View Full Version : Chip tuning
Moofy
11-02-2007, 06:34 PM
Salut!
In afara de tuningul de casa a incercat cineva o "dopare" facuta in alta parte? (OBDTuning, DimSprot, ASPAD...).
Merci.
Legionaru'
11-02-2007, 08:20 PM
OBD cred ca nu fac,insa ASPAD se baga si la "aspirata" mea,deci sigur D-4D il "dopeaza"! :thumbsup:
Pentru motorizarile de la toyota avem foarte putine variante de tuning. Cauza este tipul de ecu folosit.
Putem modifica doar motorizarile:
Toyota Avensis 1.6 16V
Toyota Avensis 2.0 D-4D (For this car only an add on module RAPID is available)
Toyota Corolla 1.4i 16V
Toyota Corolla 1.6i 16V
Toyota Corolla 1.4 D-4D
Toyota Corolla 2.0 D-4D 90/116CP (For this car only an add on module RAPID is available)
Toyota Landcruiser 3.0 D-4D (For this car only an add on module RAPID is available)
Toyota RAV4 2.0 D-4D (For this car only an add on module RAPID is available)
Toyota Yaris 1.0 VVT
Toyota Yaris 1.4 D-4D
Toyota Yaris 1.4 D-4D EDC16
Toyota AYGO 1.0 VVT
Toyota AYGO 1.4 HDi
Pentru mai multe detalii - PM.
LittleM@n
19-06-2007, 12:49 PM
Question: Chipurile le modificati real time (pe dyno, on road, etc), in conformitate cu ce modificari am eu pe masina, sau sunt standard, si voi doar updatati matricile (hartile) cu ce aveti in baza de date?
Merci.
Continui aici fiind vorba tot despre chip-uri.
Dupa cum banuiesc ca stiti, pt toyotele noastre e cam greu de facut chip, chiar f greu. Dar, dupa lungi umblari, am gasit ceva ce suna bine - bineinteles ca aceasta exclusivitate se cam plateste - dar am intels ca la masini noi se acorda si garantie....
www.skn-tuning.ro (http://www.skn-tuning.ro) - pt detalii
Eventual propun adminului sa ceara informatii oficial pt noi, si eventual daca ne bagam mai multi un discount :blush:.
So:
1 - votez cu sunt de acord sa cerem informatii, detalii, conditi si preturi.
2 - ....
3 - ....
P.S. More torque, more power, :doh: uhaaaaaa
LittleM@n
11-07-2007, 05:17 PM
Sunt nemti din cate vad, deci nu cred sa stie sa modifice japoneze asa cum trebuie...
Ei si tu toma, daca te uiti bine se baga si la compresoare.... nu stiu cat se baga cei din ro, dar cei din de se baga sigur.
LittleM@n
11-07-2007, 11:47 PM
Da, dar ca cei din jp nu o sa le iasa sigur ;)
alin-l
20-08-2007, 11:32 AM
Am auzit ca poti sa cumperi chip si de la dealer!!! Cel putin, in Pitesti, cineva a solicitat acest lucru la Toyota, i s-a spus initial ca "da, o s-ti aducem in skimbul a 400 - 500 euro", dupa care a fost anuntat ca "nu se mai poate", fara a i se da alte explicatii... Inseamna, totusi, ca asa ceva ar fii posibil, nu?!
LittleM@n
20-08-2007, 12:57 PM
Chip, de la dealer?!?!? Adica un dealer, vinde piese de tuning gen ECU, powerbox-uri si piggy back aftermarket??? Tu esti nebun?
Pai isi pierd painea frate!
Tu iti dai seama ce ar insemna asta? Le sisteaza producatorul distributia de masini!
guerilla
20-08-2007, 01:56 PM
exista chipuri importate oficial de toyota. sint cele facute de TTE. stiu ca la LC a fost si un promo pe tema asta. orice LC120 cumparat era chipuit gratis.
LittleM@n
20-08-2007, 02:16 PM
:th_SmlyROFL: a, am inteles
TTE si chipurile :signs025:
E ca si cu baba si mitraliera :shoot::go:
TTE-ul nu va face niciodata cine stie ce piese de tuning sa scoata tot ce se poate din masina...
guerilla
20-08-2007, 08:47 PM
din pct meu de vedere la toyota numai dieselul se poate chipui iar pt asta sigur as opta pt TTE in acest moment pt ca n-am vazut altceva.
la vvti nici o sansa de chip. nu exista ceva serios in oferta nimanui. iar eu cateva sute de euro pt 5cai nu dau. iar de montat powerbox... never.
LittleM@n
21-08-2007, 12:12 PM
pai, la vvti nu prea sunt pentru ca deja se scoate cam tot din motor...
iar powerbox, nu inteleg ce aveti toti contra lui...este ca si cum pui un chip, deci tot nu scoti tot din motor, doar il modifici cat sa zici ca nu e modificat...
alin-l
21-08-2007, 12:32 PM
Bla...bla...bla... Vorbim discuţii... Cu sau fără chip (sau powerbox) cert e că maşina poate mai mult!! Problema este că, deocamdată, nimeni nu se pricepe prea bine la modificat graficele toyotei...
PS: repet ceea ce am afirmat mai sus:"Am auzit ca poti sa cumperi chip si de la dealer!!! Cel putin, in Pitesti, cineva a solicitat acest lucru la Toyota, i s-a spus initial ....."
StefanVVTi
21-08-2007, 02:01 PM
Ia luati-va voi Golfuri 4 si bateti-va joc de ele! Lasati Toyota in pace!:th_SmlyROFL:
alin-l
30-08-2007, 11:31 AM
I-auziti: un amic de-al meu a INCERCAT sa faca chip tuning la o corola mai veke si la o supra... Surpriza!!! TOT meniul (si ce mai era pe-acolo...) erau in limba JAPONEZA!!! ... Au strans baietii "jucariile" fara sa se atinga de ceva si au lasat masinile asa cum erau... Asha ca... e grea "kestia" asta cu tuningul la masinile noastre...
LittleM@n
30-08-2007, 12:46 PM
Pai, era in japoneza ca asa aveau ei softul...pt ca e memorat in ECU este numai cifre, matrici si ecuatii... asa ca prietenul tau poate incerca sa faca rost de alt soft ;)
cosmin26
30-08-2007, 12:59 PM
DOC modifici si noua corolla 1.6 dual vvti?
StefanVVTi
10-09-2007, 07:32 PM
La "vechea" Corolla de 1.6 care-i castigul de putere si pretul?
xavier
20-09-2007, 11:40 PM
Yaris 1.4 d4d se poate ? Ce se castiga,ce se pierde ...?
A facut cineva ?
LittleM@n
21-09-2007, 11:26 AM
in general cam la orice diesel se poate...si cu siguranta si la Yaris;
Eu stiu ca am vazut odata un catalog de chipuri si tin minte ca parca era un castig de 14CP si 22Nm...dar nu mai stiu sigur; asta la chip; daca te bate gandul de piggy back, scoti si mai mult.
Ce se pierde? Pai in primul rand garantia, pentru ca modifici ECU :D
Apoi, se poate pierde mult din viata motorului (oricum o sa se piarda din ea), daca matricile noi sunt idi0t facute.
De facut cineva...pe aici sunt oarecum 99% sigur ca nu a facut nimeni;eu il stiu pe un tip cu Yaris P2 de 1.4, 75CP care a facut si avea in jur de 90 si facea liniutze cu Yarisul TS (vorbesc de cel de 1.5) ;)
Vlad007
13-10-2007, 02:30 PM
Salut.
Mi-am luat de curand o Toyota second-hand din 2004, 2000cm3, D4D, SOL. In cartea masinii scrie ca are 90CP (66KW). M-a mirat foarte mult intrucat mi se par foarte putini la atata motor. In brosura de la Noua Corolla asta este puterea motorului de 1400cm3 D4D. Noua Corolla de 2,0 D4D are 93KW, adica 126CP.
Cine poate sa-mi explice si mie, va rog, unde-s caii putere lipsa. E cipuit motorul meu, ca am inteles ca pe Avensisul de 2,0 D4D (acelasi motor) se regasesc in totalitate acesti 126CP.
Si daca e cipuit la 90CP cum fac sa scot aceasta limitare. Am inteles ca la VW de ex de 1,9TDI sunt mai multe variante de limitari, iar scoaterea limitarii de cai face ca motorul sa functioneze la capacitatea standard, fara a dauna in vreun fel.
Ideea este ca eu nu doresc sa cipuiesc motorul sa dea mai mult decat a dat mama lui, ci vreau sa aiba atatia cai cat trebuie, sa nu fie limitat la 90CP din varia motive ce nu influenteaza caracteristicile de uzura. A, si unde se poate face, cat costa redarea proprietatilor reale.
Mersi anticipat.
23nst
13-10-2007, 04:57 PM
cum ai spus si tu la vw sunt mai multe variante de tdi, asa si la toyota mai multe variante de d4d de 2000cmc
adica de 90cp de 116cp si 126cp
din pacate, la toyota nu se prea pot cipui motorul...
Vlad007
13-10-2007, 05:41 PM
multumesc mult de informatie. deci tre sa-mi iau gandul. nu ca nu se duce bine masina cu 90CP dar cam ma stresa gandul ca 36CP stau si dorm degeaba...
:punk:
LittleM@n
14-10-2007, 01:08 AM
nu e chiar degeaba...pt ca este o diferenta intre motorul diesel de 2.0 de 116CP si 126; este diferenta de conceptie si de fabricatie; totusi, din ceea ce stiu, toyota nu prea scoate pe piata motoare din care nu a stors cam tot ce putea...
claus
16-10-2007, 10:57 PM
Pt. motorul vechi de 1.6 vvt-i 110CP se poate mari puterea?
Oficial?Sa-si pastreze garantia.
LittleM@n
17-10-2007, 12:00 AM
da, din cate stiu TTE are chip pt asta...s-ar putea sa confund...
dar e scump al ****u...
StefanVVTi
17-10-2007, 02:04 PM
Pt. motorul vechi de 1.6 vvt-i 110CP se poate mari puterea?
Oficial?Sa-si pastreze garantia.
Oricum nu cred ca ar fi mare diferenta...nu e Corolla masina de alergat...:crybaby:
alin-l
18-10-2007, 11:43 AM
Scuza-ma, dar ce intelegi tu prin "masina de alergat"?!?! 190 km/h viteza maxima (sau pe acolo...) nu e suficient?! Sau 124 CP?!...
StefanVVTi
18-10-2007, 08:09 PM
Scuza-ma, dar ce intelegi tu prin "masina de alergat"?!?! 190 km/h viteza maxima (sau pe acolo...) nu e suficient?! Sau 124 CP?!...
:) Ma refeream la liniute, provocari....oricum, azi am condus-o mai mult, si cei 110 cai sunt suficienti! :blush:
ovidiuvisan
23-10-2007, 08:11 PM
Depinde de Corolla ;-) TS-ul se descurca chiar bine.
ionutslr
28-01-2008, 03:54 PM
Eu personal am gasit pe site-ul oficial al celor de la TTE care sunt tunerul oficial al Toyota si am gasit de la Chip pana la componente de performanta , asta in functie de model(ca de ex pentru Hiluxul meu nu exista decat Chip).Problema in schimb este ca n-am gasit nici o firma de tuning din Romania care sa aiba colaborare cu TTE desi ei sunt in mai toate tarile din UE.
Mai multe detalii gasiti pe [Hyperlink was removed because link was not found]
shtou
10-05-2008, 01:47 PM
salutare.sunt modificari deja destul de multe pentru motorul din titlu si eu chiar vreau sa imi fac.pentru acest motor doar powerbox-uri am gasit si incepand cu puteri de la 146 CP la 160 Cp si cuplu de la 340 NM la 375 NM.cele mai profesioniste powerbox-uri au senzorii pe fiecare injector in partea(acest tip este destul de scump ~800E);majoritatea powerbox-urilor pe care le-am gasit (vb despre motorul d4d de 126 CP) iau informatiile numai de pe cablu de rail.eu am adaptat si kit de admisie conic K&N pentru acest motor.deci sunt variante de tuning pentru acest motor si inca de la firme recunoscute in domeniu.daca va intereseaza am sa va dau link-urile.
daca altcineva mai stie ceva varianta de marire a puterii pentru acvest motor, astept sugestii:D.eventual o evacuare?se preteaza schimbarea evacuarii la diesel?(ma refer toata evacuarea nu numai finalul pentru zgomot..aia ii frectie..).sau ceva turbina mai mare?sa stiti ca nu este scos totul din motorul de 2.0 D4D,deoarece viteza maxima 200(sau 205 cat imi arata navigatia,pentru ca pe bord era 212-215 parca..stiti voi:abaterile de rigoare la asa viteze) este atinsa la ~3800rpm si zona rosie incepe la peste 5000rpm....eu cred ca toyota a limitat acest motor pentru fiabilitate cat mai mare..pentru ca mai sunt inconstineti care tureaza dieselul ca si pe un benzinar..va pot spune ca dupa 4000rpm acest motor nu mai are vlaga..efectiv se tureaza degeaba pana la 5000rpm..inca pierde din suflu(cuplu)..deci pentru sportivitate ajunge 4200rpm...si intr-adevar puterea maxima se obtine la 3600rpm..deci numai pentru depasiri rapide sau ceva provocari se tureaza pana la 4200rpm..:biggrin::biggrin:
C_R_Y
10-05-2008, 04:10 PM
Nu prea am inteles, i-ai facut ceva motorului tau sau urmeaza sa-i faci ? Si eu as fi amator de un powerbox :)
shtou
11-05-2008, 12:01 AM
Nu prea am inteles, i-ai facut ceva motorului tau sau urmeaza sa-i faci ? Si eu as fi amator de un powerbox :)
nu i-am facut inca decat kit-ul de admisie K&N;incerc sa ma hotarasc de unde sa imi comand powerbox-ul :D.pentru banii la care costa un powerbox la acest motor prefer sa iau ceva de calitate si sa-mi ofere si putere(adica sa stoarca putintel motorul),nu numai 20-25 cai in plus cat ofera majoritatea power box-urilor.vreau ceva variante care duce motorul la 155-160 CP si cuplu cat mai muult(ca ii grea binisor masina-a mea 1,5 tone cantarita la verificare).chiar am citit pe un forum englez ca din acest motor nu ii stors absolut defel totul:zicea un "forumist" ca acest motor se afla si pe corolla verso si acolo ofera cu vreo 10 CP in plus(si asta din fabrica)..deci...merge acest motor pana pe la 155-160 CP.deci de gasit mi-am gasit,doar mai trebuie sa ma decid de unde imi comand.am gasit chiar la o firma powerbox cu soft si se poate modifica dupa bunul plac al posesorului :biggrin:..dar trebuie stiut ce...
LittleM@n
11-05-2008, 01:25 AM
am mai spus si o mai spun (de ce nu o folosi nimeni functia de search?!?!); lasati-va cu chip-tuning-ul si powerboxul;
Daca vrei sa faci ceva cum trebuie, PENTRU motorul tau, ASA CUM POATE EL, folositi PIGGYBACK! Nici un powerbox, si nici chip-tuning!
Baieti care monteaza piggy-back (au Dastek-uri de la Unichip, care sunt foarte bune), gasiti la mastertuner.ro
Un 2.0 D-4D de 126CP poate ajunge la 150CP (+- ceva acolo) in conditii de maxima siguranta; daca vrei, il poti forta si mai sus, catre 180-190, din acelasi chip.
Little de ce invetzi oamenii la prostii ??!!
LittleM@n
12-05-2008, 12:42 AM
:scratchchin:adica?
Pai daca tot vor sa faca, sa o faca calumea, and all the way, nu?
Iar pe langa asta, riscul sa strici ceva este cel mai mic la piggyback :whacky011:
JustVali
12-05-2008, 02:03 PM
Modern_drummer (sper sa nu-i fi gresit nickname-ul) de pe forum a avut o intrevedere cu oamenii de la master tuner si chiar a batut palma cu ei pentru asa ceva pentru u avensis 2.0 D4D si LittleM@n cred ca la el se referea cand a precizat puterea la care se poate ajunge. Nu m-am uitat sa vad de unde esti, dar daca esti din buc poti veni la intalnire sa vorbesti cu el.
shtou
12-05-2008, 03:12 PM
:scratchchin:adica?
Pai daca tot vor sa faca, sa o faca calumea, and all the way, nu?
Iar pe langa asta, riscul sa strici ceva este cel mai mic la piggyback :whacky011:
http://forums.superstreetonline.com/70/1010816/ecu-tuning-electronics/engine-tuning-standalone-ecu-vs-piggy-back-ecu-eng/index.html
se pare ca nu-i chiar asa grozav si profesionist piggyback-ul..ci powerbox-urile pe care le programezi..si unichip de la Dastek este tot un powerbox programabil..
si anumite firme care ofera powerbox-uri ofera inclusiv garantie pentru motor(100 000km,2 ani etc)
LittleM@n
12-05-2008, 03:42 PM
:)) un piggyback = powerbox programabil...dar eu zic ca e mai scurt: piggyback, iar pana la urma asta este numele incetatenit; daca tie iti place mai mult powerbox programabil, go with it.
Ce link imi dai u acolo este o comparatie intre piggyback si un stand-alone probabil; dar sa pui problema pt a folosi un stand-alone in loc de ECU standard intr-o masina normala pe care o folosesti zi de zi este absolut o tampenie. Iti va lua ani buni sa il poti programa corect, si chiar nici dup-aia nu stii daca e bine sau nu, iar intr-un final, rezultatul nu va fi mult mai bun decat al unui piggyback...iar in conditiile de zi cu zi va fi egal cu 0!
powerboxurile la care faceati voi referire initial sunt chipuri fixe, care modifica informatiile ECU-ului in mod unic, si nu pot fi rescrise. Daca le rescrii, atunci vorbim de piggyback.
Si citind acum mai atent postul tau de mai devreme, no offence, remarc ca nici macar nu stii cum se merge si care sunt parametrii normali de functionare al unui diesel; tu pui problema la diesel ca se tureaza degeaba peste 4200
zona rosie incepe la peste 5000rpm: wtf, daca incepea de la 7000, tu te chinuiai sa-l duci pana acolo??? De fapt, cred ca oricum este limitat la 4400-4500.
tu singuri spui ca puterea maxima este la 3600...nu stiu ce inseamna pentru tine aceasta putere maxima, dar, ca sa-ti explic pe intelesul tau:
Putere Maxima a unui motor = putere cea mai mare dezvoltata de un motor; este unica in plaja de turatie; in sensul cresterii sau descresterii turatiei, puterea va scadea.
Deci daca tu te duci cu motorul peste 3600 este cam inutil, pentru ca masina oricum de la 3600 incolo nu mai trage; a, ca mai urci un pic in ture ca dupa ce schimbi sa cazi in putere mai mare, asta e altceva...dar in general, motoarele sunt optimizate pentru a avea cea mai buna acceleratie in cazul momentului in care schimbi la momentul puterii maxime.
Eu zic ca mai bine te documentezi despre cum functioneaza si cum trebuie sa mergi cu motorul tau inainte de a trece la altceva ;)
Revenind la piggybackuri, @JustVali: nu faceam referire neaparat la modern_drummer; eu stiam de mult timp de astea, stiam cam ce pot, i-am spus si lui, este adevarat; despre 2.0 D-4D am dat datele generale date de unichip
shtou
12-05-2008, 08:31 PM
despre tuning stiu intr-adevar mai putine chestii :D (si asta si fac, ma documentez pe cat posibil si intreb,nu dau cu bata) dar despre cum imi functioneaza motorul, crede-ma pe cuvant ca stiu... si mai ales la diesel... crede-ma... ca nu ma pricep eu la tuning inca ii okay... dar cum sa conduc un motor diesel sau benzina crede-ma ca stiu... m-am documentat inainte de a-mi cumpara masina... cum ii curba de cuplu, curba de putere... inclusiv la fostul "tractoras" am facut remap... si pot sa iti spun legat de turatii ca si dieselul trage daca il modifici (si aici conteaza ce anume se modifica ca sa traga si la ture mari) :( un passat tdi de 131 cp stock la care zona rosie incepea la 4500, dupa modificare ECU + filtru aer K&N tragea de nebun la 5000rpm... logic ca nu-i benzinar sa turezi dieselul in halul ala, dar la o adica DOAR din cand in cand poti trage de el asa mai turbat) bineinteles ca a crapat ceva la el pt ca respectivul il conducea numa intre 4000 si 5000 ture.
eu am cerut sugestii aici. si in tara nu prea sunt tuneri care sa se bage la anumite motoare de toyota (am intrebat la o gramada si cu renume pe piata noastra).intrebarea este de ce tunerii (si inca cu renume pe piata de tuning) de afara ofera doar powerbox-uri pentru acest motor? si nu piggyback? si inca o parere: tu ce ai face :o resoftare a ECU-lui original sau powerbox (avand in vedere ca astea 2 varinate am gasit; iar resoftarea ECU-lui am gasit doar la niste cehi parca sau slovaci, ma rog) asta in cazul in care nu ai posibilitatea powerboxului programabil. merci
LittleM@n
12-05-2008, 09:36 PM
Piggyback frate, nu pricepi?
Si daca: asta in cazul in care nu ai posibilitatea powerboxului programabil, nu stiu, fac pe dracu in patru si gasesc o solutie; il iau din afara si mi-l fac singur.
Dar ECU sa ii modific chipul original....mai intai cumpar inca unul, pentru ca daca imi strica aia chipu, raman cu masina in pom...iar cum un ECU original iti imaginezi costul, ramane poweboxul si piggybackul. Iar cu powerboxul, o bazaconie, o chestie facuta dupa cum cred unii, prefer sa nu-l folosesc. Iar atat timp cat exista totusi cineva in romania care iti pune piggyback care functioneaza pentru motorul adus in discutie, nu inteleg de ce ar mai continua discutia; Dastekul este momentan singurul care il stiu ca se gaseste la noi; daca vrei, discutam de o comparatie intre piggy-uri, dar eu nu ma mai chinui sa aduc argumente contra la celelte 2 variante :P
Iar afirmatiile astea total contra chip-uirii si powerboxurilor pe care le fac, sunt dupa ani de zile de citit carti, reviste, forumuri si pagini de net.
Despre diesel la 5000rpm...daca odata ce ala l-a dus acolo, a mers cu el asa, si i-a bubuit, nu e clar ca nu trebuie sa mergi cu un diesel decat pana in 4000? Sau vrei sa incerci si tu? :D
Toyo Cris
21-06-2008, 10:07 PM
Salut Little@Man!
Poti sa-mi dai informatii ce presupune tuning motor la Avensis 2.2 D4D cu "modul rapid" furnizat de cei de la dimsport (www.dimsport.ro (http://www.dimsport.ro))?
Ce presupune montarea acestui modul rapid, cat de eficiente sunt, pretul daca este bun (500 E), etc.
Mentionez ca nu sunt cunoscator si as vrea sa-mi fac un tuning la motor daca este bun.
Multumesc anticipat!
LittleM@n
22-06-2008, 02:46 AM
nu-mi mai vine acum in cap exact ce face dimsport, dar din cate tin minte erau powerboxuri, si nu piggy-uri.
Poti incerca daca vrei, dar ce am auzit in general, repet: Am Auzit!, oamenii nu erau foarte multumiti dupa ce plecau de la ei...so, eu unul, nu m-as agita prea tare cu dimsport :)
Toyo Cris
22-06-2008, 06:58 AM
Multumesc! Voi reveni cu amanunte dupa ce voi vorbi cu dealerul din Iasi.
Toyo Cris
23-06-2008, 07:55 PM
nu-mi mai vine acum in cap exact ce face dimsport, dar din cate tin minte erau powerboxuri, si nu piggy-uri.
Poti incerca daca vrei, dar ce am auzit in general, repet: Am Auzit!, oamenii nu erau foarte multumiti dupa ce plecau de la ei...so, eu unul, nu m-as agita prea tare cu dimsport :)
Azi am vorbit cu un colaborator dimsport din Iasi. "modulul rapid" este un fel de powerbox montat la motor si modificarea datelor in calculatorul masinii. Modulul powerbox este facut in Italia de Dimsport.
Pareri?
Multumesc mult pentru ajutor!:respect:
LittleM@n
23-06-2008, 07:57 PM
Citesti mai sus ce am scris eu de powerbox-uri vs. piggyback, si te lamuresti de parerea mea ;)
Toyo Cris
23-06-2008, 08:17 PM
Citesti mai sus ce am scris eu de powerbox-uri vs. piggyback, si te lamuresti de parerea mea ;)
Da, am inteles ca aceste powerboxuri nu sunt extraordinare, ce nu am inteles, este daca acest modul rapid + modificare date calculator, este una si aceeasi treaba cu powerbox.
Multumesc mult inca o data!:thumbsup:
LittleM@n
23-06-2008, 09:54 PM
ce strategie tare de marketing :D
ii zice "modul rapid", ca sa intelegi tu da doar il baga in OBD si gata. E una si acelasi lucru cu powerbox-ul...este powerbox, plus denumirea aia de la final, de modul rapid.
e ca si cum zici: Avensis 2.2 D-4D Diesel -> asta e de umplutura, nu are relevanta daca e sau nu, tot Ave 2.2 d-4d este :P
Il poti incerca daca vrei, cu mentiunile care le-am mai spus: nu stii daca iti scoate tot ce poate din motor, nu stii daca forteaza vre-un parametru.
Pot sa-ti indruge ei cate-n luna si-n stele: nu e facut pe dyno, in real time, sa vezi exact cum se comporta masina la modificarea diferitilor parametri, este ca si cum inchizi ochii si vrei sa reglezi radioul...poate merge, dar esti sigur ca apesi pe butonul bun, sau ai fixat frecventa exact?
Toyo Cris
23-06-2008, 10:11 PM
ce strategie tare de marketing :D
ii zice "modul rapid", ca sa intelegi tu da doar il baga in OBD si gata. E una si acelasi lucru cu powerbox-ul...este powerbox, plus denumirea aia de la final, de modul rapid.
e ca si cum zici: Avensis 2.2 D-4D Diesel -> asta e de umplutura, nu are relevanta daca e sau nu, tot Ave 2.2 d-4d este :P
Il poti incerca daca vrei, cu mentiunile care le-am mai spus: nu stii daca iti scoate tot ce poate din motor, nu stii daca forteaza vre-un parametru.
Pot sa-ti indruge ei cate-n luna si-n stele: nu e facut pe dyno, in real time, sa vezi exact cum se comporta masina la modificarea diferitilor parametri, este ca si cum inchizi ochii si vrei sa reglezi radioul...poate merge, dar esti sigur ca apesi pe butonul bun, sau ai fixat frecventa exact?
Multumesc mult! Fiind pe dinafara subiectului m-ai ajutat sa inteleg cum sta problema. Daca auziti de o posibilitate de tuning eficienta si buna, dati-mi de veste.:worthy:
LittleM@n
23-06-2008, 10:25 PM
Am zis si mai sus, nu stiu daca ai descoperit exact: mastertuner.ro sunt momentan singurii de prin "zona" care monteza piggyback-uri. Dastek. De ce zic de Dastek? Pentru ca sunt singurele "non-japoneze" ca sa le numesc asa, compatibile cu aproape toate ECU-urile de pe Toyote. Sunt in bucuresti, dar daca ai bani si timp (face cam 5-600E din ce am auzit doar piggy-ul cu mapare), presupun ca-ti poti face programare, pierzi o zi la ei, dar scoti cam tot ce poti din motor, si sa ramai inca in valori de siguranta.
Secondly, daca ai si mai mult de investit, iti poti lua de ex un intercooler mai mare, plus vreo turbina mai potenta, si cu motorina pe masura, si poti ajunge lejer peste 200CP (tot la ei stiu ca se pot face astfel de moddinguri)...asta in conditiile in care iti faci masina dupa parametrii inca siguri (asa poti ajunge si la 300 daca vrei :lol:).
P.S.: again, nu fac reclama la mastertuner, nu-i cunosc, nu am nimic cu ei, dar daca sunt singurii de care am auzit la noi ca lucreaza cu piggyback, io ce sa fac? :blush:
bebe14
02-12-2008, 05:03 PM
Salut LittleM@n! Pana acum am citit cateva posturi legate de tuning si m-am uitat si pe net. Deja nu mai sti ce sa crezi. Pe site-urile cu boxtuning se spune ca chip-ul distruge masina, ca se rescrie softul si pierzi garantia, ca poti sa nu treci ITP-ul si asa mai departe. Boxtuningul este simplu, rapid, nu modifici ECU masinii...bla bla. Pe site-urile cu chiptuning scrie ca scoti mai mult din motor, nu se afecteaza siguranta si durata de viata, e mai bun decat boxtuningul care e doar o cutie care da semnale false motorului si-l inebuneste de cap...bla bla. Acum vad ca dupa ce am citit ce ai scris tu a aparut si piggyback. Si din cate am inteles, sa ma corectezi daca e gresit, e ca un chip-tuning doar ca se poate regla. E un fel de DVD-RW pe cand chip e un DVD simplu. Avand in vedere ca noi suntem posesori de Toyota si multi fac tuning doar pt nemtesti (BMW, Audi..) ce ar trebui sa stie o persoana care are o japoneza si vrea sa aiba mai multi cai decat cei din fabrica. Si eu visez cai verzi pe pereti la un Lexus IS-F, insa pana atunci vreau sa stiu daca si cum se poate ca noua Corolla sa dea mai mult de 124CP (motor 1.6, benzina, cutie MM). Mersi pentru rabdare!
Daca mai are cineva info noi despre tuning la noua corolla va rog sa imi spuneti! Multumesc
@bebe14: ai raspuns la PM.
@littleM@n: ai ceva idei despre cum functioneaza un powerbox si un piggyback, insa nu stiu atatea critici la adresa noastra. Modulele rapid nu sunt simple powerbox-uri care se gasesc la orice colt de strada, nu se monteaza pe mufa OBD ("ii zice "modul rapid", ca sa intelegi tu da doar il baga in OBD si gata.") si este programabil. Este adevarat nu face acelasi lucru ca un dastek care este universal si se poate monta pe orice model de masina, insa poate aduce un plus de putere si cuplu asa cum scrie si in lista de aplicatii: http://www.obdtuning.ro/mm/File/RAPID_07_01_08.pdf. Cresterile nu sunt mari insa semnificative pentru cineva care doreste un surplus de putere in anumite situatii. Noi am montat astfel de module pe toata gama de motorizari diesel de la Toyota si nu am avut pana acum nicio probleme cu aceste masini. Nu vreau sa laud aceste module ca nu as avea de ce, ceea mai bune modificare ramane tot optimizarea softului, insa atunci cand nu exista solutii pentru anumite motorizari cum sunt cele de la Toyota modulele isi fac treaba foarte bine.
