PDA

View Full Version : Intrebare faruri Corolla E12

Ogres
07-12-2010, 01:12 PM
Stie cineva daca farurile din fabrica ale Corolla E12 an 2005 au lupa pe faza scurta? Intreb deoarece as vrea sa pun un kit HID xenon si am inteles ca fara lupa lumina farurilor se disipeaza si pot deranja ceilalti participanti la trafic.

jijiman
07-12-2010, 01:58 PM
Nu este nici pe Corolla E15 far cu lupa, asa ca pe E12 sigur nu este cu lupa. Mai cauta pe forum si ai sa vezi ca sunt o multime de posesori de E12 care au xenon after-market si reglate ok nu deranjeaza. Acum, vis-a-vis de farul cu lupa ar intra in discutie problema legala, dar daca e sa o iei dpdv legal iti mai trebuie si spalator de faruri si auto-leveling.

Cheers!

che
07-12-2010, 03:02 PM
pe E15 sunt xenone de fabrica in far direct ... asta cu xenon neparat cu lupa e o idiotzenie , nush cine de unde a scos-o ... oricum cu sau fara lupa lumina se disipeaza aiurea .e o chestie de focala de unde este pozitionat becu in oglinda , bla bla ,fizica . de acea si difera faru pt bec cu halogen de faru pt bec cu xenon. cum ai dao focalizarea nu e aceiashi.

Ogres
07-12-2010, 03:58 PM
Eu nu sunt de parere ca lupa este o idiotenie cand vine vorba de xenoane, dimpotriva, are foarte multa logica. Chiar daca nu cunosc prea multa fizica la capitolul reflexia si refractia luminii in functie de medii, este clar ca o lupa focalizeaza fascicolul de lumina, pe cand o oglinda il disperseaza. Asta se observa de catre oricine care s-a jucat, copil fiind, cu lupa si cu oglinda in soare. Cu o lupa poti concentra razele solare intr-un singur punct, astfel incat poti arde o foaie de hartie, de exemplu, pe cand cu oglinda sau cu cadranul ceasului ma jucam amauzandu-ma cand ii orbeam pe altii cu lumina reflectata. Nu te poti uita decat maxim o secunda intr-o oglinda pusa direct in razele solare, are un efect mai orbitor chiar decat o sudura cu magneziu. Am vazut pe pielea mea ce inseamna xenoane care in loc sa bata in fata masinii, cum ar trebui, te orbesc prin faptul ca imprastie lumina in loc sa o concentreze intr-o singura raza, dand astfel celorlalti soferi impresia vizuala de "stelutze" cu lumina radiala, in loc de fascicul. Cateodata nici nu stiam ce naiba vine din sens opus, in sensul ca nu imi dadeam seama ce fel de vehicul.

MC_MAURICE
07-12-2010, 04:54 PM
Stie cineva daca farurile din fabrica ale Corolla E12 an 2005 au lupa pe faza scurta? Intreb deoarece as vrea sa pun un kit HID xenon si am inteles ca fara lupa lumina farurilor se disipeaza si pot deranja ceilalti participanti la trafic.

Eu am de aproape un an! Sunt reglate cum trebuie si lumina exceptional. Ideea e sa iti pui H7R 35W.
Pana acum nu mi-am luat decat 4-5 blitz-uri si alea ca eram cu masina incarcata si am uitat sa cobor nivelul! Si merg noaptea destul de mult!
Sfatul meu e sa iti pui cat mai repede si o sa observi o diferenta remarcabila intre lumanari (ce ai acum) si becuri (xenon)! Dar, repet, sa iti faci un reglaj al farurilor la un service bun, altfel o sa iti iei numai blitz-uri de la ceilalti
O zi buna!

che
07-12-2010, 07:16 PM
crede ma ca farul cu lupa e o mare pacoste . nu lupa focalizeaza ... nu o sa ti focalizeze cum trebuie niciodata poate cel mukt zice MC . sunt multe mashini care vin din fabrica cu xenon fara far cu lupa ... daca ai pune niste becuri cu halogen bune nu o sa ti mai trebuiasaca sa mergi ilegal cu xenon. si corolla E12 are chiar faruri ff bune

Ogres
07-12-2010, 09:07 PM
O sa incerc fara lupa, daca ziceti ca se pot regla farurile la service. Singura teama ar fi sa nu cumva sa le pice astora pata pe cei cu xenoane, sa le vina ideea sa modifice legislatia, si sa inceapa cu amenzi pt. cei care au xenon aftermarket fara auto-leveling, lupe si spalator de faruri. Dupa cate am vazut, in fiecare an le mai vine cate o idee, cum a fost acum cu cauciucurile de iarna. Maine-poimaine li se pune pata pe astia cu instalatii de xenon.

che
07-12-2010, 09:50 PM
oricum sunt ilegale ... nu trebuie modificata nici o legislatie , la fel e si cu pregatirea de iarna .( discutia aiurea si inutila cu cauciucurile de iarna )

ursu
07-12-2010, 10:43 PM
@Ogres:

Eu am Corolla E12, faruri originale fara lupa, mi-am pus xenon aftermarket, lumineaza super, nu am primit nici un flash de la colegii din trafic pentru ca le-am reglat corect.

Succes, nu mai sta pe ganduri, da?

Btw: vad ca esti din Bucuresti, daca vrei ne intalnim sa vezi cum lumineaza si cum le-am montat.

David
07-12-2010, 11:00 PM
aveti grija cu xenoanele astea chinezesti. eu am asa ceva pe masina si dupa 2 ani s-a albit farul incet, incet. becurile nu sunt tratate UV, prin urmare va afecta atat oglinda, cat si plasticul transparent al farului. nu se va vedea azi-maine, se va vedea dupa mult timp de mers cu luminile aprinse, asa cum am patit eu. eu voi da maine xenoanele jos. verificati daca becul e ok calitativ, sa fie tratat UV

che
07-12-2010, 11:01 PM
merge bre , orice xenon ,,, aia de la fabrica e prosti cand fac faruri separate halogen /xenon...

LittleM@n
08-12-2010, 01:21 AM
Farurile se albesc, ingalbenesc sau decoloreaza in timp; stiu in ce hal aratau farurile stoc de pe yaris dupa 8 ani; fiind de plastic, se va distruge oricium; dar intreba-l pe CRY daca i s-au decolorat, ca si el are xenon de vreo 2ani

ursu
08-12-2010, 09:21 AM
Si eu am de aproape 2 ani xenon si farurile sunt clare ca la zero km.

bog_dee
08-12-2010, 12:01 PM
idem Ursu.. recomandat de pus xenon.. uite cum arata

Ogres
08-12-2010, 02:51 PM
Am gasit urmatorul site care mi se pare ca are kituri HID xenon de calitate: http://www.dt-xenon.com/ro/ro/webshop-produse (http://www.dt-xenon.com/ro/ro/webshop-produse)
Hella echipeaza multe masini din fabrica si din cate am observat sunt considerati cei mai buni (dar si cam scumpi). Ar mai fi o varianta Philips Light Source H7 Xenon set
Acum urmeaza sa gasesc, de la una dintre cele 2 firme de mai sus, configuratia 4300K, balast digital 55W intre 9-36V cu becuri H7R (reflective). Inca nu stiu daca sa iau balast de 35w sau 55w.
La cel de 55W am vazut unele argumente contra, de ex ca se topeste oglinda sau plasticul farului in timp din cauza temperaturii prea mari, sau ca lumineaza prea puternic si voi orbi pe ceilalti soferi chiar daca farurile sunt foarte bine reglate. Sfaturi? Multumesc!

