View Full Version : Navigatie avensis
nitronos
12-12-2008, 10:01 AM
Salutare.
Am gasit ceea ce cautam de mult timp pentru mashinutza mea si am nevoie de sfaturile voastre pentru achizitie.
http://www.booster.ro/tv-dvd-auto/dvd-auto/caska/ca3033g-toyota-corolla-avensis-navigation-4701.html
Astept si eu o parere pentru modelul asta."caska"
Am vorbit cu cei de la firma asta care il livreaza si au zis ca au multe comenzi si ca marti vin primele modele in Romania dar na.... fiecare isi vinde marfa ...
salut nitronos,
in primul rand, bine ai revenit
arata bine jucaria asta
cred ca esential este, sa gasesti un electrician bun care sa-ti faca shimbarea cum trebuie
Cam asa ceva caut si eu ... pretul pare a fi ok ...
Ai intrebat la Toyota, daca nu il pot monta ei cumva ?
Vad ca pastreaza si functionalitatea comenzilor de pe volan !
nitronos
13-12-2008, 11:20 PM
Multumesc kte.
Am pe cineva care se ocupa numai cu asa ceva. Printre cei mai buni din tara fara sa exagerez. La TOYOTA nici macar nu am intrebat si nu cred ca o sa aiba nimic impotriva daca montezi jucaria si mai ales daca mergi cu certificatul de garantie si calitate semnat si stampilat. Marti vine jucaria ... abia astept sa vad cum o sa mearga. De un singur lucru ma tem ... calitatea sunetului ... va tin la curent.
atunci bafta la un sunet multumitor:thumbsup:
PalCo
14-12-2008, 08:01 PM
De un singur lucru ma tem ... calitatea sunetului ... va tin la curent.
Ma gandesc la faptul ca daca ramai cu boxele stock, nu o sa fie diferente deranjante. Poate s-o apropia calitatea sunetului produs de cel de la Panasonic.
Te rog sa-ti folosesti aparatul de fotografiat pe-ndelete cand desfaci pachetul si cand montezi pe masina scula.
Multumesc anticipat.
Sunt(em) si noi nerabdatori.
vlad_po
15-12-2008, 03:34 PM
Foarte interesant. Eu sunt pe cale sa montez un Kenwood DNX-5220BT, dar astept cu nerabdarea fata adaptoare (aia de se pune in loc de marea unitate 2 DIN). Deja astept de 2 sapt.
bogdan1977
15-12-2008, 06:04 PM
Astept pareri de la voi. Multumesc
@ nitronos
Ti-a venit jucaria, cum este ?
Are antena de GPS separata ?
Te rog sa ne tii si pe noi la curent cu "evolutia" ... mai ales (dupa montare) in ceea priveste calitatea sunetului si functia GPS.
Multumiri anticipate !
nitronos
17-12-2008, 09:47 PM
Nu au venit inca. Mi-au promis ca prima care vine este a mea . Dureaza cu vama ... zic ei. Au zis ca pana la sfarsitul saptamanii ajunge. O astept si eu mai rau ca voi :D:D:D.
Fusei acu' pana la Booster.
Cica saptamana viitoare va veni cate un singur exemplar din fiecare tip de aparat, pe care il vor expune in magazin.
Vine cine vrea, se uita la el, il butoneaza, si, daca vrea, da comanda pt. a i se aduce.
Incepand de prin 23-24 magazinul se inchide si se deschide dupa Anul Nou (5 ian.)
Am mai gasit asta : http://www.autogadget.ro/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=154&category_id=20&option=com_virtuemart
nitronos
18-12-2008, 11:03 PM
Nu mi se pare cine stie ce asta de l-ai gasit tu gaby. In primul rand puterea audio nu cred ca este foarte buna, nu preia functiile computerului de bord, are ecran mai mic ca celalalt, si mie personal nici nu-mi place cum arata. E OK la pret... dar .... Thanks but no thanks! :D
E adevarat, nitronos, cel de la Booster arata incomparabil mai bine. Si eu tot tipul ala vreau sa iau ... Totul e sa se potrivesca pe locasurile din bord ...
nitronos
19-12-2008, 03:15 PM
este perfect pe locasurile din bord si nu-ti mai trebuie rama aia care sa umple golurile. Crede-ma ca m-am interesat si am citit mult despre jucaria aia. Te ajunge pe la 4000-4500 ron daca iti iei mai multe optiuni la ea si cu montaj. Eu zic ca merita si o sa-mi iau cum apare pe stock. Am citit pe niste forumuri ca este chiar foarte multumita lumea si se aude foarte foarte bine sistemul audio.
Daca isi monteaza cineva asteptam niste poze si impresii. Si pe mine ma intereseaza.
Navigatia Igo8 cum se instaleaza? Are hard disk sau slot de card SD ?
Ca si pachete suplimentare m-ar interesa:
- OBD, On-Board Diagnostic Syste - 90 euro - dar depinde ce afiseaza mai exact ??
- Camera pentru mersul inapoi - 60 euro - unde se monteaza, este cu protectia la umezeala (apa) si cu infrarosii pentru noapte ?
petru100
02-02-2010, 07:52 AM
Si-a pus cineva pe Avensis navigatie pana la urma? Ca au trecut 2 ani...
Vrem poze si un review mic, va rugam...
Petru
Oestereich
03-02-2010, 06:27 PM
Si-a pus cineva pe Avensis navigatie pana la urma? Ca au trecut 2 ani...
Vrem poze si un review mic, va rugam...
Petru
Arunca un ochi pe aici....tine cont insa ca la Avensis poti pune doar cu masca adaptoare 2DIN....si cred ca avem pe cineva pe aici care a instalat pe un Avensis....:biggrin:
http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=1590
-akaiu si-a pus pe ave
-gasesti la sisteme audio video
mytel
21-02-2010, 09:29 PM
Am eu o jucarie montata pe avensis. Este foarte mult de munca la masca adaptoare. Initial a fost vopsita argintiu, dar nu a esit la culoarea bordului, dupa care am vopsit-o neagra si arata ca "din fabrica". Navigatia este ok, semnalul radio este mai slabut decat cel original , dar una peste alta este ok jucaria. Am postat si cateva foto deoarece si eu am fost disperat dupa fotografii aproximativ 4 luni pana am reusit sa-mi fac rost de ea. Am luat-o de la akaiu si eu.
http://i949.photobucket.com/albums/ad334/mytel/Imag026.jpg
[/URL]http://i949.photobucket.com/albums/ad334/mytel/Imag060.jpg (http://i949.photobucket.com/albums/ad334/mytel/Imag060-1.jpg)
[URL]http://i949.photobucket.com/albums/ad334/mytel/Imag058.jpg
petru100
21-02-2010, 09:43 PM
Slotul de SD card e pentru softul de navigatie sau pentru muzica?
Adica trebuie sa scoti cardul cu IGo pentru a pune muzica sau un film de pe un SDcard sau Navigatia (softul) e in alta parte?
Cum se vede ecranul cand e soare afara?
Cum se aude un mp3 fata de cd-radioul original al masinii (calitativ - nu puterea ma intereseaza).
Multumesc, sunt disperat dupa raspunsul unui utilizator - nu al unui vanzator...
Probleme cu frigul iarna? Cu caldura vara?
Alte probleme?
mytel
21-02-2010, 09:58 PM
Pe partea dreapta a navigatiei se afla slotul SD pentru harti, iar pe partea stanga unde este gaura in poze se afla slotul SD pentru muzica si videoclipuri, poze etc.
Cand este soare nu prea stiu ca o am montata din 30 ianuarie si nu a prea fost soare afara, pana acum merg cu contrastul la 4 din 13 deci este adt destul de mic.
Mp3-ul se aude 99% identic, eu neschimband difuzoarele. Pe partea de radio...mai slab deoarece locuiesc si la tara. Dupa ce am cumparat-o am fost un pic dezamagit de semnalul radio si am cautat si un amplificator radio de FM-AM . L-am montat si pe acesta dar...tot nu ajunge la claritatea celui original. Cu temperatura nu am avut probleme pana acum deoarece masina are garajul ei semincalzit (minim 3-4 grade celsius) si nu a resimtit temperaturile astea extreme.
petru100
21-02-2010, 10:36 PM
Ce bine era daca puteam sa o vad...
Eu sunt din Ploiesti, as face o deplasare de ... KM
Navigatia cum se misca? E Igo 8.3? Se misca fluent?
Multumesc,
Petru
mytel
21-02-2010, 11:08 PM
Daca treci prin Ilfov...cu cea mai mare placere. Navigatia este IGO 2009 , nu stiu varianta, iar meniul navigatie l-am setat pe default deoarece celelalte sunt destul de complicate cu multe butonase pe ecran care sunt inutile si greu de nimerit in timp ce conduci. Eu cand am cumparat masina(2008) am prins oferta cu navigatie Clarion cadou si m-am obisnuit cu meniul acela . Vreau sa-ti spun ca este identic cu al acestei jucarii. Una peste alta sa stii ca merita jucaria, am vizionat filmul Transformers II in masina de dragul sunetului atunci cand l-am cumparat.
pufy2010
10-04-2010, 08:13 PM
Simplu și ferit de ochii indiscreți
petru100
12-04-2010, 12:20 AM
Cum ai pus ecranul de la inceput... cu Toyota?
pufy2010
12-04-2010, 07:21 PM
Folosesc IGO 8.3 și am modificat fișierul - data.zip - după următorii pași:
- se dezarhivează fișierul - data.zip
- vei găsi ceva de genul - loading.bmp - care conține de fapt imaginea de start de la IGO
- cauți o imagine cu logo Toyota și cu extensie .bmp, de dimensiunea (lungime și lătime) ecranului GPS
- imaginea cu logo Toyota o redenumești -loading.bmp - și o copii in fișierul - data.zip - dezarhivat
- la final, arhivezi noul - data.zip - conținând noul - loading.bmp
p.s. - poți să pui orice imagine, dacă respecți condițiile de dimensiune și redenumire
Simplu și ferit de ochii indiscreți
la ceva asemanator ma gandisem si eu, insa "atarnat" de capac.
In pozitia INCHIS, ecranul GPS-ului ar fi orienatat in jos; dechizi capacul , lcd-ul revine catre o pozitie de 90 grade fata de "sol".
In "proiect" mai era o problema: orintarea ecranului, de la stanga catrea dreapta si invers. adica: trebuie luat in calcul ca poti avea diferite pozitii la volan, sau ca pasagerul din dreapta vrea sa se implice in setarea gps-uilui.
Cred ca o mare libertate ar fi asigurata de o "balama" inzestrata si cu un ax vertical ce ar asigura astfel orientarea gps-ului pe 2 axe: vertical, orizontal...
Ar mai fi o problema: temperatura! (masina parcata)
Trebuie protejata zona de razele soarelui: ganditi-va ca e f probabil ca in interior, gps-ul sa fie supus unei temperaturi constante de 50-70 grade... ore/zile/luni...
cred ca in timp, ar putea afecta buna functionare aacestuia....
am in cap ideea, insa nu am mijloacele tehnice.... daca cienva crede ca poate face asa ceva, astept mesaje...
bafta!:coolspeak:
pufy2010
18-04-2010, 10:16 PM
[QUOTE=GAF;53521]la ceva asemanator ma gandisem si eu, insa "atarnat" de capac.
Am încercat *atârnat* folosind scai (se vede în poza nr. 2), insă greutatea GPS-ului trage capacul și freacă plastic pe plastic.
Solutia adoptată permite orientarea GPS funcție de poziția șoferului, practic pivotează pe un ax.
Ai nevoie de un cui din plastic din cele folosite pentru fixarea poliesterului pe perete, o balama cu o latură îndoită la 90 grade și 2 arcuri. Dintr-o bucată de plastic decupată pe mijloc se formează suportul. Voi face foto si le voi posta.
Cât despre temperatura din bord, soluția pe care o folosesc = geamuri fumurii (folie) + parasolar.
pufy2010
19-04-2010, 09:18 AM
montajul permite rotirea pe ax a GPS-ului
arcurile au rolul de a-l ține în poziție verticală, fără să "tremure" în mers
PalCo
23-06-2010, 07:14 PM
Un model interesant, pentru Avensis (masca adaptoare fara probleme, comenzi volan, logo Avensis)
http://www.autodvdgps.com/toyota-avensis-dvd-player-with-indash-gps-navigation-and-digital-hd-touchscreen-and-bt-ipod-control-swc-p-711.html
Ce parare aveti?
Ce i-ar lipsi?
valentyn1982
16-07-2010, 08:55 AM
eu mi-am pus navigatia oem
in principiu este ok, are si cateva minusuri (normal)
ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult:
radio nu are RDS
timp putin cam mare de citit Cd sau DVD (10-15 sec)
interfata grafica putea sa fi MULTTTTT mai buna
conexiunea la Ipod nu incarca playerul in timp ce e conectat
dureaza foarte mult sa citeasca o memorie USB, mai ales daca e plina cu video si audio si mai ales daca memoria USb este lenta
ce imi place:
navigatia este foarte buna
calitatea displayului este buna
sunetul este ok (putin mai slab calitativ fata de originalul)
functia de handsfree prin bluetooth este foarte tare. reda si muzica de pe telefon direct prin bluetooth
per total sunt multumit
pentru ci interesti sa puna va dau un sfat: stati cu ochii pe cei care monteaza pt ca rama adaptoare poate sa nu vina foarte bine daca se grabesc.
mai jos e un filmultet facut de mine cu principalele functii si cu modurile de functionare.
enjoy!
http://www.youtube.com/watch?v=wjquim6r3A8
arata bine, dar spune-ne si cam cat a costat toata afacerea
poate vrei sa zici aftermarket nu OEM , ca aia OEM te sparge la buzunar nu ai tv dar ai RDS si multe alte facilitati din sateliti,aia e NAVI adevarata .
valentyn1982
19-07-2010, 05:02 PM
corect, e aftermarket, am gresit eu
m-a costat cam 2300 ron
filmuletul ale sunetul un pic decalat, a fost facut cu telefonul si convertit, cred ca din cauza asta.