PDA

View Full Version : Noua Corolla 1,6 Sol vs. Avensis 1,8 Luna

cristi
07-03-2007, 08:42 PM
Abia ce ma fixasem bine pe Noua Corolla 1,6 dVVTi 124 CP Sol ca am si pus mana pe o oferta de la dealerul din braila (nu stiu daca o fi si prin alte parti) la Avensis. Asa am vazut ca un Avensis 1,8 VVTi Luna vine la 19.147 E, in timp ce Corolla mea iese la 19.005 E cu tot cu vopsea. Diferenta e infima la pret, la dotari e neesentiala (Corolla are in plus Smart Entry & Push start si cruise control, Avensis are in plus clima duala si spatiu mai mult, incl. portbagaj mai mare, mai multe reglaje la scaune si 2 boxe in plus), difera evident motoarele, iar consumurile par a fi foarte putin in favoarea Corollei (mixt 6,9 fata de 7,2; urban 9,0 fata de 9,4).
La design prefer Corolla, da' Avensisul nu-mi displace deloc, iar aspectul exterior este unul din ultimii factori pe care ii consider cand iau masina.
Voi ce ati alege si, mai ales, de ce? :scratchchin:

George.Burciu
08-03-2007, 10:28 AM
Pai depinde in primul rand ce vrei tu,pentru ca sunt clase diferite de masini.Fiabilitatea,dotarile si motorizarea nu sunt cu mult diferite.
Eu unul as opta pentru noua Corolla pentru ca e un pic mai mica decat Avensis si in oras(Bucuresti)fiecare centimetru conteaza.

cristi
08-03-2007, 10:54 AM
Io in Galati n-am chiar asa o problema cu centimetrii (:proud: ), si cand ajung in Bucuresti, traficul mi se pare un iad si daca esti in Smart, si in Toyota. Diferenta de lungime e de doar 15 cm in favoarea Avensisului, in rest dimensiunile sunt aceleasi.
Ma gandeam ca diferenta ar putea sa apara dela motoare (puteri/cupluri), pentru ca greutatea e aceeasi la ambele. Spatiul interior mi s-a parut comparabil. Btw, a incercat cineva un scaun de bebe in Corolla noua? Cat loc are ocupantul? In Avensis am vazut ca are loc, dar in Corolla nu-mi dau seama.

C_R_Y
08-03-2007, 12:37 PM
Doar cu 9 cm e mai lunga Avensis fata de noua Corolla

cristi
08-03-2007, 07:44 PM
Avensis 4630 pe site, 4645 in brosura.
Corolla 4540 pe site, brosura o mai asteptam.
Concluzia: CRY are dreptate, Cristi pune mana si repeta scaderea (clasa a IIa) :blush:

Predator
09-03-2007, 12:17 AM
Cele doua masini sant foarte apropiate din mai multe puncte de vedere desi fac parte din clase diferite:
1. performante dinamice - un avantaj infim, pe hartie, pentru Avensis
2. consum - avantaj in comsumul declarat pentru new Corolla
3. dimensiuni - Avensis are un plus pentru spartiul interior si pentru portbagajul mai incapator
4. cuplu mai mare al motorului de 1.8 litri de pe Avensis, care duce la reprize putin mai bune. 170Nm fata de 157Nm ai 1.6 Dual VVTi (DAR momentul motor ceva mai mare al Avensis-ului e poate compensat de greutatea suplimentara a acestuia)
5. Avensis=model cu ceva vechime => fiabilitate testata (nu zic ca noua Corolla nu ar respecta nivelul de fiabilitate cu care ne'a obisnuit constructorul Toyota)
6. strict subiectiv: Avensis are o alura mai impunatoare decat noua Corolla

Tragand linie si MAI ALES punandu'ma in postura ta [ "din luna mai o sa ai in masina un "limitator de viteza" suplimentar :) ], ALEG AVENSIS 1.8VVTi.

cristi
09-03-2007, 07:38 AM
Multumesc, Predator

cristi
09-03-2007, 07:47 AM
< Din greseala, am postat prea repede :mad: ! Scuze ! >

Incepusem deja sa ma orientez incet - incet spre Avensis, asa ca posturile voastre ma ajuta foarte mult.
Am sa ma duc maine la dealer sa ma lamuresc daca pretul pe care mi l-a dat pentru Avensis (mai mic decat apare pe site) il tin mai mult, pentru ca din hartiile pe care mi le-a dat nu rezulta ca pretul asta mai mic ar fi "in limita stocului disponibil", nici ca ar fi valabil pana la o anumita data.
Cum banii n-am sa-i am decat pe la vara, spre sa tina pretul redus pana atunci, ca altfel imi ramane obligatoriu Corolla. Nu prea pot sa trec prea mult peste 19k euro, iar pe site Avensis 1,8 Luna este 20.218, ceea ce ma cam depaseste :mad: !

Din nou, multumesc mult! :th_salute:

Mario
09-03-2007, 02:56 PM
in Buc: 1.6 VVT-i (DOHC) Sol (cod GFH) are si limitator de viteza.
Dar iti recomand Avensis-ul.
Alegerea, pana laurma, va fi a TA.

cristi
11-03-2007, 08:47 AM
Ladies and gents, a choice has been reached!
Am fost ieri la dealer, am amusinat aprig Avensisul si cre' a mi-a facut cu ochiu', ca ne-am indragostit aprig. Si cand m-a "lovit" cu un termen de livrare de 2 sapt. (4 luni la noua Corolla), am zis ca asta ie - adica Avensis 1,8 VVTi Luna.
Deja am intrat in fibrilatzie , asa ca am plecat sa fac rost de bani!:thumbsup:

Legionaru'
11-03-2007, 01:32 PM
Buna alegere! :thumbsup:

cristi
11-03-2007, 05:19 PM
He - he, am zis io! :thumbsup:

Am produs banii (m-am imprumutat din juma' de oras, nu i-am facut la xerox :blush:) asa ca sambata viitoare o sa-i am pe toti si o si platesc. Asa ca, pana pe la sfarsitul lunii, ar trebui sa ma inscriu la clubul Avensis.
Acu' am alta treaba, am de citit un forum de Avensis luuuuung de tot, in alta parte insa (Legionaru' stie...), plus de pe la altii de prin vest. Oricum, de pe forumu' asta nu plec :proud:.

Multumesc tuturor pentru pareri / sfaturi, m-au ajutat mult sa iau o decizie despre care acum sunt sigur ca a fost cea mai buna!

PS: fatuka aia de la sales zice ca cica nu se poate pune cruise control pe ea (1,8 VVTi Luna). Nu-s foarte convins ca stia ce-i ala, da' parea foarte sigura pe ea. Stiti ceva in sensul asta?
[intrebarea nu era pentru topicul asta, da' nu m-am putut abtine :blush:! Scuze! ]

_CONSTANTIN_
11-03-2007, 09:22 PM
Cruise se poate monta dar probabil costa foarte mult. Atata timp cat la noi nu vin optionale se poate comanda doar ca piesa de schimb si banuiesc ca te va lasa cu gura cascata pretul. :D Eu am intrebat la service si au fost cam reticenti , adica nu prea s-ar baga sa-l monteze.

cristi
12-03-2007, 09:42 AM
Pana la coada, o sa mearga masinutza brici si fara cruise, sunt convins. Imi dau seama ca ma alint, da' mi-ar fi placut. Si-apoi, sigur n-am sa mor daca o sa tin piciorul pe acceleratie pe autostrada. Umbla vorba ca ar fi chiar periculos cruise pe autostrada lunga (gen Germania), ca iti haleste din atentia la volan. Si mai zicea cineva si ca strugurii sunt acri...:blush:
Constantin, Legionaru', multumescu mult pentru informatiile despre Avensis postate aici si in alta parte!:th_salute: :beer: