View Full Version : Se ineaca motorul....
patzaichin
24-08-2009, 09:17 AM
Salut,
Am o Toyota Avensis 1.6 benzina, 2008 si:
De ceva vreme am observat ca dupa ce bag in viteza 1, apas acceleratia si motorul se ineaca putin si apoi o ia normal....apoi bag in vieza 2...la fel...se ineaca putin (tremura masina) si apoi o ia normal....
Nu se aprinde nimic in bord...
Sa fie de la benzina? Eu am scutul comandat, si asta care e pe masina e reparat...sa fie de la el?
Are cineva un sfat...sau sa ma duc la toyota service?
Merci!
LittleM@n
24-08-2009, 10:38 AM
da, cel mai probabil este de la benzina; fa o tura pe autostrada sa-l cureti un pic :)
nu are nici o treaba cu scutul
patzaichin
24-08-2009, 10:41 AM
Merci de sfat...
Dar vreau sa zic...ca de abia am venit din concediu unde am facut turul Romaniei....si benzina am pus numai de la Rompetrol...Fx euro5...de peste tot din tara...si am vers si cu 200 km/h....sper sa fie asa...si sa se opreasa din inecat ca e teribil de enervant...
Ayrton
10-10-2009, 05:30 PM
si mie mi s-a intamplat ceva similar, dar doar in treapta 2. m-a pus dracu sa bag benzina d ela Lukoil. si eu ma ingrijorasem, am fost vhiar la service, si mi-au zis baietii ca motorul e perfect, e de la benzina problma. de atunci bag numai omw carera 100 si nu s-a mai intamplat.
benzina de lukoil este fff buna.. de 100 de ori mai buna decat carrera 100 de la omv ... nu neaparat e de la benzina, poate sa fie o disfunctionalitate a clapetei de acceleratie daca nu este comandata prin cablu ci doar "wirlless", sau al vreunui senzor de vacum...
aaaa si bagati de 95 ... nu trebuie sa fie de 98 neaparat
Kunzite
10-10-2009, 07:36 PM
Benzina de la orice lukoil e de 100 de ori mai buna decat cea carerra 100 de la orice omv? Si... ce inseamna de 100 de ori mai buna? Fac maine plinul de la cel mai prapadit lukoil pe care-l gasesc, si daca nu merg de 100 de ori mai mult decat cu omv, sau de 100 de ori mai repede... :p
LittleM@n
11-10-2009, 01:42 PM
Probabil ati prins voi benzina proasta de la o anumita pompa de la Lukoil, sau de la oricare alta benzinarie de la care ati pus. Dar cum am mai zis, si spune si che, benzina de la OMV este proasta, mai ales cea de 100. Am observat asta nu pe una, ci pe toate masinile cu care am mers si am alimentat de la OMV: in primul rand ca masina trage mult mai greu, mi se pare sincer ca parca pun apa in ea. Petrom-ul 95 sau Lukoil 95 sunt mult peste orice benzina de la orice OMV din tara. Serviciile pe de alta parte, sunt printre cele mai bune :)
Benzina de la orice lukoil e de 100 de ori mai buna decat cea carerra 100 de la orice omv? Si... ce inseamna de 100 de ori mai buna? Fac maine plinul de la cel mai prapadit lukoil pe care-l gasesc, si daca nu merg de 100 de ori mai mult decat cu omv, sau de 100 de ori mai repede... :p
-kunzite, che a folosit 100 ca termen de comparatie
-daca tu vrei sa-ti imaginezi ca asta inseamna sa mergi de atatea ori mai mult sau mai repede, e problema ta
-dar ca sa nu transformam topicul intr-un vs de benzine, si eu sustin ca si litlle ca, daca problema lui patzaichin e de la benzina, nu tine de marca ei ci de locul unde a bagat.
-
ovid58
30-05-2010, 09:16 AM
Domnilor, mie dealer-ul mi-a zis, inca inainte sa cumpar masina, ca cel mai bine e sa bag de la OMV...
Tot el, insa, mi-a zis ca daca bag de 95 nu pot avea aceleasi pretentii ca de la cea de 98.
Personal, de 4 ani, bag de la OMV si de la Lukoil - am mai bagat, total intamplator si de la alte benzinarii, insa, ALWAYS de la 98 in sus, cum s-ar zice...
N-am avut probleme, iar acum am deja 60K parcursi.
Un sfat "batranesc": Se face plinul si se merge cu masina, atunci cand e nevoie si cat este nevoie, pana aproape de aprinderea becului.
Explicatia: Diferentele de temperatura zi/noapte, iarna/vara, etc fac ca pe peretii rezervorului sa se formeze condens.
Asta, (adica apa), daca faceti cum v-am descris eu mai sus, se va amesteca cu benzina si se va elimina.
Daca faceti frecvent plinul, condensul (apa) se va tot acumula in rezervor, facandu-va, la un moment dat, sa aveti tot soiul de probleme "cu motorul"... sau sa-i acuzati pe benzinari ca au pus apa in benzina...
A nu se crede ca tin partea benzinarilor - personal, cu multi ani in urma, am facut plinul la o Dacie de nici 1000 km parcursi, practic noua, pentru ca apoi sa trebuiasca sa golesc tot rezervorul de benzina cu... turturi de gheata - m-am dus sa fac scandal, insa... m-au linistit - ca persoana fizica, nu pastrasem bonul...
moritz
30-05-2010, 09:44 AM
... Asta, (adica apa), daca faceti cum v-am descris eu mai sus, se va amesteca cu benzina si se va elimina.
Daca faceti frecvent plinul, condensul (apa) se va tot acumula in rezervor ...
Si totusi, unde? Daca rezervorul e plin?
Ne putem trezi numai cu apa la un moment dat, nu?:biggrin:
Paully
21-06-2010, 10:32 AM
Nu stiu daca patzaichin mai are problema respectiva... si io sunt de parere ca in primul rand benzina proasta poate duca la aceasta simtoma. Baga benzina buna sau incearca un aditiv de benzina (injector cleaner)...va avea afect.
In al doilea rand, cum a zis cineva mai sus, poate fi clapeta de acceleratie (sau admisie), care ar trebui curatata din cand in cand datorita depunerilor care obtureaza practic aspiratia aerului in motor. Se poate curata si "in fata blocului"..cred ca sunt alte topicuri deschise.
Cu privire la apa din rezervor, pentru condens ar trebui sa existe un filtru de condens (din carbune activ - la alte masini este situat undeva in fata) care absoarbe condensul format in rezervor. Nu stiu exact daca si avensisu are acest filtru.