View Full Version : Rav 4 surclaseaza Audi Q7 si Range Rover
Leon32
03-03-2007, 07:24 PM
Ca si posesor de Rav 4 D-4D,un mare motiv de satisfactie l-am avut azi ,cumparand revista AMS pe luna martie.Ziaristii de acolo au efectuat un drive test pe o suprafata cu aderenta scazuta,adica pe zapada! Pe langa Toyota Rav 4 la acest test au participat nume grele din industria auto precum AudiQ7 ,Subaru Tribeca,Range Rover dar si binecunoscutele modele Mitsubishi Pagero(new model) si Hyundai Santa Fe.In urma testelor efectuate Toyota Rav 4 s-a clasat pe locul 1 fiind cea mai buna din test.Acest fapt se datoreaza garzii scazut la sol de nunai 19 cm si a diferentialului central cu lamele.
Dap, este singura cu acest tip de diferential din test !
C_R_Y
03-03-2007, 10:42 PM
X5 a lipsit nu ? :P
P.S. Eu sunt fan BMW
Da. X5 e cam dezastru offroad speaking.
Parerea mai multora de pe aici. Same as Cayenne.
X5, Cayenne si partial Touareg cu 4x4 de strada.
Apropo, vine dotat stock cu cauciucuri de vara...
A fost un test acu cateva luni adanc in munte intre Range Rover, Volvo XC90, Grand Cherokee si X5.
X5-ul nu a trecut de anumite etape foarte grele si a ajuns sa fie nevoie sa fie tractat.
Winner : Range Rover cu Active Terrain Response. Un offroad care trece pe aproape oriunde.
Pacat ca nu a fost si Land Cruiser-ul...
C_R_Y
04-03-2007, 01:20 AM
Da, ai dreptate, nu se compara X5 cu Range Rover pe teren accidentat. Dar aici era vorba de "drive test pe o suprafata cu aderenta scazuta,adica pe zapada!" si din ce stiu la tehnologie BMW sta cam bine. Nu am citit revista si nu stiu cum era "suprafata cu aderenta scazuta", putea fi plata, nu ?
Da plana. Dar pe zapada din cauza maselor mari, Q7, Range Rover Sport chiar si Pajero nu au excelat cu sistemele lor. Deci probabil si X5-ul s-ar fi comportat la fel, pentru ca e mai greu bine decat Rav4.
Practic avand masa mai mare si centrul de greutate mai sus, fac sa derapeze mai mult decat RAV4-ul.
Asa zice si articolul :D
-o masina de 30-40k euro sa surclaseze o masina de peste 50-60k euro e ceva
Si chiar nu a vazut nimeni ca doar Q7 si Subaru parca erau echipate cu cauciucuri de iarna.... deci Rav4 era cu stock - all-season.....
Uite cat de mult conteaza greutatea, bat-o vina.
Alexandru Olteanu
07-04-2007, 08:45 PM
X5 a lipsit nu ? :P
P.S. Eu sunt fan BMW
nu cred ca avea ce sa fac BMW in acel test ca e o masina grea si dupa cum ai vazut masinile grele nu au putut sa tina pasul cu toyota rav 4 :proud:
Pe asfalt (de ala de dincolo nu de la noi :P) X5 da clasa la orice, chiar si vechea generatie de X5 se tine tare, dar nu este o masina pt off road, nici macar mediu. Iar pe zapada, cum bine s-a spus mai sus, masa mult mai mare e un mare dezavantaj.
Alexandru Olteanu
09-04-2007, 11:08 AM
Pe asfalt (de ala de dincolo nu de la noi :P) X5 da clasa la orice, chiar si vechea generatie de X5 se tine tare, dar nu este o masina pt off road, nici macar mediu. Iar pe zapada, cum bine s-a spus mai sus, masa mult mai mare e un mare dezavantaj.
maxu pai eu ma refeream ca BMW X5 nu e bun pt zapada da e o masina extraordinara pe asfalt:thumbsup: