 6.800 RON (schimbat far, oglinda, aripa, spoiler, fuzeta + manopera) Parbrizul a fost gresala lor ca l-au spart, asa ca nu e inclus in pret.
Un lucru bun in toata povestea asta: cei de la asigurari au dat ok pe toata suma
Drum lin si fara incidente va doresc la toti !

George.Burciu
06-12-2006, 05:11 PM
Off Doamne...sa ne rugam sa nu ne lovim masinile...
Problema cu service-ul este generala pentru Romania,nu e nimic "anormal" la Toyota.

DMX
26-12-2006, 01:06 AM
-romanul s-a nascut sa fie nemultumit !!!
-si ca sa-l ajute pe roman , "s-au nascut" aceste service-uri , care chiar daca se afla sub brenduri de miliarde de euro , tot degeaba , "mana " e romaneasca !!!

Legionaru'
13-01-2007, 10:30 PM
Eu, la Craiova, am niste baieti de nota 10.Serviabili, rapizi, tot ce vrei!

kata
30-01-2007, 03:39 PM
salut!

vad ca nu se posteaza des aici vs. masini.ro dar eu tot intreb: am aceeasi dilema ca toti posesorii ceilalti: service ToRo Pipera sau Toyo-splai?
pana acum am facut totul la toyo si am fost f multumiti. e adevarat ca n-am dat tablele jos sa vedem pe spatele lor daca a fost bine facuta sau nu. dar au fost prompti si foarte profesionisti. ne-au ajutat cand am avut belea cu asiguratorii, ce mai, jos palaria so far.

dar toyo e la mama *****lui distanta de noi si de birourile noastre. pierd ore intregi in trafic.
cei din pipera sunt ff aproape DAR aud tot felul de minuni despre ei.
am de inlocuit un far crapat si de indreptat/revopsit o capota motor. a mai fost cineva in situatia asta cu cei din Pipera? e o reparatie minora si n-as vrea sa am surpriza sa iau masina si sa o gasesc cu parbrizul vopsit metalizat, capota vopsita in alta nuanta sau plina de urme de maini si de picioare la interior (cum am vazut ca povesteau alti posesori).

multzu anticipat!
k

LittleM@n
18-02-2007, 01:42 AM
Recomand cu caldura service-ul Toyota din pipera (care a fost pana de curand la romexpo) celor care vor sa isi faca nervi cat mai multi, draci si asa mai departe, si nu in ultimul rand sa piarda vremea si banii cat pot ei de mult.
Fara nici o discutie, toti cei pe care ii stiu si pe care i-am auzit de-a lungul timpului ca au avut de aface cu ei mai mult de odata au fost mai mult decat dezamagiti.

Ultima oara cand era cat pe ce sa fac service-ul la ei a fost acum un an si ceva, cand alternatorul nu incarca bine (o problema cam stupida).
Dupa ce am lasat-o ceva timp (cam 6 ore) m-am intors, m-am uitat la ea in parcare, si am strigat dupa taica-miu care a venit cu mine sa ma aduca: "Astia nici nu s-au uitat la ea." Am deschis capota de curiozitate, si praful pe filtrul de aer (ca pe atunci atunci era :) ), pe care era inevitabil sa nu-l atingi daca chiar te uitai la aternator, era cat casa. Ei au spus ca trebuie schimbat regulatorul de la alternator ca e stricat si d-aia nu-i da cata tensiune e nevoie in circuit. Dar baietii nu intelesesera ca pur si simplu o simt in pedala ca parca tine cureaua. Si din cate stiu, in regulator sunt 4 diode, care daca se strica, nu mai merge, nu incarca ceva mai putin. In fine, nu m-am agitat, si cand am auzit si suma de 6 milioane jumate sa schimbe dracia care nu face nici juma' de milion, si trebuie sa astept si si 3 saptamani ca altcandva nu au loc de programare, mi-am luat frumos masina si m-am carat, spunandu-le ca le multumesc, si adio, ca nu ma vor mai vedea pe acolo.
Am facut rost de un electrician bun care in juma' de zi a desfacut tot si a pus la loc, adica a scos alternatorul (cu tot cu regulator, logic) ca sa vada care e exact problema. Juma' de zi poate pare putin, dar daca va zic ca alternatorul e bagat cel mai jos si ca sa-l scoti trebuie sa dai jos tot de jur imprejur, ce mai ziceti (cei de la Toyota vroiau 2 zile de lucru)? A luat omu alternatorul, a masurat si intr-adevar devina era alternatorul care facea scurt la masa. Regulatorul era perfect. A facut rost in cateva ore de un alternator de Mitsubishi mai vechi care se potrivea perfect la prinderi, ca pt Yaris imi aducea intr-o saptamana si ceva, si l-a montat si pana in ziua de astazi merge masina fara probleme, incarca bine, ba chiar mai mult, se aude si mai sport la turatii mari :D

Asa ca era sa dau avans, sa astept aproape o luna, pentru ca la momentul ala sa-mi spuna: "Pai stiti, ati dat banii degeaba, si trebuie sa dati si altii si sa mai asteptati odata pe atat ca noi suntem niste incompetenti care nu stim sa reparam nimic, ci doar asteptam fraieri ca dumneavoastra sa ne arunce bani."
M-am rezolvat muuuult mai ieftin ca la ei (cereau pe alternator vreo 20 de milioane ca am sunat sa intreb, in timp ce nenea mi-a cerut 6 din cat imi aduc aminte, cu tot cu manopera, tot chinul), si de 10 ori mai repede. Cinstit, daca mi-as cumpara o Toyota noua, tot eu i-as face revizia, si tot la prieteni m-as duce s-o repar, cu toata garantia aia a lor (nu de alta de alta, dar am incredere ca nu se strica :P ).

Daca ar fi sa-i dau o nota, ar fi: -1. Mai bine n-ar mai exista si am trai si noi mai bine.

RCS
26-02-2007, 10:57 AM
Am rugamintea pt cei din Timisoara daca pot sa-mi spuna locatia serviceului Toyota.Mersi!

alin
28-02-2007, 11:06 AM
Service Genius Motors Sibiu. Personal de nota 10. Adevarati profesionisti.
Recomand cu incredere tuturor acest dealer si service.

AMP
19-03-2007, 02:51 PM
Am rugamintea pt cei din Timisoara daca pot sa-mi spuna locatia serviceului Toyota.Mersi!

Locatia service-ului in Timisoara este pe str. Ardealului,linia tramvaiului 3 cum mergi catre Freidorf.Tot acolo,asa cum scria altcineva pe aici,este service si pentru Daewoo si Dacia si asa mai departe.
Eu stau in zona Modern,Dorobanti.Sti ca reprezentanta Toyota era pe str.Simion Barnutiu,intersectia cu Dorobantilor.Ei bine,cand noi am cumparat-o pe Toyo nenea de acolo ne-a spus ca se construeiste o noua reprezentanta Toyota ,care va include si service-ul,pe Calea Lugojului,iesire din Timisoara.Ca locatie as putea spune ca este cam vis-a-vis de intrarea pe drumul catre aeroport.
Am vazut ca pe Simion Barnutiu,unde era reprezentanta Toyota,acum s-a mutat cea de la Daewoo,iar expusa mai este doar o Yaris,cred ca este lasata acolo asa....ca sa stie lumea ca a fost Toyota acolo,in schimb pe Calea Lugojului,cum ti-am scris mai sus,parcul auto e full de Toyotutze,banuiesc ca deja functioneaza noua reprezentanta.
Noi am fost pe Ardealului(abia l-am gasit) si la revizia de 1000km si pentru ca am zgariat eu masina si a trebuit vopsita zgarietura...Intreaba si tu si colo si colo si scrie aici ca sa stim si noi.Bafta!:thumbsup:

razzmatazz
04-07-2007, 12:00 PM
Exista Vreun Alt Service Autorizat Toyota In Afara De Inchcape Pipera Si Toyo Motor Splai In Bucuresti?

StIe Cineva? A Auzit Cineva?

mirmidon
04-07-2007, 10:10 PM
Azi am aflat ca Toyota a organizat cursuri de istorie :) cu toti mecanicii din tara la sediul din Pipera. Indoctrinare totala! :D

costin
11-07-2007, 09:51 AM
Din pacate nu, dar mai e un service ok in Pitesti, chiar la iesire de pe autostrada cum vi din Bucuresti pe dreapta. Ai aici lista completa de service-uri:
http://www.toyota.ro/dealers/retea_parteneri.aspx

razzmatazz
11-07-2007, 10:29 AM
Din pacate nu, dar mai e un service ok in Pitesti, chiar la iesire de pe autostrada cum vi din Bucuresti pe dreapta. Ai aici lista completa de service-uri:
http://www.toyota.ro/dealers/retea_parteneri.aspx

:thumbsup: merci.

23nst
12-07-2007, 10:32 PM
ma pregatesc sa fac rezivia de 15000 km cam in 2 saptamani. unde imi recomandati sa ma duc, la toyota romania (pipera) sau toyo motor (pe splai)?

razzmatazz
12-07-2007, 11:04 PM
ma pregatesc sa fac rezivia de 15000 km cam in 2 saptamani. unde imi recomandati sa ma duc, la toyota romania (pipera) sau toyo motor (pe splai)?

du-te frate la inchcape. sunt mai seriosi. dupa 4 ani de dus si colo si colo, cam asta e concluzia pe care am tras-o.

cryyy
13-07-2007, 10:22 AM
salut,hai sa va povestesc din experienta mea cu cele 2 serv. toyota.asa din ce imi amintesc:la un yaris i-a cazut pur si simplu oglinda cu tot cu o bucatica din geam...scandaluri peste scandaluri ca am tras de ia,casco zicea ca e defect de fabricatie...pana la urma am reusit pe garantie la toyota romania.
tot la un yaris statea volanul un pic stramb...i-au facut geometria de 5 ori...ba statea volanul drept dar scartzaiau rotie(unghiul nu era bun),ba o lua in dreapta...pana la urma tot in urma scandalurilor mi-au adus harti oficiale ca volanul poate sta stramb cateva grade.
la un rav 4 nou,nu intra 1-a decat greu....iar scandal iar,au desfacut-o au facut-o,au desfacut-o..etc(noroc ca ne-au dat masina de drive test in perioada 3 saptamani cat au tinut-o in service)
tot la un rav am luat senzori de parcare 'originali' cei mai scumpi de la toyota..nici in ziua de azi nu functioneaza...o duc in fiecare luna..se chinuie cu ea...iar le fac reclamatie...iar ma duc cu ea...deja ne cunoastem :)
...ma mai gandesc si va mai spun....(si astea sunt doar despre toyota...la alte marci e mai sf)

cryyy
13-07-2007, 10:32 AM
oricum parerea mea este ca ...la orice masina(am vazut multe si m-am ocupat de multe.-face parte din job-ul meu...cam cea mai scumpa 140.000 euro audi business a8s)....ESTE DUPA CUM AI NOROC,da,da ,asa este ,am vazut masini identice luate in aceeasi zi care nu au avut aceleasi probleme.....poate pare incredibil...dar..este foarte adevarat

cryyy
13-07-2007, 10:44 AM
a,saptamana trecuta era cineva la inchape care a asteptat 1 an si 2 luni pt o masina....'un an si doua luni' nu este o gluma,ii daduse in judecata,cei de la toyota,acestia spune-au ca nu poate castiga persoana respectiva pt ca nu era trecut in contract termenul de livrare,fiind o masina mai speciala cu nu stiu ce...

razzmatazz
13-07-2007, 12:03 PM
nu e niciun service in romania care sa mearga struna. in primul rand ca se bazeaza pe oameni, care sunt supusi greselii. in al doilea rand ca regula in romania zilele astea este ca meseriasii buni pleaca din tara sa lucreze si aici raman mediocrii.
intre toyota romania (administrati de inchcape din 2006) si toyo motor, eu m-as duce la inchcape.
nu ca n-au bube. au mai putine bube.

razzmatazz
13-07-2007, 12:05 PM
un comunicat de anul trecut

25/04/2006

http://www.cargomagazin.com/images/topics/blank_axel.gif (http://www.cargomagazin.com/index.php?module=News&catid=&topic=6)

Compania britanica Inchcape International Group a decis sa divida dealerul auto Toyota Romania, din care se va desprinde Inchcape Motors, firma care va coordona vanzarile cu amanuntul. Masura urmareste eficientizarea activitatii companiei, potrivit unui anunt al firmei publicat in Monitorul Oficial. O data cu transferul catre Inchcape Motors a activitatilor de vanzare cu amanuntul a autovehiculelor va fi redus si capitalul social al Toyota Romania cu 1,33 milioane lei, fonduri care vor fi utilizate pentru constituirea societatii nou infiintate. Inchcape International Group va controla integral noua companie. Potrivit anuntului, Toyota Romania isi va pastra forma juridica, asociatul unic, toate celelalte activitati din obiectul de activitate precum si toate contractele incheiate. Toyota Romania, infiintata in anul 2000, este importatorul general al autovehiculelor Toyota si Lexus, asigurand si operatiuni de service si post-vanzare. Vanzarile Toyota au ajuns anul trecut in Romania la 3.673 de autoturisme, in crestere cu 68% fata de 2004, si 240 de autoutilitare, pe cand Lexus a comercializat 62 de automobile, fata de 52 de unitati cu un an inainte. Inchcape Plc., cu sediul la Londra, este unul dintre principalii distribuitori de autovehicule la nivel mondial, fiind reprezentant in diferite tari al unor marci precum Ferrari, Maserati, BMW, Volkswagen, Subaru, Ford, Mazda si Toyota. Inchcape Plc. desfasoara, de asemenea, la nivel mondial si activitati diverse de import, distributie, comert electronic si servicii financiare.

guerilla
13-07-2007, 01:52 PM
toyota romania si inchcape motors au aceeasi actionari majoritari.
exista zvonuri cum ca situatia se va schimba si ca nu vor mai veni masinile pe filiera grecia.

Legionaru'
13-07-2007, 04:40 PM
Acelasi l-am auzit si eu despre "filiera Grecia".

razzmatazz
13-07-2007, 06:09 PM
dezvoltati si voi.
daca nu mai e filiera grecia, atunci care va fi filiera?
GB?

23nst
13-07-2007, 07:36 PM
pai ramane doar gb si probabil auris care ar veni direct din japonia...

mirceadumitrache
13-07-2007, 09:40 PM
la GTC ati incercat?

23nst
13-07-2007, 09:46 PM
scuze, dar ce este gtc?

hgflo
16-07-2007, 02:57 PM
pai ramane doar gb si probabil auris care ar veni direct din japonia...

Poate direct din Turcia, ca acolo se fabrica.

guerilla
16-07-2007, 03:14 PM
in momentu asta masinile se aduc prin grecia.
in pasul 2 se va respecta structura organizatorica TMC pentru Europa. adica Romania va raporta la Brussels. cu tot ce inseamna asta (vom putea comanda cu pachete de optionale, termeni de livrari mai mici, preturi mai mari :D glumesc)

razzmatazz
16-07-2007, 03:26 PM
si de cand zic zvonurile ca se termina cu grecia?

guerilla
16-07-2007, 03:33 PM
zvonerii zic ca sint mari sanse sa se intample de anu asta.
personal nu cred.

razzmatazz
16-07-2007, 03:52 PM
intrevezi si o politica mai inteleapta cu service-urile?... adica zvonerii, deh.

guerilla
16-07-2007, 03:56 PM
personal cred ca lucrurile vor merge in mai rau. vanzarile cresc cu 100% anual iar capacitatea lor de service nu cred ca tine ritmul. sper sa lanseze cat mai multe 3S-uri si atunci lucrurile se vor aseza. in bucuresti ar fi nevoie de inca 1 service asap.

razzmatazz
16-07-2007, 04:06 PM
d-aia ma si gandeam.
daca grecii n-au impus o politica de acoperire cu service-urile, poate bruxelles sunt mai destepti.

guerilla
16-07-2007, 04:08 PM
sa speram. stiu ca exista un zvon cum ca atunci cand a venit honda in romania a impus dealerilor daca vor sa-si pastreze business-ul sa investeasca bani sa-si faca 3S altfel li se ia papicu de la gura. o fi asa, n-o fi asa nu pot garanta. e doar un zvon. dar recunosc ca mi-ar place sa fie impuse niste criterii mai mari dealerilor.

razzmatazz
16-07-2007, 04:33 PM
asta face si ford acu. i-a tras pe dreapta pe romcar si isi impun politica de business. dintre toti dealerii, numai bdt se inscriu in canoane. restul mai au de munca.

costin
16-07-2007, 11:06 PM
Am fost azi la service-ul din Pipera pentru revizia de 15.000 la Yaris.
Costul total a fost: 333.21 RON +TVA, adica 396.53 RON
Ce a inclus:
Manopera 1,5 ore - 71 RON+TVA
Filtru ulei - 22.47 RON+TVA
5 litri ulei - 202.1 RON+TVA
Buson - 2.14 RON+TVA

A fost cam cu 20% mai scump de cat ma asteptam eu. Din pacate nu a fost singura suparare. La un moment dat sunt chemat de doamna la care predasem masina si-mi spune ca ar trebui schimbat filtrul de polen si cel de aer.
- Pai masina nu are filtru de polen! zic eu.
- Aa, nu! Va intrebam daca doriti sa va punem unul.
Le spun nu, si la fel ca nu vreau sa-l schimb pe cel de aer.

La plecare, dupa ce imi lasa masina in parcare, o alta surpriza: torpedoul si inca o piesa din bord zaceau cuminti pe locul pentru picioare de la pasagerul din dreapta. Noroc ca au facut japonezii masina usor de asamblat si le-am prins destul de repede la loc.

Auzisem eu ca sunt "meseriasi" baietii, dar nici asa. Factura umflata la manopera (poate chiar si la cantitatea de ulei), faza cu filtrul de polen si cadoul lasat in masina a fost totusi parca prea mult.
Ma gandeam inainte de revizie, ca nu are rost sa bat drumul pana la Pitesti, mai ales ca Pipera e la 15 minute de mers cu masina, dar sigur urmatoarele revizii din garantie (care sunt mai costisitoare) le fac la Pitesti - daca acolo o sa fie totul ok.

PS

Sa mai zic ca masina a stat 1 ora degeaba in parcare iar revizia efectiva a durat cam 40 de minute, nu are rost. Si asta cu programare facuta.

23nst
16-07-2007, 11:23 PM
aoleoo explodez... peste 2 saptamani fac si eu rezivia de 15k km... o sa ma duc tot in pipera... dar ma pregatescu ce chef de cearta... la nevoie o sa ma tiganesc cu ei... vreau sa ma lase langa masina si la final sa imi explice si arate in fata motorului ce au facut... iar daca nu vor... ma duc la toyo motor.
si asa mai departe... mama lor de nemernici... ii mananc...

mirmidon
16-07-2007, 11:43 PM
:)) Eu zic sa mergeti la orice service autorizat RAR...cat mai ieftin si sa aveti piesele (filtrul si garnitura pixului) si uleiul vostru la voi. E cel mai simplu si nici nu va mai faceti nervi!!

Legionaru'
17-07-2007, 12:02 AM
Pana la sfarsitul anului toti dealerii trebuie sa aiba 3S !

razzmatazz
17-07-2007, 09:12 AM
:)) Eu zic sa mergeti la orice service autorizat RAR...cat mai ieftin si sa aveti piesele (filtrul si garnitura pixului) si uleiul vostru la voi. E cel mai simplu si nici nu va mai faceti nervi!!

nu iese din garantie?

razzmatazz
17-07-2007, 09:17 AM
Am fost azi la service-ul din Pipera pentru revizia de 15.000 la Yaris.
...
Sa mai zic ca masina a stat 1 ora degeaba in parcare iar revizia efectiva a durat cam 40 de minute, nu are rost. Si asta cu programare facuta.

incredibil...
in halul asta s-au prostit astia?!...
nu-mi vine sa cred.

unde sa te mai duci frate sa-si faca treaba cum trebuie?

bogdan1977
17-07-2007, 10:37 AM
si io tre sa fac revizia..............

boggy77
17-07-2007, 11:29 AM
nu iese din garantie?
evident ca iese din garantie..

23nst
17-07-2007, 11:31 AM
pana la urma, cel mai bine iti faci revizia singur, ca nu e mare filizofie sa schimbi un ulei, filtrele in 30 min nu ai ce face si gata... o dai in colo de garantie, dar macar esti sigur ca nu te fura nimeni.

razzmatazz
17-07-2007, 12:40 PM
ceea ce pentru bucuresti e irelevant.

atat inchcape (pipera) cat si toyo sunt 3S.
inchcape mai au showroom-uri la lujerului si vis-a-vis de dinamo. astea sunt la parter de bloc. n-au unde sa-si extinda un service.

asa ca singura solutie pe care o vad este ca inchcape sa dezvolte un al 2-lea 3S, in timp ce desfiinteaza cele 2 showroom-uri de cartier. si sigur nu in 2007.

sau aveti alte vesti?

mirmidon
17-07-2007, 05:37 PM
nu iese din garantie?
bineinteles ca nu iese din garantie...cautati discutia asta pe forum (s-a mai explicat)!

Legionaru'
17-07-2007, 05:46 PM
Eu am alte informatii.
In ultimul timp s-a insistat la dealeri sa nu mai accepte piesele clientilor.
Orice masina care nu are piese de schimb de origine Toyota si schimbate in service Toyota va fi scoasa din programul de garantie Toyota.

mirmidon
17-07-2007, 05:52 PM
Asta zic ei...si neica importatoru lu peste. Garantia insa o ofera Toyota Europe! Cititi manualul automobilului...Cam ce sperai sa spuna fratii romani care isi rotunjesc veniturile prin tepuirea clientilor la servisarea masinilor?

23nst
24-07-2007, 11:13 PM
am facut azi programare pt revizia de 15000 km... tipul din service mi-a spus ca imi schimba uleiul, filtrul de ulei si cam atat, dar imi recomanda sa schimb si filtrul de polen si aer. eu ma gandeam sa nu le schimb, si sa le cumpar eu si sa mi le pun singur, in 15 min este gata :) oare economisesc multi bani sau nu...
cat costa un filtru de aer si unul de polen, originale.

alex
24-07-2007, 11:35 PM
Aprox. 200 RON acum un an la mine. ( 130 polen + 70 aer )

23nst
24-07-2007, 11:40 PM
ahaaa... oricum economisesc timpul de manopera... sper sa nu imi bage pe acolo 3-4 ore ca fac scandal...
o sa dau maine un tel sa vad cat costa :)

Predator
24-07-2007, 11:40 PM
Filtrul de polen este de hartie sau cu carbon activ? Producator?

23nst
24-07-2007, 11:44 PM
producator, nu stiu... presupun ca este toyota :) si este din carbon activ :)

alexmohora
30-07-2007, 01:12 PM
Se poate urmari interventia la masina in service-urile Toyota? Adica sa stai intr-un loc de unde sa vezi ce fac mecanicii la masina ta?

mirmidon
30-07-2007, 04:48 PM
Nu prea...prietenii stiu de ce! ;)

razzmatazz
30-07-2007, 06:49 PM
depinde de noroc.
si al toyo si la pipera sala de asteptare este despartita de un geam de service. daca rampa pe care ti-o pun este in raza vizuala, esti norocos cum s-ar zice.

23nst
01-08-2007, 05:02 PM
hai ca am facut-o si pe asta :)
prima revizie, de 15000 km, efectuata azi 1.08.2007, fix la 6 luni de cand am ridicat masinuta :)

cei de la toyota (pipera) au fost destul de draguti... ba chiar au inceput sa ma tina mine... (ma intreaba ce mai face forumul!!!)

asa, sa revenim... revizia a costat 349.99 lei, din care:

1. inspectia tehnica periodica tip A - 126.74 lei
2. toyota ulei sintetic 5w40 - 192.40 lei
3. toyota filtru ulei - 28.30 lei
4. toyota garnituri buson golire - 2.55 lei
----------------------------------------------
total - 349.99 lei

filtrul de aer si polen au spus ca nu este nevoi sa le schimbe pt ca sunt destul de curate si doar le-au suflat cu aer... (le voi schimba eu, pt siguranta mea)

mi-a placut ca au urcat masina pe rampa din fata scaunelor din sala de asteptare si am putut vedea totul :)

Maniaku
01-08-2007, 05:09 PM
Cred ca o sa schimb si eu service-ul!!!

Am asteptat PATRU sapt. sa-mi vina o caseta de directie la TOYO MOTORS ,cand ei au spus ca vine in 2, si ca sa nu mai spun ca a trebuit sa ma duc eu sa verific daca a ajuns pt. ca ei nu aveau nici un gand sa ma sune, desi caseta venise de Joi!!! Dezastruos!!! Maine ma duc sa o schimb si dupa aia nu mai pun ei mana pe "furiuta" mea !!!

mirmidon
02-08-2007, 06:48 AM
23nst trebuia sa-i intrebi de sanatate si de revizia tip B care rupe la buzunare (am auzit variante de 1500 ron). :(

Aleinad
07-08-2007, 09:29 AM
Salutare,

Cum sunt nou pe acest forum si posesor al unui Yaris de mai putin de 1 an, am si eu cateva intrebari, desi recunosc "ratingurile" pe care le-am vazut deja pt serviceul Toyota din Pipera ma cam sperie....
Am reusit sa zgarii usor portiera de un stalpishor din Mall (e si putin infundata) si prin urmare as vrea sa merg sa o repar impreuna cu o alta zgarietura usoara, gasita bineteles unde altundeva decat in ...parcare. Am luat dovezile necesare de la the Romanian Police si urmeaza sa merg la asigurator, care din pacate nu se afla printre cei agreati de Toyota Romania, deci o sa am pb cu recuperatu banilor si alte de - astea.
Intrebarile mele ar fi daca stiti cam cat dureaza in prezent pana te programeaza la service, sunt aglomerati in per asta, a fost cineva de curand? Apoi, stie cineva cam cat dureaza si cam cat ar costa reparatiile la ceea ce v-am povestit mai sus (probabil, scos usa, vopsit etc) si daca merita sa ma complic la serviceul Toyota sau sa incerc la altu, agreat de ex de firma de asigurare?

txs

Maniaku
07-08-2007, 11:06 AM
Sa nu te duci la Toyo Motors ca stai de-ti vine acru pana e gata!!! La tinichigerie-vopsitorie sunt blocati cu comenzi pt. 1 luna!!!

razzmatazz
07-08-2007, 11:21 AM
daniel(a),

vezi ca cu tinichigeria nu e treaba simpla.
trebuie sa gesesti un atelier care sa aiba cuptor si meseriasi, si sa ti-o faca bine. nu sunt multe ateliere in bucuresti care sa lucreze ok.

as zice sa excluzi orice service toyota. toyo motor mi-au vopsit o portiera si dupa vreo cateva luni, la revizie, acelasi om imi zice "cine ti-a vopsit portiera, a facut-o in bataie de joc dom'le". nu ma mai tinea minte. cand i-am zis ca la ei am vopsit-o, s-a facut verde la fatza.

intreaba dealerul mai uman asa, el ce atelier de tinichigerie stie ca face treaba buna.

AdrianR
07-08-2007, 07:29 PM
Mda. Ca sa-mi lipesca un amarat de display am stat 2 h si au facut tzispe poze. Si tot prost l-au lipit, asa ca i-am pus sa-mi aduca piesa cu totul pe garantie. Mai bine dadeam au cu superglue...

decanu
07-08-2007, 08:26 PM
Si tot prost l-au lipit, asa ca i-am pus sa-mi aduca piesa cu totul pe garantie. Mai bine dadeam au cu superglue...
Lasa sa ti-o aduca pe garantie, ca asa ii "protejam" noi mereu si ne descurcam cu binecunoscuta "ingeniozitate" romaneasca. Daca masina e noua, totul trebuie sa functioneze si sa arate impecabil!!! Incet, incet, trebuie sa ne obisnuim si noi cu statutul de CLIENT, in adevaratul sens al cuviantului!
Asa ca: fara concesii :punk:!!!

razzmatazz
07-08-2007, 08:38 PM
23nst trebuia sa-i intrebi de sanatate si de revizia tip B care rupe la buzunare (am auzit variante de 1500 ron). :(

ce a aia revizie de tip B, moshule?...:scratchchin:

razzmatazz
07-08-2007, 08:39 PM
Incet, incet, trebuie sa ne obisnuim si noi cu statutul de CLIENT, in adevaratul sens al cuviantului!
Asa ca: fara concesii :punk:!!!

yeah, baby :punk:
kick ass!

23nst
07-08-2007, 09:12 PM
ce a aia revizie de tip B, moshule?...:scratchchin:
revizia tip b, este cea de la 30000 km sau 2 ani (asa o numesc astia de la toyota)
iar pretul ei se stie ca-i mult mai mare pt ca se schimba multe consumabile :)

razzmatazz
07-08-2007, 09:28 PM
la corolla, anul trecut in iunie, m-a costat 850 ron revizia de 30k.
mi s-a parut absolut decent, la cate au facut la masina.

23nst
07-08-2007, 09:30 PM
pai este cam dubla fata de prima revizie :)
(acum 1 saptamana am facut revizia de 15k si a costat 350 lei)
ooo... vad in profilul tau ca masinuta ta apare samptamana asta :) duminica avem de admirat masina noua ?

razzmatazz
07-08-2007, 10:11 PM
da, asa se aude :)

razzmatazz
08-08-2007, 08:18 AM
pai este cam dubla fata de prima revizie :)
(acum 1 saptamana am facut revizia de 15k si a costat 350 lei)
ooo... vad in profilul tau ca masinuta ta apare samptamana asta :) duminica avem de admirat masina noua ?

e dubla, e drept, dar cu schimbat toate filtrele, uleiul, placutele de frana, completat freon, curatat instalatia de aer etc.
a durat cam 6 ore si pe bune, ca ma chiombeam prin geam.

a fost prima si singura revizie la care am fost multumit de cum s-au miscat toyo.

razzmatazz
08-08-2007, 08:27 AM
... aha, cu o singura exceptie - imi gripa ambreiajul de la jumatatea cursei, nimic grav dar iritant. oamenii de la toyo imi tot ziceau ca nu gripeaza. m-am urcat cu mesterul in masina si i-am aratat cum gripeaza, facea si un pic de harait care se auzea daca era liniste in masina. omul o zicea in continuare p-a lui ca nu gripeaza.

am rezolvat-o eu acasa pana la urma, bagandu-ma pe sub pedale cu un spray wd 40. era de la primul lagar. n-a mai facut de atunci.

Aleinad
08-08-2007, 02:31 PM
ok, deci sa fac atunci?
pe langa ca dureaza enorm (ceea ce pana la urma as putea suporta), nici macar bine nu lucreaza? chiar in halu asta!?

razzmatazz
08-08-2007, 05:48 PM
ok, deci sa fac atunci?
pe langa ca dureaza enorm (ceea ce pana la urma as putea suporta), nici macar bine nu lucreaza? chiar in halu asta!?

cum ziceam, incearca sa gasesti prin asigurator un atelier specializat in tinichigerie. nu te baga la service toyota, caci ei fac asta ca si serviciu auxiliar.

Aleinad
09-08-2007, 11:01 AM
Ok R, am inteles, merci!
MA gandeam daca si cunoasteti asa ceva, nu m-as baza totusi pe ce imi recomanda asiguratoru', care are de obicei alte principii dupa care se orienteaza...;
Apropos, asiguratoru zice sa am duc al UMR (UNion Motors) - a fost cineva acolo, stie cineva ceva despre acest service (dealer Chevrolet, Opel...)?

Mii de multumiri inca o data!!!

razzmatazz
09-08-2007, 11:04 AM
nu prea stiu pe nimeni bun.
am avut parte numai de chifle.

...in afara de service-ul volvo dinspre otopeni (sub podul de centura), unde mi-au facut o lucrare mai bine. dar - depinde daca asiguratorul tau are deal cu ei, si daca ti-o fac in timp util.

Aleinad
09-08-2007, 02:32 PM
:helpsmilie:

DA, are asig are cu UMR...si cica ar dura si putin, vreo 5 zile. Dar nu prea cred...
Tocmai de-aceea mai intrebam dca stie cineva.
PLus ca ma gandesc ca e totusi imp sa nimereasca aceeasi cul la vopsea si ma gdesc ca la Toyo M sunt mai multe sanse
Whatever, o sa incerc la UMR, daca la Toyo e asa de rau...

vulpitzza
23-08-2007, 07:39 PM
Nu shtiu cum a fost pentru voi dar eu ma declar nemultumita nu de service in sine ci de politica de service[sediu pipera]. Toata lumea cunoaste pe toata lumea acolo,daca te pupi cu cei de la receptie esti bagat in seama, daca aratzi mai de 15 ani asa si mai esti si fata nu te baga nimeni in seama. Am asteptat 15 minute sa vina cineva la birou cu care sa confirm ca am venit pentru programare si nu m a bagat nimeni in seama...Cand a venit cineva si am transmis ce aveam de transmis....a spus "da sigur" si m a lasat balta ocupandu se de "Gigel" cu care se cunostea cine stie de cand.Si vorbeau ei acolo despre toate alea nu mai terminau. Dupa alti nervi si alta asteptare, timp in care mai coboara tanti de sus de la birou sau alte persoane "bine puse" care cer programari si pentru X si pentru Y "hai te rog rezerva i si lu nuj cine" ma baga si pe mine in seama. Adica stai astepti acolo, de parca esti un kkt si ei n au nicio jena. Parca toyota avea grija de client. Da? Intr o alta viata poate

Asta ca sa nu mai zic ca "Gigel" a avut tupeu sa mi spuna ca si ce daca astept de atata vreme, oricum nu sunt io propietara masinii..pfff Si chiar daca nu as fi fost io propietara masinii--si sunt propietara ei! ce legatura avea asta cu revizia masinii ? Are clienti fini Toyota asta n am ce zice Si personalu cel mai "tare". Cand iti iau banu pentru masina cei mai amabili din lume si cand vi cu o problema iti intorc curu.

Legionaru'
23-08-2007, 08:58 PM
Touche!!!!!!!:thumbsup:

guerilla
24-08-2007, 08:11 AM
daca nu ti-au murdarit masina cand ti-au facut revizia, daca nu te-au lasat sa stai langa ea, daca nu ti-au pus piese fara sa te intrebe, atunci n-ai vazut nimic :lol:
partea cu "cumetria" cred ca a vazut-o toata lumea la pipera.
eu unul ma gandesc cu bucurie la cei 450km pana la iasi de luna viitoare :punk:

vulpitzza
24-08-2007, 10:49 AM
Aha...toata lumea stie partea cu cumetria si deja a devenit o chestie normala si unanim acceptata. Se intampla aici ca si in trafic: cand stai in coloana regulamentar de o juma de ora asteptand sa traversezi intersectia si vin "jmecherii" care se baga in fata...si nu le zice nimeni nimic. Ii lasam ca si ei melteni de'ai nostri...Si apoi auzi discutii: Pfff Domne cum se circula in tara asta..

LittleM@n
24-08-2007, 09:26 PM
Ai dreptate, dar...
Este si vina ta...ai comentat, ai facut scandal, si te-ai crizat la aia?
Nu conteaza ce este Toyota, conteaza ca suntem tot in Romania, iar oamenii nu s-au schimbat...
Ar fi trebuit sa ii ceri fatucii aleia sa-ti zica ora la care ai programare: apoi, sa concluzionezi ca revizia dureaza o ora...: DECI MAI AU 15 MINUTE IN CARE SA-TI FACA MASINA, DACA NU, SUNI LA OPC, LA TOYOTA EUROPE, filmezi tot, iar diseara sunt la stiri!
Iar lu' nenea Gigel, daca mai zicea ceva, te uitai urat la el ,s ii tranteai printre buza un: Du-te ma'n... Nu trebuia sa continui, s-ar fi potolit.
Te faceau toti nebuna, dar in 15 minute iti faceau masina...si stateai cu ochii benoclati pe geam la ce fac, si sigur nu indrazneau sa faca ceva ce nu trebuie...

La noi, peste tot, depinde cum te comporti si ce atitudine iei...e simplu ;)
Faci pe durul (dura), este seful si dictezi; esti cuminte, la locul tau, te calca toti in picioare :p
Iar in trafic e la fel ;)

batranu
01-09-2007, 12:30 PM
In urma cu 12 zile am fost sa fac revizia de 15.000 la ravul meu, la toyo M. Vreau sa va spun, ca am fost placut impresionat de modul in care am fost tratat. in primul rand programarea telefonica a fost facuta intr-un termen mai mult decat rezonabil (2 zile), la toyota pipera (10 zile).
la data si ora stabilita m-am prezentat la toyo M. dupa numai 10 minute comanda era deschisa si masina dusa in service, am fost intrebat daca am consumabilele necesare reviziei (lucru de neconceput in alte servisuri), le-am pus la dispozitie uleiul si filtrul de ulei (originale toyota, achizitionate din germania).
un obicei de neconceput pentru client in mai toate servisurile noi, este acela ca nu poti sta langa masina pe parcursul reviziei, aici cel putin puteai urmari pe un monitor postul de lucru si interventiile asupra masinii, am urmarit (in timp ce mi-a fost oferita o cafea) cum s-a ridicat masina pe elevator, cum s-a facut verificarea presiunii in pneuri, cum a fost golit uleiul din motor si aici a aparut singura problema care nu mi-a placut. nici nu s-a scurs bine uleiul din motor, iar, mecanicul a si pus busonul de golire la loc. atunci am sesizat persoana care mi-a deschis comanda de neregula, a fost chemat seful mecanicilor, iar dupa ce i-am spus nemultumirea, acesta si-a cerut scuze, s-a dus la mecanic si la pus sa deschida din nou busonul de golire si sa astepte mai mult timp ca acesta sa se scurga, i-am recomandat, pentru a nu se pierde timp inutil sa se inverseze operatiile executate (intai sa se desfaca busonul de ulei si dupa aceea, sa se verifice presiunea in pneuri, timp in care uleiul se va scurge pe-ndelete). revizia a continuat corect fara a putea ridica alte obiectii din partea mea. pretul mi s-a parut un pret corect 270 lei (a inclus si 1 litru de ulei pentru complectari ulterioare).
am plecat multumit acasa dupa cca. 1 ora.

stupoare!!!
in urma cu doua zile, in timp ce ma intorceam din germania, suna mobilul, raspund, iar la celalalt capat al firului, o voce calda a unei domnisoare (cel putin pentru mine), se prezinta si spune "sunt de la toyo M., in urma cu 10 zile ati facut revizia de 15.000km la noi si suntem interesati daca masina dv. functioneaza corect?" am ramas perplex, m-am ciupit, dar, nu visam, soseaua era in fata, masina rula corect. dupa citeva momente de naucire din partea mea, raspund - da totul este ok!, atunci aceeasi voce, pe un ton foarte amabil, ma intreaba daca pot sa-i ofer mai multe detalii despre modul in care consider ca s-a realizat revizia, apreciind prin note pe o scara de la 1 la 5 diversele momente, pe care le-am petrecut in servisul toyota M., incepand de la modul cum mi s-a adresat persoana care m-a programat la telefon si pana la momentul parasirii servisului. cred ca au fost mai mult de treizeci de intrebari, printre notele de apreciere pe care le-am acordat, am mentionat si singura nemultumire (cea cu golirea uleiului) pe care am avut-o.
am insistat si pe revenirea la obiceiul mai vechi, ca posesorul masinii sa poata asista la operatiile executate asupra acesteia la fata locului. acest lucru este benefic atat pentru client (vede concret ce consumabile se curata, ce consumabile se schimba, marca acestora, poate capata informatii de nepretuit (in special pentru femei) de la macanic vis-a-vis de modul cum se verifica nivelurile de ulei, de apa, de lichid de frana, de modul cum este indicata schimbarea treptelor de viteza pentru anumite tipuri de motoare etc.etc.) cat si pentru prestigiul si increderea oferita de servisul respectiv.
ma opresc aici cu cele prezentate, tragand o singura concluzie si gasind o singura explicatie a faptului ca toyota a ajuns sa fie nr. 1 mondial la vanzari de automobile - clientul nostru este stapanul nostru - in adevaratul sens al cuvantului!
PS pacat ca nu toate servisurile toyota de la noi nu se ridica la faima numelui pe care il reprezinta.

mushu
01-09-2007, 06:17 PM
wooooow nice dude :punk:
respect toyo m.!!!!
Daca ar fi toate asa ce bine ar fi :blush:

xti
07-09-2007, 06:45 PM
Dragi prieteni, astazi am fost cu o prietena de familie, posesoare a unui Avensis 1.6 din 2003 sa ridicam masina de la TOYO MOTORS dupa 3 saptamani in care au vopsit o bucatica din spoiler spate si verificare instalatie electrica deoarece avea beculete arse pe spate, Cu spaga de rigoare ne-au linistit ca masina e ok din punct de vedere electric si mecanic.Au adus-o afara si am constatat ca din cele trei beculete(pozitii) pe dreapta doar 1 se aprindea, pe stanga doua, si un stop pe frana nu se aprindea, au chemat un electrician care a schimbat becurile afenete in curtea showroom-ului si niste scuze.Acum era totul ok, cand a bagat cheia sa porneasca masina SURPRIZA a ramas fara baterie.AU adus niste cabluri si le-am legat la corolla mea si a pornit.Deci acum spuneti voi e normal asa ceva??? Duci masina la revizie completa si electrica (scrie in factura) si ei nici macar nu s-au uitat daca ii merg becurile si daca mai e buna bateria? In fine am plecat de acolo si ne-am oprit in vitan si am cumparat o baterie noua varta si am rezolvat problema pe loc...Pe mine TOYO M nu ma mai prind pe acolo asta sa fie clar, si va rog sa ma credeti ca am fost cu masina mea la toate service-urile din bucuresti si toate sunt la fel de proaste mentionez ca am 80.000 KM cu corolla mea.
Caut service sa fac revizia la corolla mea 1.6 2003 cu piesele mele poate stiti voi ceva bun! mult noroc

xti
07-09-2007, 06:52 PM
Ultima data la TOYO M am facut revizia de 60.000 si mi-au pus cu 600 ml de ulei in plus fata de nivelul maxim admis, iar dupa 1200 km mi s-a spart senzorul de ulei .mentionez ca revizia nu a fost tocmai ieftina 16 milioane vechi

maxu
07-09-2007, 07:58 PM
aporximativ ce a patit batranu am patit si eu cu toyo cluj - aka profi ato - :scratchchin:, dar fara cafea; era expresorul acolo, dar ma grabeam.
BRAVO LOR - si sper sa o tina tot asa.
P.S. Le-am aratat plasticl de la montant parbriz stanga fata, si i-am intrebat de ce tot imi pica in brate... era rupta o clema, si mi l-au comandat, iar ieri m-au sunat sa-mi zica ca a ajuns, si pot sa ma duc sa mi-l monteze... sper ca nu-mi cer bani pe el, deoarece le-am zis ca l-au rupt cei ce au montat alarma.

mirmidon
07-09-2007, 08:00 PM
Dragi prieteni, astazi am fost cu o prietena de familie, posesoare a unui Avensis 1.6 din 2003 sa ridicam masina de la TOYO MOTORS dupa 3 saptamani in care au vopsit o bucatica din spoiler spate si verificare instalatie electrica deoarece avea beculete arse pe spate, Cu spaga de rigoare ne-au linistit ca masina e ok din punct de vedere electric si mecanic.Au adus-o afara si am constatat ca din cele trei beculete(pozitii) pe dreapta doar 1 se aprindea, pe stanga doua, si un stop pe frana nu se aprindea, au chemat un electrician care a schimbat becurile afenete in curtea showroom-ului si niste scuze.Acum era totul ok, cand a bagat cheia sa porneasca masina SURPRIZA a ramas fara baterie.AU adus niste cabluri si le-am legat la corolla mea si a pornit.Deci acum spuneti voi e normal asa ceva??? Duci masina la revizie completa si electrica (scrie in factura) si ei nici macar nu s-au uitat daca ii merg becurile si daca mai e buna bateria? In fine am plecat de acolo si ne-am oprit in vitan si am cumparat o baterie noua varta si am rezolvat problema pe loc...Pe mine TOYO M nu ma mai prind pe acolo asta sa fie clar, si va rog sa ma credeti ca am fost cu masina mea la toate service-urile din bucuresti si toate sunt la fel de proaste mentionez ca am 80.000 KM cu corolla mea.
Caut service sa fac revizia la corolla mea 1.6 2003 cu piesele mele poate stiti voi ceva bun! mult noroc

Stim ceva bun dar din pacate nu in tara noastra! :blush:

Romario78
29-10-2007, 06:55 PM
Incep cu concluzia: sunt jalnici!!! rau de tot....

