PDA

View Full Version : Cum se scote bancheta spate (sezutul) la avensis clasic?

cip28
20-04-2010, 07:18 PM
Va rog pe cei care stiti cum sa scote sezutul de la bancheta din spate la Avensis clasic sa imi spuneti si mie. Vreau sa imi pun niste huse si m-am imotmolit la aceasta etapa.Vad doua cleme sub bancheta in dreapta si in stanga care intra intr-un plastic din podeaua masinii dar nu stiu cum se desfac. Nu am vrut sa fortez sa nu le rup cumva. Va multumesc anticipat de ajutor.

cip28
21-04-2010, 01:19 PM
Chiar nu se pricepe nimeni ?? Se pare ca trebuie sa ma duc sa service...

sscancun
22-04-2010, 10:57 AM
Chiar nu se pricepe nimeni ?? Se pare ca trebuie sa ma duc sa service...
Trebuie sa tragi cu incrdere de colturile din fata ale banchetei in sus si iasa. Repet cu incredere :). si tare.
Am varsat un butoi cu muraturi in porbagaj anul trecut si am fost nevoit sa o scot.

cip28
22-04-2010, 04:17 PM
Merci mult. O sa incerc mai tare ! Imi era doar teama sa nu se rupa clemele alea de plastic. Sper sa reusesc pana la urma.

sscancun
22-04-2010, 04:28 PM
cip sper sa nu ma insel dar io am modelul facelift! Poate la modelul tau se ridica si se roteste bancheta ca la corolla. mai intreaba sa fi sigur.

cip28
22-04-2010, 05:00 PM
si eu am tot modelul face-lift din 2007

sscancun
23-04-2010, 10:00 AM
si eu am tot modelul face-lift din 2007
Deci ai reusit cu bancheta?

cip28
24-04-2010, 01:15 AM
din pacate nu.Am incercat sa targ de ea de la tare...spre forte tare dar ceva o tine bine de tot la locul ei. O sa merg intr-o zi la reprezentanta si pote imi arata ei ce sa fac.Multumesc oricum!

LittleM@n
24-04-2010, 09:33 AM
nu am mai apucat sa scriu,dar am tot vrut sa-ti spun: te-ai uitat in vreun manual de service?
din ce tin minte,parca aveau niste colegi de forum ceva in format pdf.

banchetele de regula sunt prinse in niste tamburusi destul de tari in podea, si mai au eventual 1 sau 2 suruburi pe undeva: in vreo ureche intre sezut si spatar,ascunse dupa vreun capacel in fata banchetei
la magane de exemplu,bancheta este prinsa in fata cu balamale,iar daca pui mana pe ea si tragi din spate o poti rabata

daca sscancun a spus ca are acelasi model ca al tau si i-ai iesit doar prin tragere vezi ca poate nu tragi in unghiul care trebuie,sau de unde trebuie ;)

gabi-BT
24-04-2010, 10:20 AM
E asa cum zice Little : in partea din fata-jos e prinsa cu un fel de balamale iar in partea opusa, spre spatar, nu se se prinde in nimic, pur si simplu se apasa fortat ca sa o asezi, sau tragi de ca sa o scoti. Bagi mainile spre podeaua masinii, la imbinarea dintre sezut si spatar si tragi spre in sus - iese fara nici o problema.
Eu mi-am montat anul trecut niste huse si am demontat cu totul bancheta si scaunele.
Eu am wagon, dar nu cred sa fie altfel la sedan.

cip28
25-04-2010, 11:44 AM
La sedan nu se rabateaza ca la SW.Trebuie sa iasa doar partea din fata apoi se poate scote cu totul.Va trebui sa mai studiez clemele acelea.Nu am gasit manual de service pe forum.

kte
25-04-2010, 06:42 PM
-nici eu nu am reusit sa scot la sedan si nici in cartea masinii nu scrie ceva referitor la asta, cred ca nu se scoate

PalCo
26-04-2010, 12:10 AM
Eu am scos si bancheta spate.
(spun SI, pentru ca am scos toate scaunele si le-am spalat. personal. manual)

Deci,
bancheta spate se scoate tragand-o cu ceva putere inspre in sus. In mod normal.
Dar, pentru cele care nu au fost niciodata scoase, operatiunea este mai grea, pentru ca ... e prima data ... si clemele din plastic alb (pe care le poti zari, daca fortezi un pic, eventual cu o surubelnita mare, lata) sunt neuzate si isi fac pe deplin, chiar abuziv, datoria: de a retine bancheta.
Practic clemele albe sunt (si asa trebuiesc considerate si abordate) totuna cu podeaua masinii. In ele intra doua verigi dreptunghiulare (ca si cele ale sistemului ISOFIX, pentru cei care le cunosc) ale banchetei, pozitionate (sa incercam un ex. de imaginatie) cam intre picioarele pasagerilor din laterale, nu de pe mijloc.
Altfel spus, bancheta este infipta in clemele albe (in podea, deci) cu doua verigi in forma dreptunghiulara. Inauntrul clemelor sunt niste piedici care impiedica iesirea (usoara) verigilor. Si se ajunge la un fel de ... penis captivus.

Asa ca, sfatul meu> insistati, chiar ajutati de vreo scula.
subliniez: clemele albe trebuie sa ramana pe podea si din ele sa iasa .. bancheta.

Succes cip28!!!

cip28
26-04-2010, 12:16 AM
Multumesc mult de ajutor.Am sa probez din nou cu mai multa "hotarare" !

buzzardel
04-08-2010, 07:56 PM
Multumesc mult de ajutor.Am sa probez din nou cu mai multa "hotarare" !

Ai reusit ? Vreau si eu sa scot scaunele si bancheta pentru a le spala si nu as vrea sa ma apuc de treaba pana nu stiu cum se face.

Din ce am mai gasit pe net, e obligatoriu sa scoti borna (+) a beteriei cand faci operatia de demontare a scaunelor din fata ca sa nu afectezi sistemul SDS si sa nu dai peste cap airbag-urile laterale .

David
05-08-2010, 12:23 AM
la deconectarea oricarui airbag e necesar sa scoateti bornele de la baterie.
si eu am spalat scaunele si bancheta si sunt ca noi acum

cip28
10-08-2010, 12:15 AM
Am reusit ! Trebuie doar sa trageti cu forta si hotarare de sezut cam de prin zona clemelor de plastic. Fara frica nu se rupe nimic. Ele (clemele) opun destul de multa rezistenta. Pentru mai multa forta sprijiniti un picior in podeaua masinii si trageti cu doua maini. Succes ! Mie mi-au aratat cei de la service din Timisoara si am reusit.

sscancun
10-08-2010, 08:34 AM
felicitari :)