View Full Version : Inlocuire coloana volan
ovidiudinutm
09-02-2007, 06:48 PM
Oameni buni, azi am fost sunat de la service sa merg cu masina sa-mi schimbe coloana de comanda , mai pe romaneste, tija tekescopica de la volan.
Mi-au spus ca cica este o actiune in masa si la toate masinile pe benzina AVENSIS, cele produse pana in 2006 se face ac inlocuire.
Au facut-o, da lucreaza mai rau ca in epoca de piatra. :blush: :mad:
A mai facut careva aceasta inlocuire?
23nst
09-02-2007, 07:35 PM
nu am mai auzit de asa ceva. nu ti-au dat nici un motiv intemeiat pt aceasta schimbare... adica ce se poate intmpla daca nu se schimba coloana?
Da, am auzit. Au fost niste probleme la Avensis si la fel si la Corolla hatch facuta in UK. Aveam seriile de sasiu pe undeva care au fost afectate dar nu mai gasesc.
E bine ca daca nu te cheama nu esti afectat. Dar daca te cheama obligatoriu sa mergi.
Cica nu au fost semnalate accidente din cauza asta pana acum.
Sedan-ul de exemplu facut in Turcia nu a fost afectat.
Daca vreti mai caut sa va dau seriile exact.
ovidiudinutm
09-02-2007, 07:42 PM
i-am intrebat, au spus ca au aparut ceva probleme la aceasta serie de masini, curios ce au spus ca doar la benzinare, nu inteleg de ce? parca D-urile au alta coloana?.
Defapt ei nu fac altceva decat ce li se spune de la importator iar el ce ii spune sa faca firma mama
Oameni buni, azi am fost sunat de la service sa merg cu masina sa-mi schimbe coloana de comanda , mai pe romaneste, tija tekescopica de la volan.
Mi-au spus ca cica este o actiune in masa si la toate masinile pe benzina AVENSIS, cele produse pana in 2006 se face ac inlocuire.
Au facut-o, da lucreaza mai rau ca in epoca de piatra. :blush: :mad:
A mai facut careva aceasta inlocuire?
Chiar lucreaza mult ma rau ca inainte ? Cum se manifesta ?
i-am intrebat, au spus ca au aparut ceva probleme la aceasta serie de masini, curios ce au spus ca doar la benzinare, nu inteleg de ce? parca D-urile au alta coloana?.
Defapt ei nu fac altceva decat ce li se spune de la importator iar el ce ii spune sa faca firma mama
Probabil au fost afectate numai anumite linii de productie.
ovidiudinutm
09-02-2007, 07:46 PM
Multumesc Alex,
eu deja am si fost, am facut. Dumineca o iau spre est, tre sa ajung la constanta, asa ca am zis sa merg am mai aruncat un ochi si la altele, telescopul stg, e cam umed. Nu vor sa il schimbe pe garantie, cica sa il fac pe casco.
Nici eu nu stiu ce sa mai zic acum, telescoapele ar trebui sa fie schimbate pereche, poate stiti voi mai multe , sincer eu nu stiu
Legionaru'
09-02-2007, 08:15 PM
Acest cuplaj de volan s-a schimbat deoarece exista pericolul sa se strice inainte de 300.000 km.
ovidiudinutm
09-02-2007, 08:24 PM
:punk: supper, pe bune dau o bere pt replica ta, iar ai de la Toyota ar trebui sa-ti dea ceva mai mult.
Ovidiu si cum te uiti la telescop pe unde este umed ? Prin ce zona ?
ovidiudinutm
10-02-2007, 07:36 AM
baiati de la service au facut verificarea, msina ridicata , ma rogtot tavamul, au ridicat acea garnitura de protectie si in zona etansarii dintre tija sicilindru, eu nu am putut vedea prea bine, ar fi trebuit sa ma insinuez in locul mecanicului care era cand sub nasina cand pe partea laterala (roata stg fata)
metalu
10-02-2007, 09:25 PM
vad ca problema cu coloana de directie e si la alte modele.
alex,daca poti,posteaza seriile
eu,orisicum la revizie le cer sa faca constatare:scratchchin:
Doresc sa mentionez mai intai ca aceste informatii nu reprezinta ceva oficial, si la randul meu le-am gasit pe Internet in alte locuri.
Corollele afectate au fost cu an de fabricatie inainte de 2004.
Tuturor celor afectati le-au fost trimise scrisori de la dealeri ( asa cum a fost anuntat si Ovidiu )
Vehicle Id :
SB1#R5#L#0E001005 to SB1#R5#L#0E145507
JTDKB2#U#03000017 to JTDKB2#U#03139876
JTD#X2#E#03000010 to JTD#X2#E#03005194
JTDKB2#U#00001083 to JTDKB2#U#00133153
JTD#Z2#E#00002615 to JTD#Z2#E#00016809
JTDKB2#U#07000039 to JTDKB2#U#07059085
Ar fi fost afectate:
Corolla , pana in sfarsitul lui 2004
dupa telefoane date la Toyota UK.
(http://www.vosa.gov.uk/vosa/apps/recalls/default.asp)
Eu am gasit pe un site britanic seriile Avensis care au fost sau trebuie rechemate in service. Ciudat e ca a mea, chiar daca nu figureaza intre cele chemate, a fost totusi in service ptr. schimbare. Daca cineva doreste sa cunoasca aceste serii, i le voi pune bucuros la dispozitie.
metalu
12-02-2007, 07:39 PM
posteaza site/ul,sa vedem si noi
Adresa este www.theaa.com (http://www.theaa.com).
Intri pe sectiunea "motoring advice", apoi pe "safety and security" si apoi pe "car recalls".
Acum nu stiu daca seriile care apar aici se refera doar la masinile ptr. piata britanica, dar nu cred. Chiar ieri discutam cu cei de la Toyota si mi-au spus ca rechemarile de la noi se fac pe baza seriilor date de Toyota Romania. In sfarsit...
baiati de la service au facut verificarea, msina ridicata , ma rogtot tavamul, au ridicat acea garnitura de protectie si in zona etansarii dintre tija sicilindru, eu nu am putut vedea prea bine, ar fi trebuit sa ma insinuez in locul mecanicului care era cand sub nasina cand pe partea laterala (roata stg fata)
Am si eu aceeasi problema, insa la telescopul din dreapta. Se vede o mica prelingere de ulei, drept ptr. care mie mi-l vor schimba pe garantie. Asta si ptr. ca eu am acuzat un mic cloncanit atunci cand trec peste denivelari si s-a dovedit ca asta e cauza. Masina are 26500 km, dar zgomotul a aparut pe la 15000. Acu stau sa ma intreb daca in acest caz nu ar trebui schimbat si celalalt telescop. Cei de la Toyota au spus ca se vor interesa.
ovidiudinutm
18-02-2007, 08:13 PM
cei de la service-ul meu nici nu vor sa auda de a schimba amortizorul in garantie, ei spun sa il schimb pe casco.
Problema este ca acestea ar trebui schimbate ambele, cel putin asa am aflat eu
Da asa trebuie. Ambele . ( Toata Fata sau Tot Spatele )
Pe la cat duce una bucata ?
ovidiudinutm
18-02-2007, 08:37 PM
Nu stiu cat costa, abea am ajuns acasa, acum 2 ore.
Am mai scris ceva legat de viteza limitata electronic la sectiunea perf si consum
boggy77
01-03-2007, 05:55 PM
Am aceeasi problema la o Corolla HB D4D fabricata la sfarsit de 2006. Trebuie schimbata coloana de volan. Masina are doar 3500 de km. Motiv schimbare: se aud troncanituri la mersul prin gropi.
Din fericire acum e pe garantie, dar data viitoare !?
Legionaru'
01-03-2007, 07:56 PM
Data viitoare iti pun o coloana fara probleme si nu o sa mai fie nevoie sa o schimbi! :thumbsup:
ovidiudinutm
02-03-2007, 10:19 PM
Data viitoare iti pun o coloana fara probleme si nu o sa mai fie nevoie sa o schimbi! :thumbsup:
Do'm profesor, chiar era nevoie sa ii raspunzi in acest fel lui baggy ??
Pacat de Dumnezeu, pentru cele 3 licente.:thumbsup:
Legionaru'
03-03-2007, 09:02 AM
Nu inteleg.
Am gresit undeva? :scratchchin:
ovidiudinutm
03-03-2007, 01:58 PM
Sunt convins ca ai realizat f bine care era nedumerirea lui baggy, cu raspunsul tau, de sus, nu ai facut decat sa il lasi intr-o ceatza si mai deasa.
Propun ca un eventula "diferend" pe ac tema sa il discutam in particular (mess, mail). Ar fi nepotrivit aici. De acord?
Legionaru'
03-03-2007, 02:35 PM
Nu avem nevoie de mess sau mail, pentru cu vreau sa am niciun diferend cu nimeni pe nicio tema.
Legionaru'
03-03-2007, 02:42 PM
Tot nu inteleg.I-am spus ca o sa i se schimbe cu un noua care nu o sa mai faca la fel.Nu inseamna ca daca cu actuala coloana se aud troncanituri si cu cea noua se va intampla astfel.Atunci care este motivul inlocuirii?Actuala piesa prezinta un defect de fabricatie si trebuie inlocuita pe garantie.
Mie mi se aburea un far, s-a schimbat pe garantie si cel nou nu se mai abureste.
Numai bine!
boggy77
06-03-2007, 12:12 PM
Intrebarea mea era pur retorica , evident nimeni nu are de unde sa stie cum si cat se va comporta ok o piesa nou schimbata.
Din experienta(alte marci de masini) insa pot sa afirm ca exista defecte care se repeta cu regularitate la un anume model. Deci mai degraba sunt pesimist legat de asta.
ovidiudinutm
07-03-2007, 11:16 AM
Nu cred ca trebuie sa fi pesimist, la mine au schimbat aceasta coloana, si nu numai la mine, in urma unei actiuni in masa pentru o serie de masini fabricate intr-un anumit interval. Nu era nimic legat de ceva sesizabil, vara sa am ceva simptome.
Am luat de buna explicatia celor de la service.
Daca urmarestiacest subiect ai sa gasesti si parte din seriile masinilor la care se cerea inlocuirea.
Ori cum ai o masina pe cinste, merita sa fi optimist.
mirmidon
21-06-2007, 12:21 PM
cei de la service-ul meu nici nu vor sa auda de a schimba amortizorul in garantie, ei spun sa il schimb pe casco.
Problema este ca acestea ar trebui schimbate ambele, cel putin asa am aflat eu
Pai ai avut accident sau ce? Astia nu stiu ce e ala CASCO?
ovidiudinutm
21-06-2007, 12:45 PM
Intrebarea ta era la un post al meu referitor la amortizoare, subiect rezolvat demult uitasem deja de aceasta problema
mirmidon
21-06-2007, 01:11 PM
Si cum s-a rezolvat nu ne spui si noua? Poate mai patesc si altii asta...
ovidiudinutm
21-06-2007, 01:48 PM
inlocuite ambele amortizoare, pe casco !!