In 15 sept am avut un incident minor la masina, si dupa ce mi-am facut constatarea la asigurare, am mers la service-ul din Pipera pentru programare la reparatie.

Ei bine, ajuns acolo, mi s-a spus cu seninatate ca prima data libera pentru programare este 21 nov 2007. Mi s-a parut incredibil pentru o simpla schimbare de portiera si vopsire de prag al portierei sa stau in asteptare mai mult de 2 luni pentru a duce masina la reparatie.

Saptamana trecuta, enervat de faptul ca locul de pe prag care a fost zgariat a inceput a prinde rugina, m-am gandit sa scriu un email la grup (Inchcape Motors Anglia) sa ii informez pe baieti de situatie.

La 3 zile de cand am trimis mailul, acesta a aterizat in Inbox la directorul general pe Romania, iar a4a zi, am primit un telefon prin care am fost rugat sa aduc masina azi, 29.10 pentru reparatie. Si evident ca azi am dus-o, si mi s-a zis ca in max 2-3 zile o voi avea reparata.
Pentru cei interesati, va pot furniza adresele de mail la care va puteti plange in Anglia. Se pare ca doar asa se mobilizeaza baietii... In plus, azi cat am stat in receptie la sediul lor din Pipera, erau cel putin 10 persoane care, in acelasi timp, aveau nemultumiri fata de serviciile oferite ( o dama fiind chiar isterica!! :) ).

Acestea fiind zise, va urez sa va protejati masinile in trafic, pentru ca desi masinile Toyota sunt foarte bune, capacitatile de service din Romania sunt absolut insuficiente si poate dura luni intregi intreg procesul (de la programare, pana la finalizarea reparatiilor).

Sanatate si succese!!

liviu
29-10-2007, 10:13 PM
Vad multi nemultumiti de service aici,dar eu va spun ca la IASI n-am vazut asa ceva ca in BUCURESTI!!!Am 30000 km cu masina si pe langa 2 revizii am mai trecut de 2 ori pe la ei cu mici nelamuriri si au fost intotdeuna amabili si atenti la probleme!!Ca sa nu mai spun de preturi :revizie 30000km -780ron!!!

roxmaryx
21-11-2007, 09:40 PM
Serviceul din Brasov....impresie proasta !
Desi la inceput totul parea ca merge ca pe roate s-a dovedit ca a fost repede si prost!
Am dus masina la acest service pentru revizie ( in jude de 130 000 km). Recunosc ca pana acum nu am dat importanta reviziilor si am fost doar la cateva. In cartea in care sunt scrise reviziile se poate vedea. Desi nu ma pricep la motoare am specificat cand am ajuns la service ca la km astia trebuie schimbat ceva in motor asa cum auzisem ( mai tarziu am aflat ca se cheama curele de distributie). Raspunsul a fost "nu -i nimic de schimbat"...am ajuns acasa si am realizat ca aceste curele trebuiau schimbate. Am sunat la ei sa-mi exprim nemultumirea si mi s-a spus ca ei nu au de unde sa stie ca sa stau linistita ca isi asuma ei responsabilitatea in caz ca se intampla ceva. Ma intreb oare cum si-o pot asuma...imi platesc motorul daca crapa? Bineinteles ca am fost sfatuita telefonic de catre ei sa nu mai fac atatea crize ...ce vreau? sa-mi rezolv masina sau sa fac scandal???

In plus masina are un zgomot in mers pe care l-am sesizat si despre care mi-au spus " asa trebuie". Conduc masina de 2 ani si stiu ca "nu asa trebuie" sa se auda.

roxmaryx
22-11-2007, 06:45 PM
Alta zi acceasi problema Toyota Brasov. La inceput m-am bucurat ca este asa liber serviceul si ca ti se face programare foarte repede dar vad ca sunt liberi deoarece isi bat joc de clienti si toti ii evita.

Dupa mai multe discutii pe care nu vreau sa le mai pomenesc a ramas sa fiu sunata pentru schimbarea curelelor de distributie. Bineinteles ca nu s-a intamplat si am revenit eu cu telefonul. Cu siguranta uitasera....
Mi s-a spus ca ma costa 1600 ron fara manopera ( la Toyota Splai acelasi lucru 1000 ron cu manopera).

pentru schimbarea curelelor de distributie la masina (landcruiser) mi s-a spus ca masina trebuie sa stea in service circa 8 ore???????????????????????

cei de la Pitesti au nevoie de numai 3 ore...oare cum este posibil?

in momentul in care am mentionat celor de la brasov ( domnului avadenei....dansul este cel ce mi da astfel de raspunsuri) a spus ca mi va transmite pe mail o calculatie de pret...o astept si va tin la curent
http://www.clubtoyota.ro/forum/images/statusicon/user_online.gif http://www.clubtoyota.ro/forum/images/buttons/report.gif (http://www.clubtoyota.ro/forum/report.php?p=21437) http://www.clubtoyota.ro/forum/images/buttons/quote.gif (http://www.clubtoyota.ro/forum/newreply.php?do=newreply&p=21437)

narcis
30-11-2007, 09:43 PM
sunt suparat :mad:

am fost azi la service-ul din pipera sa-mi monteze alarma (bonus), si sa imi schimbe culisantele...parca, de la frina de pe spate, care imi scotea un zgomot ciudat la plecarea de pe loc.

mare greseala. daca stiam, nu imi mai puneam nicio alarma, fiindca am stat 2 luni fara alarma, si nu am avut problema.

acum, dupa ce au montat-o, au inceput zgomotele in interior... se aud scirtiituri, troncaneli, greierasi, cind am mers pe piatra cubica aveam senzatia ca sunt intr-un tractor. se aude si motorul mai tare, chiar si frinele

ce mi-au facut? probabil au umblat antifonare.
masina e noua 2 luni, si pina acuma mergea aproape perfect

saptamina viitoare ma duc sa fac scandal. nu se poate asa ceva.:mad:

costi
01-12-2007, 05:52 PM
Este pentru prima data cind sunt pe forum.Sunt posesor de toyota Corolla 1D4D, sunt multumit de masina dar de partea cu servisul dezastru.Ce am putea face pentru a schimba modul de programare si de reparare a autov. tinind cont ca datorita noua posesorilor de toyota au de lucru?????

Tycoon
02-12-2007, 10:59 PM
Constanta. Singurul dealear (sau concesionar).

TOTI baieiti sunt super insa conducerea/managementul - nu stiu - uneori mi se pare ok, dar in cle mai multe cazuri urmaresc doar castigul, nu personal ci al firmei/service-ului.

electriczbif
02-12-2007, 11:53 PM
Este pentru prima data cind sunt pe forum.Sunt posesor de toyota Corolla 1D4D, sunt multumit de masina dar de partea cu servisul dezastru.Ce am putea face pentru a schimba modul de programare si de reparare a autov. tinind cont ca datorita noua posesorilor de toyota au de lucru?????
Concurenta este singurul lucru care ar putea aduce servicii/preturi mai bune. Din pacate nu e cazul, in toate orasele (mari) din tara, mai putin Bucuresti, exista un singur dealer/service, si asta se vede. De asemenea, distribuitorul de piese de schimb originale este unic in tara, si asta de asemena se vede. Situatia asta este prezenta la toti distribuitorii auto din Romania, distribuitorii marcilor japoneze si coreene fiind avantajati aici fiindca te au la mana 3 ani si mai mult din cauza garantiei...
Concluzie: nu putem face nimic, am fost si suntem o tara a monopolurilor.

popescu catalin
13-12-2007, 12:44 AM
Incep cu concluzia: sunt jalnici!!! rau de tot....

In 15 sept am avut un incident minor la masina, si dupa ce mi-am facut constatarea la asigurare, am mers la service-ul din Pipera pentru programare la reparatie.

Ei bine, ajuns acolo, mi s-a spus cu seninatate ca prima data libera pentru programare este 21 nov 2007. Mi s-a parut incredibil pentru o simpla schimbare de portiera si vopsire de prag al portierei sa stau in asteptare mai mult de 2 luni pentru a duce masina la reparatie.

Saptamana trecuta, enervat de faptul ca locul de pe prag care a fost zgariat a inceput a prinde rugina, m-am gandit sa scriu un email la grup (Inchcape Motors Anglia) sa ii informez pe baieti de situatie.

La 3 zile de cand am trimis mailul, acesta a aterizat in Inbox la directorul general pe Romania, iar a4a zi, am primit un telefon prin care am fost rugat sa aduc masina azi, 29.10 pentru reparatie. Si evident ca azi am dus-o, si mi s-a zis ca in max 2-3 zile o voi avea reparata.
Pentru cei interesati, va pot furniza adresele de mail la care va puteti plange in Anglia. Se pare ca doar asa se mobilizeaza baietii... In plus, azi cat am stat in receptie la sediul lor din Pipera, erau cel putin 10 persoane care, in acelasi timp, aveau nemultumiri fata de serviciile oferite ( o dama fiind chiar isterica!! :) ).

Acestea fiind zise, va urez sa va protejati masinile in trafic, pentru ca desi masinile Toyota sunt foarte bune, capacitatile de service din Romania sunt absolut insuficiente si poate dura luni intregi intreg procesul (de la programare, pana la finalizarea reparatiilor).

Sanatate si succese!!
te rog furnizeaza-mi adresele din anglia pt plangeri.

ovidiuvisan
13-12-2007, 12:50 AM
te rog furnizeaza-mi adresele din anglia pt plangeri.

Uite aici adresa pentru Toyota Europe:
http://www.toyota-europe.com/forms/contact.aspx

razzmatazz
13-12-2007, 12:05 PM
Uite aici adresa pentru Toyota Europe:
http://www.toyota-europe.com/forms/contact.aspx

daca scrieti la toyota europe, sanse sunt sa fiti contactati de o domnisoara din romania.

toyota europe le cam diverteaza inapoi si zice "descurcati-va". probabil sunt prea ocupati.

popescu catalin
13-12-2007, 12:18 PM
Buna seara!Revin desi nu mi-as fi dorit,cu patanii neplacute.Sa incep:aseara 23.45,ma pregatesc sa plec pana la cernica.pornesc motorul,care are un mers dezordonat si un zgomot ca si cand as fi bagat nisip in el!ma uit ingrozit cum schimbatorul trepida si vibra de parca voia sa iasa...remarc un senzor in bord ramas aprins(un robinet ).opresc motorul caut manualul utilizatorului si descopar mai nimic -posibila presiune prea mare in turbina-apelati service,nimic clar ...Desii afara era frig m-au trecut transpiratiile,masina are o luna de la celebra interventie de la diferential.Anulez plecarea din cauza moralului,urmand ca,de dimineata sa sun in pipera sa vad ce fac.Dis de dimineata 9.00 sun in pipera-nu raspunde nimeni.mai incerc ,nimic.la 9.16(ce program o fii asta?)imi raspunde o d-na:-sarut mana am si eu o problema asa si pe dincolo...ce sa fac?...vin cu ea pe roti sau tractata,doresc lamuriri,pt nu vreau s-o stric(nu stiu de ce eram asa grijuliu..),R:vai nici o problema d-le iau legatura cu un coleg stiincios si va promit ca in max 15 min va sun ori eu ori dansul.Trec 30 min.si sun din nou:d-na mea asteptam tf.raspuns:acum va fac legatura cu dl.buna ziua d-le am si eu o problema...aha,va va suna cineva de la tractari sa stabiliti.eu:bine astept.trec alte 30 min,nu suna nimeni.(fierbeam)sun din nou:cucoana,ce fac pazesc masina sau plec sa-mi fac treburile,ma suna azi ,maine sau cand,as dori sa stiu si eu!ma transfera din nou la dl(nu retin numele)care ma intreaba candid_nu va sunat nimeni?NU,si nu am de gand sa stau toata ziua sa ma pasati:vin la pipera acum sa vedem ce este de facut.

popescu catalin
13-12-2007, 12:20 PM
am revenit .dupa 5 sec suna tf:de la tractari suntem,dati-ne adresa.bun.ajung in pipera excitat nervos de la cele patite anterior.predau cartea service,ma intalnesc cu dl.emil-sef:eek: punem pe tester sa vedem ce s-a intamplat eu:puteti sa o tineti cat doriti,dar eu nu mai plec de aici cu taxi,va rog a binevoi sa-mi dati alta masina.sef:?! eu:data trecuta am platit tractare 360 ron,taxi etc,de ce am dat 27.000 eur ,sa dau bani pe taxi? sef:imi pare rau dar nu sunt abilitat sa va dau masina ,si.....imi intoarce spatele si pleaca in hala.bun il sun pe dealerul de la care am luat masina(pantelimon),sa anulez o comanda de aygo pt sotie.(nu-l mai iau nici de-al dracului)Dealerul din pantelimon nu intelege de ce sunt suparat,ca se repara in garantie,ca si data trecuta?!eu ii raspund in garantie pe *****,eu am scos cardanul,eu platesc transportul astept 2sapt sa se rezolve,trece luna,se strica altceva ii pistonez cu telefoanele....dl emil-sef spune ca face tot posibilul....****** sa fiu sa mai cumpar masina de la ei.CAND vb la tf. m-am plimbat prin showroom si a auzit destula lume.dupa ceva timp dna ILIUTA MONICA ma invita la(atentie) statia OMV la o cafea,sa stam de vorba sa vedem ce putem face.o refuz si o intreb de ce nu putem sa stam acolo,acolo este doar pt clientii multumiti?ramanem la un birou in showroom explicandu-i de ce nu sunt eu multumit.de cand am comandat masina si mi-au dat pomana alarma,la care eu am vrut modul pornire motor de la distanta(contra-cost desigur) si nu s-a putut,si pana astazi.imi aduc aminte si de faptul urmator(ATENTIE!!!)LA cateva zile dupa ce am luat masina,stand langa ea cu motorul pornit,mi se pare ca aud ceva vibrand,ca si cum ceva este slabit,ridic capota si descopar un surub lipsa la carcasa intercoolerului,nu dau mare importanta ,pun alt surub si uit de el.revin

popescu catalin
13-12-2007, 12:21 PM
Dupa discutiile de rigoare dna ILIUTA ma asigura ca informeaza mai sus(unde?) si ma contacteaza sa-mi dea un raspuns oficial,dupa care raman sa astept vesti despre masina.Trece un timp,si aceeasi dna vine cu rezultatul constatarii:"refacut cablaj injectoare" si repozitionare deoarece a frecat de intercooler.Raman traznit.Singura concluzie pertinenta:cineva a umblat la injectoare,a pus aiurea cablajul,si probabil a pierdut surubul,iar acel cineva sunt ei,sau sf.duh,ca altcineva nu a ridicat capota masinii.vai,este imposibil,nu se poate,la noi,nu...etc Nu sunt convins deloc,vreau sa verific seriile injectoarelor,deoarece stiu ca asta se fura prin serviceuri.Plec nemultumit,ajung acasa gasesc nr tf din japonia,nu reusesc sa vb.scriu mail de plangere in africa de sud,la fel la toyota romania-importatorul masinii,si nu ma las pana nu contactez AUTOSHOW sa vad daca imi publica plangerea .CONCLUZIE:pana scoti banul ,te pupa si in c*r,dupa care nu reprezinti pt. ei nimic,isi bat joc de tine pe bani multi.Doreste cineva sa stie cate masini platforma are TO.RO.PIPERA(avand in vedere ca numai astazi au livrat peste10 auto noi-cat am stat acolo):va spun eu oameni buni:UNA!si aia in regim de colaborare!Deci ,daca aveti ghinion sa aveti nevoie probabil e lista de asteptare 4 luni,ca la livrare.Atata timp cat directorul are pantofi de 10 lei in picioare,nu ma mir ca se fura piese de pe masini noi.Daca gasesc dovezi imi colantez masinile anti to.ro pipera si ii fac de c***t in tot orasul.Va mai spun ceva:in africa de sud aceeasi masina are 5 ani garantie,iar la noi 3.De ce?pt ca suntem romani,iar in europa de est(tari emergente),toate firmele mari vand cele mai proaste produse,si o masina pt romania,este altceva decat aceeasi masina pt germania.revin cu informatii .

VML
23-02-2008, 04:22 PM
Un mic accident: ma loveste unu' cu renault viva si ma proiecteaza in alta masina parcata lateral, mergem la constatare..asteptare ..etc.
Daune: spoiler, aparatoare stg+dr, capace roti stg+dr. Ajung sapt aceasta la service-ul toyota din Pipera si constat cu stupoate ca ma programeaza tooocmai de Paste !!!!! Chiar asa ocupati sa fie?!? Tb sa astept 2 luni?? Am primit de la niste amici sfatul: 'repar-o la Pitesti, ca dureaza mai putin..', oare e posibil?!

razzmatazz
23-02-2008, 06:33 PM
Ajung sapt aceasta la service-ul toyota din Pipera si constat cu stupoate ca ma programeaza tooocmai de Paste !!!!! Chiar asa ocupati sa fie?!? Tb sa astept 2 luni?? Am primit de la niste amici sfatul: 'repar-o la Pitesti, ca dureaza mai putin..', oare e posibil?!

e posibil.

mirmidon
24-02-2008, 01:17 AM
Nu te obliga nimeni sa faci reparatia la Toyota. Sunt multe alte serviceuri serioase care fac tinichigerie.;)

monk
24-02-2008, 09:18 AM
ba, daca esti in garantie si vrei s-o pastrezi, te obliga...

mirmidon
24-02-2008, 12:41 PM
Nu am gasit nicaieri in manualul service - garantie asa o recomandare....Eu am avut reparatie tinichigerie, in garantie, la un Matiz si nu am fost in service Daewoo. Nu a comentat nimeni nimic. Poate ca nici nu au observat :) Daca sunt alte avarii in afara de tabla si repere exterioare (faruri, stopuri, spoilere, geamuri) e mai bine sa le faca reprezentanta... Altfel, ar trebui sa nu mai spalam masina decat la Toyota ca pierdem grantia la caroserie, vopsea ?!

monk
24-02-2008, 12:50 PM
nu am studiat manualul, dar am asistat la o discutie la service. pentru caroserie se acorda o garantie, iar daca reparatia nu este facuta corespunzator, sunt indreptatiti sa refuze garantia, daca nu a fost facuta la ei. nu este vorba de spalat, pentru ca oricum zgarieturile nu sunt acoperite de garantie. dar pentru ce acopera garantia, esti obligat sa apelezi la Toyota daca vrei s-o pastrezi.

flotl
24-02-2008, 12:51 PM
Ca si informatie. Am fost la Toyota Constanta pentru montaj alarma. Am intrebat daca la revizie pot veni cu uleiul meu pentru ca il am deja si a costat ceva fiind Castrol Magnatec 5W-40. Mi-au spus ca au avut un LC cu o problema la motor si Toyota Romania le-a cerut copii dupa facturile de revizie pentru a vedea printre altele si ca a folosit ulei Toyota.

monk
24-02-2008, 01:27 PM
la Toyo se accepta uleiul clientului, am vazut asta cand asteptam la service si cineva a cerut revizia "cu uleiul lui" si n-au fost comentarii. in ceea ce ma priveste, nu cred ca din diferenta de ulei, o data la 10-15.000 de km poti face o economie semnificativa, asa ca nu imi bat capul cu aspectul asta.

David
25-02-2008, 04:37 PM
am fost vineri la revizia de 1000 la service in Pipera
ce sa spun, sper sa nu ma insel dar la prima vedere e altceva fata de ce servicii mai au altii
m-au tratat super ok, am fost chiar cu tipul de la garantii in probe cu masina inainte :biggrin:. Evident cand am ajuns cu masina la doctor greierul era mucles:( si franele la fel. tot incercam sa ii explic tipului ca am un greiere on board si scartaie franele si el imi spunea ca ma crede. in fineam reclamat si zgomotul ciudat la plecarea de pe loc, care nu cred ca de la VSC este si faptul ca nu se ridica capota cand trag de maneta.
am stat vre-o 2 ore si am aspteptat, mi-au rezolvat capota, acum sare,:biggrin:.
M-au programat pentru 17.03 pentru :schimbat piesa ce cloncane la plecare ( nu mi-au spus ce e, cica nu e nimic important, dar e ceva neinregula ) ptr schimbarea etrierilor culisanti de pe spate si a placutelor.
chiar daca nu au auzit greierele din bord au spus ca vor demonta bordul, ca stiu unde sunt sursele de zgomot si le vor rezolva. ideea e ca acum a aparut alt greiere in partea stanga a bordului deasupra aeratorului. deasupra lui si a torpedoului daca dau un bobarnac se aude ceva ce zbarnaie inauntru
nu mai scartie franele de atunci, in schimb haraie cand pun frana dupa ce merg cu spatele. scartaitul franelor intr-adevar dispare dupa ce se aseaza placutele dar la mine se pare ca e o problema ca haraie uneori.

una peste alta sper sa se tina de cuvant sa nu imi stric impresia despre service.
a si inca un lucru : cand au vazut ca, conduc ca mosu, mi-au spus sa nu am mila de motor sa il turez, ca am deja 1000 km si sa incep sa ii dau ture.>:)

OvidiuH
25-02-2008, 06:15 PM
Interesant. Eşti primul la care aud că schimbă plăcuţele de frānă.

Tycoon
25-02-2008, 07:30 PM
Ca si informatie. Am fost la Toyota Constanta pentru montaj alarma. Am intrebat daca la revizie pot veni cu uleiul meu pentru ca il am deja si a costat ceva fiind Castrol Magnatec 5W-40. Mi-au spus ca au avut un LC cu o problema la motor si Toyota Romania le-a cerut copii dupa facturile de revizie pentru a vedea printre altele si ca a folosit ulei Toyota.

Ii poti intreba de ce - sub pretextul compatibilitatii - au folosit ulei MOBIL in loc de ulei Toyota :mad: ????

David
25-02-2008, 07:39 PM
da, asa am inteles de la tipul care s-a ocupat de masina mea ca se vor schimba si placutele, pe langa etrierii culisanti
acum eu am o mare temere in ceea ce priveste demontarea bordului la service

razzmatazz
25-02-2008, 07:43 PM
corect.
schimb de placute la 1000km?
david, esti sigur ca n-ai facut liniutze sau drifting noaptea? :lol:

David
25-02-2008, 08:38 PM
datorita haraitului
departe de mine liniuta, nu cred ca s-a purtat nimeni mai frumos cu atelaju' in rodaj

cryyy
01-04-2008, 02:37 PM
iata in sfarsit ca parca ceva ceva se misca....
astazi am fost sunat de o firma care face un stidiu pentru INCHAPE ,m-au tinut ceva de vorba dar poate ca merita si poate ca se va imbunatatii ceva in relatia pe care o au acestia cu clientii.
acest telefon a venit in urma vizitei pe care am efectuato la service pt revizie,la memontul plecarii de la ei mi-au cerut acordul de a putea fi sunat si intrebat despre vizita la service.
asa ca...in special cei care au probleme,este bine sa le spuna,si astfel poate ...ceva se va imbunatati.
ramane de vazut.

razzmatazz
01-04-2008, 04:10 PM
aiurea.
maine trebuia sa duc masina in service la toyo motor pentru tinichigerie, conform programarii.
azi m-au sunat sa le-o duc peste o saptamana, ca n-au cum sa mai ia comenzi. ceea ce ma incurca teribil, pentru ca am deja alt program cu iesire din bucuresti peste o saptamana.
si cum toate pe lumea asta se rezolva numai cu scandal, o duc pana la urma maine...

iubaka
01-04-2008, 04:45 PM
subscriu partial.
m-au sunat sa ma reprogrameze. am intrebat DE CE? raspunsul ca nu se pot apuca devreme de ea si ca voi astepta prea mult sa fie gata ca nu vor face fata la cate sunt programate, pe timpul "samitului"...
Sunt doar putin dezamagit dar decat sa stau dupa masina o saptamana mai bine merg cu ea si o las cand sunt liberi.
razz, sper ca n-o sa te tina o saptamana cu ea in curte..

meios4us
01-04-2008, 04:56 PM
Si pe mine m-au sunat. Mi se pare foarte ilogic, dar in fine. Daca nu mai aveau timp, nu mai aveau pentru cei care veneau acum, nu pentru cei programati cu o saptamana inainte. Saptamana trecuta nu stiau cat dureaza sa termine ce aveau??! In fine, macar nu ma incurca prea tare. Dar nu inteleg.

razzmatazz
01-04-2008, 05:40 PM
razz, sper ca n-o sa te tina o saptamana cu ea in curte..

urmeaza scandal, episodul 2.

Si pe mine m-au sunat. Mi se pare foarte ilogic, dar in fine. Daca nu mai aveau timp, nu mai aveau pentru cei care veneau acum, nu pentru cei programati cu o saptamana inainte. Saptamana trecuta nu stiau cat dureaza sa termine ce aveau??!

exact. argumentul forte a fost ca au avut parcarea in constructie si d-aia s-au ingesuit acu toate. de parca asfaltau in service.

iubaka
01-04-2008, 06:24 PM
observ trei clienti si comunica trei motive diferite.
m-am prins, au o multitudine de motive sa nu ne primeasca maine.

razzmatazz
01-04-2008, 06:51 PM
pai stii si tu cum e - faci o lista de scuze si le folosesti prin rotatie.

C_R_Y
02-04-2008, 12:12 AM
Cu parcarea asa e ... au fost cateva zile cand au tinut toate masinile in strada ca faceau parcarea ... a venit summit-ul si nu mai au voie nici in strada, in plus de asta ... mecanicii sunt plecati la training ... E o perioada mai agitata acum, sa speram ca se rezolva cat mai curand.

22nst
02-04-2008, 12:17 AM
dar de ce nu incercati voi la un alt service?
(poate chiar din alt oras - brasov sau pitesti)

iubaka
02-04-2008, 03:02 PM
@razz
cum a decurs? cand e gata?

razzmatazz
02-04-2008, 03:12 PM
ok. am terminat in 15 minute.
termenul e de o saptamana.

mirmidon
20-04-2008, 01:05 PM
Azi m-a socat Westmotors...de fapt un deviz al lor: http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=375941
CD ala de 5100 ron fara TVA ce vrea sa fie? :bricks:

mirmidon
21-04-2008, 09:48 AM
Mi-e mila de posesorii de Toyote din Timisoara :(

Hamsterutz
22-05-2008, 08:39 PM
azi am fost si am ridicat masina de la toyo motors - neplaceri:
- intarzieri - o saptamana fata de termenul anuntat initial
- in momentul in care am incercat sa iau legatura cu ei (telefonic) ma pasau de la unul la altul ; pana la urma (dupa multe telefoane, nervi etc.) am reusit sa vorbesc cu Cristian Popescu (sef serviciu din cate am inteles )
- am fost chemat sa ridic masina in data de 21.05 dar la ora 14.30 sunau sa anunte inca o zi intarziere
- azi in sfarsit ma cheama, ajung la ora anuntata si mai pierd inca trei sferturi de ora pentru ca masina era murdara si trebuia spalata (ceea ce initial a parut ok)
- in final vine masina si ce sa vad : capota era descentrata , aripa care era reparata avea o mica zgarietura, o noua zgarietura pe portiera , in interior praf ca la nebuni, pe scaune urme desi ei sustineau ca au fost acoperite, pe bord o urma ca si cum pusesera o cutie cu scule
- ciudat este ca ma priveau ca pe un nebun cand au vazut ca incep sa ma enervez
- peste o saptamana trebuie sa ma duc pentru retusuri (ca doar timpul meu e gratis si indestulator)
Concluzie (trista) - prin serviciile noastre reusim sa facem de ras si cele mai tari marci
(si eu sunt un iubitor al marcii TOYOTA) vorba unui prieten chestii din astea te astepti sa vezi la dacia eventual si asta in servisurile cele vechi si de cartier :(:(:(:(:(:(:(:(:(

Hamsterutz
22-05-2008, 08:57 PM
sa ii anunte si pe ei cineva ca marca impune servicii de calitate si respect. ca Toyota tocmai prin asta e renumita si ca tocmai asta a facut ca toyota sa devina numarul 1. depasirea planului la vanzari (pe romania) nu inseamna ca un dealer trebuie sa ne trateze ca si cum " gata i-am pacalit si nu imi mai pasa de ceea ce se intampla in viitor" pentru ca daca pana acum am spus ca urmatoarea masina va fi tot toyota in momentul asta deja regandesc ideea deoarece nu imi place sa fiu tratat ca om de mana a 3-a pe banii mei . Toyota Europa ar trebui sa isi regandeasca modul in care acorda drepturile de vanzare pentru dealer intrucat imaginea acestuia se asociaza cu a firmei mama ori poate sunt eu prea nervos

VAdrian
23-05-2008, 09:02 AM
Imi pare rau de ce ti se intampla. Da-le un mail la toyota romania + toyota europa.

mirmidon
23-05-2008, 10:01 AM
Poti sa-i si suni... e chiar indicat cand esti in service sa vorbesti cu ei si apoi sa-l pasezi pe seful de service Toyo Moto la telefon. Sa vezi ce cooperanti devin ulterior :)

fishborne
28-05-2008, 05:15 PM
Salut.

Am au Auris cumparat de la Toyo Motor de o jumatate de an.
Mi-am deschis dosar de dauna la Allianz pentru: parbriz crapat si bara de protectie din spate de revopsit.

Am bagat masina in service-ul Toyo Motor acum 8 zile lucratoare.

Va prezint informatiile pe care le-am aflat de la dansii in aceste zile:

- reparatia (schimbarea parbrizului si vopsirea barei de protectie din spate) dureaza maxim 3 zile.

- am fost programat sa o ridic dupa 7 zile lucratoare. Nu era gata (parbrizul fusese schimbat, dar bara un intrase inca la vopsitorie).

- dupa inca doua zile mi s-a spus ca au probleme (doi dintre baietii de la vopsitorie lipsesc). Incearca sa termine lucrarea in 2 zile.

Deocamdata nu au trecut decat 9 zile.

Azi au reconfirmat: sa ma duc vineri sa o iau.....adica dupa doua saptamani de la intrarea in service.
Ridicol....pentru un parbriz si o bara....

Nu numai ca nu recomand Toyo Motor dar prietenilor entuziasmati de Toyota o sa le recomand altceva/altcineva.

mirmidon
28-05-2008, 05:23 PM
E clar ca s-au inmultit Toyotele peste masura...si astia au ramas cu alea 2 serviceuri in Bucuresti de acum 5 ani....
Acum ma duc si-mi iau Tata :)

metalu
28-05-2008, 07:46 PM
am facut constatare pe 23.05.2008 si am fost programat tocmai pe 31.07.2008.
avarii:
aripa dr. infundata=inlocuire
bara fata=inlocuire
far stg=inlocuire
aripa plastic interioara=inlocuire
capota motor infundata=reparat
termen de executie=2 saptamani
cred ca in curand voi renunta la aceasta firma si ma profilez pe alta japoneza.Service/ul din Romania a devenit de tot -------,sunt depasiti

OvidiuH
28-05-2008, 08:08 PM
Asta-i chiar aiurea, 2 luni !!! La ToyoMotor sau Pipera ?

costinst
28-05-2008, 09:08 PM
Imi pare tare rau sa aud asemenea termene la service-uri bucurestene!:th_thumbsdownsmiley

Eu am fost ieri la service la Iasi (Mega Auto) pentru niste mici probleme si au fost super ok.
Mai precis: inainte de Pasti am reparat la ei o mica zgarietura pe pragul stang si totul a fost ok, executie in 3 zile (luni dimineata am dus-o si am luat-o miercuri la amiaza). De atunci am ramas cu geamul de la bord un pic matuit, de parca era aburit sau prafuit pe interior. Era naspa mai ales noaptea. Nu am avut timp sa ma duc, m-am programat telefonic saptamana trecuta.
Ieri au constatat ca de fapt este matuit si nu au ce sa ii faca si l-au schimbat cu un altul nou nout, cu tipla pe el, fara sa comenteze cu toate ca tipul era catranit pe aia de la tinichigerie care, zicea el, nu l-au protejat si a ajuns niscai diluant pe geam. A facut si poze! Nota 10.
Masca radiatorului era putin deplasata, la fel si stopul stanga spate de la drumurile noastre ca valurile marii (nu imi explic cum dar asa era!) si s-a rezolvat rapid.
In trei sfertuti de ora, maxim, am fost gata, treaba a fost facuta afara sub cerul liber in prarcarea din fata (inside era plin!) si am putut discuta in voie cu mecanicul.

Nota 10 pentru service-ul Toyota Iasi!:coolspeak:

fishborne
28-05-2008, 11:32 PM
In relatia client-dealer as vrea sa existe un control si din partea utilizatorului de Toyota nu numai din partea service-ului.
Am observat ca:
- atunci cand aduci efectiv masina in service pentru o reparatie (dupa ce ai fost programat in prealabil) nu ti se da o foaie cu data de intrare a masinii, nr de km la bord, nivel combustibil, data finalizarii lucrarii. Aceste caracteristici sunt trecute doar pe fisa (comanda de reparatie) facuta atunci cand ai fost programat....adica cu multe saptamani in urma. Apropo, caracteristicile de mai sus sunt necompletate.
Astfel incat nu exista nici o marturie a celor de mai sus puse sub semnatura receptionerului, deci nu poate fi folosita in instanta. De asemenea ei nu se angajeaza sa finalizeze lucrarea in nici un termen (sub semnatura).

- nu exista un inscris cu o serie a vreunei componente usor de schimbat si cu durata de viata mica (filtre) sau a optionalelor din dotare (trusa scule, roata rezerva, etc)
- nu exista un inscris cu obiectele personale din masina.

Cu alte cuvinte, mergem pe incredere. Un lucru laudabil, de altfel, dar total ineficient si jignitor (mai ales cand aud de la prieteni de familie ca li se fura din service pana si roata de rezerva).

Mai e mult pana departe.

mirmidon
29-05-2008, 12:37 AM
Puteti cere sa fie mentionate in fisa respectiva tot ceea ce credeti de cuviinta. Eu asa am facut. S-au uitat ei urat (se simteau oamenii jigniti) dar le-am amintit ca traim in Romania ....:)

metalu
29-05-2008, 01:45 PM
Asta-i chiar aiurea, 2 luni !!! La ToyoMotor sau Pipera ?

In Pipera.
sunt curios ce parere o sa aiba cei de la Toyota Europa

OvidiuH
05-06-2008, 12:39 PM
Ultima chestie observata la ToyoMotor, au modificat modul de taxare al manoperei, cel putin la tinichigerie-vopsitorie. Ora tehnologica = 130 RON + TVA.
Poate ma ajuta si pe mine sa inteleg ce e cu ora asta tehnologica.

mirmidon
05-06-2008, 12:44 PM
Pai e ora de manopera care se factureaza, nu neaparat si efectiva de lucru (tehnologic - adica luat din listele lor de operatii tehnologice). Astia au luat-o razna complet!!!

OvidiuH
05-06-2008, 01:10 PM
Da, si mie mi se pare enorm. Era 25 EUR/ora acum vreo 2 saptamani. 130 RON inseamna aproximativ 36 EUR, deci o scumpire de peste 30% !!!

razzmatazz
05-06-2008, 03:54 PM
fratilor, hai sa-i boicotam p-astia de pe splai. au intrecut masura. faceti drumul pana in pipera, doar asa, d-ai reaku.

...si cu ocazia asta, poate il lasam si pe veve fara paine :)

acu, fara gluma, yo nu mai dau p-acolo nici picat cu ceara.

OvidiuH
05-06-2008, 04:08 PM
Nici aia nu-s mai breji si foarte probabil vor urma trendul dpdv al pretului.
De pe un alt forum Toyota (nu e un caz izolat):

Salutare tuturor. Sa va spun si eu aventura mea la Toyota Pipera.
Intrucat aveam un numar de zgarieturi, am deschis dosar de dauna si am sunat la toyota pentru programare. Mi s-a spus ca nu se pot face programari la telefon si ca trebuie sa ma prezint cu masina.Am fost si,prima surpriza: am fost programat peste... doua luni. Ma rog, m-am prezentat cu masina si sunt anuntat ca reparatia dureaza cateva zile dar... dureaza pana se primeste acceptul de plata. Am fost sunat dupa 2 saptamani sa ma duc sa-mi iau masina ca este gata. Astazi am fost sa o ridic si au inceput surprizele: masina era in parcare si i-am facut mai intai un tur... cu curiozitatea unui copil care isi primeste inapoi jucaria. Aripa dreapta spate nu era vopsita, ba chiar mi s-a parut ca mai aparuse o zgarietura. Ajung la inginerul din service, ii spun si acesta foarte mirat merge cu mine sa constate. Ma roaga sa astept in showroom si porneste sa discute cu "cineva" din service. Apoi ma intreaba daca pot astepta o perioada de timp. Ii explic ca nu am timpul necesar si ca ma pot intoarce a doua zi (vroiam sa plec cu masina). Spre norocul meu, nu a inteles si dupa 2 ore de asteptare ma duc sa-l intreb cat mai astept. Acesta, contrariat, ma intreaba de ce mai sunt acolo,intrucat el intelesese ca ma voi intoarce a doua zi. Totusi, ma ia sa-mi arate masina (care fusese polish-ata), si ma intreaba mandru daca imi place cum arata. Ii confirm ca arata bine la care el pluseaza gresit si ma intreaba daca mai este nevoie de vopsea. Ii arat ca totusi, zgarieturile nu au iesit in totalitate si eu consider ca trebuie totusi vopsita. In acel moment, vad pe stalpul din spate, doua adancituri urate. Il intreb ce-i cu ele, se fastaceste, se intoarce si pleaca dupa ajutor. Nu as putea jura ca acele umflaturi au aparut in service sau inainte de a ajunge acolo, ideea este ca in lumina difuza din service se vedeau foarte bine. Bomba a venit dupa aceea: "problema" principala pentru care ma dusesem acolo era o lovitura usoara pe care o primisem intre usa de la sofer si aripa stanga fata; am vrut sa vad daca linia dintre usa si aripa a iesit "profi". Binenteles ca lasa de dorit. L-am chemat din nou sa-l intreb, nu a stiut sa-mi raspunda, in schimb cand m-am ridicat in picioare am vazut urma unei lovituri in parpriz, in partea de jos (cea neagra cu incalzirea), de marimea unei monezi de 20 centi. Am simtit ca inebunesc. I-am aratat-o, i-am explicat ca pare ca a aparut de putin timp,avand in vedere ca praful de pe parbriz era de culoare maro iar in imediata apropiere a fisurii era unul de culoare alba. Inginerul s-a scuzat si a disparut, lasandu-ma in interiorul service-ului, langa masina. Dupa o vreme, vazand prin geam-ul care desparte service-ul de birouri ca isi "cauta de lucru", am intrat peste el si i-am explicat ca nu mai vreau sa ridic masina si am sa astept sa ma sune cand toate problemele vor fi remediate. Un coleg mi-a cerut sa-i arat si lui "problema" dupa care a incercat sa ma convinga ca de fapt, eu am adus masina cu parbrizul spart, cu cele doua umflaturi pe stalpul din dreapta spate si ca nu este treaba lor. I-am aratat praful de alta culoare care zacea la baza parbrizului si mi s-a parut "grabit" sa curete zona cu degetele din dotare. Cand i-am spus ca nici macar ce de vopsit nu fusese terminat, mi-a spus ca asta e, oamenii mai gresesc, imi vor vopsi aripa si repara cele doua denivelari dar parbrizul... I-am explicat ca, daca era spart dinainte, puteam sa-l trec pe acelasi dosar de dauna dar... el o tinea pe a lui si incerca sa ma convinga cu o logica.... proprie ca am putea presupune ca asa am adus masina si nimeni nu a observat pentru ca pur si simplu asa a fost inca de la inceput. I-am mai spus inca o data ca astept un telefon cu o rezolvare completa a problemei si am plecat :(. Am de gand sa anunt OPC-ul, in caz ca nu vor sa remedieze problema . O seara placuta tuturor. :)

razzmatazz
05-06-2008, 05:25 PM
bine, atunci hai sa deschidem noi un service toyota.
se pare ca e singura solutie.

OvidiuH
05-06-2008, 05:42 PM
Problema e că nu există suficientă concurenţă. Dacă ar fi fost vreo 4 service-uri īn Bucureşti, īn primul rānd nu ar mai fi atāt de aglomerat şi ar dispărea programările fixate īn 2-3 luni, iar īn al doiea rānd īn caz că te supără unii ai avea de unde alege. Aşa cum e acum, eşti nevoit să alegi īntre două rele.

mirmidon
05-06-2008, 11:10 PM
Mai sunt si alte serviceuri prin provincie...:)

razzmatazz
13-07-2008, 02:09 PM
sunt programat la revizia de un an la pipera, pe 4 august. intre timp mi-a venit sa ma duc la pitesti la revizie, si sa le zic pa lui inchcape.

stiu ca nici aia din pitesti nu sunt usa de biserica (merci alin-l), dar incercarea moarte n-are.

C_R_Y
13-07-2008, 02:35 PM
4 august pentru revizia de 1 an (care e floare la ureche, 1.5 ore) ? Cred ca pana si Toyomotor puteau mai repede!

razzmatazz
13-07-2008, 03:13 PM
se poate. numai ca la toyo nu mai calc.

OvidiuH
13-07-2008, 09:32 PM
Ciudată trabă, mi se pare mult. Īn traseul făcut săpămāna asta prin ţară am trecut pe lāngă nu mai puţin de 4 service-uri Toyota locale (Braşov, Sibiu, Tārgu Mureş, Rāmnicu Vālcea). Īn niciunul nu am văzut aglomeraţia şi debandada din Bucureşti.

mirmidon
13-07-2008, 10:43 PM
Daca vreti va fac abonament la serviceul din Russe ;)

KamIKADZE
20-07-2008, 06:33 PM
Toyota Braila s-a mutat in casa noua, avind in aceeasi locatie toate facilitatile. Noul sediu este la iesirea pe dig din oras, spre Galati.
La prima vedere e frumos, se reunesc partea comercial si cu cea de service sub acelasi acoperis. Spatiul e mare, aerisit, geamuri care dau din showrom direct catre spatiul de service, poti sa-ti vezi masinuta in timpul "operatiei".
Sa vedem si efectul asupra calitatii serviciilor.
Le urez mult noroc in noua casa.

PalCo
27-07-2008, 02:16 AM
Service-ul din Iasi s-a mutat in sediul nou.

mirmidon
27-07-2008, 07:20 AM
Tora-tora-tora!!!

costinst
27-07-2008, 03:44 PM
Service-ul din Iasi s-a mutat in sediul nou.
Unde e noul sediu? Si cel vechi a ramas sau s-a desfiintat? Mie imi era destul de aproape...

cipNdale
28-07-2008, 02:51 PM
Unde e noul sediu? Si cel vechi a ramas sau s-a desfiintat? Mie imi era destul de aproape...
salutare, noul sediu e la iesire din Iasi, dupa ce treci de metro, pe dreapta, dupa renault. dimineata tipul de la mega auto spunea ca s-au mutat cu totul, si vanzari si service. e mai k lumea asa, parerea mea. eu cel putin ma bucur, e mai aproape de mine :biggrin:

Dan Iancu
28-08-2008, 03:47 PM
Service MotorExpert Constanta
Problema: aparatoare noroi dreapta fata distrusa (in concediu, contact cu un sant).
Cu toate ca initial ma rugasem ca de Dumnezeu de tipul de la receptie sa ma primeasca doar sa se uite ce reper este ca sa-l putem comanda, cand am ajuns acolo au bagat imediat masina pe elevator si surpriza! Aveau aparatoarea in depozit. Au montat-o imediat si chiar au mai bibilit si pe la celelalte "scuturi" care erau deplasate serios. Sa fi contribuit la asta seful de reprezentanta care era acolo si statea prin curtea service-ului? Oricum, un tip dezghetat care sta de vorba cu clientul mai mult decat din politete. Am ramas placut surprins mai ales ca nu ma asteptam decat cel mult sa pot comanda chestia si sa ma programeze la dracu-n praznic.
Pretul (destul de piperat): 406 RON cu TVA si manopera.

Legionaru'
28-08-2008, 05:10 PM
406 lei o aparatoare de noroi?????????

Nu e vorba cumva despre carenaj?

Dan Iancu
28-08-2008, 06:28 PM
Chestia aia care sta intre aripa si roata, aparatoare de noroi au numit-o ei.

Legionaru'
28-08-2008, 11:46 PM
Da , este vorba despre carenaj!;)

basilicum
02-10-2008, 11:08 AM
din ce am inteles, se inchide topicul "scrisorii colective", asa ca am sa postez aici. in ultima luna am avut de facut revizia la avensis, unde ei au constat o problema la discul de frana si m-au chemat la inlocuire pe garantie, am retusat "faceliftul" involuntar de la corolla. oricum baietii s-au miscat rapid si au lucrat impecabil. sa fie de la scrisoare ?
PS. e vorba de toyo motor

monk
02-10-2008, 12:39 PM
pura coincidenta. cu toata scrisoarea, la mine reparatia a durat trei saptamani (dar din fericire n-am avut nevoie de masina in perioada asta) iar cand am fost s-o ridic mi-au spalat-o cu geamul de la sofer intredeschis, prilej de scaun si pantaloni ceva mai umezi. amatori...

basilicum
03-10-2008, 09:31 AM
mie mi-au zis ca mi-o dau in 2 saptamani, si mi-au dat-o in vreo 8 zile.

jijiman
20-10-2008, 05:00 PM
Iata o recenta parere a unui posesor Toyota despre service-ul Toyota: http://dono.ro/?p=522#more-522.

steph
20-10-2008, 05:14 PM
Azi am avut si eu prima problema la masina si am ajuns in service. Am ales sa ma duc la Toyo Motor deoarecere e mai aproape de mine si cum nu am mai avut antecedente cu nici un service o iau in ordinea comoditatii.

Am fost primit si servit foarte ok, e drept avand pe cineva la Toyo dar cat am asteptat am vazut ca si ceilalti clienti erau tratati cu respect. Mi-au identificat problema si au comandat piesa pe garantie fara nici un fel de problema. Chiar a venit si seful de service sa imi explice ce s-a intamplat si care e defectul.

Daca piesa soseste in timpul dat de ei ( 2 saptamani ) si se dovedeste ca rezolva problema Toyo Motor are de la mine un 10+.

Va tin la curent.

zorro
20-10-2008, 08:46 PM
Sper sa-i tina amabilitatea cat mai mult.
La masina ce beliciune ai de ai ajuns in service?

steph
20-10-2008, 09:02 PM
Tampon de cauciuc la cutia de viteze rupt.

mirmidon
21-10-2008, 06:51 AM
Culmea ca te-au rezolvat avand pila...si-ti tremurau genunchii ca poate ti-o furi :) Un client normal ce sa mai spere atunci? :P
Daca le dai tu 10+ ca si-au facut treaba conform obligatiilor e bine ptr. noi?

steph
21-10-2008, 10:33 AM
Nu vad unde am scris ca imi tremurau genunchi...

mirmidon
21-10-2008, 12:02 PM
Sa intelegem ca-ti tremura si acum...am folosit verbul la trecut :P my bad! Stai linistit in 2-3 luni ai tamponul...atunci o sa le dai 10- ? Doar ti-a explicat seful de service ce si cum... Altora nu le explica nimeni: le zice asa e politica firmei, nu-ti place ai voie sa-ti alegi alt service ...Ce amabili sunt sa ne dea voie sa alegem...domle cata democratie in tara asta! :D
PS asa cum i-am crescut asa ii avem...sa ne traiasca! Romanul isi merita soarta !

steph
21-10-2008, 12:23 PM
Tu ai auzit de prezumptia de nevinovatie?

Duminica dupamiaza s-a stricat masina iar luni la 9:30 era pe elevator iar la ora 11:30 s-a identificat problema.

Daca piesa soseste in termenul stabilit chair nu am nimic de reprosat si in consecinta voi continua colaborarea cu ei pe tot parcursul garantiei/reviziilor.

Nu inteleg care e problema ta... Le acord prea mult credit sau ce. Hai sa-ti vand un pont mai conteaza si bunul simt al clientului uneori.

mirmidon
21-10-2008, 12:29 PM
Steph, taticu, tu inca nu observi ca esti deplasat (ca sa nu zic chestia aia cu bunul simt)...vii aici spui ca ai pile la Toyo si ne scoti ochii ca ce seriosi si ce bine lucreaza baietii? Eu am mers 2 saptamani cu harjait de frana la roata ca nu au binevoit sa se uite pana nu mi-a venit termenul la programare II doare fix in pix de clienti. Nu mai le face reclama falsa ca-ti sare lumea in cap! Parerea mea ;)

steph
21-10-2008, 12:36 PM
Tu ai impresia ca daca cunosc pe cineva acolo ( pile e un termen cum comunist ) asta inseamna ca toata lumea e la picioarele mele? Te inseli. Cat am stat acolo 3 ore sa stii ca tipul care mi-a explicat care e problema a facut acelasi lucru cu toti clientii care aveau diverse probleme. Una peste alta prima experienta cu ei a fost pozitiva.

Am mai fost si in alte service-uri si am fost tratat la fel de bine ( daewoo ). Totul tine si de modul in care abordezi problema. E drept se mai intampla si lucruri neplacute cum ar fi kitul de retus care a ajuns in 6 saptamani in loc de 2 din diverse motive.

Una peste alta daca ai veni la service cu gura mare cu un ----- de capac de roata care vezi doamne nu sta bine dupa ce l-ai troznit de bordura si eu te-as trata cu o oarecare indiferenta.

In fine considera subiectul inchis. Am observat ca tu esti gica contra in general.

mirmidon
21-10-2008, 12:46 PM
Sa fim seriosi, capacul ala troznit nu am pretentii sa-l schimbe dar celelalte 3 erau de bun simt. Daca mergi in show-room o sa vezi toate yarisurile luna, cu capacele alea cascate..parca sunt facute ptr. Tata (si aici ma refer la masina indiana) :P
Ca fapt divers o sa primesc cele 3 capace chiar de la prietenii nostrii de la sud de dunare (deci se poate atunci cand vrei) - Ichiban!

PS: cand spun pila ma refer la exprimarea ta: " Am fost primit si servit foarte ok, e drept avand pe cineva la Toyo...." ::|:

Si eu consider inchis de mult subiectul...dar cand mai pica cate un fluture pe lampa e bine sa-l dai cu extinctorul...sa nu ia foc saracu :respect:

steph
21-10-2008, 12:50 PM
Eu ce sa iti fac daca esti contra jantelor de aliaj :))

mirmidon
21-10-2008, 12:56 PM
Poate ca trebuie sa avertizeze clientii,...luati jante de aliaj fratilor sa nu aveti pretentii la capacele noastre ca-s pentru Mozambik! Cica astea (jantele aliate OEM) de la Toyota ar fi din titan si platina...la cat costa...:P

steph
21-10-2008, 01:00 PM
Sezi bland. Daca janta mea de aliaj e 680 eu am auzit de 1100 euro la alti producatori. E o chestie generala cu piesele.

Cat despre capace iarasi am vazut si la alte marci problema asta. Trebuie sa te gandesti ca in fond e un plastic care e supus unor conditii de temperatura destul de nasoale.

mirmidon
21-10-2008, 01:08 PM
:doh:Eu nu prea sed bland cand spun unii ineptii...Crezi ca eu trebuie sa ma gandesc la regimul de temperaturi? Mai analizeaza...cica ar fi unii ingineri care analizeaza, proiecteaza si testeaza. Cred ca si Toyota are asa ceva prin firma! Poate ca ar trebui acum sa-mi fac singur capace? Sau poate cumpar unele de logan ca-s mai ieftine de vreo 4 ori si fac si fata conditiilor chinuitoare din Romanika :eusa_think: Ce talentosi si clientii astia domle...

steph
21-10-2008, 01:10 PM
Ti-a explicat si Little parca care e treaba cu capacele. Nu ma mai chinui sa o fac si eu.

mirmidon
21-10-2008, 01:18 PM
Nu mi-a explicat Little nimic si nici nu avea ce...asa cum nici tu nu ai ce sa explici. Justificari si explicatii e plina tara de ele. Eu nu servesc din astea. Nu ma simt roman si deci nu le inghit. Exista o singura solutie la problema : recall se cheama - ptr. o firma serioasa. Punct! In Romanika insa nu exista asa ceva ca suntem luati de papagali ;)

zorro
21-10-2008, 03:59 PM
Aici aveti dreptate amandoi
1. Capacele de plastic de la jantele de tabla sunt de tot rasul, sunt firave rau.
2. Mirmidon este gigi contra; mai calmeaza-te ca face rau la fiere !

gazi
21-10-2008, 06:33 PM
Salutare,

Am avut un accident, in sensul ca eu fiind stationat, un natang cu un Touareg a intrat in plina viteza intr-un Logan MCV care la randul lui a fost proiectat in spatele meu.
Am fost programat pentru reparatii la aproape o luna, apoi in zece zile lucratoare masina a fost gata reparata, fara nici o zi de intarziere fata de termen. Nu am ce sa reprosez vizavi de calitatea reparatiei nici fata de termenul de reparatie care chiar s-a respctat.
Vorbesc de service-ul Toyo Motor din Splaiul Unirii. Baietii de acolo s-au purtat ireprosabil cu mine..ma refer la cei de la receptie. Am avut un numar de telefon la dispozitie la care ma putem interesa de stadiul reparatiei, cel cu care vorbeam era foarte informat...ce sa zic, per ansamblu am fost multumit de serviciile lor. Daca as fi carcotas ...as avea doar o nemultumire: mi-au montat placuta de numar "accidentata" ....adica au intreptat-o ...cred ca cu ajutorul unui ciocan :), acum se vede cam urat :(, dar asta o rezolv la politie ..cand o sa am timp ...imi iau niste placute de inmatriculare noi

pukimanu
22-10-2008, 12:18 AM
Nu e minunat? Programare pentru reparatie peste o luna?!!S-au purtat ireprosabil si au terminat reparatia fara nicio zi intarziere.Ce mai lipseste ? trebuie sa recunoastem ca suntem carcotasi si cautam nod in papura.Si ce daca sunt capace de tot de tot rasul, nu e mare lucru, ce ne ofuscam asa, nu vrem carecumva sa primim si cheia de la casa de bani toyo? Baietii sunt de treaba si amabili si daca isi indeplinesc sarcinile de serviciu musai sa gasim ceva sa-i recompensam,ce suntem asa clevetitori.Doar unii.

mirmidon
22-10-2008, 12:32 AM
Da domle...sunt atat de amabili pe timpul, nervii si banii nostrii...Vorba lu Little daca ai covrig si roti sa fii fericit daca se si invart

Legionaru'
22-10-2008, 12:54 AM
Daca le dai tu 10+ ca si-au facut treaba conform obligatiilor e bine ptr. noi?

Daca isi fac treaba conform obligatiilor merita nota 10.
Mirmindoane, tu cand le-ai da 10? Cand si-ar respecta obligatiile si te-ar mai linge si-n fund?
Nene esti dus rau de tot! Avea dreptate ZORRO, Gica Contra iti sta scris pe frunte! Nu vrei sa-ti faca si cafeaua dimineata cei de la Toyota? Sa te spele pe picioare?
Doamne ce te mai persecuta astia de la Toyota!

che
22-10-2008, 01:02 AM
no io lu mirmi i as da acces sa scrie decat la topicu ala intrebari pt nimic :D ... hihihii

mirmidon
22-10-2008, 08:34 AM
Daca isi fac treaba fara pile, fara "interventii", fara sa trebuiasca sa faci scandal sau sa te milogesti de ei ptr. drepturile tale (platite de altfel) atunci ar fi normal. Nu trebuie sa dai note...nici premii cu coronite. Dar se pare ca asa e viata in Romania, cand cineva isi face datoria e minune mare!! Daca mai e si responsabil trebuie sa cadem in admiratie sa facem noi plecaciuni nu-i asa? Eventual sa le dam, acatiste, sa le aprindem lumanari in biserica, sa dam bairame si bacsis!!! =)) Bravos natiune...:respect: cum spunea cineva eu sunt Contra si voi aia normalii >:)

Brucan ala a zis ca avem de tras 20 de ani sa ne luminam...saracu cat de mult s-a inselat ! si culmea ca majoritatea sunteti tineri netrecuti prin sistemul comunist de indobitocire ::|:

VAdrian
22-10-2008, 08:35 AM
Are dreptate aici mirmi, am ajuns sa avem orgasm cand suntem tratati normal.

OvidiuH
22-10-2008, 10:23 AM
Sper sa ajunga toti sa fie tratati normal, iar starea de normalitate sa persiste. Ultima experienta cu ei a fost foarte neplacuta pentru mine, cu intarzieri de 2 saptamani, minciuni, reparatii defectuoase, retur pentru retusuri etc.

Legionaru'
22-10-2008, 10:33 AM
Nu am zis ca am orgasme, ca le aprind lumanari la biserica daca sunt tratat cum trebuie.
Doar ii "notez" cu 10. Atat.

mirmidon
22-10-2008, 12:25 PM
Legionaru, am inteles ca lucrezi in service la toyota din Craiova...daca am dreptate ar fi indicat sa ii lasi pe clienti sa faca aprecierile :P ,daca nu e adevarat atunci sa ne spui si ptr. ce notezi cu 10, si pe cine :D

22nst
22-10-2008, 12:53 PM
ai luat teapa mirmi :)
legionatul este prof. de 3 materii: educatie, fizica si sport!

VAdrian
22-10-2008, 02:24 PM
Nu m-am referit la tine cu orgasmele. :)
Vorbeam in general incluzandu-ma si pe mine; la fel as reactiona si eu daca s-ar tine de cuvant cei din service si as fi tratat ca atare.

gazi
22-10-2008, 03:47 PM
Nu e minunat? Programare pentru reparatie peste o luna?!!S-au purtat ireprosabil si au terminat reparatia fara nicio zi intarziere.Ce mai lipseste ? trebuie sa recunoastem ca suntem carcotasi si cautam nod in papura.Si ce daca sunt capace de tot de tot rasul, nu e mare lucru, ce ne ofuscam asa, nu vrem carecumva sa primim si cheia de la casa de bani toyo? Baietii sunt de treaba si amabili si daca isi indeplinesc sarcinile de serviciu musai sa gasim ceva sa-i recompensam,ce suntem asa clevetitori.Doar unii.

Hai sa nu fim carcotasi. Chestia cu programarea peste o luna nu e caracteristica doar Toyota. Pe de alta parte, situatia descrisa de mine trebuie tratata ca o situatie normala, nu ridica nimeni statui si nu inalta osanale service-ului de care am pomenit. Eu doar am relatat cum s-au purtat cu mine si nu am, apropo de tema topicului, sa le fac vreun repros.

mirmidon
22-10-2008, 04:17 PM
ai luat teapa mirmi :)
legionatul este prof. de 3 materii: educatie, fizica si sport!
Ai dreptate ...my bad...dar are si el "prieteni" pe la Toyota cu care insa am inteles ca a cam racit relatia...:(

Legionaru'
22-10-2008, 04:59 PM
"Prietenii" de la Toyota i-am capatat dupa ce am cumparat masina.Nu ii stiam inainte sa-mi cumpar masina de la ei.
Relatia s-a racit cu departamentul de vanzari, departamentul service e ok.

mirmidon
23-10-2008, 01:25 AM
Stai linistit ca nu e timpul pierdut...Oricum banuiesc ca esti client de baza acolo :) Gandeste-te ca in Bucuresti sunt 2 serviceuri si de cel putin 100 de ori mai multe masini (toyote) decat in craiova. Asta e marea bataie de joc! De aici provin toate magariile inclusiv tariful ala nesimtit de peste 120 RON/ora :( la care esti tratat pe post de sluga lor!

Veve
26-10-2008, 02:39 PM
Nu vreau sa fiu carcotas sau de partea cuiva (user sau service), io acolo lucrez si zilnic intra f multe masini, iar la toyota romania intra mai multe... Sa speram ca mai deschid serviceuri (ar mai trebui cel putin doua), asta ca sa poata si angajatii sa-si faca treaba ca la carte, nu presati de valul mare de clienti. Unii intr-adevar nu sunt facuti pt relatii cu clientii iar altii isi dau silinta. Sunt oameni si oameni. Din pacate traim in romania si serviciile (Poate) nu sunt nici la nivel mediu in comparatie cu europa (ma refer germania franta etc etc).

Mentionez ca nu apar imaginea vreunui service sau tin partea vreunui client. Nu am relatii cu clientii, si nici nu o sa am vreodata (thanks god). Ideea postului este cea ingrosata

Oestereich
26-10-2008, 09:47 PM
Veve revine !!
Ok!
Asta e un semn bun !

flotl
28-10-2008, 12:59 PM
am mai spus-o si o repet: cei din Bucuresti sa incerce sa isi faca programare sambata in provincie

mirmidon
29-10-2008, 08:31 AM
Desigur...cei din Bucuresti ar putea sa se mute din oras sau cei din tara ar putea sa emigreze daca nu le place, asta e solutia logica la romani! Eu personal as pune ranga pe ei ;) dar eu nu ma simt roman....

AdrianR
29-10-2008, 04:34 PM
eu ma duc sa-mi fac revizia la Pitesti. O ora dus, o ora intors si sper sa castig timpul asta stand mai putin in service. O sa vad vineri cum iese treaba...

mirmidon
29-10-2008, 08:32 PM
Aha...ai uitat sa calculezi cat faci din Chiajna pana in Militari :P

steph
30-10-2008, 03:06 PM
Piesa mea a venit la inceputul saptamanii. Din pacate am avut probleme cu telefonul si nu am putut sa receptionez nici un telefon (m**e vodafone). Azi am sunat eu mi-au spus ca piesa a ajuns si ca nu au putut sa dea d mine (lucru total adevarat, am fost izolat d societate vreo 6 zile pana cand cei d la vdf au reusit sa rezolve problemele legate d retea). Acum sunt in service si se pare ca in 2 ore TSul meu se va intoarce pe strazi. Momentan tot pareri dintre cele mai bune. :)

che
30-10-2008, 04:29 PM
vezi cand pleci sa nu ti cada motoru cu tot :))

steph
30-10-2008, 05:31 PM
Uite ca am plecat si motorul e bine mersi la locul lui. :D Gata, am pus matizul in cui. TS is back :)

AdrianR
31-10-2008, 04:41 PM
Aha...ai uitat sa calculezi cat faci din Chiajna pana in Militari :P

da, am uitat - 30 de minute pana la A1 fira-ar sa fie, ca s-a aglomerat si satul ala amarat.

Am fost, am rezolvat in 2,5 h cu tot cu omorat greieri si spalat masina, pret total 770 RON in care intra si 1l ulei suplimentar (ca sa fie in portbagaj acolo ca nu se stie...), insa fara schimbarea filtrului de polen. Programarea am facut-o cu 2 zile inainte. Ma declar multumit!

David
10-11-2008, 01:37 PM
azi mi-am luat masina din service - inchape - pipera, am avut bara din fata de revopsit. masina a intrat in lucru joi dimineta la ora 9 si vineri la ora 13 era gata, puteam sa o ridic, dar eram plecat din bucuresti. Nota 9 pentru rapiditate. ar fi fost 10 dar bara se putea vopsi ceva mai bine, in fine...

twins
30-11-2008, 06:13 PM
Cateva pareri despre Service-ul din Targu-Mures:
- personal: amabil, despre cat sunt de priceputi nu ma pot pronunta(am facut o revizie si inlocuire planetara(Corolla 2007 - program preventiv))
- urmarire operatiuni: se poate face din spatiul destinat clientului(unde sunt si doua laptopuri pt. clienti)
- preturi, programare: ambele programari s-au facut pt. un timp de maxim o saptamana de la telefoanele mele; au respectat durata estimata si masina a intrat la ora programata; pretul reviziei de 15000 - 476 ron

deocamdata le-as da un 9/10

razvan_con
23-01-2009, 02:35 PM
Am corolla verso 1.8 (benzina ) ;programerea in 2 zile am fost ieri la revizia de 15 000 km la brasov : toata povestea a durat aprox 1 ora , cost 439 lei , serviciu impecabil, profi , amabili ; nota 10 ; recomand cu caldura !

radu77
28-01-2009, 05:48 PM
vreo parere despre service-ul din valcea?
ca as vrea sa-mi fac revizia de 30k la ei si nu stiu cum lucreaza,deoarece eu voi fi in tranzit prin localitate atunci si as vrea sa se ocupe de cateva lucruri care ma innebunesc cum ar fi un greiere in usa soferului, scartiitul franelor de pe fata si mai ales un zgomot mai ciudat la motor atunci cand merg mai subturat.
si apropo stie cineva cat costa revizia la Toyota Avensis 1,8 luna?:helpsmilie:

batranu
07-02-2009, 11:25 AM
am fost de 2 ori la toyota pipera si am zis ca nu mai calc pe acolo.
am fost de 4 ori la toyota sud si am fost foarte multumit!

razzmatazz
02-03-2009, 03:03 PM
catre toti forumistii - vreo imbuntatire de la scrisoarea noastra?...

sa va tin calzi un pic...

in noiembrie mi-au spart masina intr-o parcare pazita. eram la sanador pe berzei, la ecografie 4D. 3 bodyguarzi, 2 in parcare, 1 dincolo de gard, la strada. n-au vazut nimic. mi-au spart geamul de la portiera din partea dreapta, si mi-au luat navigatorul garmin din torpedou.

acum, da-i si umbla. in cele din urma, m-au programat pe 9 februarie in pipera, la interval de 6 saptamani de la constatare. mai devreme nu se putea pentru ca ii lua geamului sa vina vreo 3-4 saptamani, si ca fim siguri... in plus, am mai bagat-o si pentru o problema de tinichigerie, cu autor necunoscut.

cand am lasat-o in service, am stat cam 20 de minute. cum nu-l gaseam pe flacaul care mi-a facut constatarea, desi am venit fix la ora la care eram programat (ceea ce in pipera e o adevarata aventura), am facut un pic de scandal si mi-a preluat-o un coleg de-al lui.

dupa 10 zile era gata. m-am dus sa o ridic, iar - la ora la care mi s-a spus. am stat 1 ora jumate pentru ca era parcata in fund de tot si nu se gaseau cheile masinilor parcate mai in fata. iar flacaul imi vorbea de sus de parca ii eram dator cu ceva.

geamul l-au pus ok. la fel si cu tinichigeria. in schimb, mi-au murdarit plafonul pe interior si in cateva locuri pe banchete (am tapiterie beige), si mi-au matuit zone din geamurile de la portiere pe stanga. trebuie s-o bag la expert detailing s-o curat, pentru ca n-am chef sa ma mai cert cu nimeni.

am de zis decat atat - au lucrat (cu totul) mai prost decat niciodata. sincer, nu stiu unde sa ma mai duc. noroc ca toyotele astea nu te aduc prea des in service.

jijiman
02-03-2009, 04:50 PM
catre toti forumistii - vreo imbuntatire de la scrisoarea noastra?...

am de zis decat atat - au lucrat (cu totul) mai prost decat niciodata. sincer, nu stiu unde sa ma mai duc. noroc ca toyotele astea nu te aduc prea des in service.

Se pare ca Bucurestiul nu a inregistrat nicio imbunatatire, din contra. Ar mai fi de incercat Ruse (a fost parca cineva la o revizie acolo si era multumit) si am vazut ca la Brasov, Focsani (cel putin asa zice Stefan - poate ne pune o pila pe acolo:biggrin:) si Constanta ar fi cat de cat ok fata de Bucuresti. Nu am vazut (sau poate nu am vazut eu) niciun comentariu referitor la Pitesti sau Braila. Doar astea ar fi ceva mai accesibile din Bucuresti.

razzmatazz
02-03-2009, 05:08 PM
am fost eu la revizia de 1 an la pitesti.

no complaint.
dus, stat in service, venit inapoi in bucuresti - 4 ore.
cost revizie - 360 RON, plus benzina dus-intors 50 RON.

sunat dupa aia si intrebat in detaliu ce reactie am dupa vizita.
le-am dat nota 9.

DanCld
02-03-2009, 05:11 PM
La Ruse e mai mult decat OK, inclusiv la bani. Revizie standard 1 an - ulei, filtru, verificare lichide, becuri, tras de roti, suflat filtru polen + manopera pentru "ridicat" un pic faza scurta = 400 ron (180 si ceva de lei de-ai lor, am platit cu cardul si atat mi-a luat banca).

Oricum pentru Ruse trebuie adaugat pod la noi (22 ron), pod la ei (6 euro) si evident benzina (cam 11-12 litri in total) - deci cam 100ron in plus. Nu, nu se plateste vigneta lor ca nu se iese din oras.

Ce m-a impresionat placut - poate si fiindca au putine masini in grija - au preluat masina imediat si chiar au lucrat la ea, nu au bifat doar pe lista diverse lucruri sa dea suma rotunda.

XofinB
02-03-2009, 08:14 PM
La iasi pe mine m-a costat 430 ron cea de un an. Deci nu e mare diferenta,doar la ulei sa fi fost , ca stiu ca 0w20 e mai scump decat 5w30 cat am pus eu

mirmidon
02-03-2009, 08:50 PM
La Ruse e mai mult decat OK, ,.....
Cand ai fost acolo si la cate zile te-au programat?

DanCld
02-03-2009, 08:56 PM
Acum o saptamana; se putea si cam de pe o zi pe alta insa i-am sunat cu o saptamana inainte de ziua in care imi planificasem sa ma duc.

mirmidon
02-03-2009, 09:00 PM
Ai stat langa masina sa vezi operatiunile care zici ca le-au facut pe bune? :)

DanCld
02-03-2009, 09:04 PM
Heh, au un geam mare, ca in Pipera, dar spre deosebire de Inchape acolo chiar ai vizibilitate asupra intregului service. Se poate spune ca am stat numai langa geam :blush: Oricum era singura masina in lucru la momentul respectiv.

mirmidon
02-03-2009, 10:44 PM
Capacitatea serviceului din Ruse este cam ca cea din Toyo Splai. Orasul ca marime este cam la nivelul Ploiestiului. La ei Toyota (masini noi) este pe locul 1 la vanzari, dar cu toate astea sunt putine fiindca SHurile sunt la liber - de aia nu e aglomerat niciodata serviceul. Daca ar fi sa extrapolam, ar fi necesare minim 10 serviceuri Toyota in Bucuresti ca sa ajungem la nivelul lor de deservire al clientilor ;)
Service Nikom Ruse a fost Ichiban 2008 in Bulgaria la calitatea serviciilor!
In Romania Toyota nici macar nu s-au deranjat sa organizeze acest concurs, nu avea rost :P

kte
03-03-2009, 12:06 AM
am facut astazi revizia de 15 mii la Pipera
cost 500.22 lei
schimb ulei si filtru + 1 litru antigel

si off topic
ori este o problema la data pusa pe posturi, adica este gresita ori nu vad eu bine
a scris cineva cu semnatura lui razz?

mirmidon
03-03-2009, 12:23 AM
Kte ti-au pus antigel ca vine vara? :)

22nst
03-03-2009, 12:26 AM
Mai Kte, te-a cam pacalit cu antigelul asta =))
Nu era nevoie...

kte
03-03-2009, 12:26 AM
ce conteaza ce anotimp este?
sau tu vara scoti antigelul si pui apa, cum se facea pe timpuri la dacie=))

kte
03-03-2009, 09:41 AM
Mai Kte, te-a cam pacalit cu antigelul asta =))
Nu era nevoie...

ce le sti tu ca un mare mecanic

mirmidon
03-03-2009, 09:43 AM
Pai daca "papa" lichid de racire ii pui apa distilata la sfarsitul iernii si antigel la inceput ;)

pal
03-03-2009, 06:52 PM
Kte, chiar m-ai pus pe ganduri...
1. cat lichid de racire au completat ?
2. de ce a fost nevoie sa completeze (au verificat care e cauza "disparitiei" - au emis vreo ipoteza)

Acum ma duc glont sa vad daca si la "Toya" mea (nepornita de 15 zile si cu rulaj zero in ultimele 30) nivelul lichidului de racire e cel normal (am verificat periodic in primele 2 luni de utilizare - ma asteptam la boli de "copilarie" - absolut posibile si acceptabile erori de montaj).

Re : apa distilata in loc de antigel :D
Dupa cate vad, Mirmidon e pregatit de criza :thumbsup:... maine-poimaine ne recomanda sa facem un "cocktail" cu apa distilata inclusiv la carburanti (mai ales ca solutia e deja brevetata cu success de o parte din statii).

kte
04-03-2009, 12:02 AM
Kte, chiar m-ai pus pe ganduri...
1. cat lichid de racire au completat ?
2. de ce a fost nevoie sa completeze (au verificat care e cauza "disparitiei" - au emis vreo ipoteza)

Acum ma duc glont sa vad daca si la "Toya" mea (nepornita de 15 zile si cu rulaj zero in ultimele 30) nivelul lichidului de racire e cel normal (am verificat periodic in primele 2 luni de utilizare - ma asteptam la boli de "copilarie" - absolut posibile si acceptabile erori de montaj).

Re : apa distilata in loc de antigel :D
Dupa cate vad, Mirmidon e pregatit de criza :thumbsup:... maine-poimaine ne recomanda sa facem un "cocktail" cu apa distilata inclusiv la carburanti (mai ales ca solutia e deja brevetata cu success de o parte din statii).

-eu nefacand un control inainte(nici nu stiu daca se vede), nu stiu ce nivel avea lichidul de racire
-oamenii mi-au spus ca trebuie completat cu un litru si le-am dat verde
-daca au pus un litru sau mai putin, nici nu ma intereseaza
-si mai mi-au spus ca trebuie schimbata o garnitura la termostat, in garantie si ma cheama ei cand le vine piesa
per total am fost multumit

pal
04-03-2009, 12:01 PM
Daca au gasit cauza, atunci e chiar ok - banuiesc ca pierde numai la cald si este exact rezultatul unei probleme la montaj (posibila si de acceptat).
E bine sa arunci un ochi si catre vasul cu lichid de racire. La o anumita marca germana (nu vreau sa fac reclama negativa, mai ales ca este foarte populara si apreciata in Romania), daca din nefericire apare o problema cu lichidul de racire (sa zicem pierdere majora sau totala) martorul si indicatorul de temperatura nu indica supraincalzirea motorului ci ... tocmai o temperatura foarte joasa a lichidului de racire - senzorul este montat in radiator si nu in chiulasa. Drept urmare... poti ajunge sa opresti motorul deja supra-supra-incalzit numai cand apare pe display mesajul "Stop the engine now!" cu consecintele care decurg dupa...