PDA

View Full Version : fuel injector cleaner (STP)

danos
08-03-2007, 06:21 PM
Salutare!

Ati folosit curatatorul care indeparteaza depunerile din sistemul de injectie?
Este indicat sa folosim aceasta substanta?

Merci,

alex
08-03-2007, 07:35 PM
O intrebare foarte buna cu mizeria de carburant de la noi :thumbsup:
Asteptam cu nerabdare parerea celor care-au utilizat!

LittleM@n
08-03-2007, 11:41 PM
Am pus in Carina ('92, motor EFI, nu VVTi) pentru ca daca o tii intr-a doua sau a treia intre 1800 si 3000 constant se ineaca. Acum vad ca face si intra-a patra.
Deci am folosit chestia aia si efectul a fost: face la fel. Probabil la ea e si problema de varsta; trebuie sa merg cu ea la o curatare cu ultrasunete.
Poti incerca, dar nu te asepta la mare lucru. Poate doar sa ajute sa nu ramana diferite depuneri pe tevi. Si ca sa aiba efectul scontat cu siguranta trebuie adaugata la fiecare plin cateva sute de mililitrii.

maxu
11-03-2007, 08:22 PM
Doar sa nu alegi o solutie NO NAME - ia ceva despre care se stie - sonax, wynn's, etc. Pe sticlute scrie cum se foloseste, parca preventiv o sticluta la doua plinuri, iar pt defecte mai des, nu mai stiu exact.
Eu personal nu am auzit pe nimeni ca aceste solutii sa faca rau, dar toti au folosit solutii de la firme cunoscute.

The1
13-03-2007, 01:56 PM
Am folosit de mai multe ori o solutie in sticluta galbena care o luam de la Lukoil parca. Costa vreo 30 de ron. Inainte sa o folosesc, la relanti imi tinea motorul in 600-700 de turatii, si simteam eu ca nu merge cum trebuie, tremura etc, chiar si la cald. Dupa ce le-am pus, si-a revenit, mergea "rotund" dar dupa cateva plinuri a revenit problema. Probabil ca e de la benzina "excelenta" de la noi. Oricum am auzit de ceva solutii mai bune care costa cam 50 de euro, o sa caut din alea si o sa va spun exact. Numai bine!

StefanVVTi
15-07-2007, 11:53 PM
Din ceea ce se gaseste prin benzinarii, ce recomandati? Miercuri urmeaza un drum de >400 km si m-am gandit ca ar "merita" un "tratament" !:proud:

Bergero
16-07-2007, 01:17 PM
Chiar daca am folosit numai benzina de calitate aproape permanent (OMV100 si Mol Evo), am pus si eu recent cind am facut 5000 km (se recomanda la fiecare 5000 km), o astfel de solutie de la Metro(flacon negru scris cu rosu) - un flacon la un plin de benzina. Parca-parca motorul merge mai ,,rotund'' desi poate fi o impresie subiectiva. Nici inainte nu aveam de ce sa ma pling. Oricum ar fi nu cred ca dauneaza si cred ca este indicata mai ales celor care nu au folosit o benzina de calitate(ma refer la 95 mai ales).

Legionaru'
17-07-2007, 11:47 PM
Eu am folosit o solutie de la Sonax, asta pentru ca la mine filtrul de combustibil este incorporat in pompa de benzina.

alin-l
06-08-2007, 12:54 PM
Salut!
Din pacate, am mai abordat subiectul pe care il voi expune mai jos si pe alt thread, insa nu mi-l mai amintesc !!!...
Asa ca: ce parere aveti despre folosirea aditivilor / conditionatorilor pt motor (gen Dura Lube)? Am inteles ca exista acum o solutie mai buna ca aceasta si se numeste ceva cu "M..." (metabol, metabnol...ceva de genul asta)...
Eu, unul am incercat Dura Lube pe fosta mea Dacia, iar rezultatul a fost EXTRAORDINAR!!! Ma intreb - se pierde garantia la motor?!... se accepta de catre service?!... E cineva care a facut-o sau stie cate ceva?

Predator
06-08-2007, 12:59 PM
Dura Lube la un motor nou? Si cand te gandesti ca e si unul fiabil.
Eu zic NU are rost.
Ulei bun, benzina buna (cat se poate la noi) si talpa!

maxu
06-08-2007, 01:17 PM
Metabond se numeste, gasesti info aici - http://www.metabond.ro/.
La masina noua... are romanu o vorba - Las-o ba ca merge asa. De ce cauti nod in papura cand nu ai nimik ?
Cat despre dura lube, sunt care au fost multumiti, sunt si care au fost tare nemultumiti - oricum, cei pe care i stiu eu refuza sa puna asa ceva in masina. Iar motorul la dacie, vrei sa incep sa fac o comparatie ?? Numai reparatia lcapitala a motorul ravului meu depaseste ca valoare o dacie nou nouta. So, forget it.

alin-l
06-08-2007, 01:49 PM
Metabond se numeste, gasesti info aici - http://www.metabond.ro/.
La masina noua... are romanu o vorba - Las-o ba ca merge asa. De ce cauti nod in papura cand nu ai nimik ?
Cat despre dura lube, sunt care au fost multumiti, sunt si care au fost tare nemultumiti - oricum, cei pe care i stiu eu refuza sa puna asa ceva in masina. Iar motorul la dacie, vrei sa incep sa fac o comparatie ?? Numai reparatia lcapitala a motorul ravului meu depaseste ca valoare o dacie nou nouta. So, forget it.

Dap! am asimilat :thumbsup: informatiile furnizate pe site-ul acela si am ramas placut surprins - e FOARTE TARE!!! Sa zicem ca am banii necesari achizitionarii si acest aspect nu constituie un efort sau impediment... Consider ca produsul nu poate (n-ar trebui) sa faca vre-un rau motorului ci - dimpotriva! Intrebarea care ramane este: pierd garantia sau nu?!
Cat despre asa zisul "nod in papura"... hmmm... nu il caut, insa nu sunt multumit de cat de repede urca motorul in ture - comparandu-l cu motorul fostei mele masini (renault)! :crybaby:

maxu
06-08-2007, 02:59 PM
OFF topic - da-i jos portierele spate, arunca bancheta jos, scapa de izolatia fonica, etc, redu vreo 2-300 kg, si o sa vezi ce repede urca in ture :group:. Cu garantia... da-le un telefon, si daca zic ca nu o pierzi, pune-i sa-ti dea in scris; din exp proprie zic ca bajetii (toti), in caz de garantie, abea asteapta sa dea vina pe ceva, ca are sau nu are legatura, ei se spala pe maini.

alin-l
07-08-2007, 09:41 AM
Neah!... n-ai dreptate! Renault-ul avea o greutate puuuutin mai mica decat Toyota si un motor mai... slabut. Cel putin puterea si cuplul erau sub cele care le are Auris-ul. Insa, atunci cand "o calcam la blana", masina raspundea instantaneu!!! Sotia mea, cel putin, ma bashcalea puternic la cap, reprosandu-mi ca atunci cand plec asa, nu mai poate respira k-lumea! D'aia spuneam ca Auris-ul nu "urca in ture" rapid... Parerea / impresia mea!...
Referitor la acea garantie in scris - nu cred ca "baietii" sunt de acord... O sa ma interesez si o sa postez rezultatul.

bizzare80
27-11-2007, 05:49 PM
Io....nu m-am lasat, si am dat vreo 300 ron...pe Tratament motor...pe fuel injector cleaner..si tratament de cutie - toate de la Metabond...pana acum...dupa 2000 km...mi se pare ca e mai "fasneata" jucaria mea, toarce mai frumos, si nu mai trepideaza asa tare la 600 rpm...ah...si a scazut consumul in oras, unde de altfel se si merge marea majoritate a timpului, cam cu 1 l/100.....deci, pt mine s-a meritat...

ovidiuvisan
27-11-2007, 07:16 PM
Ma bucur ca s-a deschis thread-ul asta pt. ca am ceva experienta cu aditivii.

1. Aditivi de ulei - Dupa cum am citit pana acum am pus si eu la Dacie Slick50 si efectul a fost foarte bun. Cand am desfacut motorul, axul cu came nu mai era zgariat sau uzat ca alte dati. ASTA ERA LA DACIE! Toti stim cu ce "precizie" erau lucrate piesele.
Acum n-as baga asa ceva in motorul asta sa ma platesti! Producatorul teflonului, Dupont, nu recomanda folosirea teflonului in motoare cu combustie interna. Am citit pe multe site-uri pareri in legatura cu aditivii de ulei si se specifica ca uleiurile deja contin aditivi pentru protejare + ca producatorii de uleiuri colaboreaza intre ei si producatorii de masini ca sa impiedice aparitia reactiilor chimice adverse intre diverse uleiuri. Producatorii de aditivi nu colaboreaza cu nimeni si fiecare dintre ei au cel mai bun produs!
Sa luam de exemplu un aditiv pe baza de teflon, cum e Slick50. Contine teflon, asa ca e posibil sa se depuna si pe pasajele de ulei, orificiile din axul cu came...asa ca poate mai mult sa faca rau decat bine. Ma gandesc ca daca era recomandat atunci si producatorii de automobile ar fi facut varianta lor si ar fi vandut-o in reprezentante, sau ar fi recomandat la cumparare. Faptul ca aproape toate companiile astea au fost date in judecata si au pierdut, ma face sa cred ca nu e bine deloc sa bagi asa ceva in motor atata timp cat merge.
2-Aditivi de benzina - Eu am folosit solutia de curatat sistemul de injectie de la Sonax si sint multumit de rezultate. Asta ajuta pentru ca curata depunerile de melamina de pe supape, capetele pistoanelor si injectoarele.

Scuze pentru lungimea post-ului....:blush:

Legionaru'
27-11-2007, 09:37 PM
Suntem pe aceeasi lungime de unda cu Sonax!:thumbsup:

ovidiuvisan
28-11-2007, 12:14 PM
Da, folosesc aproape toata gama de la Sonax, ca au produse foarte bune la pret acceptabil :thumbsup:

ovidiuvisan
30-11-2007, 12:22 AM
Asta ajuta pentru ca curata depunerile de melamina

De fapt am vrut sa spun calamina...:doh:

kte
10-12-2010, 06:15 PM
-dragilor, de regula stiu ca oamenii sunt sceptici in a folosi aceste solutii de curatare
-totusi, a mai folosit cineva asa ceva? si daca da, de care si daca a simtit vreo imbunatatire in mersul motorului :th_salute:

che
10-12-2010, 09:24 PM
io ... merge mai bine, treaba e sa pui la un plin unu sau doua flacoane si sa il termini pe tot . bine e sa faci drum lung sa mearga motorul mult timp sa se curetzte klumea. dar nu stiu ce reactii adverse poata sa aiba in timp

kte
12-12-2010, 05:41 AM
-cred ca folosit cu masura,un bidonas doua, nu ar trebui sa aiba reactii adverse, mai ales daca este luat de la vreo firma mai cu renume in domeniu; de exemplu mai sus se vorbeste de sonax, pentru care eu am cuvinte de lauda, tot ce am folosit de la ei a fost foarte bun si cu rezultate bune, la exterior; banuiesc ca si la interior ar trebui sa aiba aceleeasi rezultate
-mersi de raspuns

che
12-12-2010, 11:12 AM
io folosesc STP ... o data la 5000 km tre sa faci operatiunea

kte
21-01-2011, 04:17 AM
am gasit pentru benzina winn's (parca asa ii spunea)
stiti ceva de marca asta?

che
21-01-2011, 10:33 AM
du te ma cu ea ... vezi ca au la metro stp

C_R_Y
21-01-2011, 05:40 PM
Am bagat si eu la 115k un flacon alb, nu mai stiu cum ii zice, la un plin de rezervor. Atunci cu flaconul ala parea mai sprintena si motorul mergea mai lejer. Ceva parca se simte, dar nu semnificativ, nici nu ar avea cum sa se simta prea mult la 30 ron flaconul. Eu am pus ca nu i-am bagat niciodata nimic si la km astia poate are nevoie.

che
23-01-2011, 12:27 AM
e buna chestia . daca o folosesti cum e indicat la 5000 km , prea des strica .