View Full Version : jante prius II
ambrozie
26-10-2010, 04:03 PM
Vine iarna si caut jante de tabla pentru Priusul din dotare
Cu alte cuvinte jante de la ce masini se potrivesc pe prius ? eu am jante de 15" (usa) are cineva vreo idee, sugestie ?
Sau stie cineva ce caracteristi au ?
Prius_Fan
06-11-2010, 10:26 AM
Vine iarna si caut jante de tabla pentru Priusul din dotare
Cu alte cuvinte jante de la ce masini se potrivesc pe prius ? eu am jante de 15" (usa) are cineva vreo idee, sugestie ?
Sau stie cineva ce caracteristi au ?
Se potrivesc cele de golf 4...sau cauta pe www.janteanvelopepromotii.ro (http://www.janteanvelopepromotii.ro) . Au niste preturi decente!
ambrozie
06-11-2010, 02:53 PM
am vazut ca diametrul gaurii si ET sunt diferite sigur se potrivesc?
LittleM@n
06-11-2010, 03:51 PM
daca diametrul gaurii este mai mare, atunci vei avea nevoie de inele de centrare; daca este mai mic, atunci nu va intra janta.
ET-ul este dinstanta dintre planul axial al butucului rotii si marginea interioara a jantei
Cu cat ET-ul este mai mare, cu atat janta sta mai inauntru; cu cat este mai mic, cu atat iese mai in afara. Se masoara in mm.
Nu cred ca la jante de 15 de tabla, mai ales ca au latimea mica, sa nu intre chiar si de este o diferenta de ET mai mare de 15.
Daca ET-ul este mai mic, poti sta linistit, ca intra fara probleme, si nu o sa-ti frece pe aripa, cu siguranta.
Daca puneai jante pe 17"-18", atunci poate avea sens sa te intrebi daca ET-ul este bun si janta se aseaza cum trebuie, ca acolo latimea jantei este mai mare, si poti sa variezi mult mai putin ET-ul.
Poti incerca si cu jante de aliaj, KM. Importatorul are un punct de desfacere pe Bd. Basarabia, vis-a-vis de intrarea in parcul Lia Manoliu, iar in curte mai este o statie de gaz. Preturile erau foarte bune acum ceva vreme (o janta de aliaj de 15 era cam 250-280RON), si din ce stiu au mai luat cativa toyotisti tot de la ei si au fost foarte multumiti.
Prius_Fan
06-11-2010, 11:55 PM
am vazut ca diametrul gaurii si ET sunt diferite sigur se potrivesc?
Eu de-astea folosesc pentru cauciucurile de iarna. Intr-adevar, gaura centrala este mai mare, et-ul este displacement-ul centrului jantei catre exterior...este ok si asta! De 3 ani le folosesc si nu am avut probleme.
catalyn
08-05-2011, 10:25 PM
A pus cineva jante pe 17 pe priusul II,gen un 215/45/17 varianta de pe prius III?
mandrei83
08-06-2011, 04:12 PM
Eu am pus pe Priusul meu marimea americana, inclusiv cu omologare oficiala de la RAR, respectiv anvelope 185/65/R15.
Jantele sunt ET38 parca (e OK si ET39) cu 5x100. Asta e dimensiunea pt. Prius...