View Full Version : Bec ars
Salut, dupa aproape 3 ani de la achizitionare lu' Avensel, azi dimineata am constatat ca unul dintre becurile din fata dreapta nu mai lumineaza. Nu ar fi nici un bai dar astia de la service-ul Toyota au program de lucru de "boeri", asa ca m-am gandit ca este timpul sa invat o meserie noua :crybaby:si anume cea de electrician auto si sa imi schimb singur acest beculetz nenorocit. In afara de ce scrie in manual despre acest vast subiect, mai aveti, va rog , niste sfaturi, niste "asa sa nu faci", "asa sa faci" ?
Mercic
lucianer
03-10-2010, 02:15 PM
Bucura-te ca nu ai Renault Megane (2008) la care am avut un bec de la faza scurta ars si care a durat 18 min. pe ceas de schimbat la service! :)
Bucura-te ca nu ai Renault Megane (2008) la care am avut un bec de la faza scurta ars si care a durat 18 min. pe ceas de schimbat la service! :)
Si la mine tot faza scurta, doar pe lumina de pozitie, adica un beculetz nu se aprinde cand invart de "tzumburush" o singura data
Legionaru'
03-10-2010, 03:15 PM
Desfaci plasticele de la motor, cum stai cu fata la far, pe partea din spate a acestuia , in dreapta sus, imediat sub traversa metalica vine un cablu conectat la un soclu.Invarti de el catre stanga un sfert de tura si il tragi afara, schimbi becul si reiei in sens invers operatiunile.Iti trebuie bec W5W.
flavee
16-03-2011, 11:11 PM
Salut, poate ma puteti ajuta si pe mine. Am un avensis din 2007, cel cu facelift, si am incercat sa imi schimb becurile de la pozitie cum spune Legionaru'. Problema este ca dupa ce desfac plasticele de la motor, oricat m-as chinui nu pot sa invart nimic acolo. Mi-am rupt degetele incercand si tot ce am reusit a fost sa scot cablul respectiv care are un fel de clema. Becul insa a ramas acolo...
Legionaru'
16-03-2011, 11:45 PM
Becul insa a ramas acolo...
Invarti de ce a ramas acolo catre stanga un sfert de tura si il tragi afara, schimbi becul si reiei in sens invers operatiunile
Salut, dupa aproape 3 ani de la achizitionare lu' Avensel, azi dimineata am constatat ca unul dintre becurile din fata dreapta nu mai lumineaza. Nu ar fi nici un bai dar astia de la service-ul Toyota au program de lucru de "boeri", asa ca m-am gandit ca este timpul sa invat o meserie noua :crybaby:si anume cea de electrician auto si sa imi schimb singur acest beculetz nenorocit. In afara de ce scrie in manual despre acest vast subiect, mai aveti, va rog , niste sfaturi, niste "asa sa nu faci", "asa sa faci" ?
Mercic
-ce coincidenta! si a mea a facut 3 ani in martie si la fel s-a ars pozitia pe dreapta
-oricum gazi, foarte bine ca inveti o noua meserie, cum se spunea in vremuri demult apuse, vei fi policalificat :th_salute: