View Full Version : Corolla 1.6 Dual VVT-i model 2007
cosmin26
26-03-2007, 02:02 PM
stie cineva cu ce fel de benzina merge?daca ii trebuie facut rodajul?astazi trebuie sa ma duc sa o ridic si parca nu mai am rabdare:)
Robert_Piporan
26-03-2007, 04:39 PM
Salut,
in primul rand felicitari pentru alegerea facuta! Toyota rulz!
VVT-i >> benzina fara plumb, 95,98,100. Eu flosesc OMV Carrera 95 alternativ cu OMV Carrera 100, atunci cand ies din oras si vreau sa-i dau "in gura"! Din ce-am vazut pe forum e chiar un post referitor la tipurile de benzina folosite de toyotisti. Mai vezi pareri.
Rodajul: eu cand am ridicat masina am intrebat tot ce mi-a trecut prin minte referitor la masinuta, iar despre rodaj mi-au spus ca este recomandat ca in prima mie de km sa nu se depaseasca 3000-3500 ture pentru perioade indelungate. Dar era mai mult ca o recomandare decat o obligativitate. Oricum, am respectat-o si nu imi pare rau, a trecut repede si acum o ard cu 4000 - 5000 ture constant.
Oricum, iti recomand sa intrebi pe cel ce-ti preda masina tot ce-ti trece prin cap referitor la masina! Nu trebuie sa ii smulgi cheile din mana si sa fugi cu masina, stai la o cafeluta, vezi ce si cum...
PS: nu uita sa pui poze si primele impresii "la cald"... sa detaliezi despre cum simti motorul Dual VVT-i, cum trage, cum suna...
Hai bafta,
Robert
cosmin26
27-03-2007, 09:37 AM
merci Robert pentru indicatii,cam tot ce mi-ai spus tu mi-a spus si dealerul ieri,masina merge no comment!ma ispiteste tot timpul sa o calc:).Cu greu ma abtin avand in vedere ca am 50 km facuti cu ea,Benzina am bagat de la OMV-ul din pipera OMV95 si mi s-a parut ok,ciudat este consumul,mi-a aratat pe bord ceva de genul si 28,5,diminieata cand am plecat mi-a aratat 12,5 atentie nu este cel instant,la tine cum este?banuiesc ca ai mai multi km facuti cu ea.
Robert_Piporan
27-03-2007, 09:51 AM
Salut,
eu am cca 1900 km cu un consum mediu de 9.2%. Din cei 1900 Km cca 800 km sunt extraurban, restul in Bucuresti. Consumul instant poate ajunge si la 40% in functie de turatie si acceleratie. De regula cand esti in acceleratie consumul este considerabil mai mare decat daca mergi constant cu xx Km/h. Pana acum cel mai mic consum mediu a fost 8.2% si asta in rodaj cand o mai menajam.
Nu trebuie sa faci cerculete si burn-out cu masina daca te ingrijoreaza consumul, oricum altceva nu trebuie sa te ingrijoreze la un motor Toyota VVT-i. Daca vrei un consum bun, mergi lejer, fara accelerari bruste, si nu o subtura... ca nu-i place. Oricum, tu stii cel mai bine ce si cum, doar e masina ta.
Hai bafta,
Robert
Predator
27-03-2007, 05:34 PM
In primul rand urarile: sa o conduci sanatos si la multi km fara incidente/probleme!
in al doilea rand: consumul de care zici tu este probabil un consum mediu pe distanta scurta. Stai linistit! cu cat creste distanta parcusra cu atat va scade consumul mediu apropiindu'se de o valoare normala. :)
Referitor la rodaj:
- in primii 1000-1500km - mers usor cu masina, fara accelerari bruste si puternice. A nu se depasii 4000 rpm. Recomandabil este sa mergi cu masina in regim urban in perioada de "formare" astfel ca motorul sa treaca cat mai des prin plaja de turatie de 1500 pana la 4000rpm. In prima parte a rodajului nu e bine sa mergi constant, regim de croaziera!
- ulterior dupa ce masina incepe sa stranga km, poti incepe, treptat si progresiv sa atingi si turatii mai mari dar pentru timp scurt si fara blana. Nu incerca nici viteza maxima a masinii pana nu ai cel putin 4000km la bord!
- dupa ce treci de 4000km, masina poate fi supusa linistit unor tratamente mai dure: sprinturi, acceleratia in podea, turatii inalte, dar NU toata ziua :). La fel de bine poti merge cu ea si in regim cosntant si pentru o perioda indelungata.
- dupa ce ai acumulat 4500-5000km la bord, poti sa mergi cum vrei cu masina. Eu iti recomand ca motorul tau sa vad si rosu.
Numai bine! :thumbsup:
Ai resetat computerul de bord care indica consumul mediu ?
cosmin26
28-03-2007, 10:13 AM
multumesc pentru urari si sfaturi!in 2 zile am facut 250 de km,din care 100 in afara orasului,cat am mers extraurban mi-a aratat un consum de 6.5km,super bun dupa parerea mea,si in oras vad ca s-a stabilizat la 11.5,asta la un condus lejer cand rar am depasit 3000 de turatii,am ramas impresionat de cum merge in afara localitati,parca pluteam,mai am o intrebare?stie cineva de unde pot achizitiona niste aparatori de noroi?si mai am de gand sa-mi pun niste geamuri fumuri fata -spate-luneta,are cineva avand in vedere ca este neagra o sa-i stea bine:).si-a pus cineva dintre voi?Si voi sa le stapaniti sanatosi ma bucur sa am niste "aliati"