View Full Version : Toyota Avensis 1.8 VVT-i
Legionaru'
08-10-2006, 02:24 PM
Am aproape 15.000 km ,masina merge impecabil.Au mai aparut intre timp mici "incidente" dar nu grave.
Consum urban intre 8,5% si 11,5%! Ultima valoare in conditii de condus super sportiv.
Consum extraurban intre 6.2% si 9 %!
Insa acum 2 zile am sters putin motorul si m-am uitat la filtru de aer daca este curat si am pierdut o clema de la capacul filtrului de aer! :evil:
Sper sa fac rost de una! :cry: [/b]
bogdan1977
26-10-2006, 04:58 PM
IN decembrie sper sa devin posesor de toyota. Ai idee daca mai sunt probleme cu modelul asta nou?
Legionaru'
27-10-2006, 10:39 PM
Ce te intereseaza in mod special?
bogdan1977
29-10-2006, 10:14 AM
Ce te intereseaza in mod special?
pai. Daca la peste 140 km|h se mai aude zgomot, daca mai sunt probleme cu mp3-ul, daca mai moare bateria?
:shock:
Chiar asa au fost ? Avensis-ul e primul pe lista mea de upgrade in viitorul mai mult sau mai putin departat.
Am un coleg cu un Avensis de 1.8 si e foarte multumit de el. Modelul anterior, adica nu acesta nou cu facelift 2006.
bogdan1977
30-10-2006, 02:47 PM
:shock:
Chiar asa au fost ? Avensis-ul e primul pe lista mea de upgrade in viitorul mai mult sau mai putin departat.
Am un coleg cu un Avensis de 1.8 si e foarte multumit de el. Modelul anterior, adica nu acesta nou cu facelift 2006.
am inteles ca la modelul anterior cam asa era....
Legionaru'
30-10-2006, 09:08 PM
La mine au fost o singura data probleme cu cd player-ul( cel nou are mp3).
Vajaitul la oglinzi eu nu il am la modelul fara face-lift si am mers cu unul cu si nu am auzit nimic.
De baterie nu stiu!
bogdan1977
02-11-2006, 07:20 PM
azi am dat avansul. In jur de 20 nov. ajunge. Sper sa am si restul de bani
avensis 1.8 5000 km nici o problema.
bogdan1977
09-11-2006, 04:03 PM
am platit integral masina. Luni sau marti o am. sper. Abia astept
bogdan1977
14-11-2006, 09:01 AM
am masina e super
Sa o stapanesti sanatos! :D Si fara probleme de orice fel !
Tine-ne la curent cu impresii :D
Ce motor ai luat ? Ce linie de dotari ?
bogdan1977
14-11-2006, 11:18 AM
1.8 benzina sol. Pana acum am mers doar in buc. I weekend o scot la drum
tudor
22-11-2006, 03:12 PM
am masina e super
Sa o stapanesti sanatos si fara incidente!
gandreius
24-11-2006, 02:02 PM
Zi-mi si mie cum se comporta! Ce consum ai in Buc? Saptamana viitoare ar trebui sa ma duc sa semnez contractul de leasing pentru 1.8 VVTi Luna si vreau sa aud si eu parerea unui posesor!
Legionaru' unde scoti tu consum de 11,5 % ?? in Bucuresti mers sportiv ??? Sper sa nu te superi pe mine DAR imi este greu sa te cred , daca kalosul meu consuma 11% alergat in Bucuresti si e motor de 1.4 16V 94 CP , ai o masina aproape de doua ori mai grea decat a mea si un motor mult mai mare DECI teoretic e IMPOSIBIL , la 1,8 ma astept la un 11,5 % minim in Bucuresti urcand spre 15 %
LasT edit : scuze acuma am vazut ca esti din Craiova , sorry , atunci te cred (ptr ca nu stiu cum e traficul din Craiova)
bogdan1977
28-11-2006, 10:01 AM
Zi-mi si mie cum se comporta! Ce consum ai in Buc? Saptamana viitoare ar trebui sa ma duc sa semnez contractul de leasing pentru 1.8 VVTi Luna si vreau sa aud si eu parerea unui posesor!
deocamdata in buc cam 11.5 l, dar e in perioada de rodaj.
E foarte bun si acum 11.5 !!
Eu atat am in Bucuresti cand e bara la bara la motorul de 1.4. Perioada dintre 18:00 - 20:00 cand se intoarce lumea de la servici.
Cum vine Duminica, cum se duce spre 9 cand e liber pe strada.
gandreius
29-11-2006, 12:56 AM
E foarte bun si acum 11.5 !!
Eu atat am in Bucuresti cand e bara la bara la motorul de 1.4. Perioada dintre 18:00 - 20:00 cand se intoarce lumea de la servici.
Cum vine Duminica, cum se duce spre 9 cand e liber pe strada.
Azi am semnat contractul de leasing! :lol: Saptamana viitoare imi vine masina: Avensis 1.8 VVTi Luna ...... so please wellcome me to the club :)
Wellcome !
Sa o stapanesti sanatos si fara incidente !!!
:)
gandreius s-o stapanesti sanatos ,s-o conduci cati mai multi km fara nici un incident !!!
-->te asteptam cu poze si cu impresii
-->de ce asa de repede , era pe stoc ??
gandreius
08-12-2006, 05:07 PM
Mi-a ajuns masiiinaaa, mi-a ajuns masiiiinaaaaa!!! :):):)
Azi am fost si am luat-o. E in parcare la Serviciu..... si imi vine ACUM sa plec cu ea.... Mai am o problema: nevasta-mea si vreo cativa colegi trag de mine sa ii punem nume :) . Eu zic sa votam!!!!! Ce ziceti? Ma ajutati cu variante? Sunteti TOYOTA Loveri si sunt sigur ca ma veti putea ajuta !!!
Salutare tuturor!!!
Sa o stapanesti sanatos !!! :) :) :D
Pai vezi si tu cu ce/cine ti se pare ca seamana :) Eu asa am facut, si vine inspiratia !
23nst
10-01-2007, 01:49 PM
cred ca imi cumpar avensis 1.8 luna. ma duc zilele astea sa fac test cu ea.
aporopo voua in cat timp ati primit masina dupa ce ati semnat contractul?
Si as mai avea o intrebare. motorul 1.8vvt-i de pe avensis este euro3 sau euro4?
Motorul este Euro 4.
Depinde daca au pe stoc. Poti intreba mai intai ce au pe stoc. Luna, culorile etc... Daca au, mie mi-a venit in 2 saptamani , stocul e in vama Giurgiu ( posibil sa mai fie si in alte puncte )
Daca nu au pe stoc, si faci comanda, depinde, iti spun ei cel mai exact.
23nst
10-01-2007, 08:51 PM
este bine ca-i euro 4. citisem pe undeva si zicea ca este euro 3, si ar fi trebuit sa platesc ~800 euro + tva la inmatriculare din cate stiu eu.
23nst
11-01-2007, 04:09 PM
am fost azi la toyota, am urcat in avensis, am inchis usa si... m-am trezit in paradis! este superbe, nu am cuvinte sa va spun ce am simtit. luni o sa ma duc sa fac test drive (pentru ca nu aveau masina acum) ei eventual tot luni sa semnam si contractul... este o masina de vis!
ovidiudinutm
13-01-2007, 04:02 PM
Nu-ti va parea rau, te vei convinge. Masina se "lipeste" de tine. O am din 2004, excelenta alegere
Legionaru'
13-01-2007, 10:27 PM
Ai facut o alegere buna. Sa o stapanesti sanatos!
23nst
13-01-2007, 10:39 PM
iti multumesc, sunt sigur ca nu o sa regret! acum urmeaza partea cea mai grea... asteptarea
gandreius
16-01-2007, 01:57 PM
iti multumesc, sunt sigur ca nu o sa regret! acum urmeaza partea cea mai grea... asteptarea
S-o stapanesti sanatos. Ai facut o alegere buna. Eu tocmai am facut fost la revizia de 1000 cu Avensis 1.8 Luna. Totul este OK. Nu sunt probleme....
Eu totusi am 2 nemultumiri la "gratuitati". Eu am luat alarma si senzorii de parcare gratis.
1. Probleme Alarma: Daca las masina pe avarii si armez alarma..... cand o dezarmez incepe sa urle de nebuna. Cei de la alarme (care nu sunt angajati Toyota) mi-au spus ca e normal... Sunt hotarat sa merg mai departe pentru ca mie nu mi se pare normal... La intrebarea "... si cum Domne? Eu nu pot lasa masina niciodata pe avarii?????" mi s-a raspuns ca "exact. Este normal. Nu veti putea lasa masina pe avarii" :):) Va vine sa credeti?????? Iar ca manual..... mi s-a dat manualul de la alt model de alarma :).
2. Probleme senzori de parcare: Uneori cand dau cu spatele ... desi nu am absolut nimic in spate..... incepe sa tipe "Stop, Stop, Stop".... ma scoate din sarite........
Pentru cei cu motor 1.8..... Ziceti-mi si mie ce consum aveti!
Sanatate si sa conduceti in siguranta :)
Legionaru'
16-01-2007, 05:45 PM
La punctul nr.1 au dreptate.Alarma isi ia semnalul din avariile masinii.Asa e si la mine. La nr. nu pot sa-ti spun nimicx deoarece eu nu am senzori.
Referitor la consum, acesta variaza,de la 6.5 pana la 11.5 %!
ovidiudinutm
16-01-2007, 05:51 PM
Nu stiu ce tip de alarma ai dar am incercat la mine si nu face asa ceva, am fost curios si am incercat chiar acu cateva momente.
Consumul......., lasa, cu timpul ai sa te obisnuiesti, lasa afisajul pe consum mediu si ai sa vezi ca nu mai e chiar asa de grav.
Cu s-a mai spus intre 6.5 si 11, depinde de multi factori
23nst
21-01-2007, 09:17 PM
are cineva manualul de la avensis in format electronic? macar sa-l citesc pe asta pana vine masina... incep sa nu mai am stare (a trecut abia o saptamana)
23nst
22-01-2007, 08:17 PM
nu are nimeni manualul de la avensis, in format electronic...?:crybaby:
Iti inteleg nerabdarea. Hai ca o sa caut si eu in seara asta pe net si daca gasesc iti trimit :blush:
23nst
22-01-2007, 08:22 PM
:th_salute: iti multumesc!
(daca e si in romana e si mai bine :P)
ovidiudinutm
24-01-2007, 07:39 AM
dar de ce nu ai cerut manualul de la firma, erau obligati sa ti-o dea, sunt manuale atat in romana cat si in engleza
23nst
24-01-2007, 09:42 AM
pai manual o sa-mi dea cand o sa vina masina
ovidiudinutm
24-01-2007, 10:58 AM
eu l-am primit in avans, ai mei , din Tms, au fost amabili si l-am primit. Nu prea am cum sa ajung in buc, ti-as da manualul meu
23nst
26-01-2007, 05:28 PM
am vesti!!! azi am fost sunat de tipul de la toyota si mi-a spus ca masina a ajuns in giurgiu! pe la sfarsitul saptamanii viitoare zice el ca mi-o livreaza :D
ovidiudinutm
26-01-2007, 08:48 PM
Putzintica rabdare Stimabile, ce a fost greu a trecut.
Sa suni din goarna cand vine :))
HrDrgs
13-02-2007, 11:02 AM
Salut!
Sunt Horia. Am si eu o Toyo Ave 1.8 VVT-i, luata in ian 2007. Si m-am bagat si eu in clubul Toyotistilor. ;)
Cu respect,
H
tudor
13-02-2007, 09:11 PM
Bine ai venit Horia! Sa fie intr-un ceas bun achizitionarea masinii! Sa ne spui impresiile tale despre masinutza ta. Drive safe!
Salut!
Sunt Horia. Am si eu o Toyo Ave 1.8 VVT-i, luata in ian 2007. Si m-am bagat si eu in clubul Toyotistilor. ;)
Cu respect,
H
Bine ai venit Horia!
Crestem familia de la zi la zi !
:group:
Dan83370
13-02-2007, 09:44 PM
Bine ai venit......:group:
HrDrgs
14-02-2007, 01:40 AM
Va multumesc pentru primire si pentru gandurile bune si frumoase! :th_salute:
Ce sa va spun, e o super masina! Am pana acum peste 1500 de kilometri facuti cu ea.
Nu i-am dat mai mult de 3000 de rotatii. In carte, cat si cei de la toyo spun de 1000 de km de rodaj. Pe vremuri, la masinile de pe atunci zicea de 5000. Cei de la renault zic de 3000 de km. Asadar am facut si eu o medie si m-am hotarat ca pana la 3000 de km sa nu o calc peste 3000 de rotatii.
Am scos-o din Bucuresti si la 3000 sta la vreo 120-130 km/h. Consumul, zic eu, e standard pentru asemenea motor - un consum mediu intre 8.6 si 9.2 /100.
Am colegi care si-au luat wv passat si dupa ce au vaz't-o si s-au dat cu ea au regretat ca nu au luat toyo. Cred ca e cea mai buna achizitie, cel mai bun produs de pe piata noastra, in ceea ce priveste raportul calitate/pret.
Asa cum am spus, e o masina pentru o viata, zic eu (parerea mea ;) ). Doar ca nu prea e de mers pe drumurile noastre; ne mai trebuie vreo cativa zeci de ani sa ne civilizam - caci si in trafic exista civilizatie.
Al vostru,
H
23nst
14-02-2007, 09:29 AM
eu nu m-am putut abtine si i-am dat 6000 rpm pe cand aveam 700-800 km. in schimb nu am depasit 130 km/h, chiar daca i-am atins in treapta a 3-a :blush:
si acum, la 1120 km, daca nu este nevoie nu o duc mai mult de 3500 rpm :)
tudor
14-02-2007, 02:06 PM
La 1001 km nici eu nu am depasit 6000 ture... :icon_mrgreen: :eusa_dance:
cristi
17-03-2007, 07:35 PM
Avensisul meu este pe drum - 1,8 VVTi Luna Storm Bronze (am fost cu nevasta la cumparaturi :doh:)
Ieri am dat banu' la magazinul de pe Fane Babanu' si mi-a zis ca in maxim doua sapt. am masina.
ABIA ASTEPT !!!
cristi
18-03-2007, 10:21 PM
Am mai zis in alta parte, da' mai zic:
Am dat banii vineri la un 1,8 Luna culoare Bronze-something !!! A zis ca mi-o da in maxim doua saptamani, si ca oricum trage tare sa mi-o dea pana la sfarsitul lui martie. Initial vroiam sa ma duc in Pipera (la dealerul din Braila am renuntat pe motiv de lipsa bonus), dar in drum m-am oprit la magazinul lor din Stefan cel Mare si am facut treaba buna acolo. Bonus: covorase si senzori de parcare.
Acum astept sa treaca zilele (...) dar pana atunci pliiiiiizzzzz, daca ar cineva un manual in format electronic de la Avensis-ul meu, raman indatorat pe vecie si dau cantitati dezgustator de mari de bere ! :worthy::beer:
Pliiiiizzzz!!! Sapt. viitoare am sa fiu plecat la o conferinta plictisitoare, sa am si io ce citi pana la the real thing !
23nst
18-03-2007, 10:29 PM
hihi!!! ai facut o alegere buna
cu manualul... este cam nasol... este o carte de 3 sute si ceva de pagini, cam greu de scanat :D
Dan83370
19-03-2007, 01:23 AM
eu nu m-am putut abtine si i-am dat 6000 rpm pe cand aveam 700-800 km. in schimb nu am depasit 130 km/h, chiar daca i-am atins in treapta a 3-a :blush:
si acum, la 1120 km, daca nu este nevoie nu o duc mai mult de 3500 rpm :)
Bine ,acum sunt sigur ca stii,nu conteza viteza pe care o ai ci turatia.Poti avea si 180km/h......daca ai pana in 3000rpm nu e nici o problema!
Spune sincer, ai vrut sa o calci:punk: !!!:thumbsup:
cristi
19-03-2007, 08:24 AM
:crybaby: :crybaby: :crybaby:
Am intors netu' pe toate partile si n-am gasit nici un manual, cel putin in vreo limba pe care s-o pricep. Mai plangea unul pe toyotaownersclub dupa manual si tot tzeapa a luat, ca cica nu-i pe nicaieri.
Nasol!
23nst
20-03-2007, 09:31 PM
cand am zis ca are 3 sute si ceva de pag, m-am inselat sunt fix 432 :P asa ca im pare rau dar trebuie sa astepti pana vine masina :)
cristi
21-03-2007, 12:23 AM
Mda, m-am gandit io ca asa o sa spui ...:blush:
Oricum, multumesc!
O sa mai astept, ce sa fac...:icon_cry:
Legionaru'
21-03-2007, 11:05 AM
Eu am receptionat masina pe la ora 18, am iesit cu ea la drum si in noaptea care a urmat nu am pus geana pe geana pana nu am terminat de citit manualul de utilizare. :smile:
23nst
21-03-2007, 10:02 PM
cati litrii de benzina mai sunt in rezervor, atunci cand se aprinde becul rosu?
pana acum, cel mai mult am mers, pana la o autonomie de 50km, si la alimentare au intrat 48.40 litrii.
si cand am cumparat masina, la primul plin, au intrat 54 litrii. deci mai aveam 6 :)
Legionaru'
21-03-2007, 10:33 PM
Eu am mers cu range-ul pana la 2 km sa "suga" niste Mol 98, si sa alimentez cu OMV 100.
23nst
21-03-2007, 10:44 PM
si cat a intrat?
Legionaru'
22-03-2007, 08:09 AM
De un 1.500.000! :group:
Am mai zis in alta parte, da' mai zic:
Am dat banii vineri la un 1,8 Luna culoare Bronze-something !!! A zis ca mi-o da in maxim doua saptamani, si ca oricum trage tare sa mi-o dea pana la sfarsitul lui martie. Initial vroiam sa ma duc in Pipera (la dealerul din Braila am renuntat pe motiv de lipsa bonus), dar in drum m-am oprit la magazinul lor din Stefan cel Mare si am facut treaba buna acolo. Bonus: covorase si senzori de parcare.
Acum astept sa treaca zilele (...) dar pana atunci pliiiiiizzzzz, daca ar cineva un manual in format electronic de la Avensis-ul meu, raman indatorat pe vecie si dau cantitati dezgustator de mari de bere ! :worthy::beer:
Pliiiiizzzz!!! Sapt. viitoare am sa fiu plecat la o conferinta plictisitoare, sa am si io ce citi pana la the real thing !
Salut. Succes cu masina!
In curand ma voi adauga si eu clubului:) Eu m-am hotarat la o Avensis 2.0 D-4D, dar imi e greu sa aleg culoarea. Nu le-am vazut live pe toate. Tu ai vazut Storm-bronze asta? Daca da, la ce dealer, sa ma duc sa-l vad si eu. Si deasemenea daca ati vazut pe undeva light olive. Eu am fost doar la ToyoMotors si culorile astea nu le-am vazut. La versiunea Terra era un discount de 1000 de euro fata de pretul de lista. Tie ti-au dat covorasele si senzorii pe langa reducerea in bani? Merci
Eu am mers cu range-ul pana la 2 km sa "suga" niste Mol 98, si sa alimentez cu OMV 100.
Nu te juca cu chestii din-astea!!!
Racirea pompei de benzina aflata in rezervor se face cu benzina din rezervor, deci mare atentie la imersie!!!
Legionaru'
23-03-2007, 08:56 PM
Stiu ca racirea pompei se face in combustibil.Dar la un range 0 mai sunt cca 5 l de combustibil.Special au facut asta pentru "ciudati" ca mine.
cristi
24-03-2007, 01:58 PM
Masina era in show-room la Toyota Ro pe Stefan cel Mare - adica cea expusda chiar culoarea asta era. Io cu culorile nu prea le am si, dupa mine, la Avensis mergea negru ceva de minune. Plus ca imi doream o masina neagra demult si masina mi se parea fabricata pentru a fi neagra.
Din pacate dealeru' mi-a spus ca nu au la accesorii negrul mic cu carpa de bumbac, dupa care a inceput si nevasta (:doh:), mi-a aratat omul niste culori din care n-am inteles nik, asa ca am luat-o pe aia si gata. Am inteles later on ca acea culoare a fost pe Avensis break si abia acum a aparut pe berlina. Oricum, pe strada n-am mai vazut-o, da' asta nu stiu daca-i bine sau rau.
Scuze pentru raspunsul intarziat, abia acum am ajuns la un calculator de cateva zile!
Masina era in show-room la Toyota Ro pe Stefan cel Mare - adica cea expusda chiar culoarea asta era. Io cu culorile nu prea le am si, dupa mine, la Avensis mergea negru ceva de minune. Plus ca imi doream o masina neagra demult si masina mi se parea fabricata pentru a fi neagra.
Din pacate dealeru' mi-a spus ca nu au la accesorii negrul mic cu carpa de bumbac, dupa care a inceput si nevasta (:doh:), mi-a aratat omul niste culori din care n-am inteles nik, asa ca am luat-o pe aia si gata. Am inteles later on ca acea culoare a fost pe Avensis break si abia acum a aparut pe berlina. Oricum, pe strada n-am mai vazut-o, da' asta nu stiu daca-i bine sau rau.
Scuze pentru raspunsul intarziat, abia acum am ajuns la un calculator de cateva zile!
Merci mult, ma duc sa caut sa vad toate culorile, ca nu pot s-o iau asa, pe NV. Si eu cred ca merge bine negrul cu grila nichelata si restul.
cristi
25-03-2007, 07:54 PM
@ Edi: Scuze, n-am raspuns la toate intrebarile!
Light olive am vazut doar pe strada, mi-a placut, da' nu asa de mult ca nergu.
Discount aveau si acolo, la fel ca la dealerul din Braila, de la 20.218 la 19.147, si ar trebui sa fie acelasi peste tot. Cand am ajuns in magazin insa, am constatat ca din ziua aia (16.03) discountul se mai redusese, asa ca pretul era 19.385. Nu-i mare diferenta, da' noroc ca am avut bani la mine destui. Asa ca, la momentul asta, pretul e 19.385 E. In lei echivalentul il fac la un curs jmecher de 3,39 lei/E, pe care cica il tin constant cate o saptamana.
Covorasele si senzorii de parcare mi i-a dat dealeru' din "osanza" proprie, pretul este facut de importator, asa ca le-am luat pe amandoua.
Multumesc mult. Maine ma duc pe la dealeri sa vad culorile, sa ma hotarasc si sa dau si avansul:)
E o masina buna, nu stiu ce zic unii si altii ca e design de mosi, plictisitoare, etc. Am facut drive test cu ea si chiar imi place. Pt cineva care nu vrea neaparat sa se remarce printr-o masina sport tunata si pt care conteaza o impresie de ansamblu mi se pare eleganta fara a epata si functionala.
Succes in continuare!
