PDA

View Full Version : Vacanta in Antalya ( Side)

paul-cristian
30-06-2008, 05:40 PM
Tocmai m-am intors cu familia, eu sotia si fetita din vacanta de 7 zile din Antalya mai precis in statiunea Side. Defapt nu am vazut nici o statiune, Side fiind oraselul de care era legat complexul hotelier unde am petrecut cele 7 zile "Crystal Admiral Hotels Resort & Spa". Drumul cu avionul, charter din Otopeni pana in Antalya, timp 135 minute, drumul de la Otopeni la hotel l-am facut cu autocarul, foarte dotat cu Ac si apa, afara erau cel putin 40 de grade la umbra drum care il faci in aproape 2 ore din cauza ca am mai lasat pe drum alti turisti romani la alte hoteluri.
Zona: o zona semidesertica, cu localitati prafuite si cu constructii saracacioase, nu au case propruzise, ca la noi ci "blok" blocuri cu 2 nivele si (cred) doua apartamente in bloc, mai toate cu sisteme de incalzire al apei cu ajutorul soarelui dar si mai toate cu AC, o zona agricola dar culturile erau in sere(cred ca de acolo papam noi rosii iarna)
Un sistem de irigatii bine pus la punct, ceva de genul apeductelor romane.
Complexul hotelier: oficial 5 stele, la noi ar fi avut intre 3 si 4 stele, hotel nou renovat cu o arhitectura (se asemana cu cu un catamaran), o imensitate de cladire cu 600 de camere pentru cazare, intrau aprox 1500 de turisti si am avut impresia ca este aproape plin.
Cei mai multi straini sunt rusi, aprox 70%, nemti 10%, romani 10% si alte natii 10%dar in ultima parte a sejurului meu rusii au plecat si i-au luat locul turcii.
Confortul in camere acceptabil, toate dotarile erau foarte curate si intretinute si utilizabile, dar camera era mica, ca o camera de hotel de la noi, servicii ca seif, telefon, room service se plateau cu bani grei.
Mancarea DIN ABUNDENTAAAAAAAAAAAAAA asa am zis in primele doua zile dar pe urma cand mi-am dat seama ca voi manca in fiecare zi acelasi mancare am realizat ca ....turcu e hot, faceau combinatii intre cateva feluri de mancare si la prima vedere erau o mie si unul de feluri de mancare, toata mancarea era un bufet suedez, as fi rautacios sa afirm ca nu era buna sau nu era indestulatoare, de la faimoasele baclavale cu aroma de miere de albine si nuca parjita pina la......tucii mancau buchete de patrunjel, in adevaratul sens al frazei, imaginativa un buchet de patrunjel pe care il mancau precum vaca un smoc de iarba.Inafara de patrunjel mancau mai tot felul de "boscheti" eu asa le-am denumit:)
Dar se pare ca eu am ramas cu rasul si ei cu binefacerea acestor plante bune la orice pentru organism.
Nu am vazut in hotel: inghetata!!!!! produse din carne de oaie!!!!!!si braga, pentru cei care mai stiu ce este braga:)
In timpul in care nu mancai, asta de 3, 4 ori pe zi, faceai plaja la piscine, erau 3 piscine mari, toate la o adincime de 140 cm cu o apa tot timpul super curata, ca si piscinile, sezlongurile in jurul piscilelor pe 2 randuri protejate de soare de o copertina mare care inconjura piscilele.
In mijlocul piscinelor era ....barul cu bautura moca, toate sortimentele de bautura autohtona erau moca, de la bere pana la "vischi" dar toate slab alcoolizate, dar asta nu a insemnat ca nu am vazut rusoaice moarte de bete. Toti turcii stiau ruseste si toti turcii......"bastan Hagi" dar pentru ei romana era o limba foarte grea.
Hotelul are acces si la Mediterana, pe sub un pasaj subteran care traversa un drun national dar care la noi sigur ar fi fost autostrada, marea era foarte, foarte curata dar plaja lasa de dorit, defapt nu era o plaja, era un tarm cu mult pietris si nisipul era calcaros, peste tot era praf de calcar iar fundul marii era plin de bolovani si petris (pentru a putea intra in mare in conditii cat de cat bune trebuia sa ai niste papuci speciali cu care intrai in mare. Toate sporturile acvatice, parasutism, schi jet, banana, etc costau 50 euro/ora/saltul/tura.
Defapt turcul era setat pe 50 euro, de la taxiul care te ducea 10 km sau de la masajul cu spuma tuceasca, totul costa 50 euro, putin erau cei care negociau.
Deci: per ansamblu multumit, per ansamblu odihnit dar a doua oara nu mai calc in Turcia, astfel de sejururi in astfel de complexe hoteliere nu prea iti dau sanse la variante de distractie, esti total legat de acel complex si de ceea ce-ti ofera ei. Vorba celor de la Toyota "ce nota le acordati pe o scara de la unul la cinci" raspunsul meu.........3 cu indulgenta 4.

Atasez si ceva poze: