PDA

View Full Version : Hilux probleme cere apar in exploatare

dorel232004
08-02-2007, 10:36 PM
Am o casa de vacanta intr-o zona deluroasa pe langa Brasov, iar drumul pana acolo (ultima portiune) este de off road. De aceea doresc sa-mi cumpar o masina 4x4 mai tapana. Pentru ca mai tot timpul am ceva de carat acolo, cred ca un papuc, cabina dubla e foarte indicat. Acum am o dacie 1307 4x4 benzina (dar am trecut-o pe gaz), ce sa spun, saraca se descurca, poate chiar mai mult dacat te astepti de la ea, dar nu tot timpul. Cand ma duc acolo sun vecinii sa-mi spuna cand a mai plouat sau cat e zapada de mare (in functie de anotimp) ca sa stiu daca am vreo sansa sa urc pana in fata casei. Mai sun si un vecin care are tractor ca sa stea in priza, daca raman innamolit sa vina sa ma scoata. Acum cochetez cu ideea sa cumpar un hilux sau un l200, oscilez intre acestea doua dupa ce am citit cam tot ce s-a scris pe forumuri. Doresc sa-mi spuneti care au fost problemele ca le-ati avut la hilux, ca parca nu-mi vine sa cred ca nimeni nu a avut nimic la ele! Chiar asa de bune sunt? Nu ma dau banii afara acasa si vreau sa stiu daca merita sa-ti bagi pielea la saramura pentru asa o masina. Costa mult intetinerea ei? Servisul cum e? (Eu sunt din Bucuresti ). Astept raspunsurile voastre, dar as dori sa fie obiective, nu pline de patima! Sper sa ma convingeti.

maxu
09-02-2007, 09:49 AM
Are un prieten un Hilux nou, Double Cab, dar nu stiu cand ma intalnesc cu el sa-l intreb - weekendul trecut ne-am intersectat la munte, era full masina lui, si nu avea nici o treaba.

Smokey
09-02-2007, 10:59 AM
Intre Hilux si L200 n-ai cum sa dai gres, ambele sunt masini excelente.

Nu pot sa-ti spun nimic de modelele noi (ambele), dar la modelele vechi (2004-2005) situatia sta asa: L200 are motorul altfel mapat, la aceeasi capacitate scoate mai multi cai dar are si un consum mai mare. Hilux era orientat catre consum mic si cuplu mai mare. In plus L200 avea diferential central daca nu ma insel.

Eu am modelul 2005 (inainte de Vigo) - am mai povestit (http://www.clubtoyota.ro/forum/showthread.php?p=1690)despre masina. In continuare nu am absolut nici o problema cu ea. Sarcina utila e de aproape 1 tona.

Daca vrei s-o folosesti masina pe teren accidentat cu noroi/zapada trebuie sa iei in calcul cateva aspecte:

1. Un set de cauciucuri bune de noroi, lumea zice ca BFGoodrich M/T sunt excelente. Cum ar spune o reclama "power is nothing without control". Adica masina vine echipata cu tot ce vrei, respectiv are diferential blocabil, are reductor, are cuplu ... dar trebuie incaltata cu gume adecvate. Cauciucurile cu care vine din fabrica sunt A/T si s-ar putea as nu faci mare branza cu ele.

2. Tot legat de cauciucuri - trebuie sa fii atent la dimensiune. Daca pui mai late/inalte decat trebuie vei freca cu ele in caroserie. Trebuie avut un pic de grija. Solutia extrema este o supra-inaltare (se cumpara un kit de inaltare) si se monteaza la service specializat in asa ceva.

3. Cauciucuri din nou: un truc pentru a castiga tractiune in noroi este desumflarea cauciucurilor pe portiunea dificila. Binenteles, la revenirea pe pietre/asfalt trebuie umflate la loc - deci un compresor la bord ar fi util.

4. Daca ai de traversat vaduri mari, noroi mult -- spuneai ceva de tractor -- poti lua in considerare un troliu (winch) si un kit de recuperare (sufe, ocheti, lanturi, etc).

5. Poate parea aiurea ce zic acum, dar invata sa folosesti corect reductorul si diferentialul blocabil, inainte de a avea nevoie de ele. Am cunoscut oameni cu masini "dotate" care nu intelegeau cum se folosesc aceste functii (chit ca au dat bani grei sa le aiba) si se mirau de ce ramane masina pe loc sau de ce s-a spart transmisia :scratchchin:

Succes la cumparaturi!
:punk:

Smokey
09-02-2007, 11:08 AM
Am uitat sa zic de garda la sol: daca te plimbi in teren accidentat ar trebui sa elimini (sau sa nu dai banii la cumparare) orice accesoriu care strica garda la sol sau unghiurile de atac/degajare: aparatori de noroi, bare de protectie la praguri, bullbaruri chicioase, carlig remorcare.

maxu
09-02-2007, 11:33 AM
la vaduri - ai uitat de snorkel :blush: .

dorel232004
09-02-2007, 10:30 PM
Azi am trecut pe la sediul Toyota din Stefan cel Mare (Bucuresti) si am vrut sa vad si eu una noua de aproape sa iau un prospect, etc, dar nu aveau nimic, m-au trimit f. ambil in Pipera si am trecut (daca tot eram pe drum si culmea si in in directia aia ) si pe cei de acolo.
Erau vreo 4 in curte (Hilux) din care vreo 3 double cab, ca astea ma interesau. Am intrat si in magazin sa iau un prospect, eventual ma sa ma si sui la volan sa vad cum stai, cum e pe interior, sa-mi fac o parere despre ea, mai in amanunt. Am dat de un tip amabil, dar cam lipsit de posibilitati: prospecte nu aveau, dar le aveau electronic, asa ca mi-au trimis pe mail.
Cu vazutul pe interior a fost mai greu: a dat un telefon la un coleg (cred ca avea masina de teste) ala nu stiu pe unde era plecat ca era vineri pe la pranz, pana la urma a luat un pumn de chei si am iesit afara si care a piuit la aia ne-am dus.
Ce pot sa zic:
-se statea comod si in fata si in spate (ma interesa mai mult in spate, ca in papucul meu in spate se sta cam nasol, mi-au crescut copii si nu prea mai au loc acolo)
-garda la sol era mai mare ca la Dacia mea, m-am uitat in special la diferential (ca am vazut pe un site ca asta era problema lui) dar nu mi s-a parut ca era mai jos si ca dadea sa atinga, deci asta e ceva pozitiv, mi-a spus si agentul ca s-a remediat deficienta asta.
-masina cica vine in 3 luni de la comanda si se fac numai in Africa de Sud. Deci daca vrei japoneze nu se poate. Cel putin asa mi-a zis agentul.
-Daca are scari te sui in ea mai usor, dar ii ia mult din garda la sol.
Poate o sa ma duc si pe la Mitsubishi sa ma vad si modelul l 200.
Oricum nu m-a impresionat prea mult ce am vazut acolo. La ce bani platesti pe una (fata de Dacie) ma asteptam la mai mult.
L-am mai intebat pe deale ce probleme au si el a zis ca nu prea au, dar nu prea l-am crezut. Credeti ca aia di Africa de Sud lucreaza ca japonezii?
Multumesc la toti care mi-au scris, astept in continuare si alte pareri!

imreszocs1970@yahoo.com
01-09-2007, 01:35 PM
... exista loc destul si in spate si in fata... deci OK!

:) da si eu mam tot filozofat ce sa cumpar... dacie 4x4 (ieftin)??? sau Toyota... bine ca am avut ocazia sa conduc destul si Dacie 4x4... dar... no comment... bine ca deja nu se mai fabrica... dar orcum deciazia a fost langa toyota... si se comporta excelent... pot sa ajung usor in varful muntelui!

O intrebare ptr detinatorii modelului Hilux 2007: cum vi se pare in curbe? parca scartaie pre usor cauciucurile... bine este prima masina cu tractiune pe spate, dar astept un raspuns/pareri si de la voi

LittleM@n
01-09-2007, 07:23 PM
pai depinde de ce cauciucuri ai ;)
ai de noroi/pietris (foarte probabil) sau summer UHP? :D

Iar daca o calci in curbe, si mai ales ca ai tractiune spate...cred ca stii ce se intampla; Hilux e masina pt carat, nu de mers sport, asa ca daca scartie, la curbele mai lejer :D

ionutslr
28-01-2008, 03:39 PM
eu am un Hilux de 4 luni si pana acuma nici o problema desi am 20000km cu ea si am mers pe unde am vrut cu ea inclusiv off-road.Iar in comparatie cu L200: este mai bun Hiluxul pentru off-road decat L200 desi L200 are mai multi cai , cuplu are mai mic decat noul Hilux si la cam aceleasi dotari pretul la L200 este mai mare.

popescu catalin
02-03-2008, 10:55 PM
... exista loc destul si in spate si in fata... deci OK!

:) da si eu mam tot filozofat ce sa cumpar... dacie 4x4 (ieftin)??? sau Toyota... bine ca am avut ocazia sa conduc destul si Dacie 4x4... dar... no comment... bine ca deja nu se mai fabrica... dar orcum deciazia a fost langa toyota... si se comporta excelent... pot sa ajung usor in varful muntelui!

O intrebare ptr detinatorii modelului Hilux 2007: cum vi se pare in curbe? parca scartaie pre usor cauciucurile... bine este prima masina cu tractiune pe spate, dar astept un raspuns/pareri si de la voi
Salut.Asa patesc si eu:cand plec din curba,fara sa fortez,scartaie,iar daca sunt nevoit sa plec mai tare,se uita toata strada dupa masina.Personal,cred ca de vina sunt anvelopele(goodyear m+s).Cred ca ar trebui sa ne cumparam anvelope de vara.Incearca sa franezi mai brusc la 120 km/ h:scartaie spatele ingrozitor,prima data m-am cam speriat.Reversul medaliei l-am vazut pe zapezile care au fost:a fost totul ok,si in buc si la munte,masina a reactiona decent(traiectorie,accelerare,franare)Totusi cred ca am sa cumpar anvelope de vara,cu talonul mai jos,pt. ca nu sunt incantat de roti peste 100km/h.In rest daca te mai intereseaza una-alta,nu ezita.Ciao

popescu catalin
02-03-2008, 11:08 PM
Exista cineva care si-a pus carlig de tractare pe hilux vigo?Am tot vazut hiluxuri in buc. ,unele veau carlig,dar si o bara patrata sub bara masinii,si nu imi place.vreau sa-mi montez carlig ,dar nu orice hidosenie.Ciudat lucru,in fata are 4 ocheti(inele de ancorare),dar in spate niciunul,ai zice ca masina asta e facuta sa fie tractata,nu sa tracteze...(la mine s-a adeverit asta,din pacate)

AdyMan21
01-05-2009, 07:58 PM
Exista cineva care si-a pus carlig de tractare pe hilux vigo?Am tot vazut hiluxuri in buc. ,unele veau carlig,dar si o bara patrata sub bara masinii,si nu imi place.vreau sa-mi montez carlig ,dar nu orice hidosenie.Ciudat lucru,in fata are 4 ocheti(inele de ancorare),dar in spate niciunul,ai zice ca masina asta e facuta sa fie tractata,nu sa tracteze...(la mine s-a adeverit asta,din pacate)

bre ara aia de sub carlig sau in linie cu el, e bara din fier plin avand o greutate cuprinsa intre 150-250 kg pt o aderentza mult mai bun,pt k nu toti cara cu aceasta masina,nu ai observat diferentza intre aderentza pe care o ai cand ai macar 200kg in lada?!sh daca e incarata nici nu ma zguduie asa tare:respect::coolspeak: