PDA

View Full Version : Montaj aparatoare noroi spate

bogdy
02-01-2010, 10:45 PM
La multi ani tuturor!!!!

Am si o intrebare ref la montarea aparatoarelor de noroi spate la Yaris.
A montat cineva singur, daca da aveti vreo schema? Eu ma asteptam ca o mica schema sa fie inclusa in aambalajul accesoriilor...nu a fost sa fie..

Multumesc

Herr
03-01-2010, 11:45 AM
Am montat eu la Corolla. Se aseaza pe aripa si erau gauri in bucatile alea de plastic ce se potriveau exact cu cele din aparatoare. Singura problema pe care am avut-o a fost ca mi le-au dat fara un surub, asa ca a trebuit sa improvizez.

cristitoyota
03-01-2010, 12:16 PM
http://techdoc.toyota-europe.com/legacy/Toy/aimuploads/%7B06281F7D-37D5-1141-8A01-08DF70F937D5%7D/PZ416-B9964-00%20Rear%20mudflaps%20AIM%20000%20417-1.pdf

Mihai
03-01-2010, 01:45 PM
chiar merita montarea unor astfel de protectii? ar mai sari noroi/etc pe spatele masinii sau nu?

LittleM@n
03-01-2010, 05:06 PM
la masinile hatchback o sa observi cea mai buna imbunatatire, si mai ales pe ploaie: luneta se va murdari/uda mai putin

DanCld
03-01-2010, 07:23 PM
Pe spate intr-adevar ridica mai putina mizerie pana la nivelul lunetei si ii ajuta si pe cei din spate, cel putin sa economiseasca o injuratura-doua :scratchchin: Cel mai mult conteaza cele de pe fata - nu se mai murdaresc aproape deloc portierele. Iarna in schimb aparatorile ofera o suprafata mai mare pe care poate sa inghete zapada in deplin contact cu roata, cauzand probleme mai mici sau mai mari la prima plecare de pe loc.

Alex@ndru
04-01-2010, 04:31 PM
Asa este confirm ce a spus DanCld eu am montate pe Yaris de la achizitie curentul de aer din spate antreneaza mizeria si se pune exact pe luneta dar mai putin

Oestereich
04-01-2010, 08:47 PM
Asa este confirm ce a spus DanCld eu am montate pe Yaris de la achizitie curentul de aer din spate antreneaza mizeria si se pune exact pe luneta dar mai putin

Un punct...o virgula...niciodata nu strica.

Merci

bogdy
04-01-2010, 10:27 PM
Multumesc mult pentru raspunsuri!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Am sa le montez in week end odata cu operatiunea de rotire a cauciucurilor (pentru o uzura uniforma a acestora)
Ce nu mi prea convine e faptul ca trebuie sa dau cate 2 gauri in spoiler....asta e...
Cit despre utilitate, chiar merita am vazut cu ochii mei un model identic curat in partea din spate si in plus mie mi se pare ca arata ok, dau o alta alura masinii privind din spate si nu exista diferenta de culoare, eu am un Yaris negru..
In plus perechea pe spate a fost mega suma de 14 eur.

Am sa fac poze dupa montare

mirmidon
05-01-2010, 11:26 AM
Sa intelegem (dupa pret) ca nu sunt originale? Eu am avut 2 ani aparatori si acum s-au distrus de la gheata - trebuie inlocuite :(
Normal ca am gaurit spoilerul spate si in fata suportii de plastic, dar nu ai ce face: cand faci omleta trebuie sa spargi si ouale ;)

bogdy
06-01-2010, 09:23 AM
Nu, chiar sunt originale, luate din Germania si printr un "context de imprejurari" am obtinut acest pret. Oricum am luat mai multe chestii de la acel dealer.

Paul
10-05-2010, 09:37 PM
Salutare stimati forumisti,
As dori sa-mi montez pe Yarisul meu (BigSmall) aparatoare noroi fata-spate. Pretul celor de la Toyota este de 90 lei fara TVA/setul, iar de afara (din catalogul Toyota) imi pot fi aduse la 35Euro/setul.

Si-a montat cineva aparatoare after-market? Daca da, unde pot fi gasite si la ce preturi?
Multumesc.

bogdy
11-05-2010, 08:41 AM
Eu le car dupa mine in portbagaj....nu mai ajung sa le pun...am de gind in week end sa merg la echilibrat si alte chestii la roti si in timp ce se afla masina cocotata pe lift sa montez si eu aparatoarele. Schema e mai sus...pare super simplu