Maniaku
26-03-2007, 11:12 PM
Salut si bine v-am gasit! Mi-e rusine sa spun, dar abia acum am gasit forumul Toyota si de obicei le cam frecventez pe toate! As vrea sa ma "laud" si eu ca incepand de Vineri voi mandrul proprietar al unei Toyota Avensis 1,8 vvt-i Luna ROSIE!!! Abia astept!!!!
P.S. Cam asa arata culoarea! Cum vi se pare???
LittleM@n
26-03-2007, 11:26 PM
Perrrfect :thumbsup:
...Poate mai putin jentile alea de Audi... (care oricum nu cred ca le vrei :D )
Arata bizar, din punctul meu de vedere cu alea....poate inseala poza :)
P.S.: Bine te-am gasit! Stii cum e, niciodata nu e prea tarziu :P
Predator
26-03-2007, 11:27 PM
@Maniaku > deschide un topic in aria Masina Mea in care sa ne'o prezinti: poze, de ce ai ales Toyota Avensis, impresii despre masina, etc...
S'o conduci sanatos fara incidente si fara probleme tehnice! :thumbsup:
Maniaku
26-03-2007, 11:30 PM
Sincer, a fost singura poza pe care am gasit-o pe net. cu aceasta culoare!!!
Jantele nu ma intereseaza, am vrut doar sa va faceti o idee despre cum arata culoarea!
Predator
27-03-2007, 12:01 AM
Maniaku, eu ziceam pentru dupa ce o sa ai masina :)
Numai bine!
Maniaku
27-03-2007, 12:03 AM
Prefer alt gen de jante!!! Ceva Black cu Polished aluminium
c_cris
29-03-2007, 08:43 PM
Va salut, sunt Cristi din Bistrita, si vreau sa trec de la BMW la Toyota.
Dintre toate variantele cred ca cel mai bun pret calitate/confort este avensis-ul, mai ales cel de 2.2 D-4D si 150cp.
Banuesc ca si voi ati trecut prin momentele astea de groaza...
Miine merg la Tg.Mures la un test drive pe masinile lor.
Vreau sa va intreb ce parere aveti despre dealerii din zona: Tg.Mures, Cluj Baia Mare? Care sunt mai deschisi optionalelor incluse in pret?
Pe forum, imi pare ca cea mai demoralizanta atitudine este cea care ti-o creeaza baietii de la service. Cred ca d'aia iti iei o masina ca asta sa-i vezi cit mai rar.
Toate cele bune, si ma bucur de intilnirea de pe net cu voi!
bruno
30-03-2007, 10:18 AM
salutare tuturor membrilor, sunt Bruno din Bucuresti si viitor proprietar de Avensis 1.8 A/T (cam in 3 luni) ...apropo nu vi se pare cam mare perioada de comanda (din pacate se pare ca nu se prea vand Avensisuri automate) Pacat.
Oricum bine v-am gasit !
Legionaru'
30-03-2007, 09:51 PM
Probabil ca termenul de livrare este asa lung din cauza ca ai ales cutie automata.
Maniaku
31-03-2007, 10:45 PM
Mi-a venit masina!!! E super!!! Mai putin un lucru :(, inca din prima zi face un zgomot de fiecare data cand pornesc motorul si plec de pe loc se aude ceva pe dedesupt ca o tabla care atinge pe undeva, dar doar la prima pornire, in trafic nu mai face! oare ce o fi????
VSC+TRC cand se initializeaza. Este normal :D
23nst
31-03-2007, 11:05 PM
Mi-a venit masina!!! E super!!! Mai putin un lucru :(, inca din prima zi face un zgomot de fiecare data cand pornesc motorul si plec de pe loc se aude ceva pe dedesupt ca o tabla care atinge pe undeva, dar doar la prima pornire, in trafic nu mai face! oare ce o fi????
da... stai liistit, este perfect normal, asa face si la mine si prima oara m-am speriat si fuga la service :D ca sa rada aia de mine... are dreptate alex, se activeaza trc si vsc :)
Maniaku
31-03-2007, 11:08 PM
Ok, dar eu nu prea o inghit pe asta si sa va spun si de ce: Nu sunt la prima masina cu TRC si/sau VSC(ESP) sau cum ii mai zice si nici una dintre ele nu facea asa!
Nu ai ce-i face :blush: .
Maniaku
31-03-2007, 11:22 PM
Ok, Sper sa nu ma intelegeti gresit!! nu la voi ma refeream ca nu o inghit, ci ca si problema in sine! Este prima masina la care sa aud asa ceva!
ovidiudinutm
01-04-2007, 03:50 PM
Daca iei cartea tehnica vei gasi acolo o explicatie lapidara despre aceasta. Crezi ca noua celorlalti ne place?
cristi
01-04-2007, 07:50 PM
Maine dimineata ma duc la Bucuresti sa iau masina :proud::thumbsup: !
