View Full Version : toyota corrola 1.6 vs alfa romeo 1.6
mishuxviii
05-02-2007, 07:14 PM
salut la toata lumea! sunt pentru prima data pe acest forum si as vrea sa ma ajutati sa iua cea mai buna decizie, ca sunt intr-o mare dilema.... si anume ce masina ar fi mai buna dintre o corrola 2002 110 cp si o alfa romeo 147 tot 1.6 dar 105 cp, nu numai la performantele de viteza, si asa in general ca masina..... si stiu k sunt pe un forum de toyota dar as vrea sa aflu parerile voastre de posesori de toyota..... sper sa ma ajutati, multumesc!
Alfa Romeo este o masina care imi place ca design. Cand eram mic eram nebun, stiam sigur ca de-asta vreau :blush: Este o masina dupa care intorc capul si acum, dar ... Masina nu inseamna numai frumusete.
Pot sa spun din auzite ca au probleme peste medie de fiabilitate. Recent in parcare la Plaza am auzit un 147 din 2001-2002 cred, bagam mana in foc ca era diesel, dar m-am uitat mai bine si mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca era un 1.6 TwinSpark, dar pe bune de nu facea ca un Diesel.
Toyota Corolla, primul cuvant pe care il poti rosti in lume oriunde = Fiabiliate. Toyota = Fiabilitate mai intai de toate.
Eu unu nu sunt mercenar cu masinile, imi plac foarte mult.
Mai multe de ce-am ales Toyota Corolla uite aici:
http://www.clubtoyota.ro/forum/showthread.php?t=92
George.Burciu
05-02-2007, 08:22 PM
Fiind vorba de masini second hand trebuiesc luate foarte multe lucruri in calcul:km reali,aspect actual,mecanica etc.Alfa are in plus fata de Corolla doar aspectul mai agresiv,sportiv.In rest la toate capitolele este inferioare.Iar fiabilitatea nu e una din laudele acestei marci.Tu in primul rand fa niste teste serioase cu masinile,du-te la un mecanic bun sa le verifice si fi atent sa nu fie lovite masinile.
Asteptam cu interes deciziile tale.
Dap.
Iesi cu ele, "simte-le". Iti dai seama imediat care e cea pe care o vrei dintre cele 2.
Asteptam pareri/opinii/impresii una versus cealalta cu interes !:thumbsup:
GABORU'
05-02-2007, 11:31 PM
Misule, am avut ocazia sa conduc exact o Alfa 147 de 1.6 si intradevar mananca asfaltul si este foarte excentrica in comparatie cu alte masini de clasa si capacitatea ei, in schimb nu sunt deloc fiabile, ma refer la piese, consum mare, asta o spun pt ca am tovarasi cu Alfa si stiu ce au patit. Si tin sa ii dau dreptate lui Alex fiindca si eu am auzit si am mers in Alfa 156 si 166, 2.0 si 2.5, pe benzina cu max 100 de mii de km si zbarnaia masina de zgomot, urla ca toate alea. Tu stii cel mai bine care ti se potriveste din cele doua, eu unul, iti recomand Corolla pt ca are de la distanta mai multe avantaje decat Alfa.
C_R_Y
14-02-2007, 04:03 PM
Parerea mea e ca cele 2 modele nu se adreseaza aceleasi categorii de oameni. Alfa pune baza pe aspect, atat interior cat si exterior, si mai putin pe fiabilitate pe cand la Toyota e invers. Concluzia: daca vrei o masina frumoasa si cu un caracter mai sportiv si esti dispus sa bagi mai multi bani intr-o masina, ia Alfa, daca vrei fiabilitate si liniste sufleteasca ia Toyota. Dupa Alfa intoarce lumea capul pe strada, dupa Toyota nu prea, cel putin pana la noua Corolla.
mishuxviii
05-03-2007, 11:26 PM
tot nu m-am hotarat pe care sa o iau.... :( ( nu stiu deloc ce sa fac.......? am gasit o corrola 1.6 vvt-i 110 cp, 2002, climatronic, 4 airbag-uri, cd, jante, proiectoare, geamuri si oglinzi electrice incalzite si ceva tunning ext (niste spoilere, masca, spranceana si tobe) la 8000 de euro si o alfa romeo 147 1,6 twin spark 105 cp, 2002, dublu climatronic, 8 airbag-uri, geamuri si oglinzi electrice incalzite, cd+magazie, proiectoare, 8000 de euro.... restu le stiti si voi..... dar nush pe kare sa o iau. Sincer eu as prefera alfa dar ma cam sperie chestia cu consumu si cu fiabilitatea........ la toyota cum e? daca puteti sa-mi mai dati niste sfaturi, le astept cu cea mai mare placere :) voi ce parere aveti? ce ati prefera? multumesc!
pmhoria
06-03-2007, 09:40 AM
Eu sunt de principiu sa-mi iau masina noua dar daca as avea de ales intre cele 2 as alege Toyota d.p.d.v al fiabilitatii. Aspectul exterior pt mine nu prea conteaza asa de mult.
C_R_Y
06-03-2007, 02:45 PM
Corrola e hatchback ?
Daca da, alegerea ar fi mult mai dificila, daca e sedan, eu unul as lua Alfa.
Predator
06-03-2007, 07:11 PM
Alfa 147 arata intr'adevar f bine (si la interior si la exterior)! si e destul de nervoasa. Dar cam atat cu punctele pozitive... Sa vezi cum o sa'ti sune motorul dupa 80.000km si cum o sa trebuiasca sa schimbi la el piese. Alfa sta prost si cu suspensia. Avand in vedere ca vorbim de masini SH, probabil au mai multi km la bord.
Toyota Corolla e mai sobra, dar FOARTE fiabila, nu consuma asa mult, pisesle nu sant atat de scumpe ca la Alfa.
Din punctul de vedere al perfomantelor dinamice diferenta nu este mare.
Depinde foarte mult ce doresti tu de la masina.
Eu AS ALEGE Toyota Corolla 1.6 !
Nu scrie in anunt cati km au masinile la bord?
De curiozitate: Corolla de care esti tu interesat nu e cumva cea verde cu kit TTE de pe autovit?