PDA

View Full Version : Prima zapada...

Veve
16-12-2009, 02:39 AM
Cum zice si in topic... Prima zapada, prima bucurie :)

That`s why: http://www.youtube.com/watch?v=Nf--UOdTc_Y :th_dblthumb2:

Sarbatori Fericite :)

P.S. Apel catre autoritati: Macar in weekend nu deszapeziti, in speranta ca va mai fi zapada :biggrin::biggrin::biggrin:

dan.gutu
16-12-2009, 08:38 AM
Este frumos afara,dar cand ma uit la televizor si vad drumuri blocate,ma ia cu friguri ! O sa fie un Craciun cu zapada :coolspeak:, SARBATORI FERICITE !

Veve
16-12-2009, 09:44 AM
De parca nu stim cum sta treaba la noi cu prima zapada (referitor la "autoritati")... Showuri de autoutilitare, beculetze si girofare, domne avem 1000 de masini... si a doua zi ie-te surpise :) Patinuar in toata regula.

jijiman
16-12-2009, 10:20 AM
Da, dar nu autoritatile sunt de vina, ci iarna ca aduce zapada si soferii ca nu au cauciucuri de iarna. :shoot:Dl. Chiliman stie!:signs006:

Cheers!

Oestereich
16-12-2009, 10:40 AM
Da, dar nu autoritatile sunt de vina, ci iarna ca aduce zapada si soferii ca nu au cauciucuri de iarna. :shoot:Dl. Chiliman stie!:signs006:

Cheers!
La capitolul cauciucuri de iarna sa stii ca nu prea ai dreptate....astazi au fost fro` 2 care nu se mai opreau si mi-au dat frisoane....so....nu cred ca sunt o investitie asa de costisitoare....eu unul daca as fi primar as obliga toti soferii sa schimbe anvelopele iarna...cu amenzi usturatoare daca nu o fac....+ ca as ridica instant jucaria de sub fundul proprietarului, cu platforma....

La mijloc e si o chestie de siguranta....sa ii vad eu paia cu gume de vara la o trecere de pietoni, plina ochi....

Eu unul chiar m-am plictisit sa vad masini baletand prin zapada pentru ca nu au gume adecvate....dupa ce ca tre` sa casc ochii de 10 ori pentru mine tre` sa ii mai feresc si pe altii....

jijiman
16-12-2009, 10:44 AM
Total de acord cu tine, dar sa dai vina pe asta, cand de fapt traficul este ingreunat din cauza incompetentei sale ca si primar, e prea de tot.
Si apropos de cauciucuri, eu as merge un pic mai departe si as interzice circulatia in conditiile de vreme rea (cum este acum in Romania) cu cauciucuri de vara. Am inteles ca in unele tari cu apa calda exista o astfel de lege.

Cheers!

pal
16-12-2009, 02:17 PM
La capitolul cauciucuri de iarna sa stii ca nu prea ai dreptate....astazi au fost fro` 2 care nu se mai opreau si mi-au dat frisoane....so....nu cred ca sunt o investitie asa de costisitoare....eu unul daca as fi primar as obliga toti soferii sa schimbe anvelopele iarna...cu amenzi usturatoare daca nu o fac....+ ca as ridica instant jucaria de sub fundul proprietarului, cu platforma....

La mijloc e si o chestie de siguranta....sa ii vad eu paia cu gume de vara la o trecere de pietoni, plina ochi....

Eu unul chiar m-am plictisit sa vad masini baletand prin zapada pentru ca nu au gume adecvate....dupa ce ca tre` sa casc ochii de 10 ori pentru mine tre` sa ii mai feresc si pe altii....

Oeste, aici am o opinie diferita...circulatia in oras nu ar trebui sa necesite folosirea anvelopelor de iarna. Pot da nenumarate exemple - sunt sigur ca le-ai vazut - nu insist.

La noi insa conceptul de deszapezire urbana e total gresit.
In tarile cu respect fata de cetatean(si caderi de zapada mai mari decat in Romania), deszapezirea oraselor nu se face cu buldo-tancul, nici cu freza, nici cu utilaje cu gabarite mari... care mai mult incurca decat descurca...
Se face cu niste mini-utilaje, care incep cu bulevardele si strazile si apoi continua curatind si trotuarele. Si inca un amanunt : zapada nu se "muta cu lama" dintr-o parte in alta pana vine primavara, ci se incarca imediat in remorci...
A... si inca un amanunt : aceste "mini-utilaje" sunt foarte multe, se misca extrem de repede si nici nu perturba traficul.
Noi insa avem primari originali, care ne pot interzice sa respiram daca e nevoie.
In concluzie : nu cauciucurile de iarna sunt esentiale atunci cand circuli iarna in oras...asta e o palida scuza.

Ieri am luat si eu o portie de stat in trafic.
Veneam de la Alexandria si trebuia sa ajung in zona pietii Alba-Iulia, apoi sa merg catre casa, la Gaesti.
La 15.15 am intrat in Bucuresti pe Sos.Alexandriei...iar la 16.10 eram deja la P-ta Alba Iulia (relativ lejer, nici un utilaj de deszapezire pe drum :biggrin:, sectorul 5 in nameti, nici macar aleile unui anumit sediu de partid nu erau curatate =)))

La 16.30 intentionam sa plec catre A1(unde dimineata lucrau de zor utilajele), cand am auzit la radio ca sunt probleme la iesirea spre A1 (Cotroceni blocat, Maniu blocat).
Abia la 19.30 am reusit sa ies din Chitila - nu mai comentez nimic, stiti voi mai bine : am ramas inzapezit pe rampele de iesire din pasaje, cu tot cu cauciucuri de iarna...
Altfel, sunt total de acord cu obligativitatea folosirii anvelopelor de iarna la toate categoriile de vehicule(ar trebui sa completeze legislatia).

Despre cum am circulat pe DN7 va spun cu alta ocazie.

vlad_po
16-12-2009, 03:45 PM
Eu de exemplu ieri am avut parte de 3 inteligenti cu cauciucuri de vara pe care ii fentam eu (la unu ma uitam in oglinda si vedeam cum vine cu fundu pe tot drumul, si noroc ca eram primul la stop, am tras de volan si m-am dus mai infata. A ajuns langa mine si a ridicat mana in semn de multumire, cu un ranjet urias pe fata. Pe chei la toyota nu va mai zic ca am zis ca ma arunca unu in dambovita. Ori nu stii sa conduci si stai acasa, ori daca stii ca nu ai echipata masina, las-o acasa ca e mai sigur.
La fel la iesirea de la carrefour de la targu de masini, am stat 5 minute pe ceas sa reuseasca unu cu un passat sa intre in trafic.Incredibil...
ps: bune sunt GY ultragrip 7. Le place al ------ de mult in zapada:th_salute:

Ieri Bucurestiul s-a blocat in special datorita celor cu cauciucuri de vara.

steph
16-12-2009, 08:26 PM
Clar. Nu ai gume de iarna nu circuli. Ar trebui sa fie lege ca afara.

LittleM@n
16-12-2009, 08:48 PM
eu are caucioace de vara (bine, all-season zic unii, dar numai de iarna nu sunt)...iar cum nu intentionez sa ies cu masina din bucuresti iarna asta, daca nu va da ninsoare mai rau ca ieri, nici nu-mi voi lua de iarna...daca ninge mai rau, stau iar acasa...
O sa-mi sariti toti acum in cap acum :talk028:. Inainte de asta, cautati si cititi posturile in care-mi spun parere despre caucioace de iarna ;)

Ieri am stat acasa...si abia pe la 11 seara am iesit afara sa-mi fac treburile.
Ce am observat: bine ca am stat acasa in timpul zilei :th_angelsmiley4:
era un :go: continuu :D
pantele se abordau cu avant si-mi era groaza cand ma gandeam cum or fi urcat masinile pe timpul zilei pe acolo. Frana exista moderat daca stii sa o folosesti, iar daca nu exagerai cu viteza si cascai ochii bine nu aveai probleme. Dar bizonii, indiferent de ce anvelope aveau, tot ca vitele mergeau...20-30 calare pe benzi; pai mai bine o luau pe jos ca ajungeau la fel...

Eu nu am avut probleme sa merg cu 50-60, asa cum eram echipat; erau portiuni pentru care 30 era o viteza maricica, dar erau putine. Sincer acum, cred ca romanilor le lipseste in primul rand experienta la volan, educatia rutiera, si nu in ultimul rand curiozitatea cunoasterii propriei masini. Cati dintre cei care circula pe strazile patriei franeaza aiurea cand e liber ca sa observe ce frane au la dispozitie, sau iau viraje bruste pentru a observa comportamentul masinii? Cred ca-i putem numara pe degete...
daca cele trei criterii l-am indeplini cu totii, nu cred ca am mai ajunge sa purtam discutii de genul asta...

Just my 2 cents.

@ Veve: de ce nu ai tzipat si tu ca iesi la optuletze? :biggrin:

Veve
16-12-2009, 10:36 PM
Little.. eram cu masina unui amic, si am zis sa o conduc si eu sa vad cum e cu tranctiune spate pe zapada... dar mi-a picat okiu pe dreapta intr-o parcare :D... a fost pe moment :).

Cu referire la discutie... Si eu am trecut o iarna cu gume de vara, si am jurat ca nu mai umblu fara asa ceva pe zapada :) "Franeaza ba... Pai sunt cu pedala la fund... Pai si dc nu oprim... Hmm.. Mai bine taci si-ti pui centura... :D" Oricum azi spre exemplu s-a circulat foarte lejer :) chiar mai lejer decat in zilele "cu soare" :)

A... sa nu mai vb de acele pers (cu care evident ca n-am nimic)... care isi conduc masina in weekend, in special duminica... si le scot si ei acum ca vezi domne e zapada... Genul asta de pers incurca, pt ca spre exeplu, in curba cand le subvireaza ei trag blana de volan si ingroapa pedala de acceleratie, cica sa le traga masina de bot... asta e doar un exemplu (ah, si a luat si bordura :D)... Sa nu mai vb de aia care pleaca in coloana cu acceleratia la podea si le fuge masina in stanga sau dreapta... Iar cireasa de pe tort... "Shmecherii" cu bmwuri, cu slickuri spate care au pus-o "de-o intalnire" neoficiala pe panta de la vacaresti... :D