View Full Version : Aparatori interioare noroi
Pache
25-03-2007, 02:31 PM
Salut comunitatea Toyota.
De miercuri sunt posesorul unui Yaris D4D Sol. Din pacate, primele zile am avut parte numai de ploaie. Tocmai din acest motiv am observat o problema destul de deranjanta la masinuta. Lipsa aparatorilor interioare de noroi face ca tot pietrisul si noroiul intarit sau nu sa fie aruncat in interiorul aripilor provocand un zgomot deranjant. Pe langa asta, mai mult ca sigur ca aceste "debree"-uri ajung in locuri unde nu ar trebui sa ajunga.
Exista o rezolvare pentru acest mic incovenient?
Multumesc mult pentru timpul acordat si raspunsuri.
LittleM@n
25-03-2007, 02:36 PM
Ba tocmai ca e aruncat in interiorul aripilor face acel zgomot. Cel putin la mine se aude destul de tare cand lovesc pietricelele pe plasticul din interiorul aripilor.
Daca vrei ca totusi sa-ti intre toate pietrele in aripi poti sa-ti iei niste extesnsii de aparatori aftermarket. Le recomand fata de cele de la Toyota (da, au si ei), care fac acelasi lucru pentru un pret de cel putin 5 ori mai mare.
LittleM@n
25-03-2007, 02:36 PM
Pe mine unu ma deranjeaza ca-mi arunca chiar toata apa ce vine de la rotile din spate pe luneta :D
Pache
25-03-2007, 02:45 PM
Ba tocmai ca e aruncat in interiorul aripilor face acel zgomot. Cel putin la mine se aude destul de tare cand lovesc pietricelele pe plasticul din interiorul aripilor.
Daca vrei ca totusi sa-ti intre toate pietrele in aripi poti sa-ti iei niste extesnsii de aparatori aftermarket. Le recomand fata de cele de la Toyota (da, au si ei), care fac acelasi lucru pentru un pret de cel putin 5 ori mai mare.
Am folosit o constructie mai complicata acolo, era vorba de "noroi intarit sau nu" care e aruncat in interiorul aripilor.
Deci, in concluzie, putem scapa de zgomot? :)
Predator
25-03-2007, 02:51 PM
@Pache > Sunetul provine de la pietricele/noroiul ce sare de la roti si loveste plasticul din interiorul apripilor. Rolul acestuia este de PROTECTIE: sa nu ajunga pietricelele si mizeria in compartimentul motor si sa nu loveasca interiorul izolat al aripilor.
@ LittleM@n > tu ai consola spate scurta. Acesta este motivul pentru care apa de la rotile din spate ajune pe luneta. Gandeste'te cum e la Aygo ;)
LittleM@n
25-03-2007, 03:03 PM
Eu stiu asta :D
Aygo e la fel ca mine, ca e aceeasi distanta...de fapt la mine e mai rau ca am rotile mai late :lol:
Nu stiu cat de tare se aude la tine, dar pe mine unu nu ma deranjeaza :D
Depinde ce pretentii ai de la masinutza. Apropo, cat de des mergi pe drumuri cu pietricele ca sa te deranjeze asa des? :P
Altfel sa inteleg ca esti multumit de masina? :thumbsup:
Pache are dreptate! Eu merg numai in oras cu ea, pe strazi principale (deci cu procent scazut de pietricele :smile: ) si cu toate astea aud mai mereu "ploicica" aceea specifica de pietricele... Se poate strica, in timp, ceva la motor, sau chiar la tabla -pe interior- din cauza asta ?
Pache are dreptate! Eu merg numai in oras cu ea, pe strazi principale (deci cu procent scazut de pietricele :smile: ) si cu toate astea aud mai mereu "ploicica" aceea specifica de pietricele... Se poate strica, in timp, ceva la motor, sau chiar la tabla -pe interior- din cauza asta ?
Nu are ce sa se strice... E practic imposibil. In cazul aripilor, pe langa plasticul de protectie, este acoperita cu o spuma (bitum - polimer) foarte fina tocmai pentru a impiedica zgarieturile si mai tarziu aparitia ruginei (cum este si sub masina - sasiu). Oricum la modelele de dupa 2001 vopseaua este pe baza de apa, deci mult mai "elastica" plus ca are un procent din amestec, o substanta anti-coroziva. Nu degeaba dau garantie pe vopsea 12 ani :thumbsup:
Eu am masina din 2004 si inca nu s-au prins acele mici zgarieturi.
Si culmea inovatiei: In curand Nissan v-a scoate (daca nu l-au scos deja) un model cu vopsea pe baza de cauciuc cu molecule active (necauciucata la atingere) cu posibilitatea de a se regenera in cazul unor zgarieturi mici. Nu sunt sigur 100% dar asa am citit pe Automarket.
Mersi mult, Veve!:thumbsup: