View Full Version : Accident minor
flobazcom
14-12-2010, 10:48 AM
Vineri seara am fost implicat intr-un accident.am intors masina pe linie dubla continua , am derapat si am lovit pe altul ce venea din spatele meu si i-am spart spoilerul.Am cazut de acord sa rezolvam situatia a doua zi.a doua zi ne-am interesat cat costa reparatia si nu am cum sa-i platesc daunele si i-am spus sa o facem pe asigurare....la care el imi spune ca sa nu mai mergem la politie sau la asigurare sa ii dau o suma de bani pe care nu o am.I-am zis sa astepte pana miercuri sa fac rost de ea , dar suma ceruta e prea mare si nu pot sa-i dau banii.Din cate am inteles cica omul asta numai cu astea se ocupa.....
Miercuri cand ne intalnim ii spun ca nu am banii si sa mergem la politie , asi dori sa-mi spuneti daca ii suspenda si lui permisul de conducere fiindca nu a declarat accidentul in termenul de 24h,sau ce i se poate intampla si cam ce patesc eu?si asigurarea mai plateste daunele , chear daca vor trece 5 zile de la accident?
Mai este valabil accidentul la politie daca se declara dupa atatea zile?
pai poti zice ca doar ai derapart ... nu ca ai intors ...
The_Kid
14-12-2010, 12:24 PM
da, daca nu sunt martori poti sa minti putin dar cu mare grija pentru ca politistii sunt foarte experimentati si te prind cu "fofarlica", tu oricum te incadrezi la neacordare de prioritate daca spui ca ai schimbat directia de mers (linie continua sau nu). e cam greu sa spui ca ai derapat din senin si l-ai lovit, mai ales ca "pagubitul" o sa spuna ca minti...
cel mai bine pentru tine este sa faceti intelegerea amiabila. stii cum se face? da el dc nu vrea la politie? are permis?
ah, lui nu ii ia permisul orice ar fi, poate doar amenda ca nu a raportat dar daca spuneti amandoi ca nu ati avut timp si un motiv intemeiat... :) oricum tu puteai sa raportezi si fara el.
jijiman
14-12-2010, 12:34 PM
Daca in incident sunt implicate doar doua masini, fara victime, nu este nevoie sa mergeti la Politie. Completati forumularul de intelegere amiabila (de recomandat la un agent de asigurari pentru consiliere, ca sa fiti siguri ca e completat corect), apoi deschizi dosar de dauna pe RCA-ul tau si el va fi programat la vizualizare si pe tine nu te mai doare capul (decat la urmatoarea polita RCA cand vei plati malusul):crybaby:. Apoi este treaba ta sa te repari (CASCO sau buzunar). Oricum sa ai o copie dupa intelegerea amiabila ca tine loc de autorizatie de reparatie. Si nu mai trebuie sa ii platesti baiatului niciun banut. Bine, daca el nu are permis sau altceva, atunci treaba se complica si trebuie mers la Politie.
PS: A! Si in schita pe care o desenati in intelegerea amiabila sa mentionati o strada cu linie intrerupta, nu cu linie continua.:biggrin:
Cheers!
br83lau
14-12-2010, 01:10 PM
Indiferent de ce scuze aveti..cand s-au depasit cele 24 h,ambilor soferi implicati in evenimentul rutier li se vor suspenda permisele de conducere.
Dar fa-ma sa inteleg cum l-ai bushit pe asta???ai intors si apoi ai derapat de l-ai busit pe asta in spoiler???in spoileru fata sau spate al lui???Zi-ne mai multe...
Apoi daca mergi la politie in termenul de 24 h amenda care ti se poate da pentru intoarcerea pe linia continua e de la 540 lei pana la 1200 lei(cu posibilitatea de a plati juma din minim ,adica 270 lei in 48 h) si 6 puncte amenda la permis,si daca sari de cele 24 h risti ce am scris mai sus cu suspendarea permisului pe 30 zile si amenda de la 240 lei pana la 300 lei(cu posibilitatea de a plati juma din minim ,adica 120 lei in 48 h).
Nu prea se mai dau avertismente,ca acum exista varianta impacarii amiabile la asigurator.
Si daca mergeti pe varianta cu asiguratorul ...mergeti la cei unde ai facut tu asigurarea...(cel care e vinovat de producerea tamponarii)
flobazcom
14-12-2010, 02:48 PM
Indiferent de ce scuze aveti..cand s-au depasit cele 24 h,ambilor soferi implicati in evenimentul rutier li se vor suspenda permisele de conducere.
Dar fa-ma sa inteleg cum l-ai bushit pe asta???ai intors si apoi ai derapat de l-ai busit pe asta in spoiler???in spoileru fata sau spate al lui???Zi-ne mai multe...
Apoi daca mergi la politie in termenul de 24 h amenda care ti se poate da pentru intoarcerea pe linia continua e de la 540 lei pana la 1200 lei(cu posibilitatea de a plati juma din minim ,adica 270 lei in 48 h) si 6 puncte amenda la permis,si daca sari de cele 24 h risti ce am scris mai sus cu suspendarea permisului pe 30 zile si amenda de la 240 lei pana la 300 lei(cu posibilitatea de a plati juma din minim ,adica 120 lei in 48 h).
Nu prea se mai dau avertismente,ca acum exista varianta impacarii amiabile la asigurator.
Si daca mergeti pe varianta cu asiguratorul ...mergeti la cei unde ai facut tu asigurarea...(cel care e vinovat de producerea tamponarii)
am intors pe linia continua si mi-a derapat spatele , am oprito la timp sa nu bulesc o masina parcata si el venind din spatele meu a intrat in mine (in spoiler pe partea stanga , el a incercat sa ma evite si a intrat cu partea dreapta , i s-a spart spoilerul si un senzor de parcare ). totusi ce mi s-a parut dubios e ca a acceptat sa discutam a doua zi , am fost si am vazut cat e un spoiler nou(de bmw) si nu am de unde sa scot atatia bani.2500 ron fara manopera si senzor si mai tre si vopsit.dupa care i-am zis ca o facem pe asigurare si a fost de acord sa mergem luni la asigurator.la care dupa o ora revine si imi spune ca sa nu mai mergem si la politie si la asigurator sa pierdem timpul si nu mai stiu eu ce sa ii dau 1500 ron si gata(dar ce il opreste pe el sa se duca ;la politie si sa declare si sa-mi vina aks amenda si sa predau permisul si asigurarea) si uite asa pot sa raman cu buza umflata....a si eu nu am decat niste zgarieturi pe spoiler (am un matiz- cum dracu o reusit matizul sa-i distruga spoilerul lu ala , nu cumva era deja?))
pai .. poate omu nu are carnet sau il are suspendat, sau nu avea RCA atunci sau era baut ... io zic sa nu bani ... daca vrea asa bine daca nu , asta e.
br83lau
14-12-2010, 08:09 PM
am intors pe linia continua si mi-a derapat spatele , am oprito la timp sa nu bulesc o masina parcata si el venind din spatele meu a intrat in mine (in spoiler pe partea stanga , el a incercat sa ma evite si a intrat cu partea dreapta , i s-a spart spoilerul si un senzor de parcare ). totusi ce mi s-a parut dubios e ca a acceptat sa discutam a doua zi , am fost si am vazut cat e un spoiler nou(de bmw) si nu am de unde sa scot atatia bani.2500 ron fara manopera si senzor si mai tre si vopsit.dupa care i-am zis ca o facem pe asigurare si a fost de acord sa mergem luni la asigurator.la care dupa o ora revine si imi spune ca sa nu mai mergem si la politie si la asigurator sa pierdem timpul si nu mai stiu eu ce sa ii dau 1500 ron si gata(dar ce il opreste pe el sa se duca ;la politie si sa declare si sa-mi vina aks amenda si sa predau permisul si asigurarea) si uite asa pot sa raman cu buza umflata....a si eu nu am decat niste zgarieturi pe spoiler (am un matiz- cum dracu o reusit matizul sa-i distruga spoilerul lu ala , nu cumva era deja?))
Acu se schimba toata treaba....el te-a lovit pe tine...nu conteaza ce manevra ai facut tu,,,puteai sa decolezi putin pana in etajul 2,sau 3...si apoi sa aterizezi fortat"...El nu a pastrat distanta necesara si te-a tamponat...DECI NU E VINA TA..
Deci el are spoileru fata lovit...si tu in ce loc ai avarii???
hilux2009
14-12-2010, 11:16 PM
...DECI NU E VINA TA..
El este principalul vinovat din pacate...pentru ca a intors pe linia continua !!!
culpa comuna ... nicidecum el , daca ati intors amadoi , daca tu ai intors si ai derapat la intoarcere si el venea pe sensu lui bun si te-a pocnit , tu esti de vina. el nu trebuia sa tina distantza fatza de nimic daca tu ai aparut in fatza lui ca placinta e vina ta ..
LittleM@n
15-12-2010, 01:16 AM
Nu am inteles exact care a fost vina, cine si unde a lovit, pentru ca din descriere iese cam anapoda. Dar, daca el venea din spate, tu ai vrut sa intorci, probabil din scurt si din mers, ai simtit ca o ia la vale, te-ai infipt in frana, si el a venit din spate si a intrat in tine, este vinovat ca nu a pastrat distanta regulamentara; bine, amenda iti vei lua si tu probabil, daca mergi la politie.
Dar daca ai intors masina pe strada, el venea din sens opus, tie ti-a alunecat si te-ai oprit si el a intrat in tine, tu esti vinovat ca: 1) nu aveai voie sa intorci acolo; 2) nu ai cedat trecea la schimabarea de banda/a sensului de mers/etc.
Cu toate astea, date fiind conditiile, si daca spui ca ala are spoilerul spart, dar la tine e doar un pic julit, in functie de dinamica masinilor, e probabil (cu toate ca destul de putin) sa fi fost pe bune. Dar daca te-a luat lejer cu hai a doua zi, hai da-mi bani, e oarecum ceva ciudat la mijloc, si eu tind sa cred ca masina lui era lovita de dinainte si te-a gasit pe tine sa te ia acum perfect cu asta.
Si eu era sa o patesc asemanator, cand pe iuliu maniu, in miez de noapte, mi-a aparut un mare crater in fata, pe toata banda, si am franat maxim; cel din spatele meu, chiar de era la distanta considerabila, s-a trezit prea tarziu sa traga de volan si mi-a julit spoilerul. Spoilerul meu are si acum zgarietura de atunci, problema era ca aripa lui de la logan era varza (harsaita si ondulata), bara julita si semnalizatorul spart. Repede, omul s-a trezit sa zica ca sa mergem la politie, ca sunt vinovat, ca de ce eram oprit, ca asa si pe dincolo. L-am calmat spunandu-i ca: 1) la rutiera - accidente usoare, nu mai e nimeni noaptea; 2) daca te duci la rutiera cu accident usor, te expediaza instant la asigurator; 3) la 99% din cazurile din Ro de accidente la modul asta, cel din spate e de vina ca nu a pastrat distanta regulamentara; deci nu, nu-si repara masina pe RCA-ul meu, ci eu, pe a mea, pe al lui...cand a auzit asta, s-a lamurit ca stiu despre ce e vorba (si culmea, cu 2 saptamani inainte ma julise altul, identic, si bara era noua ::|: ), m-a intrebat daca sunt ok daca o lasam asa, noi sa fim sanatosi, si a tulit-o mai departe.
Gandindu-ma eu pe urma, si la incidentul avut cu 2 saptamani inainte, mi-am dat seama ca ala avea masina aranjata de dinainte, si vroia sa ma prinda pe mine la colt, sa-si faca masina pe spatele meu. Deci ai mare atentie la asta...
Iar la asigurator, poti spune ca pur si simplu ai intors pe o strada, e simpla, fara nimic, si eventual o desenezi punctat, si o lasi asa. S-ar putea sa-l scoata vinovat daca venea din spate, si sa i-o impuna pe casco sau sa si-o faca. Probabil de aceea si iti cere bani, ca s-a interesat la politie/asiguratori, si si-a dat seama ca nu va obtine reparatie, si probabil se va alege si cu o amenda, atat tu, cat si el ;)
br83lau
15-12-2010, 03:07 AM
Pe ce sens a avut loc impactul??cate benzi are sensul de mers???Da-ne mult mai multe informatii...Te-ai invartit in loc pe carosabil???sau????
flobazcom
15-12-2010, 09:45 AM
Pe ce sens a avut loc impactul??cate benzi are sensul de mers???Da-ne mult mai multe informatii...Te-ai invartit in loc pe carosabil???sau????
E O STADA CU 2 BENZI PE SENS , DAR CELE DE LANGA TROTUAR SUNT MASINI PARCATE , NU E INTERZISA PARCAREA.EU ERAM CU MATIZUL PARCAT IN FATA BIROULUI , IN SENSUL OPUS DIRECTIEI DE MERS ACASA , ASA CA SA NU MAI MERG APROAPE 500 - 600 M PANA UNDE ESTE LINIA INTRERUPTA , AM INTORSO ACOLO , SI E LINIE CONTINUA.L-AM VAZUT CA VINE DAR ERA LA O DISTANTA DESTUL DE ACCEPTABILA , AVEAM TOT TIMPUL SA PLEC MAI DEPARTE.DAR IN MOMENTUL INTOARECERII MI-A DERAPAT SPATELE(NINGEA AFARA SI NU ERA CU NIMIK DAT PE JOS , A SI AM SI CAUCIUCURI DE IARNA SI TOT DEGEABA) , AM PUS FRANA CA SA NU LOVESC MASINA PARCATA PE CELALAT SENS SI CHEAR CAND S-A OPRIT MASINA POC SI EL IN MINE , A INTRAT CU PARTEA DREAPTA A LUI IN PARTEA STANGA A MEA(DUPA CUM AM MAI ZIS EU AM SPOILERUL ZGARIAT PE CAND LA EL S-A SPART SPOILERUL SI UN SENZOR DE PARCARE(ARE BMW E39 SERIA 5, E CIUMEG:th_salute:)).CAM ASA S-A INTAMPLAT TOTUL.....
pai tea cam facut ... e clar ca aia era sparta dinainte ...daca nu vrea la politie , io zic totushi sa te duci tu de buna voie ... asa poate vei scapa mai ieftin.
br83lau
15-12-2010, 12:21 PM
E O STADA CU 2 BENZI PE SENS , DAR CELE DE LANGA TROTUAR SUNT MASINI PARCATE , NU E INTERZISA PARCAREA.EU ERAM CU MATIZUL PARCAT IN FATA BIROULUI , IN SENSUL OPUS DIRECTIEI DE MERS ACASA , ASA CA SA NU MAI MERG APROAPE 500 - 600 M PANA UNDE ESTE LINIA INTRERUPTA , AM INTORSO ACOLO , SI E LINIE CONTINUA.L-AM VAZUT CA VINE DAR ERA LA O DISTANTA DESTUL DE ACCEPTABILA , AVEAM TOT TIMPUL SA PLEC MAI DEPARTE.DAR IN MOMENTUL INTOARECERII MI-A DERAPAT SPATELE(NINGEA AFARA SI NU ERA CU NIMIK DAT PE JOS , A SI AM SI CAUCIUCURI DE IARNA SI TOT DEGEABA) , AM PUS FRANA CA SA NU LOVESC MASINA PARCATA PE CELALAT SENS SI CHEAR CAND S-A OPRIT MASINA POC SI EL IN MINE , A INTRAT CU PARTEA DREAPTA A LUI IN PARTEA STANGA A MEA(DUPA CUM AM MAI ZIS EU AM SPOILERUL ZGARIAT PE CAND LA EL S-A SPART SPOILERUL SI UN SENZOR DE PARCARE(ARE BMW E39 SERIA 5, E CIUMEG:th_salute:)).CAM ASA S-A INTAMPLAT TOTUL.....
Mda.Cam ce distanta e de la locul de unde ai plecat(de unde erai parcat)pana la locul tamponarii???Tamponarea a avut loc pe sensul de mers pe care erai parcat prima data,sau pe celalalt sens???
Acu situatia s-ar schimba si ar parea o ,,neacordare de prioritate la plecarea de pe loc",si la fel ti se suspenda permisul.
matiz, pedeapsa pt trecut linie continua( nu stiu care este)
bmw, este vinovat de lovitura si trebuie sa-si repare singur masina
ps: daca mergeti la politie, puteti evita suspendarea permiselor daca declarati alta data a accidentului, de exemplu mergeti astazi si spuneti ca s-a intamplat aseara, daca declarati data reala ramaneti amandoi fara permise pt neprezentare in 24 ore
kte indiferent cand se duce , e de vina ca a intors pe linia continua. plus ca parerea mea e ca a intors cam in scurt de a venit ala asa repede si poc . sg chestie care poate sa o incerce e sa dovedeasca ca ala a intrat intentionat in el.
-el a apucat sa intoarca si ala l-a lovit pe stanga venind din spate, ala e vinovat chiar daca asta a intors acolo
The_Kid
16-12-2010, 11:26 AM
-pentru calcarea liniei continue se suspenda permisul
exista si posibilitatea ca politia sa-i gaseasca pe amandoi vinovati si isi repara singuri masinile
OvidiuH
16-12-2010, 12:16 PM
Nu era vreun baiat din ala cu numere de Bulgaria ?
Astia de obicei nici macar nu au asigurare.
Din ce vad eu, el e vinovat pentru incident.
-pentru calcarea liniei continue se suspenda permisul
exista si posibilitatea ca politia sa-i gaseasca pe amandoi vinovati si isi repara singuri masinile
daca matizul e lovit in stg nu exista nicio posibilitate sa fie amandoi vinovati ci doar ala care a lovit
daca matizul era lovit in dreapta era intr-adevar vinovat
el mai poate sa spuna ca era pe banda aia si ca nu a intors acolo
The_Kid
16-12-2010, 07:46 PM
uite ce s-a intampalt in fata blocului meu, soferii fiind amandoi vinovati, isi repara singuri masinile.
http://www.picz.ro/thumbnails/0f61d22da1a692faeb45678c88c532b5.jpg (http://www.picz.ro/show-image.php?id=fc31d481440d33cf34883e97d1527028)
-nu inteleg ce este in desenul ala, dar eu mi-am spus parerea si o mentin
-vom afla cine spune adevarul numai daca cei doi se vor duce la politie, ceea ce nu cred ca o sa se intample
moritz
17-12-2010, 06:58 PM
1. Matizul e de vina pt ca a incalcat linia continua.
2. In plus, BMW poate sustine ca Matizul a intors chiar in fata lui, fara sa se asigure, si nu a mai putut evita ciocnirea. Are si argumentul: ca a intrat cu partea dreapta - poate sustine ca a tras brusc de volan stanga, dar l-a "agatat" cu partea dreapta. In urma cu ceva timp a fost mediatizat un caz asemanator: un ----- care circula pe banda a doua nu s-a asigurat, a tras de volan dreapta, iar altul carea vinea in viteza pe banda intai s-a speriat, a tras de volan, s-a suit pe trotuar si a accidentat un pieton de pe trotuar. Concluzia politiei (verbala, la TV): vinovat se face cel care provocat. Deci, tot Matizul se face vinovat de neasigurare in cazul schimbarii directiei de mers.
Daca se duc la politie acum si relateaza adevarul, e naspa: a trecut mult timp. Singura solutie pentru colegul nostru e rezovarea amiabila pe RCA.
Eu banuiesc ca tipu' vrea bani fiindca poate face rost de spoiler sh, de la dezmembrari. Poate tipul se ocupa cu adusul de masini, le "cosmetizeaza", apoi le vinde. Si sunt sigur ca masina nu avea RCA. Cine nu prefera rezolvarea pagubei pe RCA altei masini, mai ales ca al nostru coleg a recunoscut de la inceput vinovatia? In plus valoarea reparatiei este mica chiar si pentru RCA.
1. Matizul e de vina pt ca a incalcat linia continua.
2. In plus, BMW poate sustine ca Matizul a intors chiar in fata lui, fara sa se asigure, si nu a mai putut evita ciocnirea. Are si argumentul: ca a intrat cu partea dreapta - poate sustine ca a tras brusc de volan stanga, dar l-a "agatat" cu partea dreapta. In urma cu ceva timp a fost mediatizat un caz asemanator: un ----- care circula pe banda a doua nu s-a asigurat, a tras de volan dreapta, iar altul carea vinea in viteza pe banda intai s-a speriat, a tras de volan, s-a suit pe trotuar si a accidentat un pieton de pe trotuar. Concluzia politiei (verbala, la TV): vinovat se face cel care provocat. Deci, tot Matizul se face vinovat de neasigurare in cazul schimbarii directiei de mers.
Daca se duc la politie acum si relateaza adevarul, e naspa: a trecut mult timp. Singura solutie pentru colegul nostru e rezovarea amiabila pe RCA.
Eu banuiesc ca tipu' vrea bani fiindca poate face rost de spoiler sh, de la dezmembrari. Poate tipul se ocupa cu adusul de masini, le "cosmetizeaza", apoi le vinde. Si sunt sigur ca masina nu avea RCA. Cine nu prefera rezolvarea pagubei pe RCA altei masini, mai ales ca al nostru coleg a recunoscut de la inceput vinovatia? In plus valoarea reparatiei este mica chiar si pentru RCA.
nu are cum sa fie asa, cred ca ai inteles gresit
br83lau
18-12-2010, 01:05 PM
Moritz frate...la TV se minte cu brio...in primul rand daca nu ai avarii la auto...nu esti participant la accident...Deci BMW-ul este autorul aaccidentului in urma verificarilor politiei..Apoi in actul de constatare se va specifica clar ca,exista acel matiz care in urma manevrei efectuate ... nu a cedat prioritate bmw-lui ,silindul pe acesta sa evite coliziunea cu el...si ,in cele din urma sa acroseze pietonul aflat pe trotuar...Se vor lua declaratii la cei 2 soferi,partea vatamata,martori si se vor face expertize tehnice la ambele masini,etc...Si ajungem,in cele din urma la judecatorie unde Bmw-ul e intitulat Autor,iar matizul parte responsabila civilmente ...si numai in urma hotararii judecatoresti pronuntate de instanta se va sti cine e cel ce se face vinovat de producerea accidentului urmand ca acesta din urma sa suporte toate consecintele si rigorile legii...
br83lau
18-12-2010, 01:12 PM
deci...incurcate mai sunt caile Domnului>:)
moritz
18-12-2010, 03:12 PM
Pe articolele acestea din cod imi bazez eu concluziile de mai sus:
Art. 54
(1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rand de vehicule stationate sau de intrare intr-un asemenea rand, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga sau care urmeaza sa efectueze o intoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.
Art. 108
1. Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
b) 3 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
3) nerespectarea regulilor privind manevra de intoarcere, mersul inapoi, schimbarea benzii de circulatie sau a directiei de mers, daca prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
d) 6 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
9) schimbarea directiei de mers prin viraj spre stanga, daca prin aceasta se incalca marcajul longitudinal continuu care separa sensurile de circulatie.
In final colegul nostru oare cum a procedat?
-moritze, no offense dar lasa frate legile astea ca nu-s de tine
-nu are nicio legatura ce ai pus tu mai sus cu ce s-a intamplat acolo
-si de data asta nu as vrea sa incep un vs pe tema asta cum am facut-o mai demult la prioritatea de dreapta
kte , e vinovat pe ce lege ai dao , a intors pe dubla si ala l-a palit din spate...
The_Kid
18-12-2010, 10:18 PM
scuze pentru desenul handicapat :)
moritz cazul de la tv e acela cand loganul (sofer incepator) circula cu viteza mare pe la romana? din cate stiu nu a existat contact intre logan si alta masina (doar l-a speriat un alt participant la trafic si el a tras de volan intrand pe trotuar si..) din cate stiu daca nu exista contact.. nu are nici o vina. sa nu mai spun ca nu cred ca l-au gasit pala.
moritz
18-12-2010, 10:32 PM
-... dar lasa frate legile astea ca nu-s de tine ...
Poate-mi explici mai bine afirmatia sau doar ai aruncat-o? Nu-mi aduc aminte sa fi facut vreodata vreo referire la adresa ta de genul asta (ca ai fi sau nu in stare de ceva, poti sau nu altceva).
Daca nu facem referire la lege, atunci tu pe ce-ti argumentezi concluziile de mai sus?
Daca-i vei prezenta unui politist de la circulatie cazul teoretic, fara sa prezinti si marcile masinilor, se va lega de articolele de mai sus. Practic, fiindca intervine si o limuzina, in RO, se poate schimba verdictul.
moritz
18-12-2010, 10:39 PM
moritz cazul de la tv e acela cand loganul (sofer incepator) circula cu viteza mare pe la romana? din cate stiu nu a existat contact intre logan si alta masina (doar l-a speriat un alt participant la trafic si el a tras de volan intrand pe trotuar si..) din cate stiu daca nu exista contact.. nu are nici o vina. sa nu mai spun ca nu cred ca l-au gasit pala.
Amanuntele (tipul masinii, zona) nu le mai retin. Cert e ca, fara sa cunosc legea, m-a frapat afirmatia de la TV ca vinovat este automobilul care a schimbat banda de circulatie fara se asigure. Fara sa se pomeneasca nimic de cel care intrase pe trotuar in pieton. Dar asta s-a prezentat la TV. In mod cert, la politie, verdictul a fost altul.
Retin ca toata scena a fost inregistrata de o camera video din zona. Adica erau sanse mari sa identifice automobilul.
br83lau
18-12-2010, 11:13 PM
kte , e vinovat pe ce lege ai dao , a intors pe dubla si ala l-a palit din spate...
Deci...nu are nicio ,,gara" faptul ca matizul a intors pe linie continua...Nu asta e motivul tamponarii.
Motivul tamponarii e ca nu s-a asigurat in momentul plecarii de pe loc,caci prea bine pe acel sector de drum putea sa fie linie discontinua...si iti zic eu ca tot se tamponau.
Un exemplu ar fi si urmatorul:
Merge omul pe un drum cu mai multe benzi,si se deplaseaza pe banda de langa axul drumului.Din spate ,vine un altul care semnalizeaza si il depaseste pe contrasens,calcand in acest mod linia continua...Cel depasit nu se asigura si face viraj stanga,pe premisa ca nu ar avea de ce sa mai semnalizeze,ca cica e pe banda din stanga....si poc..tamponare...ghici cine a fo vinovat????
Deci ...neasigurare la schimbarea directiei de mers,caci trebuia sa se asigure,sa semnalizeze si apoi sa faca virajul...Cele 2 conditii ( a te asigura si a semnaliza)trebuiesc indeplinite cumulativ...In codul rutier nu stipuleaza faptul ca daca esti pe banda cea mai la ,,stanga",nu mai esti obligat sa te asiguri si sa semnalizezi...
Dar...asta e legea romaneasca lasa loc de interpretari...
br83lau
18-12-2010, 11:26 PM
Daca ar fi fost palit in spate,dar SPATE,nu lateral...ar fi putut da-o ca ala nu a pastrat distanta si i-a tras un šut,dar cred ca are avarii pe lateral si spate
motivu accidentului este ca el a intors in loc nepermis perturbant astfel traficul. in accidentul de la tv ala de pe magheru s-a considerat ca cel cu loganu care a intrat pe trotuar a circulat cu viteza prea mare si degeaba a dat ala semnal sa se bage ca ala cu loganu nu avea alta shansa decat sa traga in dreapta . e accident clasic de motor numai ca aci fuse cu mashini .
si nu ma refer ca lovitura trebuia sa fie exact in spate. poate sa fie si pe lateral daca el i-a intors in fatza asta e ...
-vio, acu' doi ani, daca iti amintesti cand m-am judecat eu cu politia, aia care mergea in fata mea a trecut banda continua si a pus frana in fata mea in semafor si eu am luat-o cu aripa dreapta lateral pe pasajul ei spate stanga si am fost vinovat ca am lovit-o venind din spate
-acum e important si cum era exact matizul in timpul impactului, lucru pe care o sa-l aprecieze exact politistii luandu-se dupa loviturile masinilor
-politia mai apreciaza vinovatia si dupa alte criterii: vechimea in soferie, ce asigurari au fiecare, cum isi expun cazul acolo, etc
-oricum nu vom sti niciodata pt ca ei nu vor merge la politie cu acest caz pt ca au amandoi de pierdut acum