PDA

View Full Version : VW - Touran 2.0 TDI_DSG

Oestereich
07-05-2010, 01:34 PM
Intai cuvintele, dupa care vin si pozele....
De ce Touran, de ce VW ?

Pai sa o luam copacel:
De curand am devenit tatic si ca urmare au intervenit socotelile firesti legate de spatiul disponibil. Momentul in care lipsa acestuia a devenit evidenta a fost atunci cand am cumparat carutul pentru bebe....in Avensis nu mai ramanea mare branza de spatiu in portbagaj....
Asta ar fi una...cea de-a doua ar fi ca m-am saturat sa mestec in cutia de viteze...a devenit frustrant....a devenit obositor....

De ce Touran ?

Pai le-am luat pe toate la rand, utilizand urmatoarele criterii :

- sa o pot personaliza un pic, fara sa fiu restrictionat de diverse pachete
- sa fie diesel si sa aiba si ceva ponei
- sa aiba cutie automata
- spatiu versatil
- portbagaj cat mai mare
- sa nu fie jeep sau suv

Ce am vrut eu musai pe masina :
- scaune incalzite
- clima 2 zone
- tempomat
- multe sisteme de siguranta
- geamuri fumurii pe spate

Oferte erau, poate chiar si mai ieftine comparativ cu Touranul, insa cele mai multe retineri le-am avut cu privire la cutiile de viteze utilizate. Totusi cutia DSG a facut si face istorie si cred ca reprezinta cea mai buna alegere atunci cand vrei o automata.

Ce am pus eu pe masina....tot ce mi-am dorit fara sa fiu legat de un anumit nivel de echipare. Practic am luat caroseria si motorul si le-am accesorizat. Dezavantajul il reprezinta timpul de asteptare. Fiind comanda de la 0 am stat 3 luni dupa ea...ziceam de dotari....
* 8 airbag-uri
* geamuri fumurii pe spate
* clima pe 2 zone
* scaune incalzite
* spalatoare de faruri
* CD (nu stiu modelul...) cu 8 boxe
* conector AUX
* plasa despartitoare portbagaj
* DSG cu asistent de panta
* tempomat
* toate asistarile posibile
* tavite pentru locurile din spate
* blocare electrica usi spate (anti copii naravasi)
* oglinzi electrice si incalzite
* clima pentru locurile din spate
* torpedou refrigerat
* roata de rezerva de dimensiuni normale
* podea variabila portbagaj
* spatii de depozitare peste tot...sub scaune, langa, deasupra :)
* scaun pasager reglabil pe inaltime cu spatar pliabil
* computer de bord multifunctional
* volan de piele cu multe butonele :) -> asta chiar e de piele....spre deoasebire de cel de la Toyota
* schimbator si husa imbracate in piele
* alarma de fabrica cu senzor de tractare
* cred ca am mai uitat cate ceva........nimicuri.....

Cam atat...nu am luat jante de aliaj pentru ca am vrut sa am tablele pentru gumele de iarna fara sa mai "agit"..."aliaje" se gasesc pe toate drumurile....mai ales de la toti cei care cumpara VW cu diverse echipari si schimba jantele de fabrica cu altele de dimensiuni mai mari ;)...practic cand o sa "ma agit" le voi lua noi la juma` de pret ;)

Banuiesc ca daca ati ajuns pana la acest rand cu lectura, va intrebati care a fost pretul platit...mda...25.000 EUR - aici am inclus si taxa de prim ajutor ;)

Primele impresii (dupa 700 Km) : Este o masina solida dar care sufera un pic de complexul masinilor inalte (te penalizeaza un pic daca esti mai entuziasmat de drumurile virajate), insa compenseaza cu sistemele de siguranta si cutia automata care este foarte prompta....dar in definitiv este un MPV si ar trebui sa fiu mai calm in curbe :)...Mda...tre` sa ma cumintesc un pic......
Este mai zgomotoasa decat Avensisul dar asta doar pana pe la 80-90 (este vechiul TDI - PD)....nu ma deranjaza foarte tare asta...toarce totusi destul de frumos...a...daca ar fi sa mai fac o comparatie este mai silentioasa decat un Megane DCI...ciudat nu ???
Am fost baiat cuminte si am cumparat o cutie de ulei, pentru orice eventualitate....prefer sa fiu realist si nu visator ;)
Cutia automata este "de exceptie"....am fost placut surprins de performante si mod de lucru....daca sunt mai ferm se duce pana sus cu turatia si asta fara sa o trec in "sport"...retrogradeaza ireprosabil si in general nu prea realizezi cand schimba...
Ce nu imi place la cutie...desi e mult spus "nu imi place"....am incercat sa o conduc in modul manual (+-) insa recunosc ca este un pic dificil prin lipsa miscarilor clasice si implicit a pedalei de ambreiaj....e totusi interesant si haios poate....in fine....nu e o chestie care sa imi faca cu ochiul...probabil ca va fi o optiune pe care nu o voi utiliza....ma rezum la Drive si Sport....

Aaa...nu am zis cati ponei...140...eu zic ca sunt suficienti...
Consum...e cam devreme sa ma pronunt insa ca idee, am facut 650 de km cu un plin...un drum pana la Predeal (fara aglomeratie) + iesire la Brasov, iar in rest prin Bucuresti ...drumul clasic de Pipera insa fara prea multe cozi (de ce oare in ultima vreme:scratchchin:)

Cam atat pentru moment...dupa ce o spal, pun si pozele...daca aveti intrebari...daca am uitat ceva....

P.S. Caut kit Xenon de 4.300 care sa nu dea msg de bec ars in bord. Ofer maxim 300 RON - nu am nevoie de suport la montaj ;). Becul cred ca e H7...tre` sa mai studiez problema....

LittleM@n
08-05-2010, 12:37 AM
Frumoasa descriere ;)
Sa o stapaniti sanatosi :thumbsup:

Acum iti zic sincer ca astept poze, si poate nu atat de mult poze, cat astept sa o vad pe viu :lol:

dan.gutu
08-05-2010, 07:25 AM
Este o alegere foarte buna,pentru familie cu copil mic :thumbsup:.Asa este, la VW faci masina cum vrei tu.Sa te poarte cat mai multi km fara probleme.

gabi-BT
08-05-2010, 02:09 PM
Faine dotari ti-ai ales... Am condus si eu un Subaru Outback pe +/-, intr-adevar n-are nici un farmec.
TDI-PD ul are "explozia" mai puternica fata de D-4D nu?

...si ai stat tu 3 luni cu masina comandata fara sa zici nimic>:)

Oestereich
08-05-2010, 02:41 PM
In primul rand merci de urari si aprecieri ! :)
@gabi-BT - Se pare ca in varianta asta cu cutie automata este liniar. Stiu ce zici tu pentru ca am mers un pic si cu Bora, cu motor de 1.9 (are un coleg) si statea, statea dupa care o lua razna....
A mea nu face asa...e liniara de la prima tura pana la rosu...cred ca toata smecheria e din computer+cutie....sunt foarte placut impresionat de combinatia TDI+DSG, chiar daca motorul este cel de generatie mai veche....
@LittleM@n, nu scapi, stai linistit :)

Oestereich
08-05-2010, 02:46 PM
Setul 2 de poze

LittleM@n
09-05-2010, 12:44 AM
vaaaaaai, ti-ai luat DUBA =))
Scuze, dar nu m-am putut abtine; Arata exact ca jumperul, doar ca e intrat la apa :biggrin:

Anyway, parerea mea personala: scaunele din spate ar fi trebuit sa fie bancheta full; asa, parca sunt niste tabureti de bucatarie cu spatar pus in house :)
De asemenea, inteleg ca ti-ai luat si animal de casa, de ai plase peste tot? Sau erau oferite din start, de la faptul ca deviaza dintr-o duba? :lol:

