View Full Version : Ce ma sfatuiti?
sorin/c
27-02-2010, 11:50 AM
Buna tuturor. :respect:As vrea un sfat de la cei ce deja se bucura de o T RAV 4.:helpsmilie:Intentionez sa achizitionez un RAV 4 Executiv 4x4, benzina, cu transmisie automata. Pe forum vad deja cam multe probleme pentru un "no 1", iar pretul brendulul nu este deloc neglijabil. Sper sa obtin un discount in aceasta perioada ca nu prea este coada la vanzari ci numai la reparatii. Ce spuneti, sa o comit?
-salut si bine ai venit,
-in ce priveste modelul care te incanta,daca nu te deranjeaza consumul putin mai mare decat la un diesel, cred ca este o alegere buna;vvt este un motor f bun si daca nu esti "disperat" la volan, nu consuma mult
-te-as intreba care-s alea "multe" probleme pe care le-ai vazut pe forum?
sorin/c
27-02-2010, 12:57 PM
Intru de ceva timp pe forum la probleme tehnice si sunt multi care se plang de ambeaj, de volanta, de frane, de zgomote la schimbarea vitezelor, ca ploua in interior etc.
Am optat pentru aceasta motroizare fiindca este mai silentioasa si cutie automata la diesel pentru RAV nu prea este, iar optiunea pentru transmisie automata a avut ca idee de baza protectia intregului ansamblu motor-transmisie. Oricat ai apasa acceleratia masina isi prelucreaza datele pentru a raspunde la comenzi respectand acelasi algoritm fara a face rabat de la nimic, nu acelasi lucru poti spune si despre cutia manuala oricat de experimentat ar fi soferul nu poate indeplini de fiecare data aceeasi parametri la schimbarea treptelor. Sper ca nu gresesc cu nimic si nu vreau sa supar pe nimeni cu aceasta afirmatie, dar cred ca acesta este adevarul care are la baza propria experienta Am avut a DACI, un TICO,si detin un RENAULT CLIO de care sunt multumit si nu pot spune ca am avut probleme desi are 6 ani, dar vine un moment cand doresti o schimbare si ceva mai bun. Multumesc pentru incurajare.:D
-nu am citit cu atentie la problemele ravului, dar cred ca daca vorbim de toate masinile din acest forum, si facem un indicator al defectiunilor, arata destul de bine, adevarat fiind ca multe masini sunt noi in primii ani de viata
cristitoyota
27-02-2010, 04:53 PM
Intentionez sa achizitionez un RAV 4 Executiv 4x4, benzina, cu transmisie automata.
Salut si bine ai venit!
Masina vrei s-o cumperi noua sau second hand?
sorin/c
28-02-2010, 06:17 PM
Da, intentionez sa cumpar una noua. Cei da la T nu cunosc de existenta cutiei automate la RAV diesel si mi-au mai spus ca probabil la sfarsitul acestui an sau in 2011 gama autoturismelor T va beneficia si de motorizare hibrid.
LittleM@n
28-02-2010, 09:42 PM
Parerea mea este ca privesti gresit lucrurile daca consideri ca masina are multe probleme pentru ca asa scriu oamenii pe forumuri.
Oamenii scriu despre probleme pe forumuri pentru ca alea sunt lucrurile deranjante de regula, pe care vrei sa le rezolvi. Gandeste-te defapt cate posturi si cate raportari ar trebui sa gasesti daca masina chiar ar avea probleme...
Aici, sunt scrise doar cate una arareori, iar posesori de Rav4, care sa stea in mod curent pe forum si sa povesteasca despre masina lor, nu prea sunt (cu o singura exceptie, al unui coleg care mai vine pe la intalniri).
Prin urmare, eu as face o suma a cate probleme sunt raportate si in ce cantitate, si apoi as compara-o in mod direct cu cele raportate si scrise la alte masini. Nu spun ca Rav-ul ar fi perfect, dar consider ca este departe de masina cu probleme care ti se pare la prima vedere.
P.S.: aia cu ploaia in interior chiar m-a distrat; nu stiu cum o fi rav-ul sau unde ai citit tu, dar toyotele de fel sunt cam cele mai bine izolate masini din punct de vedere al apei care intra inauntru. Eu nu am vazut pana acum toyota in care sa intre apa si daca te chinui sa bagi cu presiune apa pe la garnituri.
Si noi, eu cu sotia, visam la un RAV 4, benzina, cutie automata dupa ce am analizat toate variantele insa nu doresc sa fiu subiectiv. Totusi, iti spun ca prietenul meu, inginer la RAR, prin mâna caruia au trecut o multime de masini, viseaza la aceeasi masina Toyota RAV 4, benzina, cutie automata.
Tine-ne la curent cu decizia ta.
sorin/c
01-03-2010, 03:08 PM
Recunosc și îți dau dreptate. Problemele descrise este foarte posibil să apară din exploatare. Nu te sfătuiesc să identifici problemele tehnice și inconvenientele de la Renault, asta doar dacă vrei să te distrezi.
Chestia cu ploaia și pe mine m-a distrat. O găsești la "Probleme tehnice" user gcrazvan și se pare că nu i-a dat de cap. În plus am mers cu o cunoștință pe ploaie cu trapa semideschisă și curios nu ploua în interior.
Oricum decizia am luat-o.
cristitoyota
01-03-2010, 04:34 PM
Oricum decizia am luat-o.
Ce motor, ce cutie?
gcrazvan
01-03-2010, 05:47 PM
salut,
eu am avut prb cu ravul despre care se spune mai sus, insa a fost rezolvata f repede. de vina a fost o garnitura care nu etansa bine. in ceea ce priveste masina iti pot spune ca dupa 4 ani sunt f multumit de ea. poti sa o cumperi cu incredere.
sorin/c
10-05-2010, 03:40 PM
Si noi, eu cu sotia, visam la un RAV 4, benzina, cutie automata dupa ce am analizat toate variantele insa nu doresc sa fiu subiectiv. Totusi, iti spun ca prietenul meu, inginer la RAR, prin mâna caruia au trecut o multime de masini, viseaza la aceeasi masina Toyota RAV 4, benzina, cutie automata.
Tine-ne la curent cu decizia ta.
:D Am luat-o. Din povestiri nu imi dadeam seama ce excelenta este. Noroc ca au scumpit benzin ca asa mai stau si acasa. La oras am scos consum de 8,6. Inca nu am incercat-o si afara la drum lung.
Sa fie intr-un ceas bun !
Cat ai dat pe ea?
sorin/c
13-05-2010, 04:58 PM
Sa fie intr-un ceas bun !
Cat ai dat pe ea?
29.767 euro şi am avut discount din partea firmei 3 vouchere.
bogdy
14-05-2010, 01:34 PM
Adica pret final?
Sa o stapinesti sanatos si fericit multi km!!!!
cristitoyota
14-05-2010, 03:07 PM
Daca are cutie CVT, sa ne povestesti cum se comporta, te rog!