View Full Version : PROBLEME FARURI COROLLA
jucausul
11-10-2006, 03:27 PM
Sal....fratilor am o mare problema...nu stiu inca daca e de natura psihologica sau e ceva real dar:..
Pe timp de noapte am observat ca pe la viteza de 70-80km/h lumina facuta de faruri pe faza scurta, este foarte mica ca distanta.Bineinteles ca am incercat sa reglez farurile dar erau date pe pozitia "0" ce mai mare distanta practic.Problema e ca la viteza aia daca nu merg cu faza lunga nu prea vad in timp util gropile, carutele sau alte bazaconii.Si e destul de deranjant cel putin pentru mine.Mentionez ca am schimbat becurile originale cu unele nemtesti(nu mai retin numele) care produc lumina alba si tot degeaba.Voi ati intalnit aceasta problema..si daca da ce trebuie facut(daca se poate face ceva.. :lol: )
daca te referi la mers in afara localitatilor e normal sa fie asa. poti folosi cu incredere faza lunga, atata timp cat nu incomodezi participantii la trafic, chit ca sunt in aceeasi directie de mers sau pe contra-sens. la 70-80 km/h e normal sa ti se para ca vezi tarziu anumite lucruri, mai ales in camp, in bezna totala. pt aia exista faza lunga, foloseste-o fara grija. in schimb, sa fii atent s-o treci pe scurta in orice localitate, pt ca se ia carnetul pt mers cu faza lunga
jucausul
11-10-2006, 06:47 PM
Mersi de raspuns......chiar asa procedez si eu dar stii care e problema mea? de ce cu vechea masina (HY accent) sau celelalte cu care am mai mers(Golf 5, Megane, Avensis, etc) nu am intalnit acelasi disconfort de vizibilitate.
pai atunci nu stiu ce sa zic. incearca sa schimbi becurile; nu cred sa fie problema de configurare proasta a oglinzilor din far
jucausul
12-10-2006, 01:04 PM
si cu becurile originale la fel era...o sa ma duc zilele astea la Toyota Romania sa le verifice.
Mi-a povestit un prieten ca si-a pus Xenoane pe faza scurte pe Clio hatchback. Cica mufa e identica si vin incluse cu niste transformatoare(invertoare) direct dupa mufa, deci nu mai trebuie modificari. Stiu ca au nevoie de 12000 Volti numai cand se aprind.
Mi-a spus ca nu mai are nevoie de faza lunga :) Si inainte a avut halogeni Blue Vision si ceva Power Night cu lumina alba. Tot asa nu avea nevoie de lunga decat la flash-uri :)
Cred ca asa sunt astea din constructie. Am fost weekend-ul trecut la Moeciu si dupa bifurcatia venind dinspre Rasnov, catre Bran x Brasov, fara faza lunga nu vedeam suficient. Mai ales apoi prin padure noaptea, chiar cu 30 km/h la Cheile Gradistei.
Ma bate gandul sa-i fac un cadou de 1 an :) Un halogen alb ceva, pentru ca varianta cu Xenoane e scumpa, desi se face zi in fata am inteles cand se aprind.
jucausul
13-10-2006, 12:38 PM
Io tot ma duc la service sa ma conving :lol:
jucausul
29-11-2006, 01:00 PM
Nu am mai reusit sa scriu despre problema de faruri fiind f ocupat.Am fost la toyota la service mi s-a spus ca totul e ok cu farurile iar un prieten de acolo care are o coroola hb ptr drive test mi-a zis ca am ceva cu capu :D. Am schimbat becurile cu unele cu lumina alba (din pacate am vazut prea tarziu pe forum despre Philips).Nici nus tiu exact ce marca sunt doar ca sunt nemtesti ai au costat cam 80 ron perechea.Lumina este alba si parca distanta de luminare s-a marit un pic.acu am alta problema.:D becurile de pozitie sunt cele originale si lumineaza galben si se vede ca dreacu cu faza scurta alba si alea galbene.Ma tot uit sa gasesc niste angel eyes ptr corolla dar nu prea gasesc.ceva idei....?
lucman72
29-11-2006, 02:05 PM
Becuri Philips Blue Vision, W5W cred.
-mi-am pus eu Bi-xenon la kalos , faza scurta e dementiala , alta lumina alta viata , imcomparabil cu bluevision si alte becuri pe halogen
-pe mine m-a costat cu tot cu montaj 11 milioane , DAR se merita fiecare banut
-asa ca daca masina nu mai e in garantie , si aveti niste bani , puneti-va cu incredere xenoane aftermarket