che
08-12-2010, 10:06 PM
bog dee ti se pare ca e focusat cum tre ?! e crima curata . bate exact ca un xenon de 2 lei dinala de cand il vezi in spate il iei la tot ce ai metafore in creiere... o gramada de lumina aruncata aiurea

bog_dee
08-12-2010, 11:56 PM
@che
poza e facuta de la aproximativ 30 cm de sol.. e normal sa bata f. puternic, doar solul il luminam .. nu? unghiul nu e f. bine ales pentru edificarea cutoff-line (linia vizibila de oprire a fazei scurte), ce am vrut sa iasa in evidenta e puterea de iluminare (luminozitatea + razele f. frumoase de lumina din jurul farului). :th_salute:.
ma declar f. multumit de chinezariile astea, fata de becurile clasice cu halogen (am scris mai multe in topicul cu xenon despre experienta mea cu halogenele VisionPlus si ExtremePower de la Philips).

in legatura cu marca: Hella sau Philips sau Siemens.. am ajuns sa cred ca-i posibil aproape orice dupa ce am citit undeva pe forum aici sau celalalt despre o intrebare pusa de un chinez de la o fabrica de xenoane: "ce eticheta vreti sa punem pe ele?" ROFL=))

cheers mate!:respect:

L.E. Am uitat sa precizez.. poza e facuta chiar imediat ce le-am suit pe masina, fara reglaj de faruri.. :D

che
09-12-2010, 12:08 AM
tu ai vazut cum se vad niste xenoane pe o mashina , puse din fabrica ?! orice ai zice se vad jalnic. reglaju e doar sus jos al farului , fascicolul de lumina ramane la fel de inapt .

dan.gutu
09-12-2010, 07:30 AM
Ideea este ca, orice instalatie folositi,becurile sa fie cu protectia aceea antireflexie in partea de sus,gen H1R,H7R,HB4R etc.

Ogres
09-12-2010, 11:41 AM
Si in legatura cu puterea balastului? 55w sau 35w?

dan.gutu
09-12-2010, 06:06 PM
Pai si balastul si becul trebuie sa fie de 55w sau de 35w,nu poti combina bec de 35w cu balast de 55w.Eu sunt pentru 35w in farul cu oglinda si 55w in farul cu lupa.

LittleM@n
10-12-2010, 05:44 PM
35w la xenon este echivalentul unui bec de 55w pe halogen.
55w la xenon este echivalentul unui bec de 80-90w pe halogen.

Eu cred k cele de 35w sunt indeajuns pentru majoritatea aplicatiilor. Cat despre marcile de xenon aftermarket de pe piata, nu te hazarda: toate sunt facute in china, si se scrie apoi ce vrea clientul pe ele ;)

Ogres
11-12-2010, 05:16 PM
Astea nu par a fi facute pe vapor:
http://dt-xenon.com/ro/components/com_virtuemart/shop_image/product/Valeo_Velarc_LAD_4c8930198fef7.jpg

LittleM@n
11-12-2010, 06:36 PM
Oky, multa bafta la adaptaj in cazul asta :P

dan.gutu
11-12-2010, 07:43 PM
Astea nu par a fi facute pe vapor:
http://dt-xenon.com/ro/components/com_virtuemart/shop_image/product/Valeo_Velarc_LAD_4c8930198fef7.jpgNu, dar sunt second si este posibil sa fie mai proaste decat chinezariile,plus ca intervine partea de cablaj.Nu stiu dece te complici,cand un kit xenon,bunicel,costa pana in 250 si este mai mult decat simplu, de montat.

David
12-12-2010, 01:11 PM
eu ieri am dat xenoanele jos...
acolo unde fascicolul intersecteaza plasticul farul s-a format o zona albicioasa, care pare a fi in grosimea plasticului, nu la suprafata. cred ca becurile nu au fost tratate UV, acum nu stiu daca voi mai pune alte becuri HID.... nu ai de unde sa stii daca au problema asta decat dupa vre-o 2 ani
acum am pus philips premium, par lumanari fata de HID-uri, dar am o impresie ca focalizeaza ceva mai departe, si mai putina lumina in prima zona.
sper sa nu se supere cei care au hid-uri montate, parerea mea ramane ca daca sunt reglate ok nu sunt chiar atat de deranjante, lumina nefocalizata tot au..

che
12-12-2010, 07:43 PM
pune Philips xtreme sau nightguide sunt f bune fatza de alea premium .

