View Full Version : O problema la rotile motrice!
paul-cristian
03-05-2009, 09:02 PM
De 1 mai am plecat si eu spre mare, inafara de mancare bestiala , iefina si foarte divesificata de la ....bulgari nimic nou pe frontul romanesc, era sa uit, inafara de o problema pe care am sesizato auditiv la rotile din fata, sa ma explic, la dus spre C-ta , pe autostrada am sesizat un zgomot intrerupt cu o cadenta data de viteza masinii, la rotile din fata, nu am reusit sa imi dau seama la ce roata, am zis ca am calcat pe ceva sau a sarit ceva pe la roti, zgomotul l-am sesizat cateva minute si a incetat. Ajung in C-ta fac ceva km prin zona si seara, pe 1 mai intre Eforie nord si C-ta zgomotul apare din nou, ca sunet e ca si cum ai lovi o sticla de sticla de o bucata de metal, mai mult hirsiit, zgomotul avea o cadenta in functie de viteza masinii si a crescut in intensitate de se uitau ceilalti din trafic cam mirati spre mine, am deschis geamul si se auzea belea de tare, a avut tendinta sa opresc, nu am facuta si am rulat mai incet spre destinatie, cand apasam frina zgomotul disparea, prin centru iar a disparut zgomotul de tot, a doua zi un sef de la toyota era langa masina mea, face cateva ture, binenteles ca zgomotul nu isi face aparitia si ....concluzia "ai luat ceva la roata care a lovit in ceva si pe urma a cazut pe strada" constatare pe care am acceptato si eu ca alta varianta nu gaseam. Surpriza, la drumul spre casa apare zgomotul dar acum parca se auzea la roata din fata dreapta (in prima faza l-am localizat la roata stinga -fata), de data asta zgomotul nu a mai fost asa de puternic si nici de durata mare, dar totusi l-am perceput si sigur e la rotile motrice, sa fie de la placutele de frina, sa fie de la tamburi, habar nu am, dar sigur ma voi duce in service, dar imi este teama sa nu se gaseasca buba. O constatare ochiometrica a mea, sau doar o parere, parca capacele de la rotile din fata erau prea negre de fumul de la frine, mai mult decat ca deobicei, sau poate doar o iluzie a mea.........a mai patit cineva asa ceva??
David
03-05-2009, 11:46 PM
eu as zice ca ai ceva la un cauciuc. au asa am patit cu yokohamele advan. nu numai ca s-au uzat si aratau destul de rupte , unul dintre ele avea un zgomot ca si cum avea adeziv pe jumatate de roata, se auzea f ciudat. oricum am scapat de ele de 2 saptamani. uita-te sa nu ai doamme fereste vre-un disc fisurat, sa nu ai pietre prin crampoanele cauciucurilor sau chiar vre-un metal ceva. daca sunetul e dorect proportinal cu viteza dupa cum spui - anvelopa e buba.
-daca ai localizat zgomotul in partea din fata a masinii, nu pot fi tamburi
-cred ca este vreo protectie din tabla desprinsa sau stramba, care iti atinge
DanCld
04-05-2009, 08:28 AM
Eu o sa ma duc luna asta candva sa imi schimbe unul din rulmentii de pe fata; la mine nu a fost greu de diagnosticat fiindca facea tot timpul, in anumite conditii (curba la dreapta, viteza mare, zgomot dependent de viteza). Nu zic, am mai dat prin gropi insa ma gandesc ca ar fi trebuit sa deformez vreo janta sau sa distrug alta articulatie inainte de a afecta rulmentu' :scratchchin: Oricum, problema va fi rezolvata pe garantie.
paul-cristian
04-05-2009, 09:55 AM
Ma duc azi la pranz la Pipera sa vad care e beleaua, la cauciucuri m-am uitat si eu, nu scapa aer si nici nu par deteriorate, ma gandesc sa nu fi prins ceva la placutele de frana, dar tot nu se pupa, cand apasam frana nu se mai auzea zgomotul.......voi vedea ce zic meseriasii, acum ma rog sa o apuce pe aurica pandaliile si sa inceapa sa scirtie sa isi de-a seama nenea meseriasul care e beleaua:)
paul-cristian
04-05-2009, 06:28 PM
urmare: am fost la Pipera........mai bine nu ma mai duceam, dupa aproape 3 ore au rezolvat problema....."nu are nimic domle, mergi sanatos!" stie cineva unde pot gasi sa cumpar o mitraliera:mad::mad::mad::mad:
zorro
04-05-2009, 07:54 PM
La moldovenii de peste prut !
Kalasnikov e bun ?
radzxx
04-05-2009, 11:04 PM
La un Opel Astra din 2001 am patit acelasi lucru. Zgomotul provenea de la o placuta de frana care nu era suficient de bine stransa. Altfel, isi facea treaba fara probleme.
David
04-05-2009, 11:32 PM
"nu are nimic domle, mergi sanatos!"
de ce nu ma mira ....
cat ai platit ?
verifica sa nu ai vre-o problema la frane in rest anvelope , plastice despinse
paul-cristian
05-05-2009, 07:59 AM
Asta mai lipsea, sa platesc nimicul, desi mi sa imprimat o profactura cu 2, 5 ore de manopera si o suma de 100 plus TVA (119 lei) dar nu am platit nimic doar ca am pierdut timpul si am, primit confirmarea ca masina nu are nimic. Dar ce ma deranjat a fost tonul cu care m-au tratat, parca eu eram puricele si ei elefantul si nu vreau sa generalizez, am mai avut de-a face cu cei care deservesc directia service si nu am avut ce sa le reprosez, dar se pare ca ieri am avut ghinion dar mi-a ajuns, doar cand voi cumpara urmatoarea masina de la ei voi mai trece prin pipera
mariusrush
07-06-2011, 05:25 PM
Salut ! Desi e tardiv replay-ul meu voiam sa spun ca am avut si eu aceasta problema. Tot asa am umblat de nebun pe la diverse service-uri ... si nimic. Pana a venit iarna si am schimbat cauciucurile cu unele de iarna si am scapat de acel zgomot.