View Full Version : Noua Corolla vs. Jetta
teddy
02-02-2007, 05:34 PM
salut
vreau sa-mi iau masina si nu ma pot hotari pe care s-o aleg
noua corolla 1.4 D2D Luna 18000 DDP
jetta 1.9 TDI comfort line 19500 DDP
amandoua aprox aceleasi dotari
dif de aprox 1500 EUR nu prea se simte la un leasing sau credit
Allex
02-02-2007, 06:36 PM
VW sucks.. Porsche sucks..
Toyota e departe (in bine) ca fiabilitate. Si chiar si ca service e inca departe.
Ai verificat garantiile la cele 2 ?
Singurele argumente pro-Vw:
- motor de 105 CP (?) fata de 90 la D4D cu cilindree si cuplu mai mare
- se cam repara in orice service
- valoare revanzare mai mare
My 2 cents..
Ia-o de la un posesor de VW.
Teddy ia in calcul si cilindreea mai mare, pentru cat performanta in plus ?
In plus RCA > , Impozit >
TDI-ul german cu Pump Duse este o tehnologie invechita ( VW va renunta la ea datorita costurilor ridicate si va trece la common rail ) , mai scump, cuplu mare pe o plaja mai scurta de turatii, performante sensibil mai ridicate
vs.
D4-D fiabilitate ridicata, consum sensibil mai mare, dar cuplu mare pe o plaja larga de turatii
FA drive test - una are un motor mai brutal si galagios, alta unul mai liniar si cultivat (silentios).
Comportamentul rutier la o masina noua in anno domini 2007 este exemplar... nu e ca acum 20 de ani.
Maxu te referi la brutalitate la TDI ? La acceleratia aceea ca o explozie ?
aha...aha (min response 10 caracters :()
Allex
02-02-2007, 09:14 PM
Motoarele noi de la VW, AFAIK, nu mai sunt PD. Au renuntat in favoarea commonrail-ului. Erau singurii clienti ai PD-ului, Bosch era furnizorul si, ca atare, pompa tare in preturi. Ma dezamageste consumul declarat de ulei.
Am mai zis undeva - motoare CR le sponsorizau toti, PD doar VAG.
VAG a decis sa treaca la CR.
Intrebari ??
Allex
02-02-2007, 09:22 PM
Atentie, din cate stiu, nu au latest generation la commonrail cum au Fiat-ul sau Opel-ul.
Hmmm 3.0 Tdi - 233 cp, 2,7 Tdi 180 Cp, mai zic ?
Cat au ceilalti ???
Allex
02-02-2007, 09:58 PM
O tehnologie nu se traduce in cati CP produce..
hmmmm da CR generatia 2, sau 3 da, si prin silentiozitate, care la astea 2 exista :P
George.Burciu
03-02-2007, 04:18 AM
masinile din grupul Vag sunt ok per ansamblu.
Principalele dejavantaje fata de Toyota:
-pretul mai mare pentru doua tipuri de maisini la fel
-garantia mai mica decat la Toyo,si pe bucati nu totala.
-si principalul dezavantaj serviciile foarte proaste oferite de dealerii din Romania,
Avantajul ar fi ca valoarea de revanzare este mai mare la VAG decat la Toyo.
Sfatul meu(fost posesor de Skoda cu niscavai probleme prin service din Romania+masina mi-a fost prosima intr-un anumit interval de timp si a intarziat doar 2 luni)daca iti iei masina sa o ti mai mult timp mergi pe Toyo.
Si noua Corolla chiar e foarte misto,nu i se mai poate reprosa faptul ca e clasica la look,etc.
Iar noul bord e demential.
d-rive
03-02-2007, 08:28 AM
o parere personala... cine vrea Jetta cu siguranta nu alege o japoneza, cine vrea Toyo categoric nu are ochi pentru europene.
In versusul asta eu tind spre Toyo cu toate ca si Jetta e o masina reusita.
CosminBad
03-02-2007, 01:31 PM
noua jetta e frumoasa ca si design chiar daca e o combinatie de golf 5 la fata si passat la spate. Din ce stiu eu Toyota are garantie 6 ani ? ! . mergi pe Toyota - service-ul e la inaltime , nu vei avea probleme din pct asta de vedere.
Dan83370
04-02-2007, 12:16 AM
Eu am avut de ales intre Passat si Avensis.Am ales Toyota si nu am nici cel mai mic regret.Sunt convins ca am facut alegerea cea mai buna.Insa pana am ajuns sa ma decid : am citit pe net, am facut test-drive cu amandoua,m-am uitat la garantie,consum, la ce acopera aceasta garantie,am comparat aceleasi dotari si preturile lor........ iar la sfarsit m-am decis.
Pentru mine cea mai buna alegere asta a fost.Sfatul meu este ca in primul si in primul rand sa mergi cu masinile.A da mii de euro pe o masina privita doar din showroom mi se pare o lipsa de responsabilitate vis-avis de tine.Dincolo de calcule,cifre si oferte placerea la volan numai tu o poti simtii!Bafta la alegere,acum.....eu sper sa fie Toyota!:punk:
teddy
06-02-2007, 02:32 PM
stie cineva cand va fi noua corolla in showroom-urile din romania?
George.Burciu
06-02-2007, 02:56 PM
Curand din ce am inteles eu de la dealer.
Chiar ii apareau doua masini pe stoc.
Deci trebuie sa le vedem cat de curand.
cristi
24-02-2007, 01:48 PM
Am oscilat si eu intre Corolla noua 1,6 Sol VVTi MT si Jetta 1,6 102 CP Comfortline (ca sa pot sa stau la aceleasi dotari/acelasi pret) pana azi dimineata.
Puse pe lista, pe doua coloane, caracteristici - dotari - dimensiuni - performante, Corolla a avut in plus:
- consum mai bun;
- putere mai mare;
- motor generatie noua;
- dimensiuni mai mici;
- MP 3 / 6 boxe;
- cotiera spate;
- cruise control.
Jetta a avut in plus:
- portbagaj sensibil mai mare (important pentru mine, ca asta si cautam, masina cu portbagaj);
- alarma;
- torpedou cu frigider (whatever...)
- duze de parbriz incalzite (same as above...)
Corolla a iesit la 19.005 E (vopseaua 357, deh), jetta la 18483.
Luand in calcul si serviciile after-sale, m-am hotarat sa iau Corolla.
Incearca sa la compari in modul asta (lista cu 2 coloane, Corolla si Jetta, dar daca vrei, poti sa adaugi si Octavia, Megane, Focus), iti dai cel mai bine seama de raportul intre ele, cu conditia sa compari modele si dotari care sa te scoata ca la aceiasi bani.
George.Burciu
28-02-2007, 01:39 PM
Inclin sa cred ca nu exista masini din Europa care sa poata sa se bata la raportul calitate-dotari-pret cu asiaticele.
cristi
28-02-2007, 02:14 PM
Pai, nu prea sunt ;). Cel putin io n-am reusit sa gasesc vreuna :).
Sincer, cand m-am apucat sa caut masina, Toyota era pe lista la fel ca toate celelalte, poate cu un mic avans de la JD Power, si inca unul mic pentru ca venea cu un model nou (ceea ce nu e intotdeauna un avataj, dar...). Abia dupa ce am facut lista si le-am pus pe hartie a castigat Toyota.
cristi
28-02-2007, 02:19 PM
Si, fata de celelalte asiatice de pe piata, Honda Accord era prea scumpa si prea slaba la dotari, Nissan Almera era tot pe la Corolla, cu dotari mai slabe si design nasol (Primera e prea scumpa si nu am auzit referinte stralucite), iar Mitsubishi sucks!
Ar mai fi coreenele, adica Hyundai si Kia, care la calitate si motorizari se apropie de Toyo, dar Accentul nou e cam mic, Elantra e la sfarsit de viata, iar Sonata e prea mare si prea scumpa. La Kia, la fel ca la Hyundai, difera un pic designul si mai mult calitatea si denumirile modelelor, in rest e la fel.
Oricum, asiaticii "s-au cam urcat calare" pe europeni, ceea ce nu e rau deloc, castiga consumatorul (adica je) :)!
George.Burciu
28-02-2007, 03:10 PM
Oricum Mitsubishi e considerata in acest moment cea mai slaba firma japoneza.
Ei au mari sperante cu noul lancer care arata binisor.La coreene nu m-as baga,mai repede aleg o japo cu dotari mai putine decat o coreeanca full.
La Honda am ramas foarte impresionat de Civic,nu de Accord.
Civic-ul mi se pare foarte Star Trek,engaje,etc.
Si la 20000 mi sa parut ca oferta destule optiuni.
Problema este motorul de 2 litri,care papa un pic mai mult in oras si care aduce taxe,impozite mai mari.
cristi
28-02-2007, 07:50 PM
De acord, Civicul arata a ozn, si probabil nici la sol nu se comporta rau. Aveam in cap cand am scris Accord-ul pentru ca si-a luat un prieten nu demult si, la 20k E, ma asteptam la mult mai mult. Masina e cea mai plicticoasa din lume, la fel ca si Astra G. Si dotarile sunt slabute (motor de 2.0, varianta de baza, parca SE sau SX, nu mai stiu). Si m-am gandit la Accord pentru ca, atunci cand nu ma hotarasem ce masina vreau, pe asta am comparat-o cu Corolla noua.
Cat despre coreene, dincate masini am avut pana acum (Clio Symbol, Accent si Astra H), singura careia n-am avut ce sa-i reprosez a fost Accentul (15k km in 1,5 ani). Asa ca n-am vrut s-o vand cand mi-am luat h-ul si i-am lasat-o lu' tata. Si bine am facut, ca dupa ce vand Astra (cat mai repede, so help me God!) am sa am cu ce ma misca pana vine Corolla.
Asa ca io unul n-am avut ce sa le reprosez coreenilor.
Era sa uit, am mai avut si un Oltcit...:blush::doh::th_thumbsdownsmiley
->Honda Acord plicticoasa ,"te-ai dat" cu vreun Acord , sa vezi cum motorul de 2 litri merge cu 220 km/h de zici ca nu e adevarat ???
->la 160 km/h zici ca merg eu cu kalosul cu 60 km/h , am ramas super impresionat de masina asta , si la 20000 euro DDP eu zic ca se merita , la pretul asta nu stiu ce masina iti iei tu , care sa fie cat de cat fiabila si sa aibe si look tineresc !!
->Honda civic - e ozn , in poze mi-a placut , in realitate m-a dezamagit profund e ciudata rau masina aia
->oricum sunt anti-jeta , o corcitura de masina , fata de golf si spate de pasat b6 , oribila (chestie de gust )
--> Corolla
Honda Accord 2.0 jos palaria ! Am in familie asa ceva.
Tehnologia iVTEC a motorului este asemanatoare motorului raposat din productia Toyota ( din motive de Euro 4 ) 1.8 VVTL-i, 2 profile la axa cu came, pentru cunoscatori.
Sa vedeti masinutza asta cum tasneste suplimentar intre 6000-7000 rpm. De-abia la 7000 incepe red-line.
Nu mai imi imaginez cum o fi cel de 2.4 :punk:
Legionaru'
03-03-2007, 12:11 PM
Accord-ul la 20.000 euro DDP este cam saracut la dotari.
Despre motor, numai de bine.
A dotarile de baza nu stiu. Eu stiu pe cea cu magazie 6 cd-uri, Bluetooth, Xenon si tot tacamu, comparabil cu Sol-ul de la noi.
cristi
04-03-2007, 06:56 PM
@DMX - poate nu m-am exprimat suficient de clar, dar Honda Accord o consider intr-adevar "plicticoasa", si nu pentru ca motorul n-ar fi bun/foarte/bun/excelent/alege tu, ci pentru ca, personal, cer de la o motocicleta un motor ca cele de mai sus. De de la o masina cer mai multe, din bara in bara, adica design exterior, culori exterioare, vizibilitate, design interior, spatiu interior, ergonomie, materiale, samd. pentru ca nu cumpar doar motorul, ci tot. Repet, pentru un motor excelent si atat, imi iau o motocicleta.
Cel putin asa vad io lucrurile, si, ca sa le duc un pic spre extrem, cum ti s-ar parea un Fiat Multipla cu motorul de 1,9 Multijet 120 CP. Motor bun pe design "altfel", per total ce fel de masina ti se pare?
Da, "m-am dat" cu un Accord, motiv pentru care mi-am permis sa scriu despre el, cu Civicul nu "m-am dat", asa ca m-am referit doar la design.
La mai putin de 20 k DDp imi iau o corolla new 1,6 VVTi Sol "care sa fie cat de cat fiabila si sa aibe si look tineresc !! "
Iar designul in general e chestie de gust! ;)
Cristist50
31-10-2007, 01:46 PM
La noi in familie exista o Corolla noua - masina de servici - si pot spune ca am mers cu ea si ca sofer si ca pasager.
Masina e draguta, motorul bun, insa calitate interiorului este sub banii pe care ii cer baietii de la Toyota pe ea. M-a omorat consola centrala din plasticul acela care urla a imitatie de aluminiu. Urat as putea spune. Bordul e frumusel, nu exceleaza insa si in nici un caz nu impresioneaza ca cel de la noul Civic. Acela e demential. Portbagajul e mare insa in spate o persoana inalta cred ca are probleme. Eu am sub 1.80 si mai aveam doar cativa cm pana la tavan. Caroseria masinii pare cumva prea mare pentru distanta dintre axe iar farurile si stopurile bulbucate in toate partile nu mi se par deloc interesante.
Jetta e o struto-camila, nici Golf nici Passat, are insa un portbagaj imens si interiorul este bine finisat. Cred ca cel mai bine finisat din clasa. Motorul in schimb e zgomotos, vibreaza (masina pare ca nu ar fi deloc insonorizata) dar pe de alta parte are un consum mai mic decat Corolla. Diferenta exista si nu se poate spune ca e de neglijat.
Dintre cele 2 eu as alege Civicul :D cu motorul de 1.8. Masina te da pe spate, nevasta-mea a fost foarte incantata de ea insa noi avem deja un vapor si voiam ceva mic. O sa luam Yaris.
Undeva in viitorul apropiat voi schimba Sonata (care pe noi ne-a incantat, pana la ~60k cat am acum nu am avut nici o problema) si vreau sa trec pe Honda (posibil FRV sau ce o mai fi pana atunci). Masinile alea sunt superbe - interior, exterior si motorizari. Le-am testat pe toate inclusiv Honda Pilot. Nu pot spune despre ele decat: WOW!!!!!!
jijiman
01-11-2007, 02:49 PM
Plusurile Jettei sunt confortul interior (spatiu si dotari), manevrabilitate, iar ca minusuri, asa cum a spus si Cristist50, are un motor foarte zgomotos, are un demaraj de tot rasul, din punctul asta de vedere eu neconsiderand-o o masina de oras (ma gandesc in ideea situatiei in care vrei sa te bagi rapid pe o strada cu trafic intens si ai nevoie de demaraj) si masa (1501 kg) si dimensiuni mari. Din pacate, s-a dorit un hibrid intre Golf si Passat, care sa inlocuiasca Bora, care din pacate pentru VW, din punctul meu de vedere, s-a dovedit a fi un experiment total nereusit.
Plusurile Corollei sunt fiabilitatea (teoretic doar, pentru ca fiind un model nou, nu poate fi demonstrat si practic decat intr-o limita redusa), confortul si calitatile tehnice.
Poate par un pic subiectiv, dar eu iti recomand Toyota (de altfel ce te asteptai postand astfel de intrebare pe forumul Toyota?).
Arise
01-11-2007, 05:07 PM
Poate sunt superficial dar eu prefer sa apreciez producatorii japonezi dupa ce aliante fac cu cei europeni.
Toyota alianta cu PSA(Peugeot Citroen). (daca tot suntem pe forumul toyota) :D
Mitsubishi cu Mercedes.
Nissan cu Renault.
Privind problema din celalalt capat, as zice ca este o diferenta maricica intre Mercedes si Renault. Aceeasi diferenta o cam vad si intre Mitsubishi si Nissan.
Mai ales ca Nissan are si o gama mica de autoturisme mici (adica nu de teren) pe piata.