David
12-12-2010, 08:31 PM
eu am HB4 pe faza scurta ( corolla 2008 ), un bec mai rar... nu exista pe acest soclu nici Xtremepower, nici Nightguide, nici NightBreaker de la Osram. de asta am fost foarte ofticat ca nu pot gasi un bec mai ok si am recurs la xenon. saptamanal fac 600 km mai ales noaptea.

che
12-12-2010, 09:20 PM
aha, da ,nasol :(

darkojiva
13-12-2010, 11:42 AM
o am xenon de 2 ani si sunt f multumit,de la hid..

dan.gutu
13-12-2010, 11:53 AM
:blush: HID= High Intensity Discharge (Descaracare de Inalta Tensiune),nu este denumirea firmei care a facut kitul.Parerea mea !:thumbsup:

darkojiva
13-12-2010, 11:55 AM
asa scria pe cutie......sorry

che
15-12-2010, 03:30 PM
dupa cum ziceam dupa doi ani jumatate de Philips Xtrem Power ,cel din drepata faza scurta a cedat, drept urmare am purces la inlocuirea becurilor pe faza scurta . am achizitionat , montat Philips Xtrem Vision Blister +100% lumina fatza de un bec normal. Xtreme Power au 80% . asa vizual ziua sunt mai puternice , astept seara si un drum de noapte sa vad intradevar cum sunt. pretz 67 lei/buc de la o firma care vinde becuri pe la podul Baneasa incepe cu A .( nu scriu sa nu zica cineva ca fac reclama ). totodata am schimbat si becurile de poztie cu unele blue vision. urmeaza sa schimb si faza lunga , dar cred ca o sa merg ori pe Philips Nightguide H7/R ( pt far normal fara lupa ) , Philips H7 BLUE VISION ULTRA BLISTER sau Narva H7 Range Power Blue+ .

David
15-12-2010, 06:15 PM
incerarca Osram NightBreaker. cica ar fi peste XtremePower si se ard mai greu.

che
15-12-2010, 08:45 PM
nu sunt ... asa mi-as lua inca o pereche de Xtreme Vision , dar pe faza lunga nu are rost. cat despre ars , pe mine ma tinura 2 ani jumate in condtiile in care durata medie de viata e de 2 ani sau 30 000 km. cam asa citisem mai demult la ei pe site .

dan.gutu
16-12-2010, 08:35 AM
Eu as masura durata medie de ''viata'' a unui bec in ''ore functionare''.Am citit si eu in multe locuri ca tin ''n'' ani sau ''n'' km,daca merg 30000 de km in oras cu luminile stinse,cred ca, ma tin 10 ani :biggrin:.

razzmatazz
16-12-2010, 09:06 AM
incerarca Osram NightBreaker. cica ar fi peste XtremePower si se ard mai greu.

ihim, da.
osram nigthbreaker pe auris - 11 luni amandoua. s-au ars la 5 minute unul dupa altul.

David
16-12-2010, 09:45 AM
mai multi prieteni si-au pus nightbreaker dupa ce au laut plasa cu xtremepower, care nu au tinut decat cateva luni .
fiecare cum are noroc acum....

che
16-12-2010, 10:51 AM
Eu as masura durata medie de ''viata'' a unui bec in ''ore functionare''.Am citit si eu in multe locuri ca tin ''n'' ani sau ''n'' km,daca merg 30000 de km in oras cu luminile stinse,cred ca, ma tin 10 ani :biggrin:.

de ce ti se pare ca doar cand functioneaza becu este supus consumului ?! se poate scutura filamentul si cu el stins , de aia si dau 2 repere ore de functionare sau ne de km. nu aduna cele doua nr de ore in numar de km. este ori /ori ca si la garantie. plus ca dupa 2 ani gazul halogen incepe sa numai aibe efect,