View Full Version : Becuri noi, Faruri
Salutare !
A incercat cineva becuri noi la faruri ? Nu ca as avea probleme, eram curios daca a incercat cineva si daca s-au vazut imbunatatiri. :)
constantin si-a pus becuri philips blue vision parca si sunt ok. mai multe detalii iti poate da el. diferenta exista
lucman72
04-10-2006, 12:03 PM
Eu am pus blue vision, dar pe Renault. Se vede imediat diferenta. Lumina e mult mai alba.
Daca vreti sa stiti ce becuri sa luati, verificati pe acest link: http://www.lighting.philips.com/in_en/consumer/carlighting/1_car_lighting/car_which_lamp_to_buy.php?main=gb_en&parent=1&id=in_en_car_lighting&lang=en
Legionaru'
04-10-2006, 12:30 PM
Constantin are GT 150 Night Vision Plus!
Subsemnatul are Blue Vision!
Cele ale lui Constantin lumineaza mai puternic! Ale mele sunt mai albe o idee!
Si pe unde gasesc sa iau si eu niste :
Philips Power2Night GT150 ?
:lol:
Legionaru'
13-10-2006, 07:13 PM
La orice magazin care importa piese de afara!
Azi am luat Philips Power2Night GT150. Maine le montez. Abia astept sa vad diferenta. :D
Le-am montat azi cu succes. N-am apucat inca sa vad diferenta. Vad la noapte. Se aprind ok, lumina este alba. Oricum diferenta adevarata se vede numai pe interurban ...
N-am apucat inca sa ies cu ele noaptea. :) Printr-un pasaj am vazut ca au lumina alba clar. Cele dinainte ale masinii erau sigur mai galbene.
Pentru cei interesati http://www.care4car.com/productdisplay/productid/65/Philips_GT150_Power2Night_xenon_bulbs.html
Eu le-am luat de la Augsburg. 90 RON. Am renuntat la garantie ( 18 luni ). Vroiau sa masoare ei instalatia sa nu existe variatii de tensiune si am zis mai bine umblu eu cu grija cand le montez decat ei. Le-am montat fara mari probleme, la cel din stanga a trebuit sa mut putin bateria mai in stanga ca nu-mi incapea mana acolo.
La specificatii sunt conform cartii, H7 cu 55W, faza scurta.
Bulbul albastru din varf nu se vede la Corolla, pentru ca modelul de far are oglinda chiar acolo cu brat. La alte faruri cica ar da un efect albastru al farului atunci cand e stins.
Pe cele vechi le tin acum de rezerva, mai ales cu noile norme UE sa umbli cu becuri dupa tine :)
Sunt super. Lumineaza mult mai puternic. Insa adevaratul test o sa fie cand mai ies afara din Bucuresti.
Cand va ies masinile din garantie puneti instalatii cu xenon. Merita toti banii. Eu am avut pe cielo si erau extraordinare. Acum am pus si pe Vw Bora pe care am faruri cu angel eyes cu lupa si xenon. Si de abia astept sa iasa Toyota din garantie si va avea un kit xenon. Recomand 6000K sau 6500k temp.
Si cam pe la cati bani duce asa ceva ? :oops:
Xllerator
07-11-2006, 11:16 PM
250 - 350 euro, daca nu ma insel. Un link (http://www.proxenon.ro/kituri.php), primul gasit prin Favorites (nu fac reclama). Da un search pe Google.
Daca vreti va arat pe bora si sigur o sa vreti! Da preturile variaza. Ce am avut pe cielo (kit bixenon H4 Blesk korea) au fost si sunt f. bune. Au 1 an jumate si merg ca in prima zi. Astea costa cam 250 de euro. Pe bora am pus Matushita-Panasonic (m-am gandit la Hella, dar la recomandarea celui care vinde) am luat jap. Cica ar fi cele mai bune. Astea sunt 300 de euro si e doar faza scurta H7. La toyota asteptam...
Cu Power2Night GT150 in afara se vede diferenta evidenta. Am aproape vizibilitate dubla noaptea, ceea ce ajuta la viteza mare.
De asemenea pe Predeal->Brasov, in zone unde inainte dadeam lunga ca sa vad mai departe cand nu venea nimeni si era bezna nu prea mai e nevoie.
Pentru 90 RON eu zic ca merita pana la upgrade-ul cu Xenoane :biggrin:
Xllerator
21-11-2006, 10:21 AM
Ok, zi si de unde, ca poate unii sint mai putin descurcareti. :)
Augsburg de pe Titulescu.
Pe rafturile cu becuri, sunt jos de tot pitite, ultimele :D
Se monteaza foarte usor, conform instructiunilor de schimb becuri din carte.
Pentru orice info let me know !
Xllerator
22-11-2006, 03:07 AM
Multam fain, desi cam banuiam ca au la Augsburg. Numai sa ajung Bucuresti (fara sa fiu pe fuga), ca de cind planuiesc...
George.Burciu
24-11-2006, 12:55 PM
Poti pune becuri de genul asta si pe faza scurta si pe cea lunga?
eu as vrea sa imi pun pentru ambele faze... :roll:
Baniesc ca nu e afectata in niciun fel garantia din cauza asta.
Si alta chesti..la mine cand folosesc geamurile electrice se vede o scadere de intensitate a luminii..la voi e la fel?
Nope, totul e sa respecti puterea si mufa.
La faza scurta este mufa H7 cu 60W parca. La faza lunga sunt 55W cu mufa HBceva :) Revin sa-ti scriu exact ce am eu in manual cand o sa ajung acasa.
Sunt specificate in anexe la sfarsitul cartii. Atata vreme cat respecti cele 2 nu influentezi nici garantia ( e ca si cum ai cumpara becuri de schimb daca se ard ) nici variatii in instalatia electrica.
yaris
06-12-2006, 11:28 PM
Am schimbat si eu cu Philips NightGuide si sunt deocamdata f multumit. Sunt cat se poate de functionale si pe ceata, nu numai pe noapte. Astept sa vad cum sunt pe ninsoare si pe ploaie.
Legionaru'
04-02-2007, 08:08 PM
Am gasit niste becuri care imi fac cu ochiul rau de tot!
http://www.autolamps-online.com/halogen/xtremecentre.htm
http://www.xp-lamp.com/more-light.php?lc=en
Legionaru'
04-02-2007, 08:15 PM
Foto demonstrative:
_CONSTANTIN_
04-02-2007, 11:09 PM
Daca nu te potolesti iti iau becurile. :D Mi-am montat de curand Blue vision si combinate cu ridicatul farului efectul este pur si simplu impresionant. Datorita diferentei mari de nuanta intre astea si cele vechi acum se vede mult mai clar unde se opreste lumina.
A... cu ocazia asta m-am facut de 2 becuri H7 Power2Night GT 150, cu vreo 50 ore de functionare. Daca e cineva din Craioav interesat... un mesaj, ori mie ori lui Legionaru.
LittleM@n
07-03-2007, 07:52 PM
Da, mi-ai luat si eu becuri acum ceva timp (eu am H4), sa le schimb pe cele pe care le aveam pentru ca nu vedeam mai nimic cand ploua sau era ceata, cu toate ca erau foarte bune pe vreme buna.
Am luat Osram Silverstar, care au iesti in testul de facut de ams germania cu putin mai bune decat Philips Night Vision Plus. Oricum, din ce am tot citit pe net, si din testele alora, Night Vision-urile erau cele mai bune de la Philips.
In fine, ma apuc sa montez Osram-urile, si cand scot becurile vechi ce sa constat?
Erau Osram Silverstar!!! :crybaby:
Bine, ca nu am dat mult pe ele (45RON amandoua), si m-am facut cu becuri de rezerva :)
Oricum, am constatat o imbunatatire cand am schimbat unul din faruri si mi-am dat seama ca alt impediment al luminarii bune a drumului este si ingalbenirea plasticului de la faruri in timp.
Mi-am montat de curand Blue vision si combinate cu ridicatul farului efectul este pur si simplu impresionant.
aha, deci o sa am dreptate cand o sa-ti dau o faza lunga - chiar nu-ti sunt reglate bine farurile :P
_CONSTANTIN_
11-03-2007, 09:11 PM
Pana acum nu am deranjat pe nimeni, adica banuiesc ca daca erau deranjante mi-ar fi dat destui blitzuri. Le-am ridicat dar nu exagerat de mult.
Fie ca esti de acord sau nu - exista un motiv pt care ele se regleaza, si vin cu un anumit standard - ca sa nu-i orbesti pe ceilalti participanti la trafic. Dar cum la noi sunt uni care urmaresc avioane, nu te condamn. Eu am facut la rav in schimb alceva.... am pus xenoane, le-am facut sa miste mai sus, si le tin reglate normal.... iar cand vine unu de ma orbeste.... le ridic la max, ii dau si faza lunga, si ii bag si halogene..... lumineaza ca pomu de craciun.
Aaaa, si mai sunt aia care noapte, opriti pe marginea rumului, ori lasa faza lunga ori pe cea scurta.... nu au auzit de pozitii sau de altceva.... da nu pot sa spun aici ce le fac :d
da stai linistit si la mine e normal
drabisan
06-05-2007, 08:11 PM
Io vreau beculete d'alea multele cum au tiristii!
Luminile sint ok la mine, dupa ce mi-am schimbat spoturile si faza lunga, dar cind ma intilnesc cu vreun nesimtit de si-a ridicat farurile intr-un anume fel...vreau sa am si eu ca tiristii un rind de becuri sa faca ziua!
Am vazut pe autostrazi cum imi aprindeau mie tiristii luminitele cind uitam faza lunga...si vreau si eu!!!
bogdan1977
08-05-2007, 10:45 AM
becurile astea de care vorbiti se pun si pe faza lunga si pe faza scurta?
_CONSTANTIN_
08-05-2007, 03:34 PM
Faza scurta H7, faza lunga H1, becuri pozitie W5W, becuri proiectoare HB4. Toate se gasesc in gama blue vision. Plusul de lumina e impresionant si nuanta este apropiata de xenon. Bafta.
bogdan1977
08-05-2007, 10:34 PM
si la ce bani? te rog
_CONSTANTIN_
08-05-2007, 11:46 PM
pai faza scurta e cam 1 mil 2 becuri, faza lunga la fel, pozitiile sunt 100 mii si alea de ceata nu am nici cea mai mica idee. LEgionaru a dat 3.5 mil pe toate becurile, Blue Vision.
Legionaru'
09-05-2007, 12:03 AM
Buey, tu spui din casa? :group:
_CONSTANTIN_
09-05-2007, 02:04 PM
Vio, nu ma bag, la 99% din cei carora le-am recomandat becurile astea au fost super multumiti si au vazut rezultate imediate. Daca nu iti plac, nu e bai, ce folosesti tu? Sa stiu si eu, ca poate le schimb.
Eu asta am, asta spun. Cele stock puteau sa fie facute si de ferrari ca tot proaste erau, galbene ca lumanarea si bateau cam cat proiectoarele, eu nu puteam sa conduc afara cu ele.
LittleM@n
10-05-2007, 02:09 AM
Io am vazut blue vision (si de la Philips si de la Osram) si am ramas dezamagit...lumina prea albastra (ma obosea), si distanta scurta de bataie, si foatre slabe pe vreme pr0asta.
Eu momentan mi-am luat de ceva vreme Osram Silverstar ca am citit ca sunt cele mai bune pe timp senin (si speram eu ca pe timp de ploaie voi vedea ceva mai bine cu ele), si le-am schimbat pe cele vechi pentru cu alea pur si simplu nu vedeam pe ceata/ploaie. Si sa constat cand sa le schimb ca aveam Osram Silverstar! Sa innebunesc si mai multe nu.
Tot la fel de recomandate (pe timp de noapte senina vorbesc), sunt Philips Vision Plus 50%.
Daca vreti si pentru vreme rea, All Weather de la oricare din cei doi producatori este bun.
Despre GT150 sau Xtreme nu am auzit ca ar fi cine stie ce scule...tot Vision Plus e mai bun.
Deci pentru cei cu 4 becuri e recomandat un Silverstar sau Vision Plus pentru faza lunga...parerea mea. (s-au facut teste pe la altii, iar un bec normal ducea max 72-73 de metrii, astea duceau 95-96 de metrii, deci o diferenta considerabila).
Sau mai simplu, strangeti bani si treceti direct la HID 3000K -> 20000K (recomandat 5000 si 6000), dupa preferinte, toate dau lumina mai multa la tensiune si curent consumat mai mic, si se schimba cand... cand... cand...nu stiu cand, oricum, de vreo 5 ori mai rar:th_SmlyROFL:
bogdan1977
10-05-2007, 02:31 PM
cel mai bine xenon
Maniaku
21-06-2007, 09:25 PM
daca intereseaza pe cineva xenon p.m me-sa va recomand pe cineva super ok!!! Garantez personal pt. el!!!
cata078
14-08-2007, 10:04 AM
Ce puteti sa-mi ziceti de Philips X-treme Power ? Pt Yarisica al meu is H4 ... si le-am gasit in Focsani cu 95 RON perechea (faza scurta+lunga pe un bec).
Pe site spun : up to 80% more light on the road...dar nu am gasit la nimeni puse pe masina. Are cineva ?
Eu unul le-as lua pt ca pe masina am Osram dar cele mai "comune" Osram .. standard fara nimic special la ele ....
razzmatazz
14-08-2007, 10:35 AM
cata, cauta in forum.
s-a discutat subiectul asta :blush:
cata078
14-08-2007, 10:55 AM
cata, cauta in forum.
s-a discutat subiectul asta :blush:
Sa nu crezi ca nu am cautat .. vb lumea dar de alte modele Philips ... VisionPlus (http://www.lighting.philips.com/in_en/consumer/carlighting/1_car_lighting/products_for_car/3_visionplus.php), NightGuide (http://www.lighting.philips.com/in_en/consumer/carlighting/1_car_lighting/products_for_car/2_nightguide.php), Power2night (http://www.lighting.philips.com/in_en/consumer/carlighting/1_car_lighting/products_for_car/5_power2night.php), BlueVision (http://www.lighting.philips.com/in_en/consumer/carlighting/1_car_lighting/products_for_car/4_bluevision.php) ...dar nimic inca despre X-treme Power. Din cauza asta am intrebat pt ca intai am cautat si negasind am zis ca-s mai noi in gama si totusi poate cineva a montat asa ceva.
Inca mai astept ... :scratchchin: poate gasesc un forumist multumit ca sa le cumpar pe-astea cu inima impacata nu de alta dar sunt niste bani si nu vreau sa descopar dupa montaj ca nu fac mare lucru in plus fata de cele de pe masina (Osram). Numai bine tuturor .. :respect:
razzmatazz
14-08-2007, 12:29 PM
... sau te-ai putea gandi direct la niste xenoane.
diferenta de bani nu este asa mare, in schimb avantajele sunt certe.
daca ajungi prin bucuresti la intalnirile noastre, maniaku te poate ajuta cu o informatie.:thumbsup:
cata078
14-08-2007, 12:36 PM
... sau te-ai putea gandi direct la niste xenoane.
diferenta de bani nu este asa mare, in schimb avantajele sunt certe.
daca ajungi prin bucuresti la intalnirile noastre, maniaku te poate ajuta cu o informatie.:thumbsup:
Cred ca fortez nota deja cu Xenon ... Nu zic ca nu vreau dar poate pe urmatoarea masina Toyota din familie care sper sa fie Avensis si sper in max 2 ani. Plus ca din cate am cetit tot pe-aci pe forum parca era vb ca trebuie si instalatie de spalat faruri ca sa fie legala treaba si modificari la soclu pentru bulbi .. in fine nu cred sa fie diferenta asha de mica .. totusi e vb de 95 RON (negociat :smile:) pentru Philips iar la Xenon banui ca vb de milioane.
Si inca ceva ... am 2500 KM de cand am luat-o si nu stiu daca o sa fie vreo problema cu garantia pe parte electrica sau posibil sa fiu nevoit sa fac montajul la Toyota ceea ce sigur ma "rezolva" de-o manopera considerabila ..
Legionaru'
14-08-2007, 03:01 PM
nu vreau sa descopar dupa montaj ca nu fac mare lucru in plus fata de cele de pe masina (Osram). Numai bine tuturor .. :respect:
Eu stock am avut Hella.
razzmatazz
14-08-2007, 03:23 PM
Cred ca fortez nota deja cu Xenon ...
cum vrei tu, e masina ta :blush:
si eu am plecat la drum cu gandul la becuri albe, si pana la urma, studiind problema, am ajuns la concluzia ca xenoanele sunt o investitie mai buna.
cel mai bine ar fi sa te brodesti cu o intalnire de-a noastra la vreun drum in bucuresti, acolo iti vei definitiva o parere.
_CONSTANTIN_
14-08-2007, 04:32 PM
Exceptand oferta pentru xenon de la maniaku, in rest nu gasesti sub 750 ron, setul si intre 750 si 95 e diferenta mare. Chestia e sa ai acei 750 ron disponibili pentru asta. Eu personal nu i-am avut, au fost permanent alte prioritati dar cum fac rost de bani ... il sun pe Maniaku.
razzmatazz
14-08-2007, 04:41 PM
da, numai ca 95 ron e un set.
in mod normal ar trebui sa iei 2.
si atunci diferenta se micsoreaza.
iar in balanta era oferta speciala.
_CONSTANTIN_
14-08-2007, 05:12 PM
Pai de ce sa iei 2? :scratchchin:
razzmatazz
14-08-2007, 05:47 PM
pai mai iei si pozitiile
_CONSTANTIN_
15-08-2007, 01:24 AM
Pai pozitiile sunt 15 ron :blush: si nu sunt necesare pentru o iluminare mai buna a drumului.
cata078
15-08-2007, 09:04 AM
Chestia e sa ai acei 750 ron disponibili pentru asta. Eu personal nu i-am avut, au fost permanent alte prioritati dar cum fac rost de bani ... il sun pe Maniaku.
Cam acelasi lucru si la mine. Vreau de toate dar greu e sa le ai pe toate in acelasi timp asa ca ... merg pe becuri normale dar Philips ca sa mai am bani si pentru : alarma care nu am pus-o inca, jante din aliaj (am gasit niste KM bestiale aproape de mine cu 200-220 RON bucata), folie pe geamurile din spate si luneta... Ma rog stiti voi cum e ..tentatia e mare pentru multe .. banii mai lipsesc. Nemaipunand la socoteala ca desi eu am venit cu Yarisica la Iasi asta o sa fie masina sotiei (atunci cand o sa aiba tupeu sa mearga singura cu ea - ca-i incepatoare).
Deci raman la ideea ca xenon e scump si mai bine-l astept standard pe Avensis Executive candva ... :blush:
cata078
18-08-2007, 05:22 PM
Azi am achizitionat Philips X-treme Power (95 RON) si le-am si montat in timp ce asteptam la coada la spalatorie ca erau vreo 4 masini inaintea mea ....
Imi place ideea de a surubarii la masina, am facut treaba asta si la Oltcit si la Dacie dar la Yaris inca nu ... pana azi ... Mi-a luat cam 15 min sa schimb becurile. Operatiunea asta se face in mod normal in max 5 min cu conditia sa ai spatiu de manevra. Din pacate la Yaris e grele rau de tot ... am o mana super-subtire (ca si restul corpului de altfel) dar chiar asa cand am terminat aveam julituri peste tot. E foarte mare aglomeratie in spatele mufei de alimentare pe ambele parti.
In fine ... bine c-am reusit. In seara asta am drum in afara localitatii si abia astept sa vad cum se comporta. Revin maine cu impresii.
Bye all ! Week-end placut !
LittleM@n
18-08-2007, 05:51 PM
Am incercat si eu la un Yaris 2007 la ultima intalnire, si am patit acelasi lucru ca si tine...am ramas absolut dezamagit...la modelul vechi este spatiu de manevra o gramada...in schimb la cel nou nu inteleg ce au facut...parca dau inapoi...macar sa fi folosit restul spatiului la ceva util...
xavier
18-08-2007, 09:41 PM
Blue Vision pe alta masina s-au ars ambele becuri pe faza scurta
dupa 6-7 luni intr-un interval de o saptamana . des intalnita problema.
Night Vision unul si pe celalat parca l-am dat jos...
pe Toyota nu am incercat inca.
Referitor la Xenon
Este ilegala montarea unor astfel de kit-uri pe o masina care circula pe drumurile publice din Romania si din multe tari din Europa(se pare)
fara faruri cu autoreglare si spalator,daca masina nu a venit din fabrica cu asa ceva.
Nu se omologheaza la RAR .
xavier
18-08-2007, 09:49 PM
revin cu o completare ca nu mai pot edita din cate stiu eu ...
Nu mai tin minte exact ce s-a intamplat cu NightVision-urile :)
Instalatia electrica a masinii era ok. Poate prefera Osram...:) cine stie ...:P
_CONSTANTIN_
18-08-2007, 11:56 PM
Ale mele au aproape 2 ani de cand sunt montate si nu s-au ars. Cred ca depinde de noroc.
LittleM@n
19-08-2007, 02:23 AM
Ciudat ca s-au ars amandoua atat de repede...esti sigur ca nu avea probleme instalatia de pe masina? (varfuri, etc) Sau au fst supuse la socuri mecanice dese si puternice?
Si, de curiozitate, unde scrie in legislatie ca este interzis sa pui xenon? Eu nu am gasit, si chiar vreau sa stiu.
Tnx!
xavier
20-08-2007, 05:16 PM
"European vehicles equipped with HID headlamps are required by ECE regulation 48 also to be equipped with headlamp lens cleaning systems and automatic beam levelling control. "
http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29r...-60.html#48r4c1 (http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29r...-60.html#48r4c1)
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Forum_f...cle_Regulations (http://en.wikipedia.org/wiki/World_Forum_f...cle_Regulations)
RAR nu omologheaza asa ceva din cate am utut sa ma documentez dar am trimis de curand o intrebare la RAR astept inca un raspuns,pentru ca as fi interesat :)
xavier
20-08-2007, 05:24 PM
Desi greu de demonstrat in conditii normale fara control RAR ...
Articolul 91 alineatul 10 :
http://www.auto-motor-si-sport.ro/article/10464
Art. 91. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
...
"10. montarea la autovehicul, remorca sau tramvai a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonora sau accesorii ori modificari neomologate; "
...
LittleM@n
21-08-2007, 01:10 AM
alta culoare, greu de spus, albastru-alb-galben...cam astea sunt culorile masinilor; intensitate: OMG, pai xenonul are (in general) doar 35W fata de cei 55W standard, deci te amendeaza ca folosesti putere mai mica... ce daca luminezi mai bine strada, tehnologia :D
Iar prostia cu auto-leveling si spalator de faruri, care au bagat-o dobitocii europeni are aceeasi demonstratie negativa: auto-leveling il poti face manual leveling, parca ma doare mana sa-l dau mai jos...sau vor sa automatizeze sistemul...bla bla; dar spalatorul de ce nu-l automatizeaza? Adica pot sa apas pe buton sa spal farul, dar nu pot apasa pe buton sa dau farul mai jos? Si, sincer, la fel de bine ma pot da jos sa sterg farul, si cu siguranta il voi curata mai bine decat spalatorul...deci aia este pur si simplu o abureala ca sa nu se mai vanda xenonul aftermarket; pentru ca pana una alta se invart in jurul cozii...
Si in legislatia romana exista un capitol care zice ca daca ai farurile murdare sau ele bat in ochii participantilor la trafic, de ce becuri or fi ele, cu halogen, cu xenon, cu neon, de balcon, etc, platesti amenda...deci mi se pare irelevanta o alta reglementare, atat timp cat deja exista una, si se cam contrazice una pe alta: pentru ce ma amendeaza? Si il lasi cu ochii in soare, pentru ca nu o sa stie ce sa scrie, cureti farul, il dai mai jos, si papa, ai rezolvat problema pe loc, nu-ti mai poate da amenda...
Si, sincer, daca ma orbeste, poate sa fie si xenon, si halogen, ca tot una mi-e, sincer...am testat-o pe pielea mea...iar masinile de vina aveau xenon din fabrica, cu autoleveling, bla bla, dar erau SUV-uri...asa ca, mai bine sa ne scuteasca cu gargara, si sa educe lumea sa folosesca masina cum trebuie, si sa aplice toti: ce tie nu-ti place, aluia nu-i face!
Si am incheiat!
xavier
21-08-2007, 11:31 AM
..."care au bagat-o dobitocii europeni ..."
e si Romania in lista aia de tari .
Ce post spune decat ca intenstitatea luminoasa la xenon e mai mare decat la halogen deci s-ar putea sa iesi din standardul de omologare , sau gresesc ?
ti se pare ca nu m-am gandit sa pun un asemenea kit :).Sunt curios daca si mai ales cand si ce imi raspund cei de la RAR.Pana una alta asta e legea
e neomologat e ilegal,iar de omologat le omologheaza RAR-ul sau nu ...:)
abureala sau nu e asta e sunt niste prvederi pe care trebuie sa le respectam :),adica eu nu le vad ca fiind tocmai optionale ...
A incercat cineva becuri Bosh Plus 50 sau Bosh Xenon Blue ?? Pentru faza scurta la Avensis ??
ipman
02-11-2007, 09:44 AM
Momentan nu am gasit H11 pentru Auris (faza scurta). Are cineva idee unde se pot gasi?
HB3 am gasit un model de la Philips, cel auriu pe care scrie "30% more light". (asta pe faza lunga).
Incearca in baneasa/pipera (acolo langa seat) la reprezentanta OSRAM... (au produse destul de bune cu garantii & stuff)
ipman
02-11-2007, 10:07 AM
Mersi Veve ... am sa ma duc la ei.
Intre timp am constatat ca versiunile de becuri "premium" de la Philips nu contin H11 sau HB3 :doh:
H11 si HB3 sunt destul de rare... Io si la H7 ma chinui sa gasesc ceva bun. Dar cred ca trec la HID-uri.
ipman
02-11-2007, 10:16 AM
H7 am pe moto si te asigur ca gasesti multe variante. Cel putin eu am o lumina de invidiat ... parca e radiografie :thumbsup:
Seriile albastre de la Philips sint bune. Ca sa nu zic cele de puteri mai mari de 55w, precum cele "not street legal" de 100w.
Cu alea de 100w risti sa prajesti o parte din electrica :). Variante de H7 sunt multe dar pocnitori. Am vazut Xenon blue Power 10.000k LUX, costau 60.000 bucata. Turkish :D
ipman
02-11-2007, 10:30 AM
Un coleg spunea ca in ziua de azi ce nu e facut in China e fals :scratchchin: Si cam are dreptate in ultima vreme.
Nici Philips nu se mai fac demult la mama lor. Totusi, exista Philips de 100w. Si nu numai, si alti producatori au. Dar ... nu chiar asa pe fata ... trebuie sa cauti la off-road, la sport sau mai stiu eu pe unde.
Milosh
02-11-2007, 03:31 PM
Philips BlueVision ???:scratchchin:
Mario
03-11-2007, 12:33 AM
nu au BlueVison 100W, credema. Am avut pe alte masini....