PDA

View Full Version : RAV4 senzori de parcare

nelu
26-01-2007, 08:16 PM
vreau sa montez senzori de parcare(pentru sotie),dar bara din spate este ascutita si acestia ar matura pamantul.Stie cineva o solutie?Multumesc

d-rive
26-01-2007, 10:34 PM
exista, mai rar ce-i drept senzori care se orienteaza, swivel parca le zice, adica orientabili, precum sunt unele twetere, la difuzoare ma refer, vezi poate gasesti din aia.

nelu
27-01-2007, 01:54 PM
multumesc,am cautat pe internet,dar nu am gasit.Mai caut

maxu
28-01-2007, 04:32 PM
nelu - o sa te rog sa deschizi un topic cu masina mea, iar la cele deschise aici sa le dai o denumire - de ex senzori parcare.
O sa fie mai usor pentru toti sa urmarim, sa dam raspunsuri.
Momentan ai in Sectiunea Rav4 deschise 3 topicuri intitulate Rav4 2.2 D4-d, fiecare cu alt continut.
E mai usor daca ne organizam putin :thumbsup: .

forumadmin
28-01-2007, 04:42 PM
Am rearanjat topic-urile si am facut niste ordine.

maxu
28-01-2007, 10:00 PM
Dupa cum am discutat pe PM cu colegul nelu, eu am gasit asa ceva si o sa incerc sa ma interesez cat mai repede daca e o varianta pt noi sau nu.
http://xenonshop.ro/xcart/product.php?productid=16176&cat=0&page=1
Asta in afara senzorilor originali, pe care ii gasiti in catalogul pus de colegul bebe in topicul accesorii rav4, pt care banuiesc ca toyo ne va usca buzunarele.:mad:

nelu
29-01-2007, 06:10 PM
Asa este,cer scuze tuturor.Sant de acord cu organizarea.Sant nou pe acest forum si in general pe toate.Accept cu placere orice sugestie.Multumesc

maxu
31-01-2007, 07:46 PM
Am vb azi la xenonshop BN, tipul are un rav4 ca al nostru, dar D-Cat (177cp) :blush: , si el are montati senzori de parcare cu camera video pe spate.
Despre cei electromagnetici a zis ca nu mi recomanda, deoarece in spatele spoilerului se afla f aproape o bara de metal care margineste campul electromagnetic creat si astfel distanta de detectare scade la vreo 40 cm.
Mi-a recomandat senzorii wireless, care pe site sunt 260 lei - el nu mai stia exact (era la atelier) si mi-a zis ca pana-n 400 lei. A zis ca are culori negru si argintiu, de altele nu am intrebat. Maine o sa-l sun, si cred ca o sa-mi montez un set.
Revin cu detalii.
P.S. la ora asta site-ul le merge cam naspa sa dau mai multe detalii....

nelu
03-02-2007, 08:56 PM
TOYO,are Sistem parcare asistata fata-spate.Pret =2.185,67(RON),fara TVA,ne rupeeeeeeeeeee

GABORU'
04-02-2007, 02:15 AM
Scump domne', scump! Dincolo era mai ieftin! Da halatu' domne', cat e halaaatuuuu?
Ia-ti mai bine niste senzori aftermarket mai scumpi si fata si spate, cu display cu tot si cu reglare de unghi sau eu stiu si cred ca te scoti mult mai ieftin.

maxu
19-02-2007, 01:27 PM
NU recomand senzorii aia - tocmai mi-am zgariat protectia de la rezerva si aia imi mai aratau 1m si ceva pana la obstacol :scratchchin: . Tre sa mai fac niste teste, cu fiecare senzor in spate, cu unghiuri diferite de apropiere, ca am vazut ca din lateral spate parca nu vrea sa prinda :doh: , si sper sa nu ajung sa-mi doresc sa ma muste careva de "spate" sa-mi pun spoiler nou, fara gauri.
Morala moralelor - fara senzori nu am lovit-o, si la nici 2 sapt de cand am pus senzorii aia poc.

Predator
21-02-2007, 11:41 PM
Tot senzorul uman e mai bun :D

maxu
24-02-2007, 12:40 PM
ieri i-am testat si rastestat si merg a dreq de bine; nu stiu ce s-a intamplat de mi-a dat eroarea aia; :scratchchin:

maxu
03-04-2007, 10:17 PM
Intre timp m-am obisnuit cu senzorii de parcare, prind tot ce e in spate mai aproape de 1,5 m. Trebuie doar dat in spate incet, ca sa aiba timp sa citeasca distanta corect. Singurul lucru pe care il regret e ca nu i-am orientat putin mai sus, adica sa dau gaura in bara putin oblic, sa-i pot orienta mai in sus; cand i-am testat (pozitionandu-i cu mana) inainte de montare, nu era nici o problema, dar acum cand dau cu spatele pe plan inclinat, imi bat in pamant; asta ar fi singura obiectie, in rest sunt ok. A, si daca suna telefonul in apropierea antenei, pa semnal intre senzori si display :P.
Nu-mi da seama nici de a dreq ce s-a putut intampla, dar acum sunt multumit de ei. Astept oricum sa ma muste unu de "fund" sa-i pot aranja mai sus.