View Full Version : Mazda 3 2010
LittleM@n
09-03-2009, 01:40 PM
Ar trebui sa apara catre sfarsitul anului...sau poate se lungeste chiar pana in 2010 :biggrin:
Oricum, pozele zic tot: http://mazda3revolution.com/mazda3-guide/32-new-2010-mazda-3-mpsmazdaspeed-3-photos/
Personal, comparativ cu corolla/auris imi place mult mai mult noua Mazda3; din punctul meu de vedere Toyota a pierdut de ceva vreme batalia designului, si nu pare ca ar fi interesata sa revina pe drumul cel bun (cu toate ca noul Avensis incearca cate ceva pe ici-colo :lol:)
Si un site mai dragut despre noul 3: http://www.2010mazda3.ca/mazda3.htm :)
OvidiuH
09-03-2009, 02:26 PM
Pai sunt 3 ani diferenta intre design-ul lor. Aurisul e aparut in 2007, iar Mazda 3 va aparea in 2010.
vlad_po
09-03-2009, 02:47 PM
Asta din poze oricum e MPS, care are elemente plus. Oricum masina va arata foarte bine (cum e mazda 6 care cam bate la design exterior concurenta).
Asta din poze oricum e MPS, care are elemente plus. Oricum masina va arata foarte bine (cum e mazda 6 care cam bate la design exterior concurenta).
nu vreau sa deschid un versus, dar mie mazda 6 nu imi place asa mult
vlad_po
09-03-2009, 07:41 PM
Depinde de gust acum...:harhar:
Oricum e ciudat. Avensisul meu fara face-lift imi place prin atitudinea eleganta pe care o are. Plus mare pentru forma rotunjita. Nu prea se aseamana cu nimic de pe piata.
Noul avensis ma dezamageste din punctul asta de vedere.
Mazda 6 e varianta imbunatatita a fordului mondeo.
On-topic: eu unul recunosc ca imi cam place noua mazda 3 si ma gandesc serios la o mazda 3 mps daca cumva va avea 4x4.
Pentru ca pe actualul MPS 260 de cai pe puntea fata e cam mult.
LittleM@n
09-03-2009, 11:22 PM
E cam mult? In ce sens e cam mult? :P
Mie nu mi s-a parut asa mult si pare ca suporta chiar si mai mult; sasiul ala chiar face toti banii.
kte, nici mie nu-mi place noua mazda 6 comparativ cu cea veche, si poate prefer noul avensis peste ea, cu toate ca nu as da-o pe un accord; dar accordul cred ca l-as da pe modelul vechi de 6...ai inteles ceva?
nu; e cam asa e si cu gusturile :P
parerea mea este ca atat timp cat compari design de masini, nu o poti face decat intre doua modele si atat. Oricum tu esti tot timpul gica-contra cand discutam de design de masini, si tie nu-ti place ce place la restul lumii :harhar:
Ce daca sunt 3 ani diferenta intre designul lor? aurisul este mai urat chiar si decat actualul 3, iar corolla nici ea nu este departe. Aurisul cel putin este picat din pom, si nu are un design care sa vina de nicaieri. Toyota a trecut de la modificarea vechilor designuri de la o generatie la alta, la schimbarea totala...o aduce profit mai mare?
Si degeaba zici ovidiu, ca exemplu aurisul se bate cu civicul, si chiar au aparut in acceasi perioada, si pierde cu brio cam la orice...poate la pret sa mai reziste...3-ul actual a aparut in 2004, iar la vremea lui nu prea avea cu cine sa se bata; Honda a vazut pericolul si a facut pasul; toyota ce o astepta? :P
Toyota daca vrea sa fie peste, mai are de lucru la design...eventual sa revina la utilizarea designerilor japonezi pentru modelele europene...sincer, erau mult mai reusite :D
Ar fi o idee sa inceapa si ei sa-si (re)defineasca un stil propriu :P
A, si sa nu uit...avensisul vechi? A fost o mare dezamagire la lansare, cel putin pentru mine; a aparut la cateva luni dupa vectra, iar de la fatza ziceai ca au copiat-o 100%...aveau masina de mult, au amanat lansarea pentru nu stiu ce teste; au pierdut podiumul, si toata lumea zicea atunci ca toyota a copiat opel...poate era, poate nu era asa, dar se pare ca povestea s-a uitat intre timp. Opelul s-a gandit sa mai atenueze diferentele si s-au facut un facelift mai major. Iar spatele, si mai ales stopurile la ave sunt chiar urate: o incercare nereusita de a combina stopuri rotunde (aka mondeo) si cu alte becuri imprastiate pe ici-colo; a, ca sa nu fie ca la mondeo, au pus ca becurile de stop sa se aprinda pe lateral, total aiurea si iesit din design; de fiecare data cand vad un ave care franeaza in fata mea nu am cum sa il confund: da, masina cu spate corcitura :lol:
Chiar nu cred ca are cine sa ma contrazica cu argumente la ceea ce am scris acum...
Revin, incercarea de europenizare a toyotei = un mare esec!
razzmatazz
09-03-2009, 11:47 PM
gusturile mele zic asha -
noul accord rulz - arata excelent si e dotata bine de tot; daca e sa ma mut de la corolla maine, la accord m-as muta
noua mazda 6 - arata mai bine decat aia veche, dar are trasaturi feminine
noua mazda 3 - arata mai bine decat aia veche, si as lua-o oricand in loc de noua mazda 6
civic - arata bine oricand; daca erau astia de la carpati motor mai iuti cu 5 minute, as fi avut civic acum in loc de corolla
si daca e ceva ca design (ca numai despre asta vorbim cand zicem gusuri, nu?) care ar lua accordul, asta ar fi C-Klasse. ala cu pachet sport.
22nst
09-03-2009, 11:56 PM
Little, cauta pe net o poza cu noul avensis si mazda cx9
Sa faci o mica paralela intre stopurile lor :D
LittleM@n
10-03-2009, 12:29 AM
asa asa, merci nst :D
mi s-au parut mie cunoscute dar nu mi-am dat seama pana acum de unde...hai ca nu e chiar asa rau, le-au luat de la un SUV acum, e ceva mai subtil :P
Pana la urma eu unul sunt happy ca s-au tinut de designul frontal...incepe sa arate bine :lol:
22nst
10-03-2009, 12:50 AM
=)) Noul Avensis este urat si gata.
Sa nu mai fim offtopic, vine Vasilica si ne arde :P
Noul 3 arta bine, eu am facut un test cu modelul actual, cel de 1.6 benzina hb :)
Foarte tare masina, m-am simtit bine in ea!
StefanVVTi
10-03-2009, 11:32 AM
Nts, nts, nts!! Ionele...
La M3 MPS, in afara de eleronul ala urias si instrumentele de bord, imi place ;)
22nst
10-03-2009, 11:35 AM
Bai ce stii acolo?
M3 MPS nu exista! M3 este BMW
Poate faci referire la Mazda 3 care este cu totul altceva =))=))
StefanVVTi
10-03-2009, 11:47 AM
Nu, ma refeream la Dacia 1310 si M de la Mioveni....
Nu era vorba de Mazda 3 MPS?! Cum puteam sa vb de BMW M3?!:harhar:
kte, nici mie nu-mi place noua mazda 6 comparativ cu cea veche, si poate prefer noul avensis peste ea, cu toate ca nu as da-o pe un accord; dar accordul cred ca l-as da pe modelul vechi de 6...ai inteles ceva?
nu; e cam asa e si cu gusturile :P
parerea mea este ca atat timp cat compari design de masini, nu o poti face decat intre doua modele si atat. Oricum tu esti tot timpul gica-contra cand discutam de design de masini, si tie nu-ti place ce place la restul lumii :harhar:
-in primul rand, esti rautacios si subiectiv si asta cred ca ti se trage si de la faptul ca esti posesor de mazda
-replica mea a fost adresata lui vlad( nu stiu unde ai vazut tu "restu' lumii') care a spus ca mazda 6 bate tot la design si eu nu am aceasta parere
-sau trebuie s-o am sa te multumesc pe tine? in nici un caz
LittleM@n
10-03-2009, 09:48 PM
da, probabil ca sunt mai rautacios :P, si da, SUNT SUBIECTIV; recunosc si asa este, si nu exista NICI o persoana pe pamantul asta obiectiva; obiectiva este o parere formata de un grup de oameni.
replica ta putea sa fie adresata oricui...tu crezi ca io mai tineam minte exact ce a scris fiecare cand am formulat postul? nu, l-am formulat in cap in timp ce citeam ce au scris ceilalti, si apoi l-am pus jos. In privinta designului la mazda6, multe grupuri de oameni (deci pareri obiective) o scot ca fiind cea care la ora actuala are cel mai bun/frumos design din clasa ei.
Si, pe langa toate astea, sa stii ca sunt foarte fericit ca ai parerea ta si o sustii cu mandrie...deci sunt multumit, contrar faptului ca tu credeai ca nu >:)
a, si daca am mazda, ce? crezi ca sustin mazda acuma pentru ca detin una? nop, la mine nu vezi asa ceva (da, pe de o parte ma determina si mai tare sa sustin japonezele in detrimentul celorlalte) :lol:
razzmatazz
10-03-2009, 10:00 PM
gigeeeel
:signs042:
-gigel trebuie sa-mi dea dreptul la replica
-little, pe tot threadul, toti si-au spus pareri pro sau contra despre anumite modele
-la fel am facut si eu si vad ca tu te-ai deranjat si vezi doamne hai sa-l trag pe asta de urechi putin
-nu as vrea s-o iau personal, dar sunt la un pas
-cred ca mai bine inchidem discutia
OvidiuH
10-03-2009, 10:53 PM
Ce daca sunt 3 ani diferenta intre designul lor? aurisul este mai urat chiar si decat actualul 3, iar corolla nici ea nu este departe. Aurisul cel putin este picat din pom, si nu are un design care sa vina de nicaieri. Toyota a trecut de la modificarea vechilor designuri de la o generatie la alta, la schimbarea totala...o aduce profit mai mare?
Gusturi, nene, gusturi. Cānd vorbeşti de design, nu ai cum să nu fi subiectiv. Civicul a fost prea SF pentru gustul meu.
LittleM@n
10-03-2009, 11:01 PM
-la fel am facut si eu si vad ca tu te-ai deranjat si vezi doamne hai sa-l trag pe asta de urechi putin
-nu as vrea s-o iau personal, dar sunt la un pas
E, la asta nu vroiam sa ajungi si sincer nu am avut nici o astfel de intentie; eu ce am zis, am zis ton ironic, si nicidecum ca atac la cineva; daca s-a inteles altfel, my bad :blush:
revenind la ideea initiala a thread-ului, ne-ai zis de mazda 6...dar 3-ul cum este?
:th_salute:
-eu sunt un individ care mi-am petrecut jumatate din viata lucrand pe masini si in domeniu,deci in sensul larg, mie imi plac toate masinile si in ultimii ani cele japoneze au urcat in preferintele mele
-acum, on topic, mazda imi place, dar nu mai mult decat toyota si honda
-de ce? nu stiu sa-ti spun
-poa' sa-i faca astia lui mazda orice, ca eu daca imi voi cumpara a doua masina sau a doua oara masina, tot toyota o sa-mi iau
-gusturi si gusturi
razzmatazz
10-03-2009, 11:25 PM
baieti, hai sa vorbim de mazda 3.
ca stiti reteta. dupa gigel vine altu'.
-este o masina frumoasa, care inspira suplete si agilitate, si parca cere sa fie bine "alergata"
-cred ca este masina ideala pentru un tanar pana la vreo 30 ani
22nst
10-03-2009, 11:52 PM
Adica ce, eu daca nu am 30 ani nu sunt bun pentru Avensis? =))
-esti si tu ideal pentru avensis si avensisul e ideal pentru tine
-sus vorbeam de tinereii care beau red bull la toate mesele