View Full Version : [b]Toyota Corolla D4D 1,4 HB Exellance [/b]
adicios
18-09-2006, 03:15 PM
Masina luat pe 25 August, inca in rodaj, 1500 Km, din care 450 in afara orasului, consum 6,8 % mediu afisat de calculator si verificat cu bonurile de motorina (dupa calculele mele imi ies 6,6, insa sunt relative caci niciodata pana acum nu i-am facut plinul, calculele mele au fost asa: de fiecare data cand se aprinde beculetul galben merg cat pot de repede, adica in limita a 30 de Km, si alimentez.........deci eu inclin sa cred totusi computerul de bord) !
AC non stop pana acum !
Sunt f multumit de acest consum, tinand cont de traficul infernal din ultimele 14 zile in Bucuresti !!!
Si din cate mi se pare normal consumul o sa scada odata cu rodarea motorului !
[/b]
Super cool ! Sunt foarte curios ce feeling ai cu motorul 1.4 D4-D.
Vroiam sa mai intreb ceva daca stii. Am inteles ca D4-D-urile nu ar avea turbina si ca toata puterea e obtinuta printr-o injectie mai mare. Asa-i ? Stii cumva daca are turbina ? Stiu ca 1.5 DCI-ul Renault are turbina la 1.5 cu 80 CP si-s curios daca Toyota a obtinut 90CP fara turbina :D
adicios
19-09-2006, 11:35 AM
Sincer am senzatia ca am cam tot ce-mi trebuie de la masina asta ! Cel putin in oras, la 90 de cai si 190 Nm cuplul, e absolut satisfacator, pleci repede si puternic de pe loc, ai suficient raport putere / viteza in trafic pana la viteze limita in oras 80 / 110 (acolo unde poti). Nu auzi motorul, antifonarea e super reusita, sistemul de franare reactioneaza f. bine, lent si exponential, daca vrei o franare mai rapida continui cu apasarea pe pedala. Amortizoarele sunt un picut cam rigide la denivelari si piatra cubica insa nu se compara nici pe departe cu Solenza / Clio / Fabia (astea fiind masini conduse de mine in ultimul an)
La drum lung insa, peste 140 Km / h incepi sa cam turezi motorul, eu fiind in rodaj m-am ferit sa-i dau in afara orasului peste 3000 rot / min. Ce pot sa-ti zic din experienta mea pe alte D4D 1,4 Corolla, test drive, pana sa-mi vina actuala masina, e ca la viteze mari in afara orasului, de ex la 170 Km / h, nu mai simti acelasi cuplu, o turezi cam mult si devine cam zgomotoasa, insa se tine f. bine la curbe (intri cu 110 Km / h fara probleme) si nu simte vantul.
Totusi sunt de parere ca e o masina exceptionala pana la 140 - 150 Km / h din toate punctele de vedere: siguranta / zgomot / consum.
In concluzie, tinand cont ca eu conduc 75 % in oras si fac 20 - 25 mii Km / an consider ca am facut alegerea potrivita. Datorita consumului nu am nici un stress la blocajele din trafic, nu am nici o tentatie sa depasesc coloane.
Dotarile din gama HB Exellance iti ofera dupa parerea mea tot confortul necesar.
Reconosc ca la drum lung mi-ar fi placut motorul de 2l D4D, eu fiind pasionat de viteze mai mari (180 Km / h de ex. e viteza mea favorita in afara, condus de ex. cu Octavia 1,9 TDI prin Cehia vreo 4000 de Km / in 4 luni, pe autostrazi mai "ca lumea").
Dar, asta e un motiv sa ma linistesc :) si sa conduc mai "safe" !
OBS:
Referitor la tehnologia motorului D4D 1,4 recunosc ca nu stiu multe decat ca e "common rail" adica motorina se injecteaza direct in "rampa comuna" tuturor lecor 4 pistoane.
Probabil ....zic probabil ....acest motor foloseste si tehnologia turbo recuperandu-se de la iesire energie / caldura......habar n-am insa, recunosc.
jucausul
09-10-2006, 11:11 PM
Sal all.....
Am o corolla 1.4 D4d de 1 luna si un pic.Am cu ea aproape 3000 km, din care 1200-1300 afara.Consumul pe care mi-l afiseaza calculatorul este de 5.7l, ma astept sa mai creasca am inteles ca in oras nu ar trebui sa sara de 6.6l/100km.Oricum super multumit de masina, un pic cam rigida prin Buc dar te obisnuiesti.A era sa uit am si o mica problema la ea, pe care sper sa o rezolv sapt asta.O sa radeti dar imi scartaie centura de siguranta:D.La inceput am crezut ca scartaie scaunul dar apoi am observat ca de fapt de vina este centura.un ic de ulei si se rezolva sper.....
Sunt curios Octavia 1.9 tdi pe care ai condus-o in Cehia nu avea tot 90 cp?
HMiller
11-11-2006, 03:34 PM
Cum se comporta Corolla 1.4 D4D la drum lung? Face fata in depasiri? Cuplul de 190 Nm este ok?
jucausul
14-11-2006, 02:18 PM
Face afta cu brio as putea spune.La un drum Bucuresti -Sighisoara pe care l-am facut acum 1 luna, am depasit cu a 4-a in panta fara nici un fel de problema...practic nu este genul de masina cu care sa stai pana cand au loc sa depaseasca 3 masini ca sa te bagi ca ti-e frica ca nu trage.Daca ajungi sa cunosti masina poti scoate lucruri uimitoare din acel motor.
Eu cred ca se tine foarte bine. Atata vreme cand nu mai ai de gand sa cresti repede in viteza de la 130-140 mai sus. Parerea unui coleg care o are cu cutie secventiala+automata.
CalinuSh
14-02-2007, 02:59 PM
Din experienta mea cu Corolla Sedan 1.4 D-4D :
Consum mixt : 5.0-5.5
Consum afara : 4.5-5 - absolut minim reusit pe Cluj-Napoca - Oradea 3.8, pe drum mai lung Cluj-Costinesti 4.6 masina plina portbagaj plin pana in 140 km/h
Consum oras: depinde si de orash Oradea :5.6, Cluj: 6.5
Bineinteles totul depinde de stilul de condus dar eu am incercat cam toate stilurile :) si consumul e bun oricum ai merge.
La performante pot sa zic ca cel mai mult mi-a placut cum urca pantele in a 5-a fara probleme, acceleratia in depasiri e f.buna pt 90 cai, viteza maxima : drum drept 190, un pic la vale 205 (poate si mai mut da mi s-o terminat drumul :) )
jucausul
20-02-2007, 01:52 PM
Cum ai prins tu 190 si 205 ca io pe A1 si A2 mai mult de 180 hai 182 nu a vrut sa mearga.poate doar daca o tractam
:D
CalinuSh
05-03-2007, 01:12 AM
Lasa A1 si A2, incearca Cluj-Turda ;)
Predator
05-03-2007, 12:02 PM
Drum la vale + sufla vant din spate = (poate) 205km/h la o Corolla 1.4 D-4D
Calinush, ce turatie aveai la viteza aia?
CalinuSh
05-03-2007, 02:08 PM
Deci nu am nici un interes sa fac afirmatii nefondate... serios am atins 205 km/h, la vreo 4600-4800 rpm, nu stiu exact da pe acolo era.
Daca ati stii drumul m-ati intelege :), adica doua benzi pe sens, si poti intra la o viteza de 130-150 in portiunea care e la vale si apoi isi ia zborul :D
jucausul
14-03-2007, 03:03 PM
Stiu f bine drumul acela.Doar ca daca vorbim de viteza maxima hai sa vb pe drum drept pentru ca altfel nu are nici o relevanta.la ce turatii spui ca ai avut daca intrai pe drum drept si ramaneai in aceleasi turatii probabil atingeai max 190(si asta cu vant in spate).Si mie cand ma duc spre Pitesti prind 180 si la intoarcere spre Buc 190.Deci cum ziceam nu are nici o relevanta