View Full Version : Am o problema cu becul de avertizare de la frana de mana
Mythos
23-03-2007, 04:17 PM
Salut.
Am si eu o problema cu becul de avertizare de la frana de mana, adica se aprinde din cand in cand brusc si la fel de brusc se stinge.
Parerea mea e ca face contact la masa dar nu prea stiu pe unde e. Daca stie cineva sa-mi spuna cum ajung la acel contact (fara sa desfac juma de masina) as fi foarte recunoscator.
P.S. Ca stiu ca asta o sa spuneti. Frana tine binisor nu beton (deci tre sa si strang cablul), ferodourile nu sunt tocite, si nu am cum sa ma duc la service decat duminica cand e inchis.
Multa mult
LittleM@n
23-03-2007, 07:00 PM
Yaris de cand? :D
S-ar putea sa fie contactul de la frana de mana care se pune(logic) in momentul in care tragi frana de mana. La mine se aprinde beculetzul ala exact inainte sa faca primul click. Probabil ca la tine s-a slabit si d-aia ajunge sa faca singur contact, la gropi, si alte asemenea :P
De asemenea si la mine frana de mana tine, e adevarat nu beton, dar tine. Adica trebuie sa trag de 4-5 clickuri macar ca sa tina bine. La inceput am crezut ca e mult dar, am vazut ca, cablul se misca foarte putin intre fiecare click, asa ca m-am linistit, si te sfatuiesc sa o lasi asa daca tine :icon_lol: ; aici nu mai merge ca la dacie :P
Deci,ca sa ajungi la contactul care probabil iti face tie problemutze trebuie sa scoti plasticele de la mijloc intr-o anumita ordine si sa ajungi la frana de mana. Daca esti din Bucuresti si dai pe la o intalnire ti le pot da eu jos intr-un minut. Poti sta linistit ca nu se slabesc sau strica daca le scoti si le pui. Cel putin la mine stau tot la fel. Uite si niste poze,ca sa-ti faci o idee de cum arata, asta daca ai Yaris de P1, sau P2.
Numai bine!
Mythos
26-03-2007, 11:47 AM
Sal
Din pacate nu sunt din Bucuresti. Am Yarisul de aproape 4 ani, daca ai intrebari despre masina fi liber sa ti le exprimi.
Oricum ce vroiam sa spun mersi ptr sfat, inca nu am timp dar in weekend sper sa rez.
LittleM@n
26-03-2007, 11:19 PM
Si ca sa te ajut un pic, se desface asa: surubu' din spate, din interiorul suportului de pahar din spate (dai la o parte bucata de mocheta) il scoti, desurubezi maciulia de la schimbator, si apoi tragi frana de mana scoti si plasticutzul de sub ea, ala mic care il vezi in poza, si tragi plasticul in sus si gata :thumbsup: El se mai tine in doua cleme de plastic ce sunt sub suportii de pahare din fata. Sper sa rezolvi problema :)
P.S.: Merci si eu ca te oferi sa ma ajuti :D Voi posta problemele pe forum, np.
Mythos
27-03-2007, 12:04 PM
Esti o adevarata comoara la casa omului!
Ca veni vorba de probleme nu stiu daca aici trebuie sa apara dar am un prieten cu masina identica cu a mea si are o problema.
Cateodata cand da drumu la ambreaj se aude o bataie ca de rulment, dar daca apasa de mai multe ori cateodata dispare zgomotul.
Clar ca zogomotul e legat de ambreaj dar ma gandesc ca ramane agatat rulmentul sau ceva de genul asta daca e posibil.
P.S. Felicitari pentru site se simtea nevoia.
George.Burciu
27-03-2007, 12:14 PM
Din cate stiu eu beculetul care se aprinde cand ai frana de mana trasa arata si alte mici probleme ca de exemplu lichidul de frana(poate trebuie completat) sau placutele de frana.Daca zici ca se apronde brusc si la fel se stinge verifica si nivelul lichidului de frana.
Predator
27-03-2007, 01:41 PM
Eu nu stiam ca becul de la frana de mana are si rol de avertizare pentru nivelul lichidului din instalatia de franare :scratchchin: .
Nu exista alt martor luminos pentru acest lucru?
Oricum, Mythos, verifica si nivelul lichidului.
LittleM@n
27-03-2007, 05:40 PM
Din pacate nu exista decat doua beculete la Yaris pt frana: cel de ABS(cine are) si cel de frana de mana.
Nu stiu daca avertizeaza si asta asa ceva, dar ca sa te convingi daca este sau nu lichidu deschide capota si uita-te la lichid. Uite aici e cutiutza cu lichid de frana:
http://www.club-toyota.ro/forum/attachment.php?attachmentid=212&stc=1&d=1175005535
Eu unul ma uit la ea de fiecare data cand deschid capota, sare in ochi :D
Bataie in sensul ca tzacane ceva, nu?
Eu aud asta la Carina si baietii care mi-au pus cureaua de distributie foarte siguri pe ei mi-au zis ca este rulmentul de la cutia de viteze, care in momentul in care este lasat ambreiajul este cuplat tot timpul. Ei au zis ca orice masina are anumiti rulmenti in cutia de viteze si in mod special acel rulment si este primul care se strica la orice cutie de viteze. Din cate am inteles el se duce in timp, sau la anumiti kilometrii, iar schimbarea lui e foarte anevoioasa, iar un rulment d-ala costa foarte mult (gen 2 milioane).
Dar daca masina zici ca e mai noua de cativa ani, nu prea-mi vine a crede sa fie asta...poate e altceva. Daca pui o inregistrare cu sunetul poate se gaseste problema/solutia :thumbsup: