View Full Version : Navigatie GPS
ovidiudinutm
14-03-2007, 07:59 PM
:group: Va rog sa va dati cu parerea despre acest subiect.
LittleM@n
14-03-2007, 08:48 PM
Adept al lucrurilor noi, dar cu melancolie fata de cel vechi in functie de ce faci, merita mai mult sau mai putin. Cinstit, personal, nu mi-as pune, cel mai bun GPS dupa parerea mea este soferul. Asta daca stie drumurile. Daca nu, e foarte bun GPS-ul. De asemenea exista si harta, iar daca ai un copilot care se descurca bine cu harta, poate chiar sa-i placa, e mai buna a doua varianta. Nu de alta, dar ai si pe cine sa certi daca greseste drumul (sau daca gresesti :) ).
De asemenea, daca in timpul vietii tale faci drumuri cunoscute, sau nu foarte grele la care te descurci usor, GPS-ul nu-si explica rostul doar ca indrumator de drum. Parerea mea.
LittleM@n - aici te contrazic putin - ia imagineaza-ti asta - eu, a 2-a oara in viata mea prin Bucuresti..... in traficul de la voi, si sa ma vezi ca blochez traficul ca ma uit in harta.... banuies ca ti-ai trage si un claxon de tir doar sa ma vezi ca ma misc de acolo, chiar daca nu te intere ca stiu unde merg sau nu.
Am avut un I-go 2006 europe - si m-a ajutat enorm prin Bucuresti, mai ales faza ca de la 300 m te avertizeaza in ce parte trebuie sa o iei, si ai timp sa te incadrezi corect. Mai gresea el la calculat rute, dar te ducea intotdeauna unde trebuia. Mai mentionez ca l-am folosit si pana in Italia (inclusiv Sardinia o stia) si inapoi, si un fin de-al meu a mers pana in Praga si inapoi.
Eu zic ca te ajuta enorm, iar eu m-am folosit inclusiv la a aproxima viteza cu care intru in virajul urmator.... asta dupa ce m-am obisnuit cu el si am vazut ca stie drumu, iar curbele afisate sunt cele reala - asta a fost prin munti, pe unde nu aveai vizibilitate in curbe, si nu stiai ce urmeaza.... sa vezi ce ceatza le-am dat la unii bastinasi.
Oricum iti garanteaza un condus mai relaxat, nu trebuie sa stai cu ochii dupa semne, nici copilotu nu tre sa stea cu capu-n harta.
Deci si pri urmare sunt pentru, si o sa-mi iau altu cand o sa mai merg undeva.
LittleM@n
15-03-2007, 12:10 AM
Asa e, dar daca esti din Bucuresti si orice alt oras al tarii ti se pare o gluma.
Eu am folisit GPS, culmea, tot in Italia, si am mers prin Roma cu el si intr-adevar indica ok tot, dar dupa ce am mers vreo 2 zile pe acolo, deja invatasem multe drumuri pe care o puteam scurta destul de mult. In general GPS-ul te orienteaza dupa bulevardele mari, nu prea te baga pe stradutze. Unde a gresit a fost cand am plecat la Florentza si dadea niste indicatii total tampite, si ne-a invartit in cerc si ne-a ametit, pana l-am inchis si ne-am luat dupa semne si am iesit cum trebuie. Pe autostrada i-am dat drumul si am constatat ca avea eroare de localizare, ca ne punea pe sosele paralele cu autostrada, in fine, pana la urma si-a revenit.
Intr-adevar iti ia o bataie de pe cap, te relaxeaza, dar personal, pana acum, nu am avut nevoie niciodata de el (si sunt zone din Bucuresti pe care nu le stiam bine, si cand am ajuns acolo m-am descurcat fara probleme cu harta, caci imi calculasem drumul de dinainte sa plec; in Brasov, condus singur pentru prima data si fara harta, fara nimic, am dat de cetate, de centru, si altele dupa vreo ora de invartit pe acolo; eu zic ca nu-i greu sa te descurci pe drumuri, trebuie sa ai o privire de ansamblu).
Bine, ca daca plec in Olanda, Spania, GB sau alte tari indepartate cu masina, poate mi-as lua unul, dar preturile mi se par inca mari...cu banii aia imi iau discurile de frana :thumbsup:
Dan83370
15-03-2007, 12:21 AM
Uite vezi,depinde de prioritati :scratchchin:! Acum serios,eu am un Asus A636N si imi este folositor prin tara! Uite mie noaptea mi s-a parut cel mai trebuincios: drum necunoscut,viteza mare, sistemul imi arata din timp curbele! Normal ca nu trebuie sa te bazezi 100% pe el,dar poate fi folositor,depinde de nevoile fiecaruia!Plus ca de ce sa tot intind harti prin masina cand e asa comod sa imi arunc din cand in cand privirea pe ecran!Eu nu regret banii dati pe el!
LittleM@n
15-03-2007, 12:51 AM
Asa e, depinde de prioritati :)
LittleM@n - si ce te faqci daca trebuie sa ajungi intr-un loc anume, la o adresa exacta, sa gasesti o strada, intr-un oras mare, prin care nu ai mai fost..... cum e mai usor ?
batranu
15-03-2007, 02:15 PM
PRO GPS!
Am sa va descriu prin ce am trecut in ultimii ani cu harti si cu GPS.
In 2003 plec pentru prima data in concediu in europa dotat cu harti. Primul oras in care ajung - viena, in dreapta il aveam pe fimiu cu harta deschisa (in prima faza schimbam vitezele cu tot cu harta - spatiu mare ocupat de aceasta), nefiind vorbitori de germena, pina citeam o strada trecea intersectia. a fost infiorator! in defavoarea hartilor mai intervine si aspectul financiar (in acel concediu am cumparat vreo 12 harti si niciuna mai ieftina de 10 euro), nu puteam intra intr-un oras mare fara a avea harta orasului respectiv, am incercat odata, la graz si am orbecait vreo 3 ore sa putem gasi iesirea spre italia.
In 2004 am plecat cu leptopul (RUT 66) a fost un pic mai bine dar tot discomfort a fost.
In 2005 ajuns la barcelona, am cumparat un GPS pe care l-am bagat imediat in piine. Eram cazati la badalona, orasel langa barselona si ne-am propus sa mergem sa vizitam Camp Nou, am bagat destinatia optand pentru "ruta cea mai rapida"(nu pot sa va spun ce socati am fost cind am auzit si instructiunile verbale), intram in oras si la un moment dat ajungem intr-un blocaj. dupa cca. 3 minute in care deabia ne miscam, GPS-ul isi schimba singur traseul, ne scoate pe un drum paralal si in cinci minute ajungem la destinatie!!! Cind am plecat din spania doream sa ajungem in germania, practic sa traversam de la sud la nord franta, opresc la granita cu franta si intreb la o benzinarie cit ne-ar costa taxa de autostrada in franta pentru a ajunge in germania. respectiva tipa face o socoteala si ne spune aproximativ 120 euro, atunci ne vine ideea sa dam destinatia dorita GPS-ului eliminind autostrazile, ne-a dus impecabil si am mai bagat in buzunar 120 euro. in acel concediu GPS-ul s-a amortizat in proportie de 70%.
GPS-ul face toti banii, nu numai pentru navigare, dar, spre exemplu pentru PDI-uri (puncte de interes). Spre exemplu luna trecuta cand am plecat sa-mi cumpar RAV4 din germania, odata ajuns in austria, i-am dat sa-mi afiseze toate autohausurile toyota de pe traseul pe care mi-l stabilisem, la fel pot fi afisate: hoteluri, muzee, benzinarii, percuri de distractie ete. etc. etc.
Parerea mea, GPS-ul necesita un efort financiar, dar, fiti siguri merita si totodata se amortizeaza in timp.
ovidiudinutm
15-03-2007, 07:49 PM
Supper, sincer si eu sunt de aceasi parere, defapt cred ca asta doream sa aud. Vine concediul si chiar ma gandeam sa fac achizitiile trebuincioase. Pt Romania chiar nu am nevoie, nu am treaba prin bucuresti, in rest merge ca "uns"
Supper, sincer si eu sunt de aceasi parere, defapt cred ca asta doream sa aud. Vine concediul si chiar ma gandeam sa fac achizitiile trebuincioase. Pt Romania chiar nu am nevoie, nu am treaba prin bucuresti, in rest merge ca "uns"
Te invidiez ca nu ai treaba prin Bucuresti :blush:
ovidiudinutm
15-03-2007, 10:43 PM
Apropos, saptamana viitoare sunt in Brasov.
dar sa spunem si patrea "neagra" a lucrurilor - cel putin in Romania nu stie toate sensurile unice, asa ca va fi nevoie sa fi atent si la semne, nu sa mergi cu capul inainte, dar oricum votez PRO :blush:
LittleM@n
16-03-2007, 10:33 AM
O fi bun, asa cum ziceti voi, dar nici eu nu am nici o problema prin Bucuresti si nici prin Romania nu mi se pare cine stie ce folositor. Daca trebuie sa ajung la acea adresa prin spatele blocurilor, etc, daca informatiile pe care le primesc de la "destinatar" sunt bune, ajung fara nici o problema (pt prima oara in Constanta acum 2 ani am ajuns la destinatie fara prea mare efort). Acum, daca e sa iau in calcul ca plec din tara odata pe an si ma plimb prin Europa, da, recunosc ca este util GPS-ul, si mi-as lua...dar cum momentan nu fac asta, 1) mai astept sa se ieftineasca si 2) prefer sa-mi fac franele mai intai :D
PRO GPS ...
cu toate ca harta Romaniei mai are loc de foarte multe îmbunatatiri.
Hai sa va spun si eu,ca si noi avem un navigator...merge brici,arata si vorbeste ceea ce trebuie...Baiul e altul:mie imi spune "pe prima strada virati usor la dreapta" si prima strada la dreapta e interzisa trecerea,ca de curand se lucreaza pe ea,s-au peste noapte politia romana a hotarat ca trebuie sa fie sens unic sau mai stiu eu ce mama ------....Problema nu e cand ma aflu in Timisoara,ca aici cunosc orasul....dar ce ma fac daca ajung,de exemplu,in Cluj,unde n-am fost in viata mea nici macar cu bicicleta sau cu pigeaua,dar-mi-te cu masinuta proprie?:helpsmilie:
Sant de acord cu toti cei care sant PRO GPS.Eu am un TOMTOM 710C.Deocamdata nu sant harti pentru Romania ,dar in Europa face toti banii.Este o obtiune excelenta atunci cand deja ai optat pentru ea,altfel..?!?
Dan83370
19-03-2007, 01:13 AM
Hai sa va spun si eu,ca si noi avem un navigator...merge brici,arata si vorbeste ceea ce trebuie...Baiul e altul:mie imi spune "pe prima strada virati usor la dreapta" si prima strada la dreapta e interzisa trecerea,ca de curand se lucreaza pe ea,s-au peste noapte politia romana a hotarat ca trebuie sa fie sens unic sau mai stiu eu ce mama ------....Problema nu e cand ma aflu in Timisoara,ca aici cunosc orasul....dar ce ma fac daca ajung,de exemplu,in Cluj,unde n-am fost in viata mea nici macar cu bicicleta sau cu pigeaua,dar-mi-te cu masinuta proprie?:helpsmilie:
Nici o problema,daca strada e in lucru,nu faci dreapta,mergi in continuare si automat se va reconfigura un nou traseu!Indiferent cat de departe te-ai duce,se va reorienta mereu pentru a ajunge la destinatie!
Oestereich
19-03-2007, 10:06 AM
Dragilor,
Imi permit sa imi exprim si eu parerea :
Sunt pro GPS !
Eu utilizez (doar in concediu ) Un palm HP dotat cu GPS + hartile de rigoare.Sincer va spun ca face toti banii.Ideea e ca daca vrie sa il folosesti la adevarata lui valoare trebuie sa exersezi un pic...
Nu vreau sa fac referire la harta pentru Romania , in speta Bucuresti , pentru ca este inutil...cred ca stim cu totii de ce....astazi avem un sens unic , maine nu ,astazi putem face la dreapta pe o straduta maine nu si tot asa.....este de inteles ca da rateuri si credeti-ma ca nu este vina aparatului sa harta din dotare.....este doar vina romanasilor....
Dar sa revin la oile noastre.....cativa dintre voi au facut referire la faptul ca se bazeaza pe el in curbe...apreciere viteza etc....sfat : fiti cumpatati...nu tranformati masina in varianta reala NFS...
Experienta mea vis a vis de utilizarea GPS-ului este una foarte placuta.Am navigat cu el prin Austria, Germania si nu am avut niciodata probleme.Ideea sa iti stabilesti un itinerariu si prioritati.Astfel in functie de ceea ce doresti el te poate averiza cu privire la parcari (daca esti interesat ), spitale (doamne fe !) ,politie , atractii turistice :thumbsup: .
Asa cum am mai spus , trebuie sa ii spui ce doresti...e simplu.
Cineva a precizat un decalaj de harta..este foarte posibil ca la data cand harta a fost prelucrata in locul in care erai tu sa fi fost autostrada (harta veche fara up-date )...se mai poate sa nu fii beneficiat in mom respectiv de datele de la toti satelitii setati (lipsa semnal )..Ca sa iti poti da seama in general trebuie sa treci de 2 ori prin acelasi loc....oricum aceste situatii sunt izolate ....Eu am patit o rusine din asta la noi in zona Arad si la Unguri>Pentru Unguri am insa explicatia : harta detinuta de mine era veche iar ei au terminat autostrada (partea noua )...cf indicatiilor primite ma aflam in camp iar autostrada undeva in dreapta mea....Problema a disparut in momentul in care am intersectat punctul initial setat pe harta pentru respectiva locatie......
De asemenea in momentul alegerii rutei aveti mai multe variante (eu unul am ) :
- Cea mai scurta ruta
- pe autostrada (cu taxa )
- pe drumuri nationale
- pe drumuri " pitoresti " (ceva gen frumusetile patriei )
Ps :Sper ca nu v-am plictisit prea tare !
Daca mai doriti si alte precizari va stau la dispozitie:punk:
Cu stima !
Asa cum ai scris,Dan...asa se si intampla...deja ma streseaza Ioana cu vocea ei:"reconfigurarea traseului..."
Austriacule,ai vorbit din experienta ta legata de Gps-ul din dotare...eu inca nu am iesit afara din tara sa ii facem proba,insa i-au fost facute update-uri la harti si e destul de la zi cu traseele.Insa,asa cum am scris mai sus,exista modificari de la o zi la alta pe strazile oraselor...noastre...Sper sa avem ocazia sa il testam si noi in exteriorul tarii....
Oestereich - crede-ma ca am verificat traseul cu GPS-u, si dupa ce m-am convins ca e exact, m-am luat dupa el - deh, am stat o saptamana in Sardenia si am avut timp sa il verific si sa ma plimb.
Oestereich - crede-ma ca am verificat traseul cu GPS-u, si dupa ce m-am convins ca e exact, m-am luat dupa el - deh, am stat o saptamana in Sardenia si am avut timp sa il verific si sa ma plimb.
Unde ai stat in Sardegnia? In ce oras?
Am stat in Costa Paradiso sau Paradisio, nu mai stiu exact, si am vandut navigatia si nu pot sa ma uit :P.
Superb:punk: . Eu merg deobicei in Porto Istana. Acum nu mai am nevoie de GPS pentru ca am invatat sudul insulei pe dinafara.
Dar la prima vizita as fi avut nevoie de un asistent navigator.
Oestereich
19-03-2007, 06:05 PM
Amp : la ce niaba ii faci up date daca nu ii dai de munca....sa fim seriosi...in Romanica functioneaza instinctul....te-ai ratacit ? dreapta , dreapta ,dreapta si ai ajuns de unde ai plecat.....
Dupa care vine sintagma : " mai incearca o data ":punk:
Dan83370
19-03-2007, 09:39 PM
Oestereich de acord cu, cumpatarea!
Insa un condus sportiv,facut cu responsabilitate poate fi,de fapt chiar este,foarte placut!:thumbsup:
Oestereich
19-03-2007, 11:17 PM
Buna seara !
Eu nu am afirmat nici un moment ca ar fi imprecis (cu exceptia Romani
ei ).....din contra am incercat sa raspund la problema decalajului de harta....din experienta personala....
De asemenea am afirmat ca sunt PRO si am venit cu argumentul utilizarii intense....am precizat ca pentru o mai buna / usoara utilizare trebuie sa te obisniesti cu el
Dai sarcini dificile si ai sa ii descoprei valoarea...
Ex: stabileste o ruta de la Vienna catre Gratz , spune-i ca vrei sa vizitezi 3 castele si sa mananci la un restaurant , zii ca ai avea nevoie si de ceva benzina, dupa care noteaza ca seara trebuie sa iei o pauza la un hotel cu parcare proprie (sau cat mai apropiata). Sa vezi surpriza ------....
Te distrezi toata ziua,conduci, mananci,alimentezi si dormi fara dureri de cap....asta asa la o setare de rutina...
Cam asta am vrut sa spun...imi cer scuze daca nu am fost destul de explicit :scratchchin:
Oestereich - :doh: .
Azi, cetind presa, gasesc pt mobil N***a series 60v3 soft de navigatie pe la 1.600 lei, Romania + europa..... hmmmmm, o sa revin cu detalii dupa ce contactez persoanele.
Da se poate pune Route 66 for Symbian S60 3rd Generation.
Cu un modul Bluetooth pe care il alegeti in jur de 3 mil.
Doritorii de mai multe detalii ma pot intreba.
stiu de Route66 si de Tomtom - dar ele nu ofera o solutie calumea pt romania. Asta zicea ca ofera
Oestereich
20-03-2007, 05:19 PM
Oestereich - :doh: .
Azi, cetind presa, gasesc pt mobil N***a series 60v3 soft de navigatie pe la 1.600 lei, Romania + europa..... hmmmmm, o sa revin cu detalii dupa ce contactez persoanele.
Salutare !
Daca tot esti dispus sa platesti1.600 Ronisori pentru acel soft + (din cate am inteles ) " Bluetooth pe care il alegeti in jur de 3 mil " postat anterior , de ce nu vinzi acel N*****A , pastrezi diferenta de bani pentru soft si Bluetooth , iar cu toata suma iti cumperi un palm de la HP.....
Al meu are (pe scurt ) :
- telefon
- agenda +org ...etc...toata polologhia
- GPS
- 1 slot pentru SD (Eu personal am 1 SD de 1 G cu hartile pe care doresc sa navighez in respectiva perioada...concediu )>:proud:
Ar mai fi de mentionat ca poti sa incarci ce aplicatii doresti in el -->memorie interna / SD ...In ce cantitati doresti, dupa plac...XLS,Word...In general cam tot ce iti trebuie:scratchchin:
Cred ca nu prea poti sa faci asa ceva cu N***** ta....:punk:
Mai gandeste-te ....mai cauta...mai studiaza
Daca mai vreti detalii va stau la dispozitie !
P.S. poti incarca ce harta doresti,cand doresti , daca doresti.....
Eu
Si cu Symbian 9.1 3rd Generation S60 se pot face multe. Eu tocmai de-aia am luat. Word, Excel, tot tacamu. miniSD de 2 GB maxim.
ovidiudinutm
20-03-2007, 10:40 PM
NIci prin cap nu-mi trecea ca voi crea o disputa, de idei desigur, intre maxu si Oestereich. Iar pe, Oestereich, il rog sa vina cu detalii.
Oricum, haideti va rog sa revenim ontopic.
Pentru ca vad ca pe un topic de GPS se ajunge la telefoane, iar pe alt topic se ajunge la machete , un topic de presiune pneuri :D
Oestereich
21-03-2007, 12:06 AM
Si cu Symbian 9.1 3rd Generation S60 se pot face multe. Eu tocmai de-aia am luat. Word, Excel, tot tacamu. miniSD de 2 GB maxim.
Mda....
Eu am cativa prieteni pasionati de telefoane si nu prea imi lauda Simbianul...(eu recunosc ca nu sunt prea pasionat de acest capitol )>pentru uzul zilnic am un N****6110 de care sunt foarte multumit...am dat pe el 70 EUR acum 2 ani din Austria ...are pana cum 100h si nici un rateu...bateria 5 zile...de ajuns
Dar sa revin la oaia mea....
Scurta prezentare palm :
- sistem de operare windows / compatibil
- flexibilitate maxima
- permite intalarea unui numar nelimitat de programe care iti fac viata mai usoara (fiecare cu ale lui...in functie de profilul muncii)
- reda mai toate formatele pentru poze...adica....mergi ziua la 5 muzee , vizitezi...bagi ca disperatul iar seara cu sotia pe o terasa la o cafea editezi sau admiri fara sa te chinui cu caburi la TV sau pe minusculul ecran de la aparatul foto
-ca tot vorbeam de ecrane :ecran de dimensiuni mari de tip touch screen cu multi PXl-li si multe culori
-windows media player
-reportofon cu posibilitate setare fisier destinatie (il setezi pe SD si bagi cat te tin GIGI)
reda MP3 ...etc. fara sa sufle....
- telefon cu toate lungimite de unda (alea cunoscute de noi pe aici pe batranul continent)
- GPS cu harti tip oras ....sa dezvolt ...cu rute de tramvai,autobuz,metrou etc ---> pentru atunci cand esti pieton :blush:
- pe un SD de 1 GB intra ca 4 harti..,deci teoretic poti vizita 4 tari in concediu (cu conditia sa fi plimbaret)
- functie GPS tip nautic....adica...faci un pct pe harta ,te urci in barcuta si ii dai gaz....dupa juma de ora te intrebi...ud ...mai ajung....ca oricum nu mai stii sa te intorci....raspuns : da ajungi.Aici stie sa calculeze in mile nautice
-functie tip busola cu pozitionare in orice loc de pe glob (cu conditia sa ai semnal)
-posibilitate setare alarme (hotel,benzinarie...etc ...am descris cu o alta ocazie.
- afisare harta atat 2 d / 3 d
- posibilitate zoom pe harta
- posibilitate rotire harta 360 grade (in functie de cum vrei sa ii tii agatat pe bord)
- interfata prietenoasa cu orice tip de computer.Eu il utilizez impreuna cu un laptop...ca de desk m-am saturat de la serviciu....
- suporta transfer de date (codeaza si decodeaza datele prelucrate in relatia cu alt computer)
-daca nevasta nu e ministru de finante faci extensie de abonament la O...sau V....si te dai pe internet fata greturi sau sughituri..:punk:
- poat sa scrii utilizand atat tastatura din dotare cat si utilizand tastatura de pe ecran
- nu mai vorbesc de functiile tip organizarea activitatii....
Intrebare :Simbianul tau suporta un pivot simplu din XLS ?
Mai vreti...va dau toata documentatia tehnica...oricum sunt 2 carti...iar eu nu am apucat sa le termin...rusinica...e mai destept ca mine....:scratchchin:
Cred ca mai pot scrie o pagina....
- de unde am hartile ? tip tom tom dar am primit si igo
- ce harti am ?? toata europa (aproximativ) ...suficient zic eu.....
Finante sa fie ca de restul ma ocup....:punk:
Pentru alte detalii sau lamuriri va stau la dispozitie
Cu consideratie,
Oestereich
21-03-2007, 12:13 AM
Oricum, haideti va rog sa revenim ontopic.
Pentru ca vad ca pe un topic de GPS se ajunge la telefoane, iar pe alt topic se ajunge la machete , un topic de presiune pneuri :D
Eu sunt mai neaos.....daca am divagat un pic de la subiect...nu te simti lezat...in fond este un schimb de idei/pareri....daca mai avem si pasiuni....ne facem viata mai usoara si mai frumoasa.....cateodate e bine sa mai iesi din tipar...chiar daca ai o regula in fata...daca o faci ...fi elegant...nu ne-am injurat si nici nu ne-am jignit....ne-am promovat pasiunile...ce e rau in asta ???
Cu stima,
Eu, un om simplu
Oestereich - am avut FS N520 - cu I-go, si am fost f multumit. Dar eu am pus altfel problema, de ce sa car o suta de device-uri dupa mine, cand pot lua unu si bun. Astfel am tot cautat, iar XDA-urile si Q-tek-u nu mi-au prea placut, asa ca am ajuns pana la urma la symbian, unde imi trebuie doar un senzor de gps. Si am deja card de 2 GB la el, doar asteapta cu bratele deschise un soft de navigatie. Iar senzorul de GPS de pe palm/pda este cam slabut fata de un senzor GPS dedicat, asta o sun mai multi, nu doar eu.
Nu contest celelalte functii, dar mie nu imi trebuie cand plec in concediu Word, Excel, etc, de aia ii concediu :group: .
lucman72
21-03-2007, 10:41 AM
Pe Nokia E70 am instalat R66 si TT. Adevarat este ca in Romania trebuie sa faci combinate. R66 in Bucale si TT in afara orasului. Altfel dai in cartierul Uranus dupa TT :)
Cand iesi din tara insa se schimba calimera. De fapt dupa ce schimbi harta Europei de est de 60M cu harta Frantei care are numai ea 350 M :)
Desi are ecranul mai mic decat un PDA, functioneaza ireprosabil. E indeajuns sa scrii adresa unde vrei sa ajungi si cand zice ati ajuns la destinatie ridici ochii si surpriza: e chiar numarul de strada cerut de tine.
Sa nu mai spun cand faci traseu cu POI-uri, sau cand stabilesti un traseu ce necesita intrarea si iesirea de 2 ori de pe autostrada.....
Bottom line, daca esti adeptul calatoriilor fara baza fixa, navigatia e de un real folos. In Bucale in folosesc insa numai cand vreau sa ies din blocaje. R66 functioneaza perfect la jocuri de genul asta. Numai sa nu prinzi strazi in lucru.
pit33
21-03-2007, 09:31 PM
Poate cineva sa-mi recomande un GPS simplu (nu palmtop sau telefon, etc) bun si mai ieftin? (eventual si unde il gasesc). Merci.
Oestereich
22-03-2007, 12:07 AM
Poate cineva sa-mi recomande un GPS simplu (nu palmtop sau telefon, etc) bun si mai ieftin? (eventual si unde il gasesc). Merci.
Baga o privire la Sigmanet Computers
Sfaturi nu pot sa iti dau pentru ca sunt posesor de palm ...iar tu vrei altceva..asa ca ...
lucman72
22-03-2007, 09:40 AM
GPSlim 236 de la Holux la 500 ron sau Nokia la 330 ron.
Nokia iti gaseste mai greu pozitia, dar e OK. Trebuie numai sa fii atent sa fie SIRF3. Nokia comercializeaza receptoare si pe standardul vechi la acelasi pret.
Dan Iancu
22-03-2007, 09:04 PM
Care e dom'le pana la urma diferenta dintre soft-urile GPS? As vrea sa-mi iau si eu unul, dar nu ma mai descurc cu atatea... iGO, RO.A.D etc. Multumesc.
Oestereich
22-03-2007, 10:15 PM
Care e dom'le pana la urma diferenta dintre soft-urile GPS? As vrea sa-mi iau si eu unul, dar nu ma mai descurc cu atatea... iGO, RO.A.D etc. Multumesc.
INCERCAM SA GASIM CEVA...
Oestereich
22-03-2007, 10:43 PM
Deci .....pe scurt...nu de alta da eu de obicei o cam lungesc...
Diversi producatori de aparatura, diverse variante soft mai mult sau mai putin compatibile cu aparatura creata...
In general diferentele sunt relativ minore si pot fi ignorate de catre utilizatorul incepator sau mediu....daca vrei sa ajungi de la A la B alege ceva mediu ca pret (nu fii zgarcit cu tine ) si dai tare....ce obtii ? ajungi la destinatie fara batai de cap, hartii aruncate prin masina si cu nervii la maxim...
Ca sa iti faci o parere poti consulta urmatoarele locatii :
- IGO site-ul oficial
- route 66 (vezi ca e doar cu 66 )
- harta - turistica
- tomtom (com)
- garmin
Sper sa iti fie de ajutor...diferentele le vei aprecia singur....
Parerea mea este ca trebuie sa te orientezi catre un aparat care sa nu faca fite si sa aiba receptia buna...aici nu imi pot da cu parerea pentru ca nu am experimentat mai mult decat propria ograda ( palm HP )
Succes !:punk:
Oricum ramanand dator lui Ostereich cu niste avantaje Symbian OS 3rd Generation, fara de care eu unu cand sunt mobil, la mine nu se poate :
HP-ul tau nu cred ca are UMTS/3G, si ziceai ca are toate benzile batranului continent. Cel putin eu unu nu am gasit model HP care sa aiba banda asta. Daca gresesc imi cer scuze si zi-mi si mie te rog ce model ai cu 3G.
Nokia OSS browser care este un browser Internet bazat pe engine-ul Safari de la Apple ( cunoscatorii stiu calitatea acestuia ) este fenomenal. Se vede pe telefon exact ca pe calculator. Cand zic exact, nu se face rabat de la nici un detaliu ! Este bestia acest browser.
Am auzit din cunoscute si review-uri ca Pocket Internet Explorer are probleme grave cu navigatu'
Sunt 2 lucruri de care mai toti avem nevoie when mobile 384 kbps + Browser PC-like ! Si pe care HP-ul nu prea cred ca le ofera.
Nu-s contabil, de Pivot in Excel nu am nevoie cand ma duc la socrii, in cocediu sau altceva :)
Pana la urma adevaru este ca : Depinde de ce are nevoie fiecare. Nu exista ca PDA-ul e mai bun sau Smartphone-ul. Depinde fiecare ce are nevoie pentru ce. Cu Smartphone-ul asta de exemplu nu te mai cari dupa tine cu telefon 61 + PDA. Fiecare alege si face compromisul :D
A si inca ceva. O rezolutie beton. Chiar daca ecranul e mic, nu ma deranjeaza. Pe ecran incap mult mai multe si se distinge orice detaliu: 352x416.
Acasa eu stau pe 21 inchi in 1900x... nu am probleme sa disting detaliile.
Eu am un Nokia E70, care la nevoie se transforma in QWERTY keyboard si pot sa zic ca nu am gasit ceva care sa-mi lipseasca. Pivot-ul intr-adevar, desi sunt sigur ca exista aplicatie Symbian care ar putea face :blush:
In curand se va lansa si la noi am auzit Nokia N95. Vedeti pe gsmarena numai ce poate acest telefon, cu un nou procesor mai rapid, 5 megapixeli Vario-Tessar, GPS receiver.
Citez un review:
Pocket Internet Explorer is one of the worst mobile browsers I have seen, at least compared with both the Nokia OSS web browser of the N95 and with the Opera browser. The Safari based Nokia N95 browser renders pages much faster and with almost perfect accuracy and the MiniMap function makes web browsing on a small screen faster and more convenient. Compared to this, Pocket IE is much slower and quite cumbersome. Fortunately, Opera has released Windows Mobile version of their browser so Artemis users are not limited to using the built-in PIE.
23nst
24-03-2007, 11:06 PM
as vrea sa imi cumpar un pda cu gps, si nu stiu ce sa aleg. m-am gandit la un mio p350, cu harta romaniei. nu vreau sa cheltuiesc mai mult 1400 lei.
imi puteti da ceva sfaturi?
Eu daca mi-as lua PDA in momentul asta, mi-as lua Fujitsu Siemens T830. Si pe asta il recomand.
Costa mult, dar merita investitia pe viitor.
Pe scurt din cele mai importante features:
- GPS SirfIII ( best )
- 64 RAM ( asta e un minus )
- WLAN 802.11b/g ( Wi-FI CERTIFIED ) cunoscatorii stiu
- Bluetooth 2.0
- telefon GSM/3G UMTS cu camera de video call + transfer de date
- camera VGA 640x480
- Windows Mobile 5
se lauda ca fiind unul din cele mai stabile cu iGO si ROAD !!!
Pret 2400 RON cu toate accesorile de masina :blush:
Altfel poti lua Fujitsu N520 la 1000 RON. Ai aceeasi stabiliitate dar nu ai toate luxurile de mai sus !
23nst
24-03-2007, 11:26 PM
am am am dadadat in balbaliala... 2400... muult
nu vreau sa aiba, camera foto, telefon, ca nu imi trebuie :) vreau doar gps si atat :)
Pai tot acolo ti-am dat si o varianta de 1000 RON:
"Altfel poti lua Fujitsu N520 la 1000 RON. Ai aceeasi stabiliitate dar nu ai toate luxurile de mai sus !"
Poti sa pui pe el Garmin ROAD sau iGO Romania. Garmin am auzit recent de la lucman ca e durere la nivelul detaliilor, ca ar bate iGO.
23nst
24-03-2007, 11:35 PM
sa inteleg ce astia de la fujitsu, fac pda-uri bune :)
1000 lei pda, 300 lei igo... merge :)
pana vine iepurasul (ca am vb cu el si asta-i cadoul) tre sa ma decid, sa caut detalii si toate cele.
acum am un punct de plecare bine stabilit. fujitsu n520 :)
am avut FS520, e beton pt IGO. Daca esti mai pretentios poti urca inspre FS560, are ceva mai multe, dar nu mai stiu acum diferenta de pret.
P.S. ROAD pe PDA ? Stiam ca merge doar pe device-urile lor...
Dap, ROAD pe Windows Mobile. Eu asa am auzit de la lucman. Urmeaza sa vad si eu live soon :blush:
:crybaby: nu a putut zice cu o saptamana mai repede, ca nu mai imi luam tel, imi luam un pdaaaaaaa :doh: .
Eu ieri am aflat...
Sper ca am inteles bine. Sa vedem acum.
23nst
25-03-2007, 12:40 AM
fujitsu n520, iti indica si viteza? si vorbeste si in romana? adica sa imi spuna, prima la dreapta :)
Pai chestiile astea le face softul de GPS. igo respectiv garmin.
Fujitsu e doar platforma hardware. adica PDA-ul.
23nst
25-03-2007, 12:48 AM
ok, am inteles :)
Dan Iancu
25-03-2007, 01:56 PM
Au o oferta buna la Altex (Media Center): PDA MioC310 cu iGO pt. Europa de Est, inclusiv Romania, 1090 RON cu meniu in lb. romana. Mi-am luat eu ieri. Nu l-am folosit inca in trafic pentru ca imi lipseste un accesoriu foarte important (permisul), dar am citit pe forumuri ca e OK si are un raport pret/calitate nemaipomenit. Sper sa fie asa.
:crybaby: nu a putut zice cu o saptamana mai repede, ca nu mai imi luam tel, imi luam un pdaaaaaaa :doh: .
Stai linistit maxu. Am inteles eu gresit. Dar cica ar fi in lucru ...
Oestereich
25-03-2007, 08:44 PM
Oricum ramanand dator lui Ostereich cu niste avantaje Symbian OS 3rd Generation, fara de care eu unu cand sunt mobil, la mine nu se poate :
Salutare !
Vezi ca am mentionat anterior...pentru uzul zilnic folosesc un Nokia simplu ....
Cand sunt plecat si utilizez GPS, activez si telefonul.:punk:
Sinecer ..nu prea ma pricep la detalii tehice insa sunt multumit de facilitatile oferite de HP-ul meu...cred ca cel mai mult conteaza ce iti doresti...
Dar spre informare postez cateva detalii....
HP iPAQ HW6510 Mobile Messenger
Intel PXA272 processor 312MHz, 128 MB total memory; 55 MB user available, Integrated Secure Digital slot, Integrated Mini-SD slot, Bluetooth, IrDA, 3.0, Windows Mobile 2003 GSM/GPRS/EDGE technologies.Band : GSM 850 • GSM 900 • GSM 1800 • GSM 1900 • GPRS • GSM .Expansion Slot SDIO Slot • Secure Digital (SD) Card Slot • MultiMediaCard (MMC) Slot.Display Technology Transflective Color TFTQVGA.Screen Size (Diagonal) 3 inch;Screen Resolution 240 x 200Color Depth 16-bit (64k colors).E-mail.MP3....
Sper ca este de ajuns pentru formarea unei pareri.....oricum sunt multumit de el, nu a dat rateuri si imi ofera o flexibilitate maxima....:proud:
Inca o data : NU sunt specialist...imi exprim o parere formata pe experienta personala....iar datele tehnice sunt postate pentru cei care se pricep mai bine ca mine....:thumbsup:
Merci !
Ca sa va faceti o idee de ce poate Symbian cu documentele Office !
http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/Quickoffice_40.php
Eu abia astept sa apara Noul Communicator, Nokia E90.
Printre "putinele" :D
Procesor OMAP3 - 330 Mhz
128 MB RAM
GPS Receiver Builtin
PC like Internet Experience - Ecran 800x400 aprox , Nokia Browser
PC like true multitasking experience
3.5G - HSDPA/HSUPA , Connex are asa ceva :D
Si astea-s numai putinele care le are :D
Toate review-urile pe oriunde cititi spun ca a batut de mult PDA-urile/Palm-urile curente cu Windows Mobile 5.
Asta pana o sa apara Windows Mobile 6. Sa vedem.
Oricum Symbian 9.1 3rd Generation A EVOLUAT MULT, fata de ce stia inainte!
Va apare cam in 2 luni. Cred si sper ca va fi noul meu telefon :D
Oricum, chiar si actualul Nokia E70 80% la fel de bun! De fapt orice Symbian 9.1
Sa nu facem confuzie cu cele mai vechi.
Testat Tomtom Mobile pe N73 pe rutele: Bistrita-Cobilita; Cobilita-Tihuta; Bistrita-Taga si revers.... hartile le stie, chiar la Taga stia un drum pietruit pe care ma pozitiona mai bine decat pe drumuri nationale. Pe drumurile nationale eram cam la 200 m in afara lor, pe langa drum.
Raman la parerea ca pt RO I-go era de 1.000 ori mai bun. Sunt curios afara daca tot asa face.
Am vrut sa testez si R66, da nu am reusit.
Astept sa mai apara harti up to date, ca am vazut ca VW, Audi, Peugeot, Porsche (pana acum) au implementat deja pe sisteme OEM Romania - cat se poate, dar e un inceput.
ovidiudinutm
12-04-2007, 11:37 AM
Intrebare pentru cei care se pricep, ce parare aveti despre MIO C520, sunt tentat pentru a achizitiona unul
pmhoria
12-04-2007, 11:56 AM
@ovidiudintm
Salut,
Eu am un MIO P350 si am pus pe el Igo 2006. Starzile din Tm le stie destul de bine, de ex nu stie ca in centru sau schimbat sensurile pe la cinema Capitol, dar in rest e oka. Oricum eu l-am luat numai pt cand merg in afara tarii, in Ro ma descurc destul de bine.... cu exceptia Capitalei unde cred ca mi-ar fi fff util.
Numai bine.
Am testat eu Igo Europe in afara si pot sa spun ca sunt super multumit.
Traseul a fost Spania, Franta, Italia, Austria, Ungaria, Romania. Este pentru prima data cand am facut drumul asta si nu ma asteptam sa ma ajute asa bine. Chiar e buna Ioana asta ;)
Bafta
23nst
12-04-2007, 04:22 PM
:) eu l-am ales pe marcel si ma enerveaza ca ma baga pe drumuri proaste :p
aaa am uitat sa precizez. eu am assus 636n si e chiar ok
TheSmoker
13-04-2007, 10:55 AM
HTC TyTN are cam tot ce va doriti de la un tel/pda:
- proc 400Mhz
- tastatura qwerty
- 3G/HSPDA
restul mai cautati si voi pe net :)
23nst,sa sti ca si Ioana o mai ia pe aratura,nu numai Marcel...Pe noi chiar saptamana trecuta ne-a invartit tanti Ioana prin orasul Lipova pana ne-a dus inapoi pe unde am venit de ne intorceam la punctul de plecare,in loc sa mergem mai departe,asa ca am zis de dulce Ioanei si tot un nene de pe strada m-a scos la drumul de Deva...
Si poate ca IGO asta "functioneaza" mai in parametrii pe drumuri europene,nu pe cele judetene,nu bhp?
23nst
17-04-2007, 02:00 PM
acum am in probe mio map v3.2... dar se pare ca este mai proasta ca igo...
lucman72
17-04-2007, 02:05 PM
Asus 636N e super aparat pentru navigatie. In plus mai stie sa faca si altele.
Am probat miomap pana la Eforie nord. Mi-a placut. Nu m-a dat pe spate dar merge.
Singura problema a hartii e ca nu prea sunt trecute comunele.
Evident ca nu poate fi perfecta. Din cate am inteles au mai aparut niste update-uri, insa nu le-am facut. In principiu sa stii ca functioneaza bine atat pe drumuri europene, judete cat si autostrazi. Cad m-am intors din concediu am dormit o noapte la un motel de pe langa Timisoara. Am fost multumit de cum m-a orientat spre casa (Bucuresti). Depinde si de setarile care le faci referitor la traseu.
Evident ca nu poate fi perfecta. Din cate am inteles au mai aparut niste update-uri, insa nu le-am facut. In principiu sa stii ca functioneaza bine atat pe drumuri europene, judete cat si autostrazi. Cad m-am intors din concediu am dormit o noapte la un motel de pe langa Timisoara. Am fost multumit de cum m-a orientat spre casa (Bucuresti). Depinde si de setarile care le faci referitor la traseu.
Ai dreptate,banuiesc ca si "stapanul" Ioanei trebuie sa stie ce sa-i "faca" fetei ca sa te duca pe drumul bun:p ....Daaaa,update-urile sunt aproape la zi pe net pentru IGO asta....Tin minte ca barbate-miu era super incantat intr-o zi ca luase ultimul update din 26 martie 2007...
:)) evident ca daca nu stii ce sa-i faci fetei nu iese treaba prea buna :))
drabisan
22-04-2007, 08:50 PM
Cine nu a pierdut 1-2 ore sa recupereze o iesire ratata de pe o autostrada nu are cum sa aprecieze navigatia.
Sau sa gasesti un hotel dintr-un oras in care esti prima oara.
Sau sa gasesti un anume loc de vizitat.
In Ro nu merita in mod special. Harta de pe iGO/Mio este *******.
Plus ca sint schimbari prea des - la ce infrastructura de drumuri avem ar trebui zilnic sa se schimbe ceva. La noi se schimba ceva degeaba - pesedeii "shtie" de ce.
Eu unul consider ca e risipa de bani sa cumperi navigatie pentru Ro. O folosesti degeaba.
Dar o iesire din tara, una singura, justifica toti banii pe PDA + soft sau PNA (cu soft).
Sint mai rentabile PNA-urile vindute sub sigla vendorului de soft de navigatie si ai avantajul ca poti sa mori cu ei de git.
Daca furi softul nu conteaza ce ai...
Ideal ar fi un PDA, cu telefon 3G, cu baterie cit mai mare, cu GPS si cu softul gata pe el. Dar nu exista nimic serios, sau e pe bani mult prea multi ca sa justifice daca nu esti tirist...
ovidiuvisan
23-04-2007, 07:51 PM
De 1 an folosesc un PDA Asus A636 cu soft IGO Europe. Imi este foarte folositor, mai ales pentru adrese. La o ruta prin Vienna, de exemplu, merita pe deplin. Ganditi-va la cat timp, nervi si benzina/motorina economisiti. Si daca cunosti bine drumul (in cazul meu Arad->Sibiu) poti vedea curbele si poti sa aproximezi mai bine cu ce viteza se abordeaza. Daca mergeti afara din Romania, utila este si optiunea din IGO cu avertizarea depasirii limitei de viteza (cateodata enervanta :-) ). Personal cunosc doar IGO ca soft care sa aiba drumul de Turnu-> Battonya->Oroshaza....
Legat de desincronizarea harta-voce se remediaza daca gasiti viteza optima a portului GPS (un baud de 4800 ar fi suficient pentru viteza).
Ca si telefon cu GPS ASUS P535 e o optiune buna, cred.
Bafta! :proud:
AdrianR
13-06-2007, 05:54 PM
Ma bate gandul sa-mi iau si eu un astfel de aparat, dar sincer sa fiu nu intentionez sa platesc prea mult pentru el. Dupa ce am foit nitzel internetul, am ramas cu ideea de a achizitiona un MIO C 520. Din cate am vazut, are harta Europei de est, mai putin Bulgaria (care ma interesa in mod deosebit datorita unor deplasari pe care le voi avea pe acolo).
De unde pot fi luate hartile pt tarisoarele neincluse?, Merita aparatul?
Multam anticipat
bogdan1977
14-06-2007, 07:02 PM
eu am un mio cu miomap si sunt super multumit. Inainte am avut i go si personal mio map cred ca e mai bun. Cel mai bine ,cred eu este sa ai on bord navigation. Problema este ca navi din fabrica ptr. avensis si toyota de fapt sunt cu dvd. Cam complicat. Am vazut ca in alte tari acelasi model de masina vine cu optiuni mult mai bune decat la noi.
Pe navi on board nu prea poti sa-i pui POI cu Speed camera :mad:.
metalu
15-06-2007, 09:51 AM
am luat un garmin 350 de la bulgari.
800 de leva,in lei cam 14 mil.
preincarcat cu City navigator 9.
la noi,fara T.V.A e in jur de 19 mil,fara Road 2006
bogdan1977
15-06-2007, 04:36 PM
Cum a zis maxu: navigatia on bord e putin upgradabila cu metode casnice(memorii, harti, poi)
Ontopic: Prefer navigatia mobila de tip PDA... am un MIO P550... PDA + card de 4GB + toate accesoriile = 10.500.000 ROL... merge cu o precizie de invidiat datorita cipului StarSirf III care se conecteaza la 20 de sateliti simultan oferind precizie 1.01. Folosesc IGO pentru navigare :)... Are bluetooth si wireless :).. Mai un mail la stop.. mai un worms pe wc... :D.. piesa jucaria.. recomand
@AdrianR... de pe net (toata europa la nivel de strada - 990mb).. piratat - 0 lei.. nu zice nimeni nimic.. eu il folosesc de 1 an aproape... si oricum GPS-ul e serviciu free...
AdrianR
29-06-2007, 03:36 PM
multam veve. am bagat la cutiutza
levantzoi
02-07-2007, 12:10 PM
Si eu vreau un gps. Am mai folosit Garmin, dar pentru mers pe jos. Mi-a placut foarte tare pentru ca tinea mintea pe unde am fost, facea trasee, harti etc. Exact asta imi trebuia.
Cand calatoresc prin orase europene, prefer sa o fac pe jos sau cu transportul public, placerea descoperirii fiin parte din distractie, asa ca nu as folosi un GPS pentru interiorul oraselor.
In Ro, am treaba prin orase mici, pana in 50,000 locuitori, si ma intreb daca exista harti de genul asta pe vreun GPS/ pentru vreun GPS (macar 1:5,000...). Multumesc!
Si eu vreau un gps. Am mai folosit Garmin, dar pentru mers pe jos. Mi-a placut foarte tare pentru ca tinea mintea pe unde am fost, facea trasee, harti etc. Exact asta imi trebuia.
Cand calatoresc prin orase europene, prefer sa o fac pe jos sau cu transportul public, placerea descoperirii fiin parte din distractie, asa ca nu as folosi un GPS pentru interiorul oraselor.
In Ro, am treaba prin orase mici, pana in 50,000 locuitori, si ma intreb daca exista harti de genul asta pe vreun GPS/ pentru vreun GPS (macar 1:5,000...). Multumesc!
Este toata europa la nivel de strada/numar... Iti da cele mai ascunse ghetouri din orice oras uitat de lume ;)... si cu numarul cladirii (cel putin la IGO.. eu asta folosesc)
AdrianR
05-07-2007, 11:27 AM
Am o oferta de la un prienten - un GPS Benk (smtg) - nu mai retin exact marca - cica este facut pt mercedes, cu toate hartile europei pe el (inclusiv albania), sigilat, 250 euro. Stiti ceva de utilajul in cauza? merita?
habar n-am... prefer din toate punctele de vedere gps mobil.. adica nu integrat in bord.. mi se par mult mai utile.. si mai precise... la alea in bord iti mai trebuie si o antena externa...
AdrianR
09-07-2007, 03:33 PM
Uite ca am luat utilajul despre care vb anterior cu 200 euroi. Este un Harman Becker Highspeed frumusel, l-am incercat in Bucuresti si merge OK. Problema este cu localitatile de pe langa, nu vede otopeni, Chiajna, orasele din provincie au doar strazile principale. Foloseste harti Navteq. Din cate stiti, exista up-date-uri la hartile astea? Merge la aparat si Igo (utilajul utilizeaza Win CE net 4.2 Core)
AdrianR,ai incercat o cautare pe net?Sunt convinsa ca exista up-date-are pentru orice tip de GPS existent pe piata....Sotul meu ii face la cel pe care il avem up date -ul lunar....Oricum,sa il stapanesti sanatos si sa iti fie de folos!
Vroiam sa intreb despre o chestie care pe mine ma cam racaie(sper sa primesc si raspunsuri):ati observat sau v-ati lovit de faptul ca pe bordul masinii este indicata o anumita viteza de rulare,iar GPS-ul va spune alta viteza de rulare?De exemplu la mine este asa:pe bord imi indica sub 50km/h si Ioana urla disperata din GPS "Ati depasit limita de viteaza!"....Unde e greseala?
AdrianR
26-07-2007, 05:07 PM
Multumesc pentru sugestii. Am intrat pe site la Becker si am facut un update.
la mine diferentele astea la viteza sunt explicabile - am schimbat cauciucurile la masina din dotare...Oricum, se mentin undeva pe la 5-8 KM//h (nu am depasit pana acum 80 km/h - e vb de un matiz)
Mai apare ceva ciudat. GPS-ul imi arata altitudine 80 m, incep sa urc un deal iar in varful lui imi arata 75 de m.
AdrianR,chestia asta cu dealul am patit-o si noi si multe altele....pe mine treaba cu viteaza ma supara....
Undeva prin munti,la un moment dat,pe ecran sageata indica o directie de mers si Ioana ne spunea sa mergem in directia opusa....asa ca am procedat conform instinctelor de supravietuire....
AdrianR
27-07-2007, 08:51 AM
Nu am mare expertienta cu utilizarea GPS-ului. Chestia asta cu directiile aiurea (plus faptul ca ma arata pe langa drum) am observat ca se intampla cand utilizeaza doar 3 sateliti sau pierde un pic semnalul (prin pasaje). Isi revine imediat ce se imbunatateste semnalul
Da,probabil ca e de vina si treaba asta cu pierderea semnalului....am observat ca atunci cand afiseaza doar 3 sateliti....cam da rateuri...Ma rog,noi sa fim sanatosi...
AdrianR
30-07-2007, 08:48 AM
Yup. Scria si in cartea utilajului ceva de genul ca GPS-ul e doar un ghid, care nu poate oferi toate informatiile necesare si nu este infailibil. In mare cam asta face, iti da o orientare.
No,sti si tu cam cum este:daca dai ceva banuti pe o sculuta de calitate....am vrea ,daca se poate,sa ne serveasca si cafeluta la pat dimineata....hehehehehehe....ata ete!
AdrianR
06-08-2007, 12:38 PM
E, uite ca am patit-o si eu ca tine. Masina indica o viteza, GPS-ul cu 10-11 km/h mai putin. Dupa ce s-a imbunatatit semnalul, diferenta s-a redus la 5 km/h
Fratilor, GPS-urile astea din comert, sunt jucarele fata de semnalul real, pe care satelitii GPS ai DoD il emit pentru US Navy, Army , MC, semnal care nu va fi vazut mult timp de device-urile "pamantene" din comert si care are cel mai bun acuracy din lume.
Un device care se apropie de acestea este cel cu care au masurat viteza maxima a lui Bugatti Veyron la TopGear.
StefanVVTi
07-08-2007, 07:41 PM
Pe mine ma bate gandul sa iau navigatie...macar pana o sa invat Bucurestiul, la anu, dar mai astept oferte...de Paste! :proud:
AdrianR
08-08-2007, 03:53 PM
adevarul e ca si chiar asa, oarecum imprecis, GPS ma ajuta. Si in plus - cati bani dat - atata face..
andyssimo
31-08-2007, 11:21 PM
salut, vin si eu cu o intrebare pentru meseriasii cunoscatori intr-ale gps-urilor. La reprezentantele toyota de la noi se poate face o instalare pentru sistemul original gps al masinii(yaris)? Sa nu ma duc sa ma fac de minune sa ma-ntrebe aia ca "ce-i aia?!".
Ce ziceti se merita? ca ma enerveaza sa am buton de NAVI si sa nu faca nimic :-)
Va astept. Mersic
StefanVVTi
31-08-2007, 11:25 PM
salut, vin si eu cu o intrebare pentru meseriasii cunoscatori intr-ale gps-urilor. La reprezentantele toyota de la noi se poate face o instalare pentru sistemul original gps al masinii(yaris)? Sa nu ma duc sa ma fac de minune sa ma-ntrebe aia ca "ce-i aia?!".
Ce ziceti se merita? ca ma enerveaza sa am buton de NAVI si sa nu faca nimic :-)
Va astept. Mersic
Probabil costa foarte mult! Eu as lua un Pocket PC cu iGO ( 900-1000 RON) si de restul de bani pana la pretul unuia original, m-as plimba! :blush:
pharaonu75
31-08-2007, 11:31 PM
Probabil costa foarte mult! Eu as lua un Pocket PC cu iGO ( 900-1000 RON) si de restul de bani pana la pretul unuia original, m-as plimba! :blush:
Bine punctat StefanVVTi. Si eu la fel as face!
batranu
01-09-2007, 01:16 PM
eu ii recomand un gps dintre cele mai simple (eventual sa aibe un mp3), pe care il va folosi numai la nevigatie, spun asta din experienta.
acum 3 ani am cumparat cu 300 euro din barcelona un gps (navigon) cu harta europei de vest inclusa, de care am fost foarte multumit, dar, intre timp au aparut PDA-urile si am zis, sa-mi iau ceva mai bun. am dat navigonul si am luat un asus (500 euro) pe care de 2 ani de cand il am, l-am folosit numai ca gps. PDA-ul "poate" mai multe dar, trebuie sa ai semnal sa te cuplezi la internet. in foarte petine locuri ai semnal, iar daca il ai, in general trebuie sa platesti o parola pentru a il putea folosi (parcari la supermarcheturi, hoteluri, campinguri).
am dat 200 euro pentru "fite".
asa cum ti-am mai spus: i-ati un gps simplu (marca pertinenta), ieftin (afara am vazut incepand de la 139 euro), daca ai probleme cu vederea, cu un lcd mai mare si nimic mai mult. vei fi foarte multumit!
StefanVVTi
01-09-2007, 01:21 PM
Clarionul pe care il da Toyota cadou este foarte tare...l-am vazut astazi si chiar mi-a placut!:thumbsup:
razzmatazz
01-07-2008, 11:13 PM
tocmai am comandat un garmin nuvi 255w.
sper sa fie ok. vine cu europa, plus atlasul road200x al romaniei preinstalate.
razzmatazz
13-07-2008, 02:17 PM
mi-a venit 255W-ul. il am de cateva zile si sunt multumit de el pana acum.
am postat un review aici (http://www.ciao.co.uk/Garmin_NUVI_255WT__Review_5772416), daca sunteti interesati. ;)
am postat un review aici (http://www.ciao.co.uk/Garmin_NUVI_255WT__Review_5772416), daca sunteti interesati. ;)
Pacat ca nu l-ai aratat astazi, eram tare curios sa-l vad. Foarte interesant review.;)
razzmatazz
13-07-2008, 11:28 PM
nick, l-am scos sa gasesc o adresa intr-o discutie cu ursu si cu nst.
daca stiam ca te intereseaza sa-l vezi, iti ziceam.
data viitoare. ;)
Toyo Cris
15-07-2008, 09:28 PM
Salutare!
Ce parere aveti de MIO GPS C720p sau MIO MOOV 360u?
Puteti face recomandari pentru un sistem GPS cat mai bun (vreau sa achizitionez unul).
Multumesc!
razzmatazz
15-07-2008, 10:43 PM
pai uita-te la ultimele mele posturi.
am luat-o si eu pe forumuri, si intre mio, tomtom si garmin (in shortlist) am ales garmin.
Toyo Cris
16-07-2008, 08:01 AM
pai uita-te la ultimele mele posturi.
am luat-o si eu pe forumuri, si intre mio, tomtom si garmin (in shortlist) am ales garmin.
Salut!
Multumesc pentru sugestie! Am comandat si eu unul identic - pret 15xx lei cu TVA (inclus CD). Sper sa fiu multumit.
:respect:
eu as fi ales mio, mai ales daca era cu noul soft MioMap 2008, este absolut superb.
In loc de MioMap 2008, mai pricopsit este Igo 2008 ...
razzmatazz
16-07-2008, 12:02 PM
eu m-am jucat cu mio si garmin.
mio cu mio map 2008 si garmin cu city navigator 2008 si road200x pentru romania.
garmin bate mio, dupa parerea mea. e si mai scump, desigur.
OvidiuH
16-07-2008, 12:15 PM
Parerea mea e ca cea mai importanta e harta si anume acuratetea acesteia, soft-ul e pe locul doi.
E greu sa zici ca Garmin bate Mio sau Tom Tom e cel mai tare. Totul depinde de harta.
razzmatazz
16-07-2008, 02:24 PM
Parerea mea e ca cea mai importanta e harta si anume acuratetea acesteia, soft-ul e pe locul doi.
E greu sa zici ca Garmin bate Mio sau Tom Tom e cel mai tare. Totul depinde de harta.
cum ziceam, e parerea mea.:biggrin:
mie garmin mi se potriveste ca soft cel mai bine.
hartile sunt si ele foarte bune - mai mult, hartile se pot updata.
LittleM@n
16-07-2008, 02:41 PM
Ce parere aveti de Nokia 6110 Navigator?
Nu de alta, dar daca tot ti-ai lua un telefon, eu zic ca macar sa aiba ceva in plus :P
E buna de ceva navigatia de pe el?
Telefoanele au ecranul prea mic. Toata lumea care si-a luat telefon cu GPS a fost tare incantata de idee si foarte dezamagita de rezultat. Poate un HTC Diamond.
Eu am un PDA HP iPAQ 214 cu ecran de 4'' cu GPS extern pe bluetooth si sunt foarte multumit de el. Folosec iGO8.
razzmatazz
16-07-2008, 03:33 PM
m-am gandit si eu la telefon/PDA la un moment dat.
am luat in calcul atat HP iPAQ, cat si HTC (nu scosesera diamond-ul la momentul ala) si Nokia.
fara sa intru in detalii, concluzia mea a fost urmatoarea - vrei telefon, ia-ti telefon. vrei navigatie, ia-ti device separat. ca la camere foto - daca vrei o camera acatarii, nu te poti baza pe mobil, chit ca scoate si 5 Mpixeli.
Eu folosesc Nokia N95. Hartile pt Romania sunt "varza" dar pt Europa sunt ok. Am facut un itinerariu pe Google Earth si am comparat cu N95 iar spre surprinderea mea, telefonul a dat acelasi rezultat.
Legat de Nokia 6110 Navigator, cunosc cateva persoane care il folosesc si care sunt multumite de el.
Oricum, sunt pasionat de tehnologie, asa ca Razz, abia astept sa mi-l arati.
Toyo Cris
16-07-2008, 08:24 PM
Salutare!
Gasiti ceva informatii cautand pe google - grorge buhnici gps.
Toyo Cris
22-07-2008, 10:01 PM
Salut!
Mi-a venit si mie GPS 255W-ul. I-am facut proba la drum exterior si s-a blocat de cateva ori (a repornit navigatia dupa ce l-am oprit si repornit din alimentare). Sa aiba vreo problema? La tine cum se comporta?
Multumesc!
razzmatazz
22-07-2008, 10:17 PM
mi s-a blocat si mie de cateva ori prin apuseni, printre munti. am dat vina pe sateliti. in bucuresti sau pe drumul dinspre craiova incoace nu mi s-a blocat niciodata. oricum, ii sun p-astia de la garmin sa-i intreb ce se intampla.
22nst
22-07-2008, 10:39 PM
este cineva care se pricepe la pda-uri?
cum fac sa ii reinstalez win mobile?
(fujitsu siemens loox n520)
il lashi la microunde 10 sec si se reseteaza
22nst
22-07-2008, 10:49 PM
hai mai ca vb serios... stie cineva?
electriczbif
23-07-2008, 09:14 AM
Incearca pe xda-developers (http://forum.xda-developers.com), de ex: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=294165&highlight=n520
De ce vrei sa ii reinstalezi ROM-ul ? Ai incercat un hard reset ? Nu rezolva problema ?
22nst
23-07-2008, 10:55 AM
o sa incer mai tarziu, acum trebuie sa plec de acasa...
am stricat win incercand sa dezistalez un ----- de igo8 care se impotrivea
am incercat si hard reset dar nu face nimic.
o sa incer mai tarziu, acum trebuie sa plec de acasa...
am stricat win incercand sa dezistalez un ----- de igo8 care se impotrivea
am incercat si hard reset dar nu face nimic.
hard reset este egal cu reinstalarea windows-ului. se initiaza printr-o combinatie de taste la pornire, combinatie pe care o gasesti de obicei pe un forum dedicat dispozitivului respectiv (nu este documentata de producator). rescrierea ROM-ului este alta problema si de obicei implica riscuri. daca producatorul nu pune la dispozitie asa ceva, exista dezvoltatori independenti care fac asta. citeste forumurile dedicate dispozitivului tau, sigur vei gasi ceva.
razzmatazz
23-07-2008, 05:10 PM
Salut!
Mi-a venit si mie GPS 255W-ul. I-am facut proba la drum exterior si s-a blocat de cateva ori (a repornit navigatia dupa ce l-am oprit si repornit din alimentare). Sa aiba vreo problema? La tine cum se comporta?
Multumesc!
uite, am intrebat la garmin, si am urmatorul raspuns:
date: Wed, Jul 23, 2008 at 12:25 PM
subject: RE: rqa - formular comanda site www.rqa.ro (http://www.rqa.ro)
Buna ziua,
Va recomand sa faceti update de soft la GPS cu ajutorul acestui soft http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=931.
Trebuie sa descarcati de la link-ul de mai sus acel soft il instalati pe PC, conectati GPS-ul la PC si apoi rulati aplicatia webupdater.
Atentie! Acumulatorul GPS-ului trebuie sa fie neaparat incarcat full.
Cu respect,
Petrut Mihalache
Sales Manager
SHEBA DISTRIBUTION SRL
Phone/Fax: +4 (021) 311.78.78
Phone: +4 (021) 311. 74.74
Website: http://www.garmin.ro/
http://www.romaniadigitala.ro/
conexiunea la PC se face cu un cablu USB/miniUSB oridnar. nu trebuie sa il cumperi de la garmin.
sper sa nu mai avem probleme acum. ;)
GLC120
28-07-2008, 01:16 PM
Exista harta Romaniei pe sistemele de navigatie originale Toyota?
Si-a adaugat-o cineva ulterior? Where from?
OvidiuH
28-07-2008, 02:37 PM
Momentan, nu.
batranu
18-01-2009, 12:55 PM
Si-a adaugat-o cineva ulterior? Where from?
eu am facut rost de europa de est, pe cd pentru rav 4 de la alex din pitesti (vezi la anunturi publicitare de pe forumtoyota) si sunt f. multumit.
harta romania - drumuri principale si cateva orase mari in detaliu printre care si bucurestiul;
harta ungariei - in detaliu.
in restul tarilor din europa de est nu am ajuns sa vad cum se ruteaza.