O sa vin si io cu detalii, da' dupa ce ajung in Galati ma pun pe citit manualul si pana nu il termin nu ma las. Asa ca abia dupa aia o sa mai intru pe net. Pana atunci, wish me luck ! :yahoo:
cristi
03-04-2007, 10:21 PM
Am luat masina (http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=313) si am sesizat si eu zgomotul.
Sa mor io daca m-a deranjat :scratchchin:, oare am io o problema ?
BingoBongo
15-04-2007, 11:56 PM
Exista o problema cronica la Avensis referitor la coloana de directie? Sa zicem un model din 2005...Dar consumul de ulei la 1.8 ?
Nu am gasit pe forum sintetizata nicaieri o lista cu problemele comune la Avensis :(
Legionaru'
16-04-2007, 12:00 AM
A fost un lot de masini care au fost rechemate si le-a fost schimbat cuplajul de la volan(asa se numeste,nu coloana de directie).
Consum de ulei la motorul de 1.8 a existat la inceputurile vechiului model(nu cel inainte de face-lift).
BingoBongo
16-04-2007, 10:14 AM
Multumesc mult! :thumbsup:
ionutp
25-05-2007, 08:40 AM
salutare frati TOYOTISTI :D
ieri dupa masa mi-a venit masina o avensis 1,8 luna negu metalizat
nu am cuvinte decat de lauda
mamaleone
25-05-2007, 06:19 PM
sper saptamana viitoare sa-mi vina masina 1,8 luna brocade red
voi m-ati convins sa imi iau toyota ca prea le laudati
imi doresc sa va multumesc pt. alegere
ViaRail
26-05-2007, 12:51 PM
Mi-a venit si mie masina Joi. Multumit in general:thumbsup:. Regret ca nu am facut un test drive cu o automata....Oricum deja am inceput "sa-mi intru in mana" cu schimbatu si parca nu mi se pare asa tragic ca si in prima zi...
Raman ferm de parere ca o automata, e.......automata. Aviz amatorilor!
3 reguli pentru cumpararea unei masini:
1. Test drive!
2. Test drive!
3. Test drive!
Legionaru'
26-05-2007, 10:53 PM
Sa inteleg ca masina nu este ceea ce te asteptai?
ViaRail
29-05-2007, 11:00 AM
Sa inteleg ca masina nu este ceea ce te asteptai?
Nu neaparat. Am evitat sa-mi scriu parerea imediat ce mi-a venit masina din cauza ca nu am vrut sa fie influentata de problema mea cu transmisia manuala. Masina este exact deea ce ma asteptam. Inca mai caut pozitia ideala a scaunului care mi s-a parut putin cam tare.
Acum ca a trecut aproape o saptamana, pot sa spun ca m-am obisnuit cu schimbatul.
Repet, masina este exact cum ma asteptam si sant multumit...doar ca viitoarea masina va fi din nou automata.
ovidiudinutm
29-05-2007, 12:45 PM
Esti bun de udat, masina, he he he!!!, sa te bucuri de ea atat cat i-ti doresti fara nicio problema de ori ce natura.
Pe cand o vedem pentru a compara culoarea asa cum spuneai la un moment dat.
Acum fiind cu Toyota in mana nu te mai poti eschiva de la intalnire, ce zici?
ViaRail
06-06-2007, 04:55 PM
Esti bun de udat, masina, he he he!!!, sa te bucuri de ea atat cat i-ti doresti fara nicio problema de ori ce natura.
Pe cand o vedem pentru a compara culoarea asa cum spuneai la un moment dat.
Acum fiind cu Toyota in mana nu te mai poti eschiva de la intalnire, ce zici?
Nu te-am mai vazut pe mesenger....da trebuie udata dupa cum am zis:thumbsup:
Despre culoare, ce sa zic...are o tenta de auriu....depinde de lumina. Dar este SUPER antijeg!!!Foarte multumit! Masina sotiei, e albastru inchis. Doar ce a spalat-o si deja arata ca *****. A mea e jegoasa rau, mai ales acum cu ploile astea si n-am spalat-o niciodata, dar trebuie sa fii la 3m sa-ti dai seama. E adevarat ca negru sau nuante mai inchise sant mai cool, dar pentru mine asta o sa fie culoarea de aici in colo. O recomand din acest motiv....plus ca mie chiar i-mi place pe argintiu.
Ce recomandati pentru spalat: spuma activa sau sampon? E vreo diferenta?
Pe masura ce o conduc mai mult si ma obisnuiesc cu schimbatul, apreciez tot mai mult masina. E intradevar bine echilibrata.
Maine ma duc la revizia de 1000k. Parca ambreiajul s-a lasat putin....iar farul din stanga a inceput sa abureasca....eh ce sa faci....de aia e garantia.
De cand pot sa incep sa-i dau talpa serioasa? Acum rar ajung la 4000rpm....as vrea sa pun la treaba toata herghelia...
Interesant, astia de la Toyota a zis ca masina e rodata si ca nu e o regula ferma de mers domol pentru rodaj. Voi ce recomandati?
ovidiudinutm
06-06-2007, 05:28 PM
Cu faru se rezolva, au mai fost cazuri.
Ambreiajul?, cam repede s-a lasat, dar si asta e rezolvabil la revizie.
Incearca sa vb direct cu Dan, este seful de la garantii, baiat simpatic,
Dupa 1000, da-i linistit talpa, daca e sa crape ceva acum sa se intample, dar nu are ce sa fie.
Scoate-o undeva la drum "curat" si pune-o sa arate ce stie, ca stie destule.
In rest, incearca sa eviti spalatoriile automate, periile cam lasa urme pe masina. Cel putin la Mol Judetean cam asa este.
Mai vorbim vineri la intalnire. he he he !!!
ViaRail
07-06-2007, 06:47 PM
Azi am facut rev de 1000k. Farul dreapta e aburit. Raspunsul lor: 'In cartea tehnica scrie ca "exista posibilitatea ca farurile sa se abureasca cateodata" si deci...e OK. M-a facut sa zambesc putin:th_SmlyROFL:....pai asta e solutia? sa scrii o propozitie in cartea tehnica pentru acoperire sau sa repari odata chestia asta veche cu farurile? hmmm ...Zicea ca la vechiul model a fost o problema si ca au fost criticati de Toyota ca prea le-au schimbat des si nu au citit (cei din service) cartea tehnica...Acum cica sa astept sa faca condens si sa se adune apa si dupa aia o sa-l schimbe. Tipul era mirat ca e prima masina cu facelift care are aceasta problema. Eu l-am crezut.....not:th_angelsmiley4:
Eu ai mai las cateva zile sa vad cum progreseaza "abureala" dupa care o sa ma iau de ei...la urma urmei e vorba de siguranta. Pe langa faruri nu prea puternice sa mai fie si obstructionate de abureala...plus ca arata rau... nu scapa ei asa usor.
Altfel masina e brici, iar chestia cu faru sant sigur ca se va rezolva.
A mai avut cineva "abureli" asemanatoare?
ovidiudinutm
07-06-2007, 07:54 PM
Eu am vazut la una din revizii 3 masini, (Avensis toate) in curte la service, erau in asteptare, una era cu numar rosu, alta de arad si cealalta de tn.
Din cate-mi aduc aminte si aici pe forum s-a scris despre aceasta
Dan Iancu
07-06-2007, 09:59 PM
Azi am facut rev de 1000k. Farul dreapta e aburit. Raspunsul lor: 'In cartea tehnica scrie ca "exista posibilitatea ca farurile sa se abureasca cateodata" si deci...e OK. M-a facut sa zambesc putin:th_SmlyROFL:....pai asta e solutia? sa scrii o propozitie in cartea tehnica pentru acoperire sau sa repari odata chestia asta veche cu farurile? hmmm ...Zicea ca la vechiul model a fost o problema si ca au fost criticati de Toyota ca prea le-au schimbat des si nu au citit (cei din service) cartea tehnica...Acum cica sa astept sa faca condens si sa se adune apa si dupa aia o sa-l schimbe. Tipul era mirat ca e prima masina cu facelift care are aceasta problema. Eu l-am crezut.....not:th_angelsmiley4:
Eu ai mai las cateva zile sa vad cum progreseaza "abureala" dupa care o sa ma iau de ei...la urma urmei e vorba de siguranta. Pe langa faruri nu prea puternice sa mai fie si obstructionate de abureala...plus ca arata rau... nu scapa ei asa usor.
Altfel masina e brici, iar chestia cu faru sant sigur ca se va rezolva.
Doar la un proiector si asta dupa ce l-am inlocuit.
Legionaru'
07-06-2007, 11:02 PM
Eu am avut. Garantia la faruri a fost extinsa la 5 ani.
Mie mi le-au schimbat pe amandoua.
Arunca un ochi aici:http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=60
ViaRail
08-06-2007, 05:38 PM
Pai al tau a luat apa serios....la al meu e doar aburit asa usor fara picaturi....deocamdata. Dar e deajuns sa ia luciul plasticului.
O sa incerc sa stau cu furtunu pe el ca sa aiba aia motiv sa-l schimbe....:proud: