PDA

View Full Version : Proaspat posesor de Corolla E10 an 1997

abe4
16-10-2009, 09:54 AM
Salutare stimati colegi de forum!
Deschid si eu aici o discutie, unde o sa postez niste intrebari despre masina mea. In cazul in care am postat gresit, rog respectuos un moderator sa mute discutia acolo unde ii este locul.
Prin urmare am cumparat o Corolla E10 cred, an 1997, motor 1.3 benzina, 74caluti, 198.000km in bord, cutie automata in 4 viteze, geamuri electrice, a/c, 2 airbag-uri, abs, inchidere si alarma.
Prima impresie: sunt extaordinar de multumit de masina, ma asteptam la o masina cazuta si cu mari probleme, dar spre surprinderea mea nu a fost asa.
Am detaliat putin masina deoarece ma intereseaza sa-i schimb cate ceva. Prin urmare nu stiu daca motorul de 1.3 este pe curea sau lant de distributie, pompa de apa este actionata sau nu de cureaua de distributie, ce ulei sa-i dau avand in vedere kilometrajul, cutia de viteze automata de pe ea ce fel de ulei necesita, filtrele cutie viteze, ulei, aer, polen, benzina, placute si saboti de frana, cureau sau lantul de distributie, role intizatoare si de ghidaj, cureaua de accesorii, arcuri fata (poate) amortizoare, bucsi, capete de bara (articulatie fata) de unde le cumpar (aici doresc sa stiu magazine toyota cu produse bune si pretuturi nu prea mari).
Mentionez ca nu detin cartea tehnica a masinii si nici nu stiu absolut nimic despre istoricul ei tehnic. Nu stiu decat ca motorul si cutia sunt teapene si nu dau semne de oboseala inca, articulatia e cam slaba, estetic nu e cine stie ce avand in vedere ca a fost usor atinsa si reparata foarte prost. In rest perfect functionala.
Multimesc anticipat pentru raspunsuri si pana le primesc de la voi mai arunc si eu un ochi pe aici poate gasesc cate ceva.
Toate bune la voi!!!:worthy:

LittleM@n
16-10-2009, 11:50 AM
Eu as incepe cu asta: http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=13177&langId=-1
sau:
http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=15109&langId=-1
depinde de ce luna de fabricatie este a ta.
Poti sa le comanzi de pe net, sau mai gasesti carti Haynes la service-ul de pe Strada Pastorului (pe la jumatatea strazii, pe stanga cum vii dinspre lacul tei) (sper sa fie strada asta si sa nu gresesc, sa fie alta paralela...).

Apoi, cel mai simplu pentru tine este sa mergi la un service de incredere (adica unde sunt oamenii de incredere), si la care sa revii in mod constant pentru service si revizii, si care sa se ocupe de masina ;)

abe4
10-11-2009, 05:42 PM
Ok! As mai dori impresii de la oameni care conduc o astfel de masina, consumabile de unde si le procura fiecare, probleme ale masinii, daca au cutie automata cum se comporta in timp, cat consuma in oras/afara. Oricum nu cred ca sunt prea multi posesori de Corolla E10 pe aici ... poate nici unul.

Oricum multam fain pentru informatii @ LittleM@n.

Veve
18-11-2009, 10:01 AM
Foarte tare E10le... vezi ca era un baiat de vindea una neinmatriculata pt piese pe 4tuning... cerea 300 euro pe toata parca. Oricum, la inca pe-atati km si fara incidente. E cea in 2 usi?

abe4
19-11-2009, 04:02 PM
Merci de pont, bag un ochi acum pe site! da e cea in 2 usi. Totodata iti multumesc pentru aprecieri si urari. Toate bune la voi!

L.E. - pentru @Veve daca mai gasesti tu postul sau anuntul sau ce o fi .... te rog aruca-mi si mie un link aici, ca eu nu gasesc nimic de genul acela. Merci inca odata.

L.L.E - merci @Veve am gasit anuntul. Problema e ca masina este avariata stanga fata, este in Brasov iar costurile de cumarare+transport ale masinii se ridica destul de mult. In plus daca ar fi sa cumpar o masina intreaga neinmatriculata as dori sa fie impecabila pe fata (bara, capota, faruri, parbriz). Cam atat. Drumuri bune sa aveti!