LittleM@n
02-12-2008, 07:53 PM
Doc, nu am nimic cu tine; eu doar mi-am pus parerea despre problema, asa cum am inteles din tot ce am studiat pana acum; after all, nu cred ca ceea ce zic eu este litera de lege, intrucat nu sunt atotstiutor;
daca modulul rapid de care spui tu este programabil, atunci devine piggyback; daca este doar editabil in sensul scrierii unor date deja presetate, atunci este powerbox, corect?
Si, ca orice powerbox, nu-mi este optimizat softul pentru motorul meu individual, ci pentru categoria de motoare (de ex 2.0 D-4D), asa ca nu-mi va scoate tot ce poate din motor, dar va scoate ceva in plus, asa cum spui si tu.
Eu unul am ceva cu poweboxurile astea, tocmai pentru ca nu-mi stoarce tot ce se poate stoarce; but as i said, fiecare face cum crede de cuviinta ca il avantajeaza si ii foloseste.
Advanti
01-06-2010, 12:07 AM
am o toyota avensis D-4D cu motorul de 2.2 150 de cai.cam cat ar costa un cip sa-i pun ca tot vreau si nu stiu cat costa ca am inteles ca se gasesc in Germania dar prima data vreau sa aud un pret.daca stii cat costa spune-mi pretul numai nu imi spune ca nu merita sau asa ca nu are rost.doar atat vreau....un pret.ca am mai pus intrebari si mi s-a raspuns cum ca nu merita ca nu ai de ce sa iti pui ca nu arata bine...asa ca va rog sa imi spuneti un pret daca stiti
LittleM@n
01-06-2010, 01:22 AM
preturi gasesti si singur la chip tunerii de unde te intereseaza (tte,aspad,dimsport,etc)
mai intai citeste tot ce am scris eu aici despre subiectul asta,cauta si prin alte parti,apoi hotaraste-te ce fel de modificare vrei sa aplici motorului,iar apoi cauti,sau eventual intrebi in mai multe locuri, care este cel mai bun producator de apelat pentru tipul ala de modificare.
oricum,personal,daca ar fi sa aleg un motor de modificat din tot ce are toyota momentan in gama si pe piata,cu siguranta 2.2-ul ar fi acela.
P.S.: incearca sa pui si virgule si semne de punctuatie cand scrii, ca altfel textul este greoi de citit ;)
krisz
18-04-2012, 06:23 PM
Buna
Din pura curiozitate as dori sa intreb,daca a facut cineva chip tuning la motorul 2.2 diesel.
PalCo
18-04-2012, 11:21 PM
Si eu ma consider un interesat.
Little@man, cu rugaciune, de ce 2.2 ar mai potrivit de tunat? Si: ce chip recomanzi pentru el?
Multumesc anticipat.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
krisz
20-04-2012, 10:01 PM
Se pare ca nimeni nu se risca sa faca modificari la ECU sau altele la toyota :)))
LittleM@n
21-04-2012, 02:08 PM
@Pal: care e mai bun, sau mai slab, nu stiu sa-ti spun exact. Pentru mine, tot optiunea de a instala un piggyback si a optimiza softul pe dyno mi se pare cea mai viabila.
Din ce stiu, Doc, care parca scrisese si el pe aici, face chip tuning si pentru Ave.
Eu inca mai am de vanzare Unichip-ul de la master tuner; stiu ca tot Unichip isi pusese si modern_drummer acum ceva ani de zile, si era foarte fericit de el. A zis ca au reusit sa ii scoata vreo +30CP, si era inca in parametrii ok. Nu stiu sa fi avut probleme de atunci.
Daca te intereseaza, si vrei sa vorbim, da-mi un PM ;)
Dan.O
24-04-2012, 04:05 PM
LittleM@n (http://www.club-toyota.ro/forum/member.php?177-LittleM-n) , cat ceri unui coleg de forum pe unichip ? :)
http://www.club-toyota.ro/forum/images/statusicon/user-offline.png