Seroiusly, cred ca ar fi aratat mult mai ok pe orice alta culoare...rosu probabil? :blush:

:respect:

Oestereich
09-05-2010, 07:56 PM
Nu e duba....e frigider :)
Scaunele arata asa pentru ca sunt independente....culiseaza independent si pot fi schimbate...de ex. poti pune 2 in loc de 3....modularitate.....ziceam mai devreme :)
Plasa am cuparat-o separat...si nu...nu mi-am luat animal de casa, dar la cum se cara pe la mine prin ograda, m-am gandit ca ar fi mai bine sa am plasa decat sa ma trezesc ca imi zboara ceva in cap la stop;)

Culoarea...hmm...stii ca vroiam alba...de ceva vreme...eu zic ca arata bine asa. Da, visiniul de care zici tu arata misto, dar nu acum...mai tarziu... ;)

Cata rautate, cata rautate....ce aveti fratilor cu proprietarii de frigidere ???? :)

Hai ca stiu ca e in spirit de gluma ;)....oare ???

Mihai
24-05-2010, 05:01 PM
touran-ul este o masina foarte frumoasa pe care am admirat-o si eu ... de la distanta insa :)

sa o conduci cu placere si fara evenimente neplacute.

banuiesc ca in ultima poza se vede oglinda laterala stg cu senzor antiorbire!? foarte util si misto :) insa prin plasa si geamuri fumurii, mai vezi ceva in spate?

Sibo
24-05-2010, 11:35 PM
Felicitari pentru noua masina ! M-ai facut curios cum se conduce DSG-ul pe manual ?!

Oestereich
25-05-2010, 01:43 PM
touran-ul este o masina foarte frumoasa pe care am admirat-o si eu ... de la distanta insa :)

sa o conduci cu placere si fara evenimente neplacute.

banuiesc ca in ultima poza se vede oglinda laterala stg cu senzor antiorbire!? foarte util si misto :) insa prin plasa si geamuri fumurii, mai vezi ceva in spate?

Thnx !
Nu este senzor, e un led care se aprinde cand semnalizezi...in cazul in care nu stii ce naiba faci cu masina :)....
Vad in orice situatie....ma rog, plasa am luat-o in ideea ca pun ceva mai mult in masina si trec de nivelul scaunelor...in cazul asta oglinda de pe mijloc e cam inutila.... :)

Oricum se vede foarte bine prin geamurile alea....si eu aveam oarece dubii cand le-am luat insa nu stiu care e smecheria, insa vad la fel de bine zi/noapte....ploaie/soare....etc...

Felicitari pentru noua masina ! M-ai facut curios cum se conduce DSG-ul pe manual ?!

Thnx !

Mie nu imi place...am scris si mai sus....e o chestie pe care nu prea cred ca o voi folosi...
Daca am nervi o trec in sport si o las in treaba ei, daca nu, o las in drive sa mestece singura....

:respect:

OvidiuH
25-05-2010, 02:47 PM
Sa o stapanesti sanatos.

Oestereich
25-05-2010, 06:36 PM
Thnx :) ! .......

claudiu406
23-07-2010, 08:57 AM
tot caut de cateva zile un manual de utilizare in romana pt. touran (modelul vechi...2006) si nu gasesc daca puteti sa-mi dati un link de unde l-as putea descarca as fi tare recunoscator.

Oestereich
23-07-2010, 09:25 AM
tot caut de cateva zile un manual de utilizare in romana pt. touran (modelul vechi...2006) si nu gasesc daca puteti sa-mi dati un link de unde l-as putea descarca as fi tare recunoscator.

Imi pare rau dar nu am asa ceva.

claudiu406
23-07-2010, 05:03 PM
ok. dar in legatura cu mersul economic...eu am cutie manuala...cuplul maxim la touranul de 2.0 140 cp e la 4000 de rotatii o fi mai economic la 4000 de ture dar totusi e prea ambalat...eu nu ma pricep de loc...am 19 ani, am luat permisul asta toamna dar asta e prima masina care o conduc de cand am terminat scoala (si e luata de 4 zile ;)) ) deci nu ma pricep deloc...in carte consumul urban este 7.5 dar eu am scos si 9 iar vitezele le schimb cam pe la 2500 rotatii si am impresia ca merg si putin subturat (in general intre 1700-2200)...altii mi-au spus ca la turatii mici nu se mai regenereaza filtrul de particule...si in timp v-a trebui sa-l schimb (e destul de scump si as vrea sa evit asta :D )...mai am nelamuriri si in legatura cu acea solutie care o torni in cuciuc si repari pana...in carticica aia scrie sa torni tot tubul...asta inseamna ca pot repara doar o data pana si apoi trebuie sa cumpar alta nu?...m-am uitat pe net sa vad cat costa una dar nu am gasit decat tot pachetul...cu compresor cu tot. de asemenea tot carticica aia zice sa mergi cu maxim 80 la ora dupa ce ai facut pana...asta inseamna ca trebuie sa ma duc la vulcanizare sa mi-o faca aia calumea nu?

WOLF
26-07-2010, 10:25 AM
frumoasa masina, acum ceva vreme am vrut si eu una, in schimb m-am ales cu un Audu A4 2.0, 140 cp, multitronic, 7+1.
Pot sa-ti povestesc despre experienta mea:
-motorul destul de inchegat, masina trade bine, cuplu ok, demaraj mult mai bun ca la Avensis 2.0 d4d, in schimb papa ulei la greu, mie imi consuma peste 2l intre schimburi(10.000km)
-cutia automata este foarte misto, in schimb iarna esti in pericol, probleme cu frana de motor, chiar si pe manual nu prea o poti controla cum trebuie.ce este foarte nasol: service-ul costa destul de mult la aceste cutii, uleiul si filtrul de ulei, in plus sunt putini meseriasi care se pricep...eu am avut probleme cu a mea, mi-a crapat un senzor de turatie de pe calculatorul cutiei, se inlocuieste cu totul, calculatorul este incapsulat deci nu prea ai cum sa-l repari.
am vorbit mai mult cu un meserias in aceste cutii si am inteles ca la dsg calculatorul este ok, in schimb cam crapa cutia, ce pot sa-ti spun ca o astfel de cutie nu se repara usor, in tara exista o singura persoana la timisoara, Samer care repara multitronice, acelasi lucru se intampla si cu dsg-ul, daca mergi la reprezentanta cu probleme la cutie primesti un singur raspuns:se schimba cutia, cat costa?peste 5000E.
Cat ai masina in garantie sa mergi la reprezentanta ori de cate ori simti ca cutia nu functioneaza normal, sau daca iti apar alarme la bord, adica iti clipocesc, sau raman aprinse toate treptele prnds, sa-ti schimbi uleiul la timp si neaparat si filtrul de ulei din cutie eu zic ca la 60 000km este ok si sa folosesti numai tipul de ulei corespunzator cutiei tale...vezi mai multe pe clubaudi.ro, vwforum.ro
Prerea mea este ca ai facut o alegere buna, trebuie sa ai grija de masina ai si un pic de noroc :worthy:si sa nu te joci prea tare cu ea ca-i cam sensibila.

Oestereich
26-07-2010, 10:54 AM
ok. dar in legatura cu mersul economic...eu am cutie manuala...cuplul maxim la touranul de 2.0 140 cp e la 4000 de rotatii o fi mai economic la 4000 de ture dar totusi e prea ambalat...eu nu ma pricep de loc...am 19 ani, am luat permisul asta toamna dar asta e prima masina care o conduc de cand am terminat scoala (si e luata de 4 zile ;)) ) deci nu ma pricep deloc...in carte consumul urban este 7.5 dar eu am scos si 9 iar vitezele le schimb cam pe la 2500 rotatii si am impresia ca merg si putin subturat (in general intre 1700-2200)...altii mi-au spus ca la turatii mici nu se mai regenereaza filtrul de particule...si in timp v-a trebui sa-l schimb (e destul de scump si as vrea sa evit asta :D )...mai am nelamuriri si in legatura cu acea solutie care o torni in cuciuc si repari pana...in carticica aia scrie sa torni tot tubul...asta inseamna ca pot repara doar o data pana si apoi trebuie sa cumpar alta nu?...m-am uitat pe net sa vad cat costa una dar nu am gasit decat tot pachetul...cu compresor cu tot. de asemenea tot carticica aia zice sa mergi cu maxim 80 la ora dupa ce ai facut pana...asta inseamna ca trebuie sa ma duc la vulcanizare sa mi-o faca aia calumea nu?

Ok.

Incearca sa o tii intre 2000 si 3000 Rpm. E ok si cam acolo sta si a mea pe drive....
Consumul din carte nu are nimic in comun cu realitatea si asta este valabil pentru toate marcile de masini....9 e ok si la mine sta tot cam acolo in perioada asta...
Filtrul de particule...nu stiu ce ti s-a spus despre regenerare...in intelesul meu regenerarea este cu totul altceva...poate curatare...aici au dreptate...periodic trebuie "un pic forjata" dar nu excesiv si asta daca mergi mai mult prin oras. Daca sa zicem 1 data pe luna sau la 2 luni mergi cu ea la munte sau la mare, nu este necesar sa ii arati linia rosie >:). Oricum nu brusca masina in primii 2-3.000 Km. trebuie sa o cunosti sa o intelegi sa o simti....ai timp de joaca ;)
Solutia "anti pana"...eu unul sunt total contra acestei abordari si de aceea am platit un pic in plus si i-am luat roata de rezerva normala (era la optiuni)...faza cu solutia e praf in ochi...ce faci daca esti sa zicem intre Predeal si Brasov si tai cauciucul (am scris taiat si nu intepat....)...esti cam "pa"...daca mai e si noapte e o bucurie....eu avand un bebe nu mi-am permis sa risc + principiul si nici nu mi-a trecut prin cap sa aleg solutia....tu esti tanar si ai chef de distractie....da o pana se poate transforma si in motiv de distractie :)...si ca sa iti raspund la si la nelamurire, da o gasesti "la pachet" insa...parca pe undeva pe la Metro & compania am vazut la stadurile auto si tubul separat....si grija insa la compresor...din cate stiu eu e cam praf....bine ar fi sa ai unul de rezerva la tine ( tot la Metro gasesti...)

In general viteza maxima recomandata pentru rotile de rezerva de tip "ingust/temporar" este de 80 Km/h...am vazut si cu mai putin, dar niciodata mai mult...si da....trebuie sa mergi la prima vulcanizare sa rezolvi cazul....dar revii la ce am scris mai sus....
Daca exista o solutie de iesire din chestia asta....nu...nu prea mai ai ce sa faci decat sa iti cumperi o roata de rezerva temporara sau normala si sa o tii in portbagaj...vorba aia....loc este destul ;)

Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea cat mai mult timp...

frumoasa masina, acum ceva vreme am vrut si eu una, in schimb m-am ales cu un Audu A4 2.0, 140 cp, multitronic, 7+1.
Pot sa-ti povestesc despre experienta mea:
-motorul destul de inchegat, masina trade bine, cuplu ok, demaraj mult mai bun ca la Avensis 2.0 d4d, in schimb papa ulei la greu, mie imi consuma peste 2l intre schimburi(10.000km)
-cutia automata este foarte misto, in schimb iarna esti in pericol, probleme cu frana de motor, chiar si pe manual nu prea o poti controla cum trebuie.ce este foarte nasol: service-ul costa destul de mult la aceste cutii, uleiul si filtrul de ulei, in plus sunt putini meseriasi care se pricep...eu am avut probleme cu a mea, mi-a crapat un senzor de turatie de pe calculatorul cutiei, se inlocuieste cu totul, calculatorul este incapsulat deci nu prea ai cum sa-l repari.
am vorbit mai mult cu un meserias in aceste cutii si am inteles ca la dsg calculatorul este ok, in schimb cam crapa cutia, ce pot sa-ti spun ca o astfel de cutie nu se repara usor, in tara exista o singura persoana la timisoara, Samer care repara multitronice, acelasi lucru se intampla si cu dsg-ul, daca mergi la reprezentanta cu probleme la cutie primesti un singur raspuns:se schimba cutia, cat costa?peste 5000E.
Cat ai masina in garantie sa mergi la reprezentanta ori de cate ori simti ca cutia nu functioneaza normal, sau daca iti apar alarme la bord, adica iti clipocesc, sau raman aprinse toate treptele prnds, sa-ti schimbi uleiul la timp si neaparat si filtrul de ulei din cutie eu zic ca la 60 000km este ok si sa folosesti numai tipul de ulei corespunzator cutiei tale...vezi mai multe pe clubaudi.ro, vwforum.ro
Prerea mea este ca ai facut o alegere buna, trebuie sa ai grija de masina ai si un pic de noroc :worthy:si sa nu te joci prea tare cu ea ca-i cam sensibila.

Salutare,

De ulei stiu si stiam cand am decis. Ramane de vazut acum ce si cat...parerile sunt diverse si am renuntat sa "stau cu sabia deasupra capului"...daca papa, papa...daca nu, nu...am cumparat preventiv o cutie si sta bine pusa in portbagaj....pana acum nu a dat semne si i-am facut fro` 3.000 de Km...
Referitor la cutie....problemele prezentate iarna, sunt universal valabile pentru masinile automate, indiferent de marca...la unele sunt mai "vizibile" la altele nu...este foarte adevarat insa ca tipul asta de cutie "iti da peste mana" chiar daca este pe manual, in sensul ca te lasa independent in anumite limite dupa care intervine....dar...in general iarna trebuie sa fii mai cumpatat iar daca mai si echipezi masina cu anvelope corespunzatoare, eu zic ca o poti stapani destul de bine, mai ales daca ii activezi si modul "iarna"....mai vine un pic si ESP&Co. si te mai ajuta si alea...daca totusi nu mere, nu mere si gata....desi nu cred....trebuie sa tinem cont ca este o cutie care nu decupleaza pana la treapta a 2 a cand franezi....practic te tine mereu in frana de motor, ori asta eu zic ca te ajuta....
In ceea ce priveste reparatul...nu prea sunt genul care sa mearga pe la unul si pe la altul...prefer varianta "dealer" chiar daca este un pic mai scump, desi in ultima vreme am vazut ca preturile au scazut semnificativ la VW...acum....timpul ne va arata....daca se strica o ducem in service, daca se strica din nou, o ducem tot acolo, daca se strica din nou (regula celor 3) se schimba pe defect de fabricatie...daca nu ne intelegem cu ei, o trimite pe platforma la mama ei dupa care bajetii sar cu banul si acopera deranjul....dar...eu nu ma gandesc pana acolo....sper si cred ca este o masina buna cu o cutie de exceptie, cutie care (asa cum am mai scris) a facut si face istorie, indifent de criticile aduse ...

In ceea ce priveste jucatul....am dat o caruta de bani si in nici un caz nu am cumparat un bibelou...merg normal, in limitele bunului simt si atunci cand este cazul ii arat "steguletul de la sosire"....pana acum nu m-a dezamagit si chiar sunt surpris in mod placut de evolutiile de pe drum ....chiar imi da posibilitatea sa "jonglez" foarte mult....ce ma amuza cel mai tare sunt reactiile din jur...nimeni nu se asteapta ca "frigiderul" sa fie atat de agil...sa mai zic si ca am semnele de bebe in spate ? =))=))

Hai ca am scris ceva....stiu...fiecare masina/marca are 2 categorii: Bune si Rele...ceeea ce conteaza este raportul dintre ele...sa speram ca balanta va inclina catre cele bune...

Nu vreau sa fac apologia VW si nici sa demonstrez filozofia Toyota...respect ambele marci in mod egal si ambele masini imi aduc satisfactii egale....cel mai mult ma bucur de bucuria sotiei care, cred ca iubeste Avensisul mult mai mult decat isi iubeste barbatul....

Vedem in timp cum va fi raportul dintre cele 2 (masini) :)

:respect: @all

claudiu406
26-07-2010, 05:34 PM
intradevar acea solutie poate fi aplicata doar in cazurile "fericite" putand fi folosita doar pentru gaurile de pana in 4 milimetri...o sa-mi cumpar o roata de rezerva normala si un cric :D ...iar in legatura cu compresorul nu stiu ce sa zic eu intr-o saptamana am umflat rotile catorva masini cu el si o minge de fotbal :) nu stiu cat e de fragil dar pana acum e ok

claudiu406
31-07-2010, 10:20 AM
am si eu o problema...cand pun contactul imi apare acea baterie rosie...in manual zice ca e problema la alternator si ca trebuie sa merg la service...dar cand pornesc motorul dispare acel semn...ce ar trebui sa fac...nu as vrea sa merg la service daca nu are rost...dar daca trebuie ma duc ! imi puteti da un sfat? sa stiu ce si cum sta treaba cu acel semn?

LittleM@n
31-07-2010, 11:20 AM
e normal sa apara bateria doar cu contactul pus. La toate masinile arata asa, si este normal de altfel; dupa ce pornesti motorul cheia ramane pe pozitia contactului. In cazul in care motorul ti s-ar opri, una din primlele probleme posibile ar fi de alimentare, si atunci s-ar aprinde beculetul de baterie.

claudiu406
31-07-2010, 01:42 PM
multumesc pt. raspuns si pt. rapiditatea cu care ai facut-o ;)

claudiu406
31-07-2010, 07:16 PM
mai am o intrebare...ieri m-am apucat iar de cercetat prin masina http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/biggrin.gif si am apasat pe unul din butoanele alea doua lungi care ies din bord http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/biggrin.gif si dupa ce am apasat s-au resetat cifrele alea de la "trip." parca asa scria acolo...ce am resetat defapt? http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/biggrin.gif erau kilometri parcursi de cand s-a facut schimbul de ulei?
am apasat si pe cel din stanga dar ala nu mergea...cred ca ala reseta numarul de km parcursi nu? http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/biggrin.gif

ps: am gasit manualele pt. touran in romana, daca e cineva interesat ma gaseste la Y!M claudiu406

Oestereich
01-08-2010, 09:10 PM
...... http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/biggrin.gif erau kilometri parcursi de cand s-a facut schimbul de ulei?...
Nope,
Era kilometrajul mic. Intervalele de service nu le poti reseta tu, asa simplu....se face in service, la vizita ;)

Oestereich
03-09-2010, 09:59 PM
Montat xenon.
Am gasit la baietii de la xenon.ro, kit cu canbus incorporat. Are 3 saptamani de functionare si fro` 1.000 KM si nu a dat nici o eroare. De asemenea nu am luat avertizari in trafic de la restul participantilor....si am circulat mai mult noaptea pe directia Bucuresti - Predeal si retur.....de cateva ori...so...daca aveti far cu lupa nu mai umblati la el ca nu e necesar ;)

Mai jos poze cu jucariile....

Evident ca totul este facut de subsemnatul, fara asistenta :)