View Full Version : Antigel Avensis
-din cate stiu exista antigel toyota pentru masinile noastre LLC care tine 3 ani sau 60k si SLLC care tine 5 ani sau 160k
-in cartea mea scrie ca din fabrica se pune SLLC
-cum pot sa-mi dau seama ce fel de antigel am in masina?
-voi cum ati avut si la ce interval ati schimbat prima data antigelul?:th_salute:
Legionaru'
03-12-2010, 11:03 PM
Daca e roz e SLLC.
Eu l-am schimbat la 60.000km si 3 ani dar atunci am pus de la Winn's si acum la 90.000km si aproape 5 ani si am pus SLLC.
- ma uit maine, mersi de raspuns
la 5 ani jumate si la 3 ani ... cam asa le am schimbat io ... unu era SLLC unu era LLC. acu si LLC e SLLC
-m-am uitat si este exact roz, adica sllc, deci nu va trebui sa-l schimb la urmatoarea revizie dar va trebui sa mai completez pt ca sunt aproape de minim
-stiti daca exista antigel sllc si la un litru?
Daca vrei antigel roz fara silicati ( asa zis-ul G12 recomandat pentru mototare din aluminiu ) iti dau eu concentrat la 17 Ron / ltr.
pai daca nu gasesc toyota la litru o sa iau asa, vorbim
Antigelul fara silicati este acelasi indiferent de eticheta pe care o au. Culoarea roz este un indicator pentru acest tip de antigel care la VW se numeste G12 iar la Toyota se numeste SUPER LONG LIFE COOLANT. De cele mai multe ori eticheta costa mai mult decat produsul.
David
04-12-2010, 08:39 PM
sa inteleg ca daca antigelul e de culoare un roz toxic asa, este Super Long Life... si nu am treaba cu el 5 ani sau 150k ?
in curand fac 3 ani si 75k si nu am desfacut pana acum capacul la vasul de expansiune, e la acelasi nivel ca in prima zi
daca se gaseste la litru as lua si un bidon
Antigelul fara silicati este acelasi indiferent de eticheta pe care o au. Culoarea roz este un indicator pentru acest tip de antigel care la VW se numeste G12 iar la Toyota se numeste SUPER LONG LIFE COOLANT. De cele mai multe ori eticheta costa mai mult decat produsul.
-cred ca sunt totusi diferente de calitate intre toate antigelurile de tipul asta aparute pe piata; poate nu asa mari ca si diferenta dintre preturile lor
vlad_po
04-12-2010, 10:42 PM
Mai nou si cel toyota LLC are aceeasi culoare roz. Am pus eu anul trecut pt. ca nu mai aveau pe stoc SLLC. Si e aceeasi culoare. Deci grija cand cumparati la ce scrie pe bidon.
Eu inainte sa schimb anul trecut antigelul, aveam din fabrica SLLC. Si a trebuit sa completez putin si am folosit asa zisul G12.
-dar pana la urma care este diferenta intre cele doua antigeluri LLC si SLLC?
Cei de la Toyota spun ca antigelul SLLC il recunosti dupa culoarea ROZ
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:bLgrEHywk9YJ:www.toyota.com/owners/parts-service/toyota_parts/chemicals.html+super+long+life+coolant&cd=3&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
-nu ma multumeste raspunsul tau
-de ce unul tine 3 ani si altul 5?ce e diferit in compozitia lor?
Daca nu te multumeste un raspuns de pe toyota.com, atunci gaseste-ti singur raspunsurile
-sefuuu' ce mi-ai atasat tu este o prezentare sumara a SLLC si nu are nicio legatura cu ce am intrebat
-eu ceream o explicatie simpla de dragul discutiei deschisa aici pe forum, pe care daca o ai, bine, daca nu, nu este nicio suparare
"Pana in 09/2000 se foloseste antigel cu silicati (de culoare verde de regula). Incepand cu 10/2000 se foloseste antigel fara silicati (de culoare rosu/portocaliu).
Gasim in piata, in mare , cam 2 tipuri de antigel ,cel de tip G11 si G12. Antigelul G11 e de culoare albastru sau verde si are la baza ethanol glycol , care e coroziv si se evapora mult mai repede . Antigelul de tip G12 nu contine silicati si are nivelul de fosfati scazut, aproape 0. Antigelul G12 e cel de culoare rosu sau roz In mod normal antigelul este extrem de coroziv si daunator metalelor si elementelor de cauciuc(da, de aia ai gauri minuscule in radiator uneori). Antigelul ieftin
este recomandat numai pentru cazuri de urgenta dar nu pentru folosire continua in orice sistem de racire. Masinile mai noi, in special, cu sisteme complexe de racire si clima, trebuie sa foloseasca un antigel de calitate tot timpul".
-sefuuu' ce mi-ai atasat tu este o prezentare sumara a SLLC si nu are nicio legatura cu ce am intrebat
-eu ceream o explicatie simpla de dragul discutiei deschisa aici pe forum, pe care daca o ai, bine, daca nu, nu este nicio suparare
Mai Neaaa, tot fara suparare as vrea sa fie si replica mea:
- Daca acea prezentare prin care sumarii aceia de la Toyota ( adresandu-se maselor populare nicidecum intelectualilor ) iti spun cum sa identifici antigelul SLLC nu te satisface, inseamna ca tu ai nevoie de retete ca sa le compari si probabil sa si prepari SLLC-ul in bucatarie, ca de etichete nu-mi fac griji ca nu ai stapani photoshop-ul.
- Cereai o explicatie simpla, nu? Explicatia data de mine citandu-i pe cei de la Toyota a fost prea complexa de nu te-a satisfacut? ...deja nu te mai inteleg, ce explicatie mai simpla trebuia????
:th_salute::respect:
eu nu vreau sa-l identific, eu am intrebat diferenta intre LLC si SLLC iar acel site nu lamureste acest lucru:th_salute:
...ba chiar vrei sa-l identifici !!!
...
...
...cu asta ai inceput.
Raspunsul a fost simplu, daca e roz , atunci e SLLC.
Ce altceva mai trebuie?
-citeste cu atentie postul meu 12, chiar inainte de raspunsul tau cu atasul de la toyota
-deja stiam ca sllc-ul este roz de la legionar, dar cred ca nu are rost sa continuam asa
-acum singura mea nelamurire este care este diferenta intre LLC si SLLC de la toyota:th_salute:
David
05-12-2010, 07:30 PM
diferenta clar este la pret si la durata de utilizare.
acum e clar ca SLLC este mai bun, nu cred ca e cineva pe aici sa stie exact care e diferenta exacta intre ele. din ce am citit nu e recomandat sa le amesteci
avand in vedere ca ai din fabrica SLLC de ce nu-l pui pe acesta ?
io vazui la toyota pipera la litru SLLC , LLC ul la ei era albastru acu . inainte era galbin.... ce iei tu de la ei este gata preparat pt -30 sau -35 ... ceva de ganu,,,
dar ce face tu cu antigelu kte? il bei ? unde disparu asa ?!
-pai normal ca beau, acu' ca avenit frigu' asta trebe sa mai iau si eu cate o gura din cand in cand
-e putin peste minim si fiindca este Sllc care o sa-l schimb peste vreo 2 ani jumate am zis ca e bine sa iau un litru sa am de rezerva in caz ca mai scade
-am fost astazi la pipera si au la litru doar LLC iar SLLC au doar la 5 litrii, vreo 260 lei bidonul
-din cate stiu exista antigel toyota pentru masinile noastre LLC care tine 3 ani sau 60k si SLLC care tine 5 ani sau 160k
-voi cum ati avut si la ce interval ati schimbat prima data antigelul?:th_salute:
Uite aici o discutie pe un forum american unde se da o explicatie detaliata, pt. cine stie engleza.In principiu antigelul Toyota fara silicati este organic si nu poate fi amestecat cu alte tipuri (marci), exita 2 tipuri: gata preparat, cel din poza-Toyota Pink(Hybrid Organic Acid Technology-HOAT), cum vinde cineva aici la 5l si concentrat-Toyota Red, care se amesteca cu apa.:th_salute:
http://www.yotatech.com/f123/wow-toyota-coolant-pricey-215331/
foarte misto explicatia lui PismoJoe
multumesc
foarte misto explicatia lui PismoJoe
multumesc
Cu placere!:beer:
kte sa ma uit io pe aks sa vad cat imi mai ramase ... parca mai aveam pe acolo ceva ... la mine nu a disparut antigelu din nici o mashina .
-cand am fost la prima revizie de 15k la pipera, m-au chemat ulterior sa imi schimbe in garantie garnitura de la termostat si atunci mi-au completat si cu un litru de antigel
-eu, in nemernicia mea, nu am catadicsit sa ma uit atunci la ce nivel era antigelul, imediat dupa ce au completat ei si acum nu sunt sigur daca mi-a scazut apropae de minim sau asa au pus ei atunci
-acum ca stiu cum este nivelul, am sa-l urmaresc si am zis sa am zis ca e bine sa am putin sa completez in caz de nevoie;
- pe de alta parte daca nu se mentine acest nivel si mai scade, cred ca am o problema si ma voi duce cu ea sa-i fac o verificare, la gtc
-oricum multumesc de intentie, vorbim:th_salute:
David
07-12-2010, 10:42 PM
in reteaua toyota poti cumpara si 1L de antigel SLLC, ~ 45 de lei cu tva. acum nu stiu daca este "varsat" din bidon de 5L, sau la bidon de 1L. Eu am primit raspuns de la un dealer toyota ca se poate lua 1L daca vreau.
in reteaua toyota poti cumpara si 1L de antigel SLLC, ~ 45 de lei cu tva. acum nu stiu daca este "varsat" din bidon de 5L, sau la bidon de 1L. Eu am primit raspuns de la un dealer toyota ca se poate lua 1L daca vreau.
Vinde cineva pe forum la 120 lei/5l Super long life Pink.
David
09-12-2010, 02:38 PM
orijinal Toyota ?
da, e foarte original
vezi la publicitate un anunt a lui c_slv
am cumparat de la el si sunt super ok
David
09-12-2010, 10:02 PM
mersi, ma voi uita, poate are doar la litru
daca avea la litru luam deja eu, are doar la 5
David
11-12-2010, 10:44 PM
daca mai sunt doritori pentru antigel sa luam mai multi un bidon de 5L eu ma bag, daca e nevoie chiar si cmai mult de 1L
stavros
13-12-2010, 11:15 PM
oare la 3 ani si 95.000 km ar trebui sa schimb antigelul?
fostul proprietar nu cred ca l-a schimbat vreodata...
oare la 3 ani si 95.000 km ar trebui sa schimb antigelul?
fostul proprietar nu cred ca l-a schimbat vreodata...
3 ani sau 60k ala rosu
5 ani sau 160k ala roz, care cred ca il ai si tu la masina, dar verifica
Exista si o eticheta lipita pe partea de interior a capotei motorului pe care scrie ce tip de antigel are masina si intervalul de schimb. Nu sunt sigur daca toate masinile au acea eticheta, a mea are, dar merita verificat, nu? Eu cred ca in vasul de expansiune translucid e destul de greu de facut diferenta intre roz si rosu.
daca ai probleme cu vederea, da
Legionaru'
14-12-2010, 09:38 AM
La Avensis diesel e altfel vasul decat la Avensis benzinar.
Chiar nu observi ce culoare are.
daca ai probleme cu vederea, da
Bai jmecheritule cu textura si statura, nu te lasi de ironii, nu? Ok, suport cu placere.
Referitor la antigel, mi se pare normal sa te uiti la culoare si nu la etichete, ca sunt scrise in engleza, si chiar daca erau scrise in romana tu tot aveai probleme, stii foarte bine lucrul acesta insa te inteleg ca ti-e greu sa recunosti.
La Avensis diesel e altfel vasul decat la Avensis benzinar.
Chiar nu observi ce culoare are.
Pai dupa parerea colegului tau Kte, se pare ca si tu ai probleme cu vederea. =))
Numai Tovarasul Kte e clarvazator.
io zic ca se vede la orice mashina si motivul este f simplu. tre sa vezi cat umpli , cat este gol daca este . ca e mascat el de plastice o fi alta treaba , dar pitulat asa sa nu vezi ce faci la el si ce nu , e prea de tot .
Pai dupa parerea colegului tau Kte, se pare ca si tu ai probleme cu vederea. =))
Numai Tovarasul Kte e clarvazator.
daca te uiti ziua, nu ai cum sa confunzi rozul ala
Bai jmecheritule cu textura si statura, nu te lasi de ironii, nu? Ok, suport cu placere.
Referitor la antigel, mi se pare normal sa te uiti la culoare si nu la etichete, ca sunt scrise in engleza, si chiar daca erau scrise in romana tu tot aveai probleme, stii foarte bine lucrul acesta insa te inteleg ca ti-e greu sa recunosti.
sa vezi ce probleme am si la serviciu cand stau cu angajatii de alta nationalitate, vorbim prin semne, limba gimnastica
Legionaru'
14-12-2010, 08:45 PM
io zic ca se vede la orice mashina si motivul este f simplu. tre sa vezi cat umpli , cat este gol daca este . ca e mascat el de plastice o fi alta treaba , dar pitulat asa sa nu vezi ce faci la el si ce nu , e prea de tot .
Nivelul se observa si la diesel, culoarea nu!
daca te uiti ziua, nu ai cum sa confunzi rozul ala
Chiar duminica m-am uitat la un diesel si nu mi-am dat seama daca e roz sau alta culoare. Parca avea apa murdara in loc de lichid de racire!=))
si eu cand m-am uitat prima data nu se vedea bine, dar am sters vasul cu apa si pe urma s-a vazut destul de clar
Nivelul se observa si la diesel, culoarea nu!
Chiar duminica m-am uitat la un diesel si nu mi-am dat seama daca e roz sau alta culoare. Parca avea apa murdara in loc de lichid de racire!=))
Mie mi-e clar, ai ochii varza. Oare ce o manca sau bea colegul tau Kte de e asa clarvazator? Probabil ca il gusta ca sa isi dea seama de culoarea, nivelul si intervalul de schimb ale antigelului indiferent de lumina, culoarea vasului de expansiune sau inscrisurile de pe eticheta.
Legionaru'
14-12-2010, 10:36 PM
si eu cand m-am uitat prima data nu se vedea bine, dar am sters vasul cu apa si pe urma s-a vazut destul de clar
Materialul din care e facut vasul de expansiune la Avensis diesel nu premite sa vezi culoarea lichidului, e altfel de material decat la Ave pe benzina.
La mine poti vedea diferenta dintre apa si limonada.:thumbsup:
ma io azi m am uitat la LC si sa fie al d..q de vas ca se vede la fel ca la corolla sau avensis , si e si diesel ...care sa fie shpilu ? cam banui io ce are , dar sa ma documentez.
Exista si o eticheta lipita pe partea de interior a capotei motorului pe care scrie ce tip de antigel are masina si intervalul de schimb. Nu sunt sigur daca toate masinile au acea eticheta, a mea are, dar merita verificat, nu? Eu cred ca in vasul de expansiune translucid e destul de greu de facut diferenta intre roz si rosu.
se pare ca la diesel este aceasta eticheta, dar la benzina nu
la mine masina nu are o astfel de eticheta