PDA

View Full Version : Extindere garantie la 5 ani / 160.000 km

kataman
14-09-2010, 02:54 PM
Ieri am primit un SMS cu aceasta informatie, confirmata si pe site-ul de la Mega Auto Iasi. Inca nu am sunat sa ma interesez direct de la sursa, dar din ce am citit rezulta ca se extinde garantia la 5 ani / 160.000km (adica cat se ofera acum) la masinile achizitionate de mai putin de 33 de luni.
http://www.toyotaiasi.ro/index.php?loc=aftersales&act=exgar
Pe site-ul toyota.ro nu apare asa ceva, dar merita sa va interesati la dealer-ii de unde ati cumparat masinile.
Bafta!

andreic
14-09-2010, 05:28 PM
Am sunat eu si este adevarat, dar, in acest moment nu se stie cat costa aceasta extindere.

steph
16-09-2010, 12:01 AM
De luni se vor stii mai multe detalii.

kataman
16-09-2010, 10:05 AM
De luni se vor stii mai multe detalii.
Nu e nevoie sa astepti pana luni, uite detalii:

In urma solicitarii Dvs, va trimit acest mail cu toate informatiile pe care le-ati solicitat legat de extinderea de garantie Toyota. Astfel:
1. extinderea de garantie se face cu inca 2 ani sau pana la 160.000 km
2. costul pentru masini cu motoare pana in 1600 cc este de 295 EUR cu TVA inclus
3. termenul limita pana la care se poate opta pentru o astfel de extindere este 33 luni de la achizitia de nou de la dealer sau pana la 70.000 km - putem cere o derogare in cazul in care termenul limita a trecut
4. acest serviciu este valabil doar pentru autovehiculele achizitionate din reteaua Toyota Romania SRL
5. Componentele incluse in aceasta extindere de garantie sunt:
... nu le mai trec ca se umple postul, le gasesti la http://www.toyotaiasi.ro/download.php?t=pdf&f=media/pdf/garantia_extinsa_platinum.pdf

Preturile sunt aici: http://www.toyotaiasi.ro/download.php?t=pdf&f=media/pdf/garantia_extinsa_platinum_preturi.pdf

andreic
16-09-2010, 02:03 PM
E ok, dar banuiesc ca va fi o diferenta de cost in functie de motorizari?!

kte
16-09-2010, 08:41 PM
-lista pentru care se da garantie este f frumoasa, dar conditiile in care primesti aceasta garantie sunt destul de dubioase la toyota
-consider ca este doar o modalitate de a da, degeaba, ceva bani la Toyota

kataman
17-09-2010, 10:16 AM
-lista pentru care se da garantie este f frumoasa, dar conditiile in care primesti aceasta garantie sunt destul de dubioase la toyota
-consider ca este doar o modalitate de a da, degeaba, ceva bani la Toyota
Nu stiu daca lista e asa frumoasa daca lipsesc de pe ea chestii grele, cum ar fi amortizoare, ambreiaj (placa, disc), esapament, rugina...
Practic cumperi o extindere de garantie, asa cum ofera si alti producatori, care n-are nici o legatura cu calitatea deosebita a masinii... e ca la asigurari - platesc multi (a se vedea cati) si beneficiezi in caz de Doamne fereste...

gabi-BT
17-09-2010, 11:31 AM
Da, e ca la CASCO, si banuiesc ca in perioada extinsa reviziile trebuie sa le faci tot la ei.

steph
17-09-2010, 10:57 PM
@Kataman

Evacuarea e trecuta in lista, amortizoarele intradevar lipsesc. E bine ca totusi ai trenul de rulare in rest. Bascule bucsi pivoti etc. Alte brand-uri de ex fiar au garantie 5 ani sau 500k km dar doar 45k km la tot trnul de rulare.

Ambreiajul nu e in garantie la nici o masina iar legat de rugina garantia e de 8 ani la toate Toyotele.

PS. Nici eu nu ii am la inima pe cei de la Toyo.

kte
19-09-2010, 09:13 AM
Nu stiu daca lista e asa frumoasa daca lipsesc de pe ea chestii grele, cum ar fi amortizoare, ambreiaj (placa, disc), esapament, rugina...
Practic cumperi o extindere de garantie, asa cum ofera si alti producatori, care n-are nici o legatura cu calitatea deosebita a masinii... e ca la asigurari
- platesc multi (a se vedea cati) si beneficiezi in caz de Doamne fereste...

-pai asta spuneam eu mai sus, ca este foarte greu acest lucru la toyota, sa beneficiezi de garantie
-garantia se da pt defect de fabricatie care e greu de dovedit dupa 3 ani de functionare a masinii
-chiar si in prima garantie de 3 ani, sunt multe cazuri si aici pe forum care nu au obtinut garantie la unele componente sau au obtinut-o f greu
- daca mai pun si 300 euro care trebuie sa-i dau pentru asta + ravizii la ei, foarte scumpe, cred ca sunt bani aruncati

Gaby
19-09-2010, 03:03 PM
La mine, la revizia de 45.000 (2 ani), in iunie anul asta, s-a constatat ca amortizorul dreapta fata era curs.
Mi-au schimbat ambele amortizoare pe garantie.

C_R_Y
19-09-2010, 09:10 PM
Eu cred ca merita banii. Pai mai e obligatoriu sa mergi la toyota la service ca sa-ti pastrezi garantia ? Parca se putea face revizia la orice service autorizat mai nou, fara pierderea garantiei.

steph
19-09-2010, 09:33 PM
Cred ca asta ramane in picioare. Probabil asta e si scopul ... masini noi nu se mai cumpara ca in trecut cele vechi ies din garantie si ei nu mai au clienti la service.

OvidiuH
06-10-2010, 02:25 PM
A incheiat cineva pana acum aceasta garantie ?
Pe mine unul ma tenteaza, pretul de 351 EUR neparandu-mi prea mare.
Totusi anexa care insoteste aceasta garantie imi ridica unele semne de intrebare, mai ales daca avem in vedere seriozitatea service-urilor de la noi.

1. Mentioneaza ca mentenanta trebuie facuta in reteaua de Reparatori Autorizati Toyota alftel garantia e invalida.
Se pare ca vor astfel sa elimine astfel reviziile facute in orice alt loc, chiar daca sunt folosite piese originale, iar service-ul este autorizat RAR (se bate cap in cap cu directiva UE).

2. La capitolul excluderi apare: defecte produse pieselor asigurate daca acestea se datoreaza avarierii sau defectiunii unei piese neasigurate de garantia extinsa (garantia functioneaza numai daca defectul tine de caracteristica piesei asigurate si nu daca este provocata de o piesa neacoperita de aceasta garantie extinsa). Oare cum se poate dovedi aberatia asta ? Ce-i opreste sa-mi traga teapa cu prima ocazie ?

Voi ce parere aveti ?

cristitoyota
06-10-2010, 03:48 PM
Masina nu trebuie sa depaseasca 33 luni si 70.ooo km?

OvidiuH
06-10-2010, 04:47 PM
Da, merge si cu 35 daca primeste aprobarea serviceului.

OvidiuH
06-10-2010, 05:10 PM
Am primit si mesajul de la un reprezentant ToyoMotor referitor la cele doua nelamuriri de mai sus.

Aceasta garantie este un produs de asigurare conceput special pentru clientii Toyota.
Pentru a putea beneficia de despagubire trebuie sa indepliniti conditiile stabilite in Caietul de Garantie Extinsa.
In cazul in care dvs nu efectuati mentenanta intr-un service autorizat Toyota prevazut cu SDV-uri autorizate, exista riscul ca o reparatie sa nu corespunda standardelor impuse de producator.
Daca in urma unei constatari intr-un service autorizat Toyota se remarca faptul ca defectul a fost cauzat de o piesa care nu este acoperita de Garantia Extinsa, atunci defectiunea respectiva nu poate face obiectul garantiei.
Ca sa puteti beneficia de garantie trebuie sa efectuati reviziile intr-un service autorizat Toyota. In caz contrar, garantia extinsa va fi anulata.
Multumesc frumos.
xxx

Dupa aceasta explicatie pe care am primit-o, eu unul am renuntat la ideea de a extinde garantia.

kte
06-10-2010, 07:53 PM
la discutii generale este deschis un subiect identic
poate muta un moderator

OvidiuH
07-10-2010, 01:06 AM
Scuze, nu am vazut subiectul.
Poate uneste un moderator cele doua topicuri.
Multumesc.

sscancun
06-06-2011, 10:29 AM
Astazi imi expira garantia. Mai am timp pana dupamasa sa imi fac aceasta prelungire de garantie, dar inca sunt nehotarat. 395 euro nu e chiar putin.

David
07-06-2011, 05:06 PM
sunt ceva bani, dar eu zic ca merita. eu am facut-o si cred ca in curand o sa si incerc sa beneficiez de ea, adica o coloana de directie. a doua mai precis. cred ca garantia tine f mult de felul in care pui problema, cat de ferm.

sscancun
07-06-2011, 07:41 PM
Partial ai dreptate, dar numai partial :). Eu am schimbat pe garantie bucsele de la bara stabilizatoare fata pe la 60.000 km, iar cand m-am dus sa le schimbe si cele de pe spate nu au mai vrut. Cei de la garantii au refuzat. Pana la urma le-au schimbat cei de la profi auto pe cheltuiala lor. Deci nu poti fi sigur de nimic.

David
08-06-2011, 02:54 PM
bine, bucsele de la bara sunt 15 euro/bucata, nu e cine stie ce din partea lor
dar o coloana de directie este 1364 de euro si cuplajul vre-o 264 de euro. acum.... naiba stie care e de vina, dat trosneste de zici ca se rupe.

sa vedem...

bogdan_o
01-07-2011, 02:27 PM
Salut

Eu am fost azi si am platit extiderea garantiei. A costat ~1700 ron si desi masina are mai putin de 1 luna pana la expirarea garantiei initiale de 3 ani nu m-au pus sa mai platesc nici un supliment.

Pretul nu mi se pare asa mare. Pentru casco platesc aproape dublu, si pana la urma e si asta un fel de asigurare. Eu am experienta unei coloane de directie care mi-a fost schimbata pe garantie si nu as fi prea bucuros sa fiu nevoit sa platesc din banii mei 1300 eur in cazul in care s-ar mai strica a doua oara. In plus ma gandesc ca extinderea de garantie va avea un cuvant de spus si la revanzare.

Din pacate e adevarat ca la noi e o mica victorie orice drept pe care il obtii, mai ales cand vine vorba de reparatii pe garantie. Dar decat sa stiu de la bun inceput ca platesc totul, macar acum am un instrument prin care imi pot cere niste drepturi.

Numai bine
Bogdan