PDA

View Full Version : Eurial leasing sau cum ti-o trag altii

maxu
22-03-2007, 11:42 PM
Partea I

Prin 2004 mi-am luat un 307 in leasing prin ei. Toate bune si frumoase pana aici.
In 2005 mi-am luat A4 si am gasit cui sa cesionez PGO-u. Sun la ei, vreo 3 zile, prind pe unu, vb cu concesionarul de aici, imi spne sa contactex persoana X (o mentionez daca credeti ca e cazul), iau legatura vb cu toata lumea, si mi se spune ca dureaza 4-5 zile, max o saptamana pana mi se efectueaza cesiunea dupa ce primesc dosarul. Umblu dupa doasar, il fac, il trimit, si astept cu mainile in old, ce dreq, o sapt nu e mult. Dar... trece o luna si apare factura tot pe mine, sun la ei nu raspunde nimeni timp de vreo 3 zile.... zic da-i dreq ca or fi gresit. Mai trece o luna.... factura tot pe mine..... sun iara de inrosesc telefonui - nimik, nimeni nu raspunde la aia niciodata. Ma duc la concesionar aici, obtin nr de tel, si sun.... Surpriza:
Dom'le, noi nu am primit nimik....
Cum nu, am confirmarea pe birou.
Bine, atunci am primit, da am pierdut actele; mai trimiteti-le odata.
Avand doar o simpla confirmare de primire, le-am urat "multa sanatate", si am inghitit in gol, deh, nu aveam ce demonstra.

Partea II

Prin 2005 gasesc alta persoana la care-i trebuie masinuta, asa ca, aflu ce acte le trebuie la astia pt cesiune, le adun, fac copii dupa toate, le inregistrez in registrul de corespondenta, si le trimit prin octombrie cu confirmare de primire, cu descrierea a marfii, cu tot tacamul. Prin ianuarie le fac la ------ refuz de plata, ca la telefoane bineinteles ca nu raspundeau. Prin februarie le mai fac un refuz de plata, le dau si mail, si toate cele, si ma suna in sfarsit.
Dom'le, de ce nu vrei sa ne mai platesti, si de ce cesiune vb tu acolo.
Ii explic doamnei cu frumosu despre cum sta treaba, si ca daca nu le convine sa pregateasca ei vreo 12.000 euro pt masina.
Durerea lor - Ati dat masina ??? Eu - bineinteles, doar daca stau dupa voi imi expira leasingu.
D-na respectiva a dat dovada de bunavointa ( bine, am pronuntat si cuvintele Satul, Instanta, Daune, Reclama proasta - nu neaparat in aceasta ordine) si s-a oferit sa ma ajute.... dupa vreo 2 zile mi-a gasit actele (trimise din octombrie, gasite in februarie la sediul Eurial), dar e o problema, conform cerintelor lor, ca sa faca cesiunea, plata trebuie sa fie la zi, altfel nu pot sa o faca.... Ii precizez totusi ca in octombrie cand le-au primit plata era la zi, chiar s-a facut si prin noiembrie, si in decembrie, pana la refuzul de plata. Gasesc astia o solutie, sa-i faca proforma la cel care lua masina de la mine, el sa le plateasca, si dupa aia sa-mi storneze facturile si sa i le faca lui. Bun, se mai cearta si el cu ei, ajunge El cu masina la Buc la EI, le plateste tot la mana, si vine acasa. Mai trece cam o saptamana si are un accident, dauna totala. Se duce la sigurari si cere bani, afla ca se duc banii la Eurial, si vb cu ei sa-si ia alta masina.
Dar.... ce fac desteptiii, cautatorii de comori, ma suna pe mine (era una cica consilier juridic) si imi zic ca, conform contractului de leasing, eu nu aveam voie sa dau masina, si nu despagubesc nimik, ba mai au si nu's ce pretentii sa le platesc eu. Ii zic si idioatei ce s-a intamplat, da aia ca maimuta, nu trebuia sa dati masina fara acordul nostru (banui ca asteptau sa dau faliment, sa nu le mai pot plati masina, si sa poata sa o ia si sa o vand din nou linistiti). Nu i-am mai zis nimic, la aia, nici ca vocabularul limbii romane are mai multe cuvinte decat stie ea.
Momentan ma indrept spre avocat cu un maldar de acte, cam cate un exemplar din ce le-am trimis lor + alte confirmari de primire + listari de pe alte forumuri cu cuvinte de "apreciere" la adres eurial.
Momentan sunt in cautarea adresei de mail a revistei autoshow care are o campanie impotriva idiotilor de genu asta din domeniul auto romanesc. O sa le mai fac reclama si pe alte forumuri. Si ma gandesc si la OPC, si alt ealea, dar sa vb cu avocatul mai intai.
O sa revin cu detalii si informatii.

Le-am dat intalnire in fata instantei

P.S. Aaaaaa, ei raman cu vreo 16.000 eur primiti de la casco..... dar nu vor vedea nici un sfant, ma duc pana la haga, si mai departe ....
P.S2 Am gasit deja adresa de mail, daca e voie o postez si aici, pt binele tuturor, sa stie unde sa poata apela.

LittleM@n
23-03-2007, 12:27 AM
Apreciez indrjirea cu care te "lupti" cu ei...eu tocmai ma plangeam ce nenorociti sunt aia de la asigurari de la Allianz-Tiriac, ca m-au alergat o saptamana intreaga, dar dupa ce am citit ce patzishi, ma abtin de la orice comentariu.
Ce mi se pare absolut stupid, genial, anormal, cum vrei tu, este ca ala a busit masina intr-o saptamana!...
Adica nici n-a apucat s-o cunoasca bine. Practic casco nu-l despagubeste pe el, ci pe Eurial sa inteleg? Iar el cu ce ramane? Cu banii care ti-a dat tie, apoi care i-a dat lor, si cu buza umflata?
Iar ei ce comenteaza acum? adica ce teaba mai ai tu, atat timp cat masina nu-ti mai apartine, e a celui care ai cedat-o (cesionat-o sau cum s-o spune)?

In fine, nu stiu cum unii oameni pot avea atata rabdare, dar eu unul ma pierd repede si incep si urlu de nu mai rezolv si nu mai intelege nimeni nimic :(

Oricum, succes in continuare!

maxu
23-03-2007, 10:21 AM
Masina era la el de mai demult; avand experienta din 2005, nu am mai asteptat iar cativa ani ca iar pierdeam targul, si ramaneam bun de plata pt eurial.
Sa repet pe scurt pt cei care u au urmarit bine - in octombrie 2006 am trimis dosarul de cesiune de leasing, pe care nu mi l-au operat, in ianuarie 2007 le-am facut refuz de plata, si i-am somat sa-mi efectueze cesunea. Am toate actele la birou. Iar ei se trezesc in martie sa-mi zica ca in februarie masina era pe mine si ei nu dau bani la cel care a cumparat-o de la mine, dar i-au facut proforma, omul le-a platit vreo 30 mil, si amandoi am primit actul de cesiune semnat de Eurial.
Deci, daca Omiasig reusesete sa se fofileze, va fi bun de plata Eurial, deoarece ei trebuiau sa anunte asiguratorul, pt ca stiau.

LittleM@n
23-03-2007, 11:50 AM
Da, deci Romania tara intoarsa cu susul in jos... mi se pare atat de complicat prin ce treci, ca mi-e greu si sa-mi imaginez cum le poti tine minte.
Btw, ai scris de 2 ori 2005... deci pa partea a II-a era 2006 probabil.

Asta e acum...

Eu imi imaginez pe cei de la Eurial un sac de box in care trebuie sa dai si sa dai si sa dai :D

C_R_Y
23-03-2007, 12:03 PM
Ca sunt nesimtiti, asa o fi ... dar parca si tu prea mult accent ai pus pe comunicarea de la distanta (telefonul in speta). Eu as fi mers la ei in aceeasi zi daca vedeam ca nu raspund la telefon ...

maxu
23-03-2007, 01:53 PM
LittleM@n - ai dreptate, era vorba in partea a II-a de 2006.

C R Y - crezi ca mi usor... daca te uiti, sunt din bistrita, aka vreo 600 de km, ca sa ajun si sa-mi ridice din umeri. De aia exista confirmare de primire, si alte cele, ca sa nu trebuiasca sa fac eu 1.200 de km pt un ----- care nu stie sa citeasca, sau sa-si faca treaba. Cel caruia i-am dat masina a fost la ei dfupa nenumarate certuri, si faze de genu noi nu am primit nimik. De aia s-a dus personal, sperand ca rezolva problema.

C_R_Y
23-03-2007, 02:05 PM
Aaa...da, intradevar...la distanta asta e mai greu ...scuze

nelu
27-03-2007, 09:38 PM
Eurial-ul este o nenorocire.Am luat o masina de la ei si totul a fost bine si frumos pana m-am dus la revizie.Aici jaf total,sar ca tatarii sa-ti jefuiasca masina de piese,ca tot esti in garantie.te incarca de se rup arcurile.Mare pacat de masini ca sant bune(vorbesc de 307) dar ei ,toti de acolo sant buni de trasi in teapa.

cristi
28-03-2007, 08:23 AM
Poate n-ar fi rau sa incerci sa-i belesti si cu OPC-ul, idiotenia astora mi se pare prea crunta. Si daca OPC-ul nu coopereaza, striga spre Bruxelles. Ca daca tot te iei de gat cu ei, ia-te pe mai multe fronturi.

Multa bafta!

maxu
28-03-2007, 10:40 AM
mersi cristi - am contactat cate reviste din domeniul auto, care au ceva rubrici pe aceasta tema si astept raspuns; catinel cu treaba buna.

Kamadeva
03-05-2007, 01:40 AM
astia de la eurial nu stiu ca Ceausescu a murit si suntem in Comunitate ar trebui sa isi repete in gand zilnic, sunt niste comunisti ******i.imi factureaza taxe vamale la masina fabricata in germania ...cica ei nu stiu ...au facturat 280 mil asa ca....nu stiu ca Ceausescu a murit.as vrea sa ii ajut eu si sa le spun dar nu imi raspund la telefon ,eu nu am mai intalnit asa ceva...va rog sa ma credeti ,sun de pe 22.04 la ei sunt dusi cu pluta ...nu sunt din buc ca ma deplasam la ei si le dadeam foc.nu imi trimit actele sa inmatriculez masina ca nu am factura platita.....
daca are cineva o adresa de email sau un tel de la reclamatii va rog ajutati-ma .si pentru cei care se gandesc sa isi faca leasing la eurial sa uite .....credeti-ma nu ai cu cine vorbi

multumesc

maxu
03-05-2007, 09:49 AM
Eu asa am reusit sa iau legatura cu ei:

"In 2005, am vb cu Elise Stancu 0742-087612, 0214047718.
In 2007 la inceput Mihaela Vlascu, care a fost de treaba, si si-a dat tot interesul sa ma ajute, pana au intervenit banui cei de la juridic, care toata ziua viseaza la dolarei, nu au altceva de lucru - 0748-882315.
Apoi State Mariana, cica consilier juridic, care repeta intr-una aceeasi fraza - 021-4091038."

Si le-am dat un mail in care i-am invitat in fata nstantei, doar asa m-au sunat sa vada de ce sunt asa nervos.

P.S. Inca nu am vb cu avocatul din Buc, dar weekendul asta ar trebui din nou sa ma intalnesc cu el..... oricum am timp 3 ani de zile sa-i tot dau in giudecata.

Kamadeva
04-05-2007, 04:40 PM
maxu...merci si mult succes ....

Vio e vb de taxa vamala pt un bmw 525 ....ce zici tu, cred ca e vb de taxa de timbru social - 1% din valoarea autovehiculuilui .
Te asigur ca e taxa vamala , nu accize nu taxa reziduala....mi-au facturat taxa vamala.dar o sa sun acum la nr care mi le-a dat maxu si sper sa imi raspunda cineva

merci

maxu
29-05-2007, 10:01 AM
Ieri am vb cu avocatul din Buc, are saptamana asta treaba la Iasi, dar Luni-a viitoare le face chemarea prealabila procesului la reconciliere :punk:.
kamadeva - ai reusit ceva ?

Kamadeva
06-06-2007, 11:55 PM
mi-au stornat taxa vamala in sfarsit...dar tot m-au tapit cu 160 mil pe care i-am platit si astept de o luna sa mi-i vireze inapoi in cont...aia care imi raspunde la telefon si pe care am amenintat-o ca o dau in judecata , imi zice sa o inteleg ca cica" e in proces de divort si e la tribunal " nu se poate duce la banca sa imi vireze bani....
astia mi i-au facturat pt accize asa ca aveti mare grija la taxele care vi le adauga la terminarea leasingului....eu am sunat in vama sa vad cat au platit si mi-au trimis copie dupa op care e de 14 mil si eurialul mi-a luat 160 mil....va vine a crede?....iar eu i-am si platit, ca de, imi facturase eurial

Cred ca mai am putin si ii dau in judecata ca nu se mai poate

Maxu bafta multa si iti tin pumnii sa te razbuni si pt mine

maxu
07-06-2007, 09:48 AM
kamadeva - daca vrei iti vb cu avocatul care le da peste cap pt mine :thumbsup:.
Ticalosii astia trebuie invatati minte.
P.S. Zi la aia ca daca iti vireaza banii o iei de nevasta:harhar: