View Full Version : taxa prima inmatriculare?
georgestoica
16-03-2007, 12:58 PM
Am o toyota corolla de 1.4 d-4d ..stie cineva cat costa taxa de prima inmatriculare si unde se plateste?
Va multumesc:blush:
Predator
16-03-2007, 01:58 PM
Taxa de prima inmatriculare pentru masina ta e in jur de 160 euro.
Felicitari pentru achizitie! :)
23nst
16-03-2007, 03:50 PM
taxa o vei plati la trezoreria judetului sau sectorului de care apartii
georgestoica
16-03-2007, 03:58 PM
in sectorul 3 locuiesc..deci la trezorerie. Multumesc mult de tot.
pentru Predator: da sa sti ca sunt super incantat de ea...pur si simplu abia astept sa plec de la servici sa ma plimb cu ea!!!
C_R_Y
16-03-2007, 10:15 PM
Deschide si tu un topic la "Toyota, Masina mea" si pune niste poze, impresii, nelamuriri... Si eu stau in asteptare tot pentru noua Corolla ;).
Mai arunca un ochi si pe la sectiunea "Intalniri", poate ne vedem maine la polivalenta ...
Am o toyota corolla de 1.4 d-4d ..stie cineva cat costa taxa de prima inmatriculare si unde se plateste?
Va multumesc:blush:
http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html (http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html)
Am dat si eu avans pt noua Corolla 1,4 D4D, Luna. Zi-mi te rog ca nu m-am inselat!
glumesc. am studiat ceva, am facut drive test.
Sa o stapinesti sanatos!
cristi
23-04-2007, 07:39 AM
Azi ma duc s-o platesc si io - Avensis 1,8 VVTi = 17.000.000 lei!
...%#$**&@#... Vladescu... *@!#%#$#...:th_thumbsdownsmiley :vomit:
cristi
23-04-2007, 07:40 AM
Tare sunt curios daca pe -------i astia ii intreaba cineva ce "proiecte de protectie a mediului" au facut cu banii de pe taza de prima inmatriculare, sau ii varsa direct in cont la Colibasi?!
Predator
23-04-2007, 10:18 AM
@ Cristi > 1700 lei pentru 1.8l, euro4, masina noua. Taxa aia e nesimtit de mare :th_thumbsdownsmiley
Si fi sigur ca banii din aceste taxe NU intra in proiecte pentru mediu.
Daca se va reduce taxa de prima inmatriculare, dupa interventia Uniunii, poate vei primii o parte din bani inapoi. Asa s'a intamplat in Polonia.
cristi
23-04-2007, 11:04 AM
Sunt ferm convins ca n-or sa planteze nici macar o panselutza de banii aia! Sa zicem, cu bunavointa data pe maxim, as fi fost de acord cu o astfel de taxa daca imi luam vreun jaf de rabla care mergea cu carbuni si poluam cat sidex-ul. Dar la masina noua, euro4, mi se pare o talharie ordinara. Ii pomenesc pe tariceanu si vladescu in toate injuraturile mele, si nici dacai - reno nu le uit.
Cat despre luat banii inapoi de la stat... Da, ar trebui sa ii dea inapoi, dar am asa un sentiment de scarba cand ma gandesc ca tre' sa iau bani de la stat...
Si, pe de alta parte, astia cu Dacii din 1970, care fac fum ca o termocentrala, nu platesc nik. Nici astia cu camioane, care fac fum fiecare mai mult decat toate Toyotele din tara, tot nik nu platesc. Ca reno nu face camioane la pitesti, dar daca se apuca sa faca, o sa trebuiasca protejat mediul si de camioane...
:vomit:
Liviu G.
23-04-2007, 10:30 PM
si unde mai pui ca platim taxa asta la cursul euro din Octombrie 2006 si se va mentine acest curs pana in Oct.2007.Nu este drept deloc!
Eu am platit 1900 RON taxa de prima inmatriculare pt. Auris 2. D-4D ... este jaf la drumul mare :mad:... daca o fi sa se dea banii inapoi ... o sa merg pe capul lor zilnic ... sa vedem care pe care ... mama lor de birocrati. Cum stiu ei sa insiste cand e vorba sa-ti ia banii si eu stiu cum sa presez sa-i iau inapoi :boxing:
Alexandru Olteanu
24-04-2007, 02:47 PM
eu am platit la rav4 acum 1 luna 850 euro
George.Burciu
25-04-2007, 03:40 PM
Eveniment
Ultima ora!
Guvernul a modificat taxa de prima inmatriculare
Guvernul Romaniei a decis astazi, miercuri, 25 Aprilie, sa modifice taxa de prima inmatriculare auto. Taxa va avea un cuantum mai scazut. In plus, s-a stabilit ca taxa sa tina cont de gradul de poluare si nu de vechimea automobilului
diesel
25-04-2007, 05:47 PM
Inseamna ca eu mai astept poate, poate...:)
Alexandru Olteanu
25-04-2007, 09:45 PM
si a zis ceva se dau banii inapoi la cei acre au platito cunm sa facut in polonia???
George.Burciu
26-04-2007, 10:38 AM
Din pacate nu
Citez:
""Guvernul Romaniei a initiat astazi, miercuri, 25 Aprilie, un proiect prin care doreste sa modifice taxa de prima inmatriculare auto. In esenta, s-a stabilit ca taxa sa se calculeze in functie de gradul de poluare a mediului si nu de vechimea automobilului. De exemplu, cei care au euro 5 nu vor plati nimic.
De la euro 4 la noneuro, exista o grila care corespunde specifica fiecarei clase de cilindri si fiecarei vechimi. Potrivit Ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, prin aceasta noua modalitate de calculare, taxa va avea un cuantum cu mult mai scazut. Din nefericire, cei care au platit deja taxa raman cu banii dati.
Vosganian a spus ca atata vreme cat aceasta masura nu a fost contestata de nici o instanta judecatoreasca, ea ramane in vigoare.
Proiectul va fi trimis Parlamentului saptamana viitoare, iar in cursul lunii mai acest proiect ar putea face parte din legislatia romaneasca, considera Vosganian.
Varsta masinii
Vosganian a declarat ca modificarile ce vor fi aduse taxei de prima inmatriculare auto au in vedere sugestiile facute de Comisia Europeana. Astfel, una din modificarile preconizate este largirea scalei aferentei varstei automobilului. Comisia Europeana (CE) a criticat autoritatile romane pentru ca scala aferenta varstei masinii se oprea la 6 ani.
S-a considerat a fi prea restransa, astfel incat scala a fost extinsa astzi la 15 ani. Cu alte cuvinte, autoritatile romane calculau gradul de poluare a unei masini doar pentru o varsta a ei de 6 ani. Acum varsta masinii a fost extinsa, de la 6 ani la 15 ani.
Taxa trebuie sa reflecte deprecierea masinii
In plus, prin acest proiect se are in vedere reasezarea coeficientului de reducere a taxei. Acest lucru are loc deoarece “se doreste ca valoarea taxei sa scada pe masura ce varsta automobilului creste. Astfel, se raspunde si criticii CE ca nivelul taxei pentru masinile second hand este extrem de ridicat in raport cu valoarea reziduala a masinii.
In plus, coeficientul de reducere a taxei trebuie sa reflecte cat mai apropiat de realitate deprecierea autovehiculului second hand”, a precizat Vosganian.
Tratamentul discriminatoriu
Vosganian s-a referit si la tratamentul discriminatoriu, una dintre cele mai dure critici venite din partea Uniunii Europene. In acest sens, ministrul a spus ca nu se ia nici o masura noua, ci ca se da o noua “interpretare situatiei actuale”. Cu alte cuvinte, Guvernul Romaniei raspunde la acest lucru cu un nou argument, nu cu o masura diferita.
Astfel, Vosganian spune ca nu este vorba de “discriminare”, iar argumentul este urmatorul: “Noi spunem ca nu este vorba de discriminare, deoarece toate autovehiculele suporta o prima inmatriculare.
Fie ca se face la poarta fabricii, pentru masinile noi romanesti, fie la granita, pentru masinile straine, aceasta interpretare este acoperitoare si elimina aceasta idee de discriminare”.
Nu se restituie taxa pentru cei care au platit-o
Referindu-se la cei care au platit deja taxa, Vosganian a spus ca atata vreme cat aceasta masura nu a fost contestata de nici o instanta judecatoreasca, ea ramane in vigoare pentru momentul in care a fost data. Pe scurt, cei care au platit raman cu banii luati, cat timp taxa nu a fost contestata de nici o instanta.
Revanzarea in alt stat membru
O alta observatie a CE care ar fi rezolvata de acest proiect: inexistenta unei proceduri de restituire a taxei in cazul revanzarii autoturismului intr-un alt stat membru sau in cazul exportului. Iar rezolvarea va decurge in modul urmator.
Cand o masina este importata si are o vechime de 5 ani (de exemplu) si se socoteste ca durata ei de viata e de 15 ani, atunci taxa va avea o perspectiva de poluare de 10 ani. Dar daca proprietarul o vinde peste 5 ani, atunci i se restituie diferenta.
