PDA

View Full Version : Punctul cel mai bun de montat detectorul de radar

alex
26-01-2007, 01:03 AM
Salut,

Am sapat pe net si vreau sa spun ca parerile sunt impartite.
In manualul de la Cobra, scrie ca trebuie pus cat mai jos, in asa fel incat sa prinda view si in spate, dar nu in "tinted area" din zona oglinzii.
In multe locuri pe net scrie ca trebuie pus sus langa oglinda dar la fel nu in zona punctat "tinted area"
Pe forum-urile de la noi am vazut contrariul, ca se poate pune in acea zona.

Ce pareri aveti posesorii ?

maxu
26-01-2007, 03:49 PM
Acuma am un Maruhama solar, si era prins la A4 pe parasolar, si prindea tot ce misca fix prin zona tinted, so.... poate sa-i slabeasca putin performantele fiind tratata contra UV si altele, dar oricum undele radio se reflecta, chiar si din capota, so....

ovidiudinutm
27-01-2007, 03:02 PM
Chiar ma intereseaza si pe mine:helpsmilie: , tip, performanta, costuri.
Daca scorul e f mare nu cred ca merita, la un pret mai mic scade performanta si incalti amenda......
Nu am apucat sa merg cu o masina care are montat detectorul, consider ca doar vazand cs si cum poti sa iei hotararea.

maxu
28-01-2007, 04:12 PM
Eu asa http://www.comenzi.ro/product_info.php?cPath=146_122&products_id=1086 am si sunt multumit.
O singura chestie am sa- reprosez, are nivel de putere (pt detectie) de la 1 la 3. Alte detectoare au pana la 9, si iti cam dai seama daca e radar, sau usa, sau alte magarii. La asta avand doar 3 nivele cam pui frana :blush: .

tudor
28-01-2007, 11:13 PM
Acumulator solar?? Nice... :thumbsup:

23nst
03-02-2007, 06:00 PM
uite asa am eu montat detectorul de radar
http://img206.imageshack.us/img206/7176/img2876wg1.th.jpg (http://img206.imageshack.us/my.php?image=img2876wg1.jpg)

Alexandru Olteanu
14-05-2007, 01:24 PM
eu il am pus pe centru parbrizului jos cum ar veni intre stergatoare si merge bine adica imi ia toate radarele si camerele de la benzinarie

maxu
14-05-2007, 02:49 PM
E bun oricum, dar eu l-am pus pe partea stanga a parbrizului, pt a nu fi ecranat de ceva din fata cand ma asigur pt vreo depasire; era sa o iau mai demult cand am intrat in depasire la niste tiruri, si nu mi-a "vazut" radarul numa cand eram in dreptul cabinei unuia dintre tiruri..... noroc ca nici aia nu m-au vazut pe mine de tiruri :D.
Dar este pana la urma o chestie de noroc, repet, undele alea se reflecta, si tre sa le prinzi. In maual de obicei zice ca prin obiecte metalice si alte cele nu "vede", dar procentele in + sau in - nu cred ca influenteaza decat un vitezoman inrait. :doh: Oare de aia l-am pus pe stanga parbrizului ??

ovidiudinutm
14-05-2007, 08:17 PM
Intrebare catre cei care au cumva montate atat detector cat si GPS, ma gandeam sa le montez central unul sub celalalt, detectorul jos,
pot aparea interferentze intre aparate?
Detector vreau sa-miiau, sapt trecuta in btasom m-au incaltat pe cal Bucuresti in zona carf -Metro, eram in coloana, m-au detectat cu 62 la ora si culmea nu eram nici primul nici ultimul dar am fost doar eu oprit.:mad: 2 pct si 39 RON

maxu
14-05-2007, 10:45 PM
Detectorul este de fapt un receptor - recepteaza undele emise de radar - asa ca nu cred ca se vor influenta; pune navi deasupra, oricum trebe senzoru sa aiba linie cat ma libera spre sateliti, depinde cat de bun e.

LittleM@n
14-05-2007, 11:05 PM
Io unul n-as pune nimic pe parbriz...nu suport!
Cateodata imi vine sa dau si oglinda retrovizoare jos...

Si daca totusi as pune detectorul pe parbriz ori l-as lipi de tavan cat mai sus langa oglinda, ori l-as pune jos de tot, cat mai aproape de coltul din stanga al parbrizului (cred ca as prefera a doua varianta).

zvensen
22-02-2008, 11:38 AM
Intrebare catre cei care au cumva montate atat detector cat si GPS, ma gandeam sa le montez central unul sub celalalt, detectorul jos,
pot aparea interferentze intre aparate?
Detector vreau sa-miiau, sapt trecuta in btasom m-au incaltat pe cal Bucuresti in zona carf -Metro, eram in coloana, m-au detectat cu 62 la ora si culmea nu eram nici primul nici ultimul dar am fost doar eu oprit.:mad: 2 pct si 39 RON

Hai ca a trecut aproape un an de cand nu a mai postat nimeni in threadul asta.

Nu apar interferente intre aparate, recomandat este cum a zis si maxu sa pui aparatul gps deasupra doar pentru receptie mai buna...eu asa le tineam si nu am avut probleme; poti sa le mai pui si unul langa altul (left-right)...la fel nu sunt probleme
Eu acum tin detectorul intre tetiera si scaun pasager ca sa nu mai fie nevoie sa il scot tot timpul.

OvidiuH
10-03-2008, 01:11 PM
Eu acum tin detectorul intre tetiera si scaun pasager ca sa nu mai fie nevoie sa il scot tot timpul.
Cum adica intre tetiera si scaunul de la pasager ? Poti face o poza ?

zvensen
10-03-2008, 05:03 PM
O sa incerc sa nu uit si sper sa am timp cand ajung acasa sa pun poza.
Dar este relativ simplu, intre tetiera si scaun...pasager dreapta..chiar daca sta om acolo tot detecteaza..

cristi
06-04-2009, 08:44 PM
Confirm zvensen, acolo il tin si eu de vreo 2 ani, detecteaza foarte bine, nu interfereaza cu nimic, nu il vede nici un gabor (mai ales pentru mine este important, pentru ca circul in mod normal in zone unde este interzis) si imi este si mai comod pentru ca folosesc priza de 12V din spate (dintre scaunele din fata) si imi ramane cea de la bricheta pentru gps si/sau telefon.
Montajul este foarte simplu, ridici putin tetiera de la scaunul din dreapta, pui detectorul si cobori tetiera cat sa il fixeze. Mi-am facut la inceput probleme pentru ca se incalzea foarte tare, mai ales la drum lung, si nu avea unde sa disipe caldura, dar dupa un drum de 20 de ore in care a mers permanent nu a avut nici o problema, asa ca nici supraincalzirea nu ar trebui sa fie un dezavantaj.

paul-cristian
21-04-2009, 09:25 AM
Confirm zvensen, acolo il tin si eu de vreo 2 ani, detecteaza foarte bine, nu interfereaza cu nimic, nu il vede nici un gabor (mai ales pentru mine este important, pentru ca circul in mod normal in zone unde este interzis) si imi este si mai comod pentru ca folosesc priza de 12V din spate (dintre scaunele din fata) si imi ramane cea de la bricheta pentru gps si/sau telefon.
Montajul este foarte simplu, ridici putin tetiera de la scaunul din dreapta, pui detectorul si cobori tetiera cat sa il fixeze. Mi-am facut la inceput probleme pentru ca se incalzea foarte tare, mai ales la drum lung, si nu avea unde sa disipe caldura, dar dupa un drum de 20 de ore in care a mers permanent nu a avut nici o problema, asa ca nici supraincalzirea nu ar trebui sa fie un dezavantaj.

si nu il deranjeaza sonor pe cel care sta pe scaunul din dreapta?