PDA

View Full Version : Cumpar jante tabla Avensis

Paully
11-08-2009, 11:04 AM
Cumpar un set - 4 buc. - jante tabla ptr. Avensis. Eventual echipate cu caucuicuri de iarna.
0721188669.

gabi-BT
11-08-2009, 02:47 PM
La tine merg si de 15", de VW Golf IV/Bora daca cele originale sunt scumpe.
Mai vezi si aici: http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=1527

zorro
11-08-2009, 09:02 PM
Merg si cele de seat, octavia 1... Gasesti pe net, mai usor jante second, de la masinile grupului VAG.
Sa fie 5x100 si centerbore mai mare de 54mm, pentru diferenta pui inele de centrare (merge si fara dar e mai sigur cu ele).
Originale Toyota gasesti doar noi si sunt scumpe.

Legionaru'
11-08-2009, 11:49 PM
Se gasesc si de producator.Are o firma din Sibiu, Sigemo.

zorro
12-08-2009, 09:20 AM
La sigemo e 240lei o janta, second le iei pe toate 4 la pretul asta. Acum depinde de bugetul alocat, daca banii nu sunt o problema ia jante noi. Anvelopele neaparat sa le iei noi, e pentru siguranta ta.

nfs
12-08-2009, 01:47 PM
Pe mine m-ar interesa jante tabla pe 16 pt iarna, identice ca dimensiuni cu cele de aliaj de pe masina. Nu vreau complicatii cu inel de centrare si abureli. Imi puteti spune dimensiunile complete si exacte pe care trebuie sa le caut? (latime, distanta prezoane)

Am gasit asa ceva pe un site(magazin online):

Motorizare 1.8VVT-i/2.0VVT-i/2.0D-4D/2.4VVT-i
Tip caroserie T25
Kilowati 81-120kW

Produs din Mai 2003 pana in prezent
Anvelope corespunzatoare 205/55R16
Latime/diametru janta 6,5Jx16 JANTA DE 16 TOLI (INCH)
Parametri numar prezoane 5
distanta intre prezoane (mm) 100
diametru gaura centrala (mm) 54
ET (dezaxare) 45,0 201 RON

Asta sunt cifrele corecte care ma intereseaza?

zorro
12-08-2009, 02:22 PM
Sunt corecte ! La benzinarele de 1.6 si 1.8.
Desi e preferabil sa ai jante de 15 pentru iarna. Ai avantajul de anvelope mai ieftine 195/65/15, balonul este mai mare si amortizeaza mai bine denivelarile (care sunt mai multe si mai mari iarna ).

nfs
12-08-2009, 02:31 PM
Este vreo problema in a utiliza prezoanele originale pe jantele de tabla sau trebuie neaparat prezoane noi?

Legionaru'
12-08-2009, 03:20 PM
Prezoanele sunt aceleasi.Iti trebuie alte piulite.

zorro
12-08-2009, 03:38 PM
Poti folosii piulitele de la jantele de aliaj si la cele de tabla, ies cam mult inafara dar daca poti monta capacele de plastic nu te incurca cu nimic. Daca nu poti monta capacele de plastic atunci ai nevoie de piulite pentru jantele de tabla, noi sau second.

Paully
12-08-2009, 10:24 PM
multam mult baieti! E bine sa stiu ce se mai potriveste.. gasesc mai usor. Prefer SH.. sunt mai ieftine si le folosesc doar pt iarna.

gabi-BT
13-08-2009, 08:46 AM
multam mult baieti! E bine sa stiu ce se mai potriveste.. gasesc mai usor. Prefer SH.. sunt mai ieftine si le folosesc doar pt iarna.
Cu placere! Chiar daca pt. unii sunt "abureli", sunt unii pe care ii ajuta sfaturile astea.

nfs
13-08-2009, 09:27 AM
Am ramas masca, pe bune...cum ai dedus din ce am zis eu ca sfaturile voastre sunt "abureli" pt unii. Chiar m-am folosit de foarte multe sfaturi primite de cand am cumparat masina(ex: indepartat ceara protectie masina noua, achizitionat tava portbagaj, ales varianta Casco, ...), intotdeauna am descris solutia aleasa ca fiind una de pe forum si multumind de fiecare data, samd...

Din "Nu vreau complicatii cu inel de centrare si abureli" era fff usor sa intelegi ca "abureli" e doar o expresie de vorbire, un fel de "and stuff"... si inseamna exact ce am spus: ca sunt prea comod, sau necunoscator, ca nu am cine sa-mi faca inele la strung cum s-a mai discutat, intr-un cuvant ca pt mine solutia 16" reprezinta calea mai usoara ("fara complicatii"). Cred ca asta au inteles si ceilalti colegi care mi-au raspuns fara sa gaseasa ceva ascuns printre randuri. Simplul fapt ca suntem posesori de Toyota ar trebui sa vorbeasca de la sine despre o alta seriozitate si atitudine, sa fim recunoscuti fara "abureli" in cap.

gabi-BT
13-08-2009, 11:09 AM
Bine Nfs.:th_salute:
Eu am ramas in cap numai cu expresia 'abureli' din postul tau si m-a deranjat, dar vad ca esti OK - am reactionat eu pripit.
Daca vrei te pot ajuta eu cu un set de inele de centrare, am un prieten strungar si mai poate face un set.
Gabi.

nfs
13-08-2009, 11:35 AM
Ok, no problem... e bine ca suntem aici sa ne ajutam. Imi cer scuze, daca exprimarea mea a fost confuza sau prea lejera. Multumesc si pt oferta, e bine de stiut. O sa iau o decizie mai spre iarna, deocamdata invat, ma documentez...poate intre timp gasesc si prin Cluj ceva second.

nfs
17-08-2009, 10:31 AM
Cand mi-a spus legionaru' de piulite am cam ramas descumpanit. Nu prea intelegeam eu despre ce piulite e vorba si nici n-am intrebat, mai mult de rusine. Am avut pana acum 6 masini si la toate ieseau prezoanele cu totul, puneam roata noua si infiletam prezoanele inapoi. La nici una din ele n-am vazut vreo "piulita". Ieri imi spune taica-meu ca si la ei la camioane sunt roti cu piulite...adica piulitele se dau jos, prezoanele raman in butuc, pe ele se introduce roata noua si se infileteaza piulitele inapoi. Banuiesc ca despre asa ceva e vorba si la Toyota?

gabi-BT
17-08-2009, 10:48 AM
...Ieri imi spune taica-meu ca si la ei la camioane sunt roti cu piulite...adica piulitele se dau jos, prezoanele raman in butuc, pe ele se introduce roata noua si se infileteaza piulitele inapoi. Banuiesc ca despre asa ceva e vorba si la Toyota?
Da, asa-i si la Avensis (ca la restu' nu stiu cum e).
Eu mi-am luat un set de piulite pt. jantele de tabla de pe forumul Ford, piulite de Mondeo, modelul vechi, cu 80 Ron/set 20 buc.
Cum spunea si Zorro mai sus, merg si cele pe care le ai de la aliaj, dar arata un pic inestetic cand le pui si e posibil sa deranjeze eventualele capace la roti.

kte
17-08-2009, 11:27 AM
alea de la aliaj, nu sunt inestetice la rotile de tabla, sunt urate cu spume; dar pui capace si ai rezolvat