PDA

View Full Version : GPL pe avensis

rovalibt
02-11-2010, 12:57 PM
A pus careva GPL pe avensis cu motor de 1.8 benzina ?

vlad_po
02-11-2010, 01:34 PM
Mie nu mi se pare ca consuma asa mult. Iar comparativ cu alte marci, consuma chiar bine:thumbsup:

andreic
02-11-2010, 02:37 PM
Pacat sa strici masina cu asa ceva.

rovalibt
02-11-2010, 02:47 PM
am intrebat ca am vazut un rav4 cu motor de 2.0 benzina cu gpl si in 6 ani de cand am toyota e prima oara cand aud si eram curios daca si-a pus cineva pe avensis si daca merita.

nfs
02-11-2010, 03:17 PM
Eu zic nici sa nu te gandesti la asa ceva. 9-10 l benzina/100km in oras e rezonabil. Eu mi-am pus GPL pe un VW Vento acum cativa ani, fortat de imprejurari(mi se deconta des combustibil pe ruta Romania-Belgia, iar la costul benzinei cam stramba patronul din nas). Am regretat apoi ca am stricat masina...desi era montat la firma autorizata, in masina mirosea foarte urat a gaz si performantele erau reduse foarte mult...dupa trei luni supapa de alimentare incepuse sa scape si am reusit sa-mi provoc cateva arsuri groaznice la rece(prin strainatate alimentezi singur cu gaz). In plus, ai o bomba in masina, nu ai voie in parcari subterane...

Ok, in cazul unui Vento de 15 ani, mai zic...dar sa strici un Avensis...

lucianer
02-11-2010, 05:43 PM
Depinde de cine este pusa instalatia!Eu la motorul meu de 1,5 am un consum de 13% in oras iar pe GPL mai mult cu 1-1,5 la un pret de 2,5 ron/l.Am deja 12000 km facuti.Nu regret nimic.Inainte de a pune asa ceva am cerut o recomandare ptr Bucuresti .Mai exista in Buzau o firma foarte buna...."dar sa strici un Avensis'...lumea inca nu intelege ca o instalatie secventiala de GPL (euro 4) nu mai are nimic in comun cu ce era inainte.Diferentele sunt insesizabile la mersul benzina/GPL.
Pot spune ca exista deja 3 motoare de 1,5 VVT-I care merg pe GPL si o fac destul de bine.
Eu unul sunt pro GPL.De ce aia de afara nu sunt asa de carcotasi ca noi?

Oestereich
02-11-2010, 06:01 PM
Eu unul sunt pro GPL.De ce aia de afara nu sunt asa de carcotasi ca noi?

Pentru ca ei le pun din fabrica ??? Un raspuns posibil....nu cred ca are rost sa discutam despre arhitectura sasiului la o masina pe GPL si "tubul" ala pus in portbagaj la tine....+ fire, tevi si altele....hai sa fim seriosi....
Ca unii vor sa isi puna asa ceva, ok, nu am nimic contra, dar daca io dau in cur unuia cu o chestie de genul asta si o ia in sus, cred ca vom avea o problema.....
Eu unul chiar nu am reusit sa inteleg motivarea celor care apeleaza la astfel de solutii pe masini relativ scumpe si noi...nu includem aici taximetristii, care si ei de ceva vreme au trecut pe diesel....ce naiba le mai cuparati daca nu va permiteti sa mergeti cu ele, in conditiile date de producator ??? De ce trebuie sa bagati gaz intr-un motor despre care scrie in carte ca merge pe benzina....????

Ma rog...eu si problemele mele.....

2,5 RON poate ca reprezinta o motivare.....ramane de vazut reversul medaliei, in timp....

nfs
02-11-2010, 06:17 PM
Corect...banuiesc ca e cu totul altceva daca masina are GPL din fabrica.

Radikl
02-11-2010, 09:16 PM
Eu am avut asa ceva pe un Jeep Cherokee,cu motor de 4 l pe benzina,mi s-a parut o chestie interesanta acum 6 ani cand am montat,si nu a existat miros de gaz in masina.Dar sincer sa fiu chiar pe Avensis nu a-si pune asa ceva.

Legionaru'
02-11-2010, 09:19 PM
Am vorbit cu cineva care si-a pus GPL pe Avensis 1.8 si nu e mare afacere.

lucianer
02-11-2010, 09:28 PM
Exista multe motive in ziua de azi ,pentru care vrei sa-ti pui o instalatie de GPL.Eu nu am vrut sa-mi pun "din fabrica" fiindca modelul venea cu o butelie de 30l(22 real) adica ....mica, iar al doilea inconvenient era ca foloseau un Landi Renzzo care este catalogat ca fiind mai slab calitativ decat ce am pus eu!Eu am amortizat investitia in fix 10000 km.

Toyo Cris
02-11-2010, 10:32 PM
Salutare! Eu am avut montata o instalatie GPL pe un Cielo. La momentul montarii instalatiei de GPL, masina avea 124.000 km la bord. Dupa montare am mai facut cca 100.000 km cu GPL si am vandut masina in stare foarte buna. Problema reala era montajul si reglarea instalatiei (asta prin 2003). O instalatie bine reglata nu scade sesizabil performantele motorului, iar consumul creste cu cca 1-1,5 litri cel mult.