In cazul contestarii taxei
O alta observatie a CE: inexistenta unei proceduri de contestare atunci cand clientul este nemultumit de nivelul taxei. Rezolvarea Guvernul: a decis sa introduca aceasta procedura, s-a decis ca Registrul Auto Roman sa fie implicat in acest domeniu.
Grila specifica capacitatii cilindrice
Vosganian a oferit si cateva exemple de diminuare a taxei. Astfel, pentru autovehiculele euro 5 se va include expres in lege faptul ca ele au o taxa specifica 0. De la euro 4 la noneuro, exista o grila specifica fiecarei clase de cilindri si fiecarei vechimi. Iar exemplul dat de Vosganian este "edificator".
“De pilda, pentru masinile care sunt euro 4, cu o vechime de peste 4 ani, taxa ajunge sa se injumatateasca”, a afirmat ministrul Economiei si Finantelor.""
sursa:hotnews
mirmidon
10-05-2007, 09:35 PM
Ideea esentiala: masinile noi Euro 4 vor plati aceleasi taxe ca si pana acum. Va scadea valoarea taxei pentru cele mai vechi de 1 an adica ii mai calmeaza pe samsari si pe cei care vor sa-si aduca masini secondhand (euro 3-4 avantajati) la euro mai mici oricum e taxa mare si nu renteaza. Eu asa am inteles.
hgflo
10-05-2007, 09:53 PM
Asa este luck33ro. Eu am vrut sa vad dupa noua modalitate de calcul cam cat as fi platit (ca deja am platit-o si masina e in fine inmatriculata, dupa indelungi discutii si nervii aferenti) si mi-a rezultat aceeasi suma 148,74 euro.
Dar mie mi s-a parut ciudata si de tot rasul explicatia dl. ministru cum ca e firesc ca masinile mai vechi sa plateasca mai putin pt ca vezi Doamne mai au putin pana la sf vietii de functionare. Au facut cumva un calcul, o minima documentare, sa vada cam cate din masinile aflate azi in circulatie (inca) in Romania si-au depasit cu mult durata medie de utilizare ( ca ce da unul de vechi ia altul de nou si mai foloseste inca pe atata). Se pare ca astia ne iau din nou drept stupid people.
mirmidon
10-05-2007, 10:02 PM
Cica Euro 5 o sa aiba taxa 0...ce gluma buna! Ei nici nu au terminat echivalarea EURO4 :)
hgflo
10-05-2007, 10:12 PM
Si care sunt masinile alea cu euro 5? La taxa 0 raman in continuare si hibridele?
Legionaru'
10-05-2007, 11:25 PM
Da, hibridele au taxa 0.
cristi
13-05-2007, 01:35 PM
Honda Civic noua (in 3 volume, 4 usi) este Euro 5.
vin si eu cu o intrebare pt cei care au platit aceasta faimoasa taxa... in cazul masinilor luate in leasing pf, firma de leasing v-a facturat taxa cu tva sau fara...??? astept o masina si cred ca voi face ceva scandat pt am auzit vorbe cum ca respectiva firma (nu dau nume) ar factura-o cu tva... ceea ce este un nonsens... fiscal....
mirmidon
29-05-2007, 09:57 PM
cu tva...ca asa e legea.
luck, tocmai aia e ca nu e legea... nicaieri in lumea asta nu exista taxa la taxa...
tva-ul este un impozit indirect si nu poate fi perceput la o alta taxa (sau acciza, sau impozite directe, sau amenzi, samd...)
Am citit si noul CF si nu am gasit nicaieri cum ca tva-ul se aplica la asa ceva... personal cred ca este vorba de un pic de rea-intentie si ceva mai multa tampenie din partea dealerilor nostrii scumpi si dragi...
mirmidon
29-05-2007, 11:00 PM
Firma de leasing plateste ptr. tine taxa respectiva (fara tva) dar trebuie sa ti-o factureze tie la randul ei. Ei sunt obligati sa factureze cu TVA conform legii (fiind platitoare de TVA) . Iti baga respectiva taxa ca pe un serviciu pe care ti l-au facut tie si asa ajunge sa fie taxata cu TVA (e un mic artificiu dar nu ai ce-i face). Acelasi lucru se intampla si daca ei iti platesc asigurarea care nu are TVA. La tine pe factura va ajunge si TVA-ul aferent. De aceea e bine sa platesti tu singur asigurarea direct la sigurator dar in contul lor, fiindca masina e a lor in acte ;) Ghinion, dar asta e sistemul ticalosit... Statul trebuie sa castige mereu. Sper ca ai inteles mecanismul...e ***** dar nu avem ce face :(
mecanismul il stiu destul de bine, am terminat scoala aia mare cu bila pe ea:D... tocmai d'aia nu prea inteleg... chiar daca este platitor de TVA, el poate factura fara TVA astea pentru ca, pur si simplu, incalca codul fiscal (scz ca-co)... crede-ma ca m-am interesa... am zis ca poate nu stiu eu... Am prieten f bun care a facut leasing pe firma la Eurial si i s-a facturat taxa de inmatriculare fara tva... deci, 100 de oameni, 100 de obiceiuri...
PS: de nervi ii dau in vileag pe cei de la Porsche Leasing... :D
mirmidon
29-05-2007, 11:36 PM
Nu poti factura fara TVA daca esti inregistrat ca platitor, decat pentru firmele care obtin finantare de fonduri SAPARD care au dispensa obtinuta prinMinisterul de Finante ;) Altfel iti dau exemplu simplu...eu firma cumpar auto de la persoana fizica si cand il vand sunt obligat sa-i adaug TVA. Acelasi lucru e si la taxa asta ...cand o refactureaza trebuie sa-i puna TVA fiindca firma nu este minister de finante :) sa-mi zici si mie unde-i dai in vileag :) ...la Minister? ca aia incaseaza TVAul respectiv ...sunt curios ce o sa zica...da ii amendam ca ne dau prea multi bani la buget :P
da, dar taxele astea nu sunt bunuri sau servicii! eu am platit o taxa de logistica la ei prin care ei imi fac si imi dreg referitor la acte... booon! dar taxa asta nu este nici serviciu si nici bun ca sa-mi bage tva pe el... eu am ajuns sa vorbesc in Finante despre chestia asta... si toti mi-au zis simplu: taxa la taxa nu se poa'!
ei! in fine, va voi tine la curent pt ca sapt viitoare-mi vine tutuu-ul si presimt ceva razboaie cu ei :D :D
mirmidon
30-05-2007, 12:42 AM
Sa-mi spui si mie firma aia de leasing care nu-ti baga TVA ptr. taxa de inmatriculare ...Oricum in factura nu scrie taxa inmatriculare ci alta jmecherie...gen taxa logistica si deci poate sa-ti adauge si TVA :)
aia e altceva luck, si se plateste la semnarea contractului... taxa aia (eu am platit parca 90 de eur) se plateste pentru serviciile pe care ti le fac ei, gen platit RCA, taxa prima inmatriculare, samd...
ti-am zis, eurial - peugeot factureaza cum trebuie... dc voi putea, scanez o factura de-a prietenului...
mirmidon
30-05-2007, 08:57 AM
pai daca e voie taxa la taxa ...vezi taxa logistica care are tva dc te plangi?
toreadoru
30-05-2007, 09:09 AM
O firma platitoare te TVA nu poate factura fara sa adauge TVA la valoare
Cel putin asa stiu eu.
Si apoi daca factureaza cu TVA firma nu castiga nimic pentru ca o varsa la stat, asa ca daca taxeaza o face doar ca sa nu aiba probleme cu fiscul. Cand aveam eu leasing la Eurial imi puneau TVA la rata si dobanda ...
crobot
30-05-2007, 10:13 AM
Am cumparat o Toyota Avensis prin Unicredit leasing in februarie 2007. Nu am platit taxa de prima inmatriculare pana acum, firma de leasing nu a trimis nici o factura pt taxa de prima inmatriculare. Imi poate da cineva informatii despre cand, cine achita aceasta taxa, pt ca au trecut 3 luni de cand am luat masina . Acum eu nu ma plang ca nu am platit dar as vrea si o explicatie.
mirmidon
30-05-2007, 10:20 AM
Ia uita-te pe prima factura primita de la ei ...cea cu avansul :)
crobot
31-05-2007, 01:12 PM
am aruncat o privire pe prima factura, cea cu avansul, dar nu este mentionata nicaieri plata taxei de prima inmatriculare. Tot ce am este o factura de ~100 euro cu plata numerelor provizorii si tot ce depinde de aceasta operatiune.
Alexandru Olteanu
31-05-2007, 01:15 PM
taxa de priima inmatriculare se platreste cand inmatriculezi masina daca tu mai ai nr rosii nu ai dc sa o platesti :thumbsup: si daca masina sta pe dreapta cu nr rosii nu o platesti pana o inmatriculezi eu am platit-o aproape o luna dupa ce am luat maisna :proud:
mirmidon
31-05-2007, 04:33 PM
BCR Leasing mi-a facturat-o in avans... :(
AdrianR
31-05-2007, 04:57 PM
punct de vedere al unui inspector fiscal (altfel un bun prieten). Daca societatea de leasing iti achita taxa de prima inmatriculare, inseamna ca iti presteaza un serviciu al carui pret este tocmai taxa, asa ca trebuie facturat TVA la ea. Mde.... marfa de opinie ...:scratchchin:
diesel
01-06-2007, 09:20 AM
Am cumparat o Toyota Avensis prin Unicredit leasing in februarie 2007. Nu am platit taxa de prima inmatriculare pana acum, firma de leasing nu a trimis nici o factura pt taxa de prima inmatriculare. Imi poate da cineva informatii despre cand, cine achita aceasta taxa, pt ca au trecut 3 luni de cand am luat masina . Acum eu nu ma plang ca nu am platit dar as vrea si o explicatie.
Acelasi lucru si la mine. AM leasing la Unicredit si nu mi-au trimis factura cu taxa de prima inmatriculare. Poate o face cadou...:blush:
mirmidon
03-06-2007, 07:52 PM
Magarii de la BCR-Leasing au facturat taxa de inmatriculare inainte sa primesc masina de numerele de leasing nici nu se punea problema ..:doh:. Si prima rata mi-au trimis-o inmultita cu 3 ?!!!:scratchchin:
paul-cristian
25-06-2007, 08:54 AM
Se poate da in judecata statul pentru aceasta taxa, tinand cont ca masina mea e non europeana, m-ar bate gandul sa fac acest lucru, macar asa sa nu creada alesii nostri ca suntem chiar fraieri, macar sa socoteasca taxa la cursul actual, nu cel de anul trecut....nemernici!
StefanVVTi
25-06-2007, 06:09 PM
Am o cunostiinta care tocmai a primit un bibelou de Avensis 2.0 D-4D...taxa?
600 si ceva de euro! :mad:
Legionaru'
25-06-2007, 06:47 PM
As da si eu 600 euro pe un Avensis! :group:
StefanVVTi
25-06-2007, 08:08 PM
As da si eu 600 euro pe un Avensis! :group:
A primit...de la dealer, adica acum i-a venit! Ar fi vrut el sa o primeasca...recunosc, exprimarea mea a fost gresita!:thumbsup:
Legionaru'
26-06-2007, 12:04 AM
Nicio problema ! Am glumit! :thumbsup:
dmardale
24-07-2007, 02:30 PM
Vineri, sap. trecuta am depus actele pentru inmatriculare, printre alte taxe a trebuit sa achit si taxa de prima inmatriculare, care pentru un Avensis 2.0 D4D m-a costat 1890 RON:mad:.
razzmatazz
24-07-2007, 03:46 PM
300 de milioane de lei profit de pe urma taxei auto
Atata a castigat Guvernul Romaniei din taxa de prima inmatriculare doar in primul semestru, o suma care echivaleaza cu circa 90,4 milioane de euro.
Dintre toate lunile scurse de la inceputul anului, cea mai profitabila a fost iunie, cea in care, coincidenta sau nu, Varujan Vosganian a punctat categoric faptul ca taxa va ramane nemodificata anul acesta.
Guvernul a bugetat insa pentru 2007 venituri de 766,8 milioane de lei (aproximativ 230 de milioane de euro), tocmai incheiatul prim semestru contribuind cu 39% la incasarile totale.
sursa: stiriauto.ro
guerilla
24-07-2007, 03:55 PM
Acelasi lucru si la mine. AM leasing la Unicredit si nu mi-au trimis factura cu taxa de prima inmatriculare. Poate o face cadou...:blush:
s-ar putea nici sa nu va factureze, daca au inmatriculat temporar masinile.
si veti plati voi taxa la sfarsitul contractului.
parca asa era, nu?!? :blush: :scratchchin::doh:
AdrianR
24-07-2007, 04:41 PM
cred ca a fost o scapare a celor de la firma de leasing. In mod normal, se achita la momentul in care este inmatriculat dreptul de proprietate al firmei. probabil ca au evidentele varza
razzmatazz
24-07-2007, 04:49 PM
am platit deja taxa de prima inmatriculare cu prima rata de leasing la chevrolet.
am astept sa platesc la fel si la corolla.
crobot
13-08-2007, 01:46 PM
Pt posesorii de toyota care au achizitionat prin unicreditleasing cred ca taxa de prima inmatriculare vine pe factura la 6 luni dupa achizitionare, cel putin la mine asa a venit . (pt avensis 1.6 valoarea este de 779 RON).