PDA

View Full Version : antigel aygo

Blaster
10-04-2009, 07:18 PM
stie cineva ce fel de antigel se foloseste la aygo (transmisie manuala) ?

kte
10-04-2009, 08:37 PM
stie cineva ce fel de antigel se foloseste la aygo (transmisie manuala) ?

nu exista nicio legatura intre tipul transmisiei si antigel

LittleM@n
11-04-2009, 12:16 AM
ce intrebare :doh:
e pusa doar de dragul intrebarii? :lol:

antigelul nu este pe tipuri; tot ce trebuie sa indeplineasca el este sa aiba temperatura de inghet cat mai joasa. Acum, de care pui, ramane la latitudinea ta. ;)

ursu
11-04-2009, 08:16 AM
sunt 2 tipuri de antigel: cel normal si cel "long life" care se schimba la 160.000 km si care zic ei ca este si mai putin coroziv pt instalatie si mai ales pt aluminiu.

kte
12-04-2009, 07:06 AM
-si daca tot a venit caldura, poate sa puna apa distilata
-nu-i asa mirmi?

bogdan_o
13-04-2009, 05:30 PM
Eu stiam ca antigelul trebuie sa aiba punctul de inghet cat mai coborat si cel de fierbere cat mai ridicat. Proportia apa distilata:antigel recomandata de producator trebuie pastrata.

Deci eu zic ca nu e bine sa completeze numai cu apa distilata sau numai cu antigel.

Cat priveste tipul de antigel sigur scrie in cartea masinii ce si cum.

electriczbif
14-04-2009, 04:14 PM
Important e sa nu se amestece antigel rosu/roz (fara silicati) cu antigel albastru/verde/galben (cu silicati). Cele 2 tipuri sunt bazate pe substante diferite care combinate pot intra in reactie si/sau creea sedimente care pot distruge pompa de apa.
Parca in cartea tehnica la Skoda era un avertisment clar in acest sens.
Vedeti si aici (in germana): http://www.clubopel.com/link.php?url=http://www.wer-weiss-was.de/faq1107/entry1289.html

Blaster
14-06-2009, 08:30 PM
trebuie antigel albastru, in amestec cu apa distilata, 50-50

acuma, fara suparare, Littlem@n, dar nu-mi dau seama de motivul pentru care esti moderator. ti-am urmarit posturile si observa ca atunci cind n-ai raspuns (adica de cele mai multe ori), postezi ca sa te afli in treaba. daca nu stii, nu-i obligatoriu sa postezi.

kte
16-06-2009, 10:10 AM
-blaster, calca frana, nu te ambala, ca litlle ti-a raspuns bine
-in schimb, tu ai pus o intrebare....care nu te avantajeaza deloc sa deschizi un duel

Blaster
16-06-2009, 12:01 PM
nu m-a lamurit cu nimic. nu era mai simplu sa-mi spuna ca antigelul este in functie de radiator ? probabil ca si mai simplu era sa nu mai intreb si sa ma uit eu in rezervor ce culoare are.

kte
18-06-2009, 09:37 AM
-mai simplu era sa fi coerent in intrebare, care a sunat ceva de genul:ce apa sa beau?plata sau de la chiuveta(sunt incaltat cu pantofi)? no offense

LittleM@n
18-06-2009, 03:06 PM
Blaster, intr-adevar am impresia ca nu ai ce face, si pe motivul asta vrei sa deschizi un duel cu mine; daca vrei sa il continui, nu ai decat.
Ca sa lamurim de la inceput: asta va fi ultmimul post off-topic pe care il veti scrie in acest thread; orice se va scrie in continuare, si nu tine de antigelul de aygo/toyota, va fi mutat.

Sa o luam in ordine: sa fi moderator nu implica sa cunosti neaparat subiectul pe care il moderezi. A fi moderator inseamna, printre altele sa: 1) sa ai grija ca userii sa nu intreaca masura in ceea ce spun; 2) sa nu faca posturi duble si tot ce intra in aceasta categorie; 3) sa nu se posteze tampenii aiurea (gen reclama la telefoane sau apartamente in threadul tau cu antigelul de aygo, etc); 4) un moderator nu este atotstiutor; daca ar fi asa, atunci aia nu ar mai fi forum, ci ceva de genul: tu vii, pui o intrebare, vine un expert si iti da un raspuns, care sigur este corect. Pe langa faptul ca mi se pare putin probabil sa existe un astfel site, mi s-ar parea si aberant ca un om sa ia de buna ce spun unii care se auto-intituleaza detinatorii adevarului absolut; nu spun nu, poate au dreptate la ceea ce zic, dar pot si gresi. Este omeneste.

Pe scurt, statutul de moderator al unui user pe acest forum nu garanteaza ca acel user este si expert tehnic, in ceea ce priveste toyota spre exemplu.

Acum, pentru ca m-ai atacat direct, si sincer, am luat-o personal, as vrea sa stiu si eu cate posturi ai citit tu scrise de mine din forumul asta? de cate ori am postat neintrebat si aiurea? cate posturi de-ale mele aveau doar un rand?
Si ca sa fiu rau: cate deschideri de threaduri scrise de mine aveau o intrebare de jumatate de rand?

Faptul ca postez odata, la un thread, ceva, iar mai apoi nu mai scriu nimic, este din simplul fapt ca tocmai, nu postez aiurea. In general spun ce am de spus si gata, nu revin apoi sa mai scriu nu stiu ce bazaconii de confirmare, sau aprobare, sau eu mai stiu ce. Daca asta a fost parerea mea (sau a oricarui alt user), ceea ce stiu si ceea ce cred despre un lucru, sa stii ca pe acest forum parerile si cunostintele celorlalti useri se respecta. Nu esti obligat sub nici o forma sa accepti ceea ce spun altii; poti, evident, prin argumente solide si cu un limbaj decent, sa-i demonstrezi membrului respectiv ca se inseala, iar informatia pe care o detine nu este corecta.
Faptul ca eu am scris ceva care tie nu ti-a adus absolut nici o lamurire nu te inderptateste pe tine cu nimic sa ma judeci si sa-mi spui cand am si cand nu am voie sa postez. Este un forum public, si daca eu am considerat ca informatia pe care o detin este utila am postat-o; ca de partea cealalta nu este asa, este problema celuilalt. Iar asta se aplica pentru toti userii forumului, fara nici o discriminare.

Ar mai fi probabil multe de spus, dar eu ma voi limita momentan la atat.
Sa stii ca astept raspunsul tau.

che
18-06-2009, 05:15 PM
cum zise si nenea Ursu , antigelul de la toyota este de 2 tipuri unul LLC galbui la culoare care tine doar 3 ani sau 90 000 km parca si unul SLLC rozaliu ,care tine 5 ani sau 160 000 , tine=ramane in parametrii stabiliti de producator . restu cu coroziunea si bla bla nu are nici o baza stabila . coroziunea se produce din cauza apei mai mult nu a antigelului .

Blaster
18-06-2009, 10:15 PM
LittleM@n (LittleM@n), m-am referit numai la topicurile scrise de mine si intr-adevar am crezut ca esti expert in autoturismele toyota. m-a enervat ca m-ai trimis pe google sa caut manualul de aygo. desi sint sigur ca ca inainte de a face o minima cautare unii useri intreaba intii pe forum, eu am cautat si pe google si pe trackere (inclusiv manualele de peugeot 107 si de citroen c1). in ceea ce priveste intrebarea despre antigel, initial am crezut ca antigelul de aygo are anumite coduri, la fel ca si uleiurile de motor. nu mi-am dat seama de culoare, pentru ca nivelul era foarte scazut.
in ceea ce priveste numarul de caractere din thread - consider ca o intrebare concisa este de preferat uneia cu detalii nesemnificative.
cam atit am avut de spus si sper ca nu te-ai enervat mai mult decit mine.

LittleM@n
18-06-2009, 10:23 PM
Si ca sa incheiem subiectul si polemica aici (nu mai mut posturile acum), da, te-am trimis pe google pentru ca am cautat eu personal cateva minute dupa ele cand am citit postul, si am gasit cate ceva. Este adevarat ca nu le-am downloadat sa vad daca chiar sunt reale sau nu, dar gasisem ceva mai multe variante, deci presupun ca se nimerea pana la urma una corecta. Presupunerea a fost probabil gresita daca tu zici ca nici unul nu merge...

Eu aici am pus punct si consider discutia incheiata ;)