View Full Version : Tuning Avensis
Legionaru'
28-09-2006, 02:16 PM
Ma intereseaza un tuning de putere la Avensis dar nu prea se baga nimeni!
Se pare ca la benzinare aspirate e mai greu ! Stie cineva ceva?
lucman72
28-09-2006, 02:33 PM
Eu am auzit de aceasta firma: http://www.tcmturbo.ro/
Daca mai aud iti spun.
_CONSTANTIN_
28-09-2006, 06:50 PM
astia de la noi fac numai motoare din gama Vw, audi, seat. Nu se baga la benzina aspirata si mai ales japoneza. Am vorbit eu cu ei de mult. Singurii care pot face ceva, teoretic, sunt cei de la aspad dar si ei au zic ca trebuie ceva timp sa faca un chip nou pt avensis. Deci nu prea se poate. Poate in Ungaria sau Polonia sa existe firme care se incumeta.
pentru 1.8 vvt-i, baga un ochi aici: http://www.trdusa.com/featuredpart.cfm?part=tcsupercharger
_CONSTANTIN_
01-10-2006, 01:51 AM
Tcs dar ceva mai putin radical nu exista. Ma intereseaza foarte tare o crestere de maxcim 20-30 cp.
da stiu. era pt legionaru'. pe 1.6-le nostru oricum nu merge ce e acolo. cred ca tu poti sa castigi 5-10 cai in plus din evacuare si filtru de aer, dar nu stiu daca merita investitia. cred ca e mai ieftin sa umbli la calculator; daca gasesti ceva bun, zi-mi si mie, ca avem acelasi motor
Din chip nu iei mai mult de 14-15 cai la motorul de 1.8. IN plus o evacuare si ajungi pe la 25 de cai maxim. De bagat nu se baga nimeni pt. ca e un soft mai complicat si nu e asa usor de modificat ca la majoritatea masinilor. DEH japonezii...
gandreius
16-01-2007, 02:01 PM
Are cineva idee daca se poate pune pe Avensis un "pachet pentru drum greu"... inaltare + scut motor?
Dan83370
23-01-2007, 06:46 PM
Are cineva idee daca se poate pune pe Avensis un "pachet pentru drum greu"... inaltare + scut motor?
La ce iti trebuie???!!!! Nu ar face decat sa iti ingreuneze masina si sa ii scada stabilitatea.Eu zic sa nu incerci.Pe a mea am bagat-o pe drumuri forestiere(vz poza),drumuri de tara,a mers si pe serpentine pline cu zapada si tot felul de sleauri si nu am simtit nevoia.
Da asa e,nu se prea baga nimeni la un tuning de motor.Vreau sa fac la sfarsitul lui februarie un drum pana in Germania de unde sper sa ma intorc cu masina incaltata de vara(jante 17 +gume mai late) si ma voi interesa acolo daca au solutii.Oricum daca nu ai treaba la nemti,este exclus sa faci un drum pana acolo doar pentru asta.Ungaria e o solutie insa....
Tommy
23-01-2007, 10:11 PM
La motoare aspirate nu merita. O spun toti cei seriosi care se ocupa de treaba asta. O marire din pix produce o marire pe hartie. Desigur sunt destui care au muscat si-au obtinut o marire a avansului la 150-400 de euro :)) Marire de avans pe care oricum ECM-ul il face cand ii pui o benzina cu cifra octanica mai mare :) ECM e programat in primul rand sa mentina norma Euro 4 in cazul motoarelor noastre, prin mentinerea unui amestec aer/benzina in raport de 14.6 si comanda momentul scanteii. Modificarea raportului aer benzina sau al avansului duce la marirea temperaturii si presiunii in camera de ardere, suprasolicitare a catalizatoarelor, totul inseamna uzura prematura. Asta in general vorbind despre motoare pe benzina aspirate.
Cat despre Toyota, nu am auzit sa faca cineva in Romania.
La fel Upsolute nu spune nimic de VVt-i.
http://www.upsolute.com/eng/index.html
Parerea mea ca un filtru de aer bun (K&N de exemplu) ar aduce un castig.. de 2-3%. La o masina cu 3 catalizatoare.. n-as umbla la evacuare .. decat la finala.
Si totusi, doua lucruri se bat in cap.. norma euro si conceptul de racing :)
Predator
16-02-2007, 08:35 PM
Tommy, despre ce masina zici tu ca ar avea 3 catalizatoare? Toyota Avensis VVT-i de1.8 litri?
Intr'adevar prin tuning se creste nitel si poluarea...
Tot adevarat este si ca, la benzinare aspirate, prin chip-tuning (sau flash-tuning cum vreti voi sa'i ziceti) castigul de putere se situeaza undeva pe la 10%.
cris_ccc
16-04-2007, 03:31 PM
Vreau si eu sa stiu daca exista cineva care si-a modificat in vreun fel avensis-ul (tunning vorbesc) masca fata, spoilere, .Poate avezti si ceva poze.
Roman Bogdan
03-06-2007, 01:44 PM
Vreau si eu sa stiu daca exista cineva care si-a modificat in vreun fel avensis-ul (tunning vorbesc) masca fata, spoilere, .Poate avezti si ceva poze.
da si eu subscriu pt ca elementele vizuale externe pe care le potzi cumpara de la dealer sint prohibitiv de scumpe:(
Maniaku
15-06-2007, 04:25 PM
vezi ca e "tuning" nu "tunning"!! Chiar ti se pare ca Avensis se preteaza pt. tuning???
Equinoxe
15-06-2007, 05:48 PM
vezi ca e "tuning" nu "tunning"!! Chiar ti se pare ca Avensis se preteaza pt. tuning???
Excelenta intrebare. Avensis si tuning mi se par subiecte fara prea multe intersectii.
Maniaku
16-06-2007, 01:05 PM
Si ca sa nu fiu rau........:evil:
Maniaku
16-06-2007, 01:07 PM
Seria 2 :punk:
23nst
16-06-2007, 01:15 PM
hai sa fim seriosi, avensisurile din pozele de mai sus, sunt urate. avensis nu e masina pentru tuning :) este frumoasa asa :) chiar nu ai ce sa-i faci sa arate mai bine de atat...
Maniaku
16-06-2007, 01:29 PM
Eu am zis sa nu-l supar pe om!!! Asa ca i-am aratat cateva Avensisuri "tunate" ca sa vada ce urat arata, poate se razgandeste!
Predator
16-06-2007, 01:51 PM
Nu'mi place nici una dintre masinile din poze.
Si eu sant de parere ca tuningul exterior nu se preteaza Toyotei Avensis.
Este o masina care e de lasat asa cum este pentru ca asa ii sta cel mai bine.
Gogukid
16-06-2007, 08:29 PM
chris cc, sper ca ai vazut pozele puse de maniaku... e aiurea sa modifici avensisul!
adica praguri, spoilere, eleron ( asta poooooaaaatee.. dar nu sigur) .. strica aspectul ingrijit si elegant al masinii. e ca si cum ai cumpara unui bancher/manager/director executiv o pereche de adiasi de bazar cu 3 numere mai mari decat poarte omul si l-ai pune sa ii poarte la costumul lui armani cand merge la servici!
masina reprezinta una din "greii" modelelor din ziua de astazi si chiar poti spune ca e de lux! parerea mea : nu ii faci asa ceva unei masini de lux .. pt tuning cu praguri, spoilere si alea alea .. iti cumperi ceva micutz :seria 1, golf 4, poate seria 3 s.a.m.d. ... la avensis nu pui nimica .. ci te bucuri de dansa asa ;) .. parerea mea
23nst
16-06-2007, 08:35 PM
da, asa-i avensis nu se prea tuneaza, si in general marca toyota... (exceptie variantele sport, celica, supra...)
LittleM@n
17-06-2007, 11:15 AM
Da, de acord cu voi...dar vine intrebarea mea: stie vre-unul dintre voi ce insemna tuning? si mai ales tuning facut in Romania?
Va spun eu: niste spoilere din fibra de sticla => daca il atingi de bordura s-a crapat, daca e cald afara si dai imediat cu apa rece pe el iar s-a crapat
apoi, e prins cu mastic si silicon, si se tine in holsuruburi si alte prostii pentru ca nu se fac spoilere cu cleme sa fie prinse unde trebuie, si tot asa.
Daca chair vrei tuning, si sa fie curat si ingrijit iei piese ori de la Toyota (care le fabrica cum trebuie, din plastic, pe matrite originale), ori de la un producator de tuning care stii sigur ca are matritele de la Toyota (gen TTE, deci practic tot Toyota) iar piesele pe care le face vin omeneste si normal pe masina.
Si daca tot suntem la partea de tuning pentru avensis, ca intotdeauna, sunt adeptul tuningului usor, si inobservabil (cel putin la exterior) pentru necunsocatori...poate voua nu va place nici o poza de sus, dar mie mi se pare ok spoilerul de la TTE...cu toate ca nu stiu daca merita...este o chestie de gust pana la urma
Deci ai putea sa-ti pui geamuri fumurii si niste jante care sa se potriveasca
La interior la fel...ce-i poti face?...doar sa o faci varza...e mult prea bine facuta, si orice ai face, nu-ti va iesi niciodata cum trebuie, si in final iti va parea rau.
Iti ramane doar partea tehnica la care da, te poti juca cat vrei :D
Adica suspensii sport (deci mai joase) ceea ce iti da si un aspect mai frumos la masina; anvelope Ultra High Performance; bari stabilizatoare; filtru de aer conic; bujii cu Iridium; evacuare sport...ca sa enumar doar cateva din ce ii poti face...ideea este ce te intereseaza pana la urma :thumbsup:
poate doar un remap mic si gras... :D :D
cred ca cel de 150 s-ar duce in 180-185 si aproape 400 Nm...
insa pacat de garantie...
LittleM@n
19-06-2007, 12:06 PM
Poti folosi un piggyback, si daca e facut destept si poate manipu1a tot prin mufa OBD, cand te duci la service il scoti si nu o sa stie nimeni ca tu mergi cu motorul modificat :punk:
AdrianR
19-06-2007, 12:11 PM
Littleman... barile stabilizatoare suna bine. Am vazut ca tu ai luat de la un nene de la Iasi, da jupanu nu a raspuns la intrebarea lui 23nst referitoare la bari de avensis, ca urmare cred ca pot trage concluzia ca nu are asa ceva......
Stii o locatie in Bucuresti de pe unde pot fi achizitionate?.
AdrianR
19-06-2007, 12:15 PM
Stiu ca mesajul asta nu-si are locul pe aici, dar..... stii daca exista bari d'astea si pt Matiz? (nu de alta dar face masinutza ca altceva la curbe).
Multam anticipat
LittleM@n
19-06-2007, 12:38 PM
Pentru Avensis nu s-au facut inca...sau cel putin el nu are, iar eu nu am gasit. Cand o sa aflu, va anunt. Pana atunci, daca mori de ea, o poti face la comanda, la cineva care stie sa sudeze, sa indoaie si sa dea gauri...in ce vrei tu: otel, aluminiu...poate sa o faci din fibra de carbon :D
Cat despre matiz, la ultima intalnire la care am fost am ramas aproape interzis, cand am vazut ca Matizul are standard!!! bara stabilizatoare pe fata...ma intreb cum o face fara aia...de fapt, la cum merge pe curbe, cred ca doar bara stabilizatoare tine, tot, si nu rest nu ai nimica...
Equinoxe
19-06-2007, 12:54 PM
hai sa fim seriosi, avensisurile din pozele de mai sus, sunt urate. avensis nu e masina pentru tuning :) este frumoasa asa :) chiar nu ai ce sa-i faci sa arate mai bine de atat...
Subscriu :thumbsup:
ovidiudinutm
19-06-2007, 01:53 PM
Subscriu la parerea ca Avensis-ul nu este facut pentru a-i schimba fatza, chiar ar fi pacat.
La partea "invizibila" acolo e discutabil, am inteles ca deocamdata pentru Avensis nu se poate prea mult.
AdrianR
20-06-2007, 04:08 PM
Exista cumva posibilitatea montarii la interior a unor parasolare pentru geamurile din spate?. Piciul meu are o problema cu soarele cand este in masina si as vrea sa-l protejez cumva
23nst
20-06-2007, 04:21 PM
o varianta ar fi folia solara. eu am si chiar reduce razele solare, creste eficienta aerului conditionat, are si un rol antiefractie si rol estetic
AdrianR
20-06-2007, 04:29 PM
Da, am vazut si informatiile de pe forum referitoare la acest aspect, dar tin varianta asta in rezerva.
ovidiudinutm
20-06-2007, 04:55 PM
Pai Avensis-ul meu are un parasolar de tip rulou din dotare, al tau nu are asa ceva?
E vorba de luneta nu de geamurile laterala.
Simulatu
20-06-2007, 05:06 PM
@ovidiudinutm:
Ai avensis cu facelift sau pre-facelift?
Eu am Avensis 1.8 VVTi Luna din 2007 (LCA) si nu am parasolarul ala de tip rulou.
AdrianR
20-06-2007, 05:08 PM
N-am remarcat chestia asta....(am facut testul pe un station wagon), iar pe lista de optiuni din brosura nu spun baietzii nica despre parasolar la luneta.... Multam fain pentru informatie.
23nst
20-06-2007, 05:11 PM
infirm si eu prezenta parasolarului la avensis cu facelift
ovidiudinutm
20-06-2007, 05:13 PM
Al meu este model 2004, e cam batranel saracul :crybaby:
Da are si parasolar mai are si roata de rezerva de dimensiuni normale (astea ar fi plusuri) mai are insa si minusuri, destule, avantaj voi. :thumbsup:
ovidiudinutm
20-06-2007, 05:14 PM
pai ma gandesc ca s-ar putea monta unul am sa fac ceva poze si le voi posta aici
AdrianR
20-06-2007, 05:22 PM
Ar fi tare bune pozele
ovidiudinutm
20-06-2007, 06:19 PM
Am revenit cu pozele
AdrianR
20-06-2007, 06:29 PM
Dupa cum arata in poze, nu stiu daca se poate instala unul care sa se prezinte la fel de bine. Am incercat sa instalez asa ceva la masina mea veche si a iesit ca nuca in perete (chiar daca a facut-o un service autorizat).
M-am gandit si eu la perdelute, da mi-e ca daca le vede nevasta-mea, o sa ma puna sa instalez si un pervaz pentru ghivece...:punk:.
Cred ca pana la urma voi utiliza solutia oferita de 23nst.
Dar intai sa-mi vina masina....
ovidiudinutm
20-06-2007, 06:36 PM
Adrian, pai tu i-ti faci deja probleme fara sa fi inseuat atatia cai?
Nu stiu cum se comporta folia la geamul de acest tip, chiar habar nu am, poate 23nst ne poate lamurii.
Perdelutze nu prea cred ca merge dar ai putea incerca cu jaluzele verticale. (glumesc)
AdrianR
20-06-2007, 06:47 PM
mai omor si eu timpul.. fac asteptarea mai usoara. Iar forumul asta este cel mai bun prieten pentru chestia asta. Si in plus, stii vorba aia - fa-ti sanie vara si caruta iarna.
Numai ce am examinat avensisul unuia dintre colegi (luna 1,8 VVTI). Intr-adevar, nu are nimic de a face cu parasolarul spate.
mlozoveanu
20-06-2007, 07:18 PM
mai poti incerca folie neagra autorizata pe geamuri cu transparenta intre 5 si 75%
Maniaku
20-06-2007, 11:12 PM
folia arata cam asa:
P.S. Pot sa te ajut, daca vrei, sa pui mai ieftin!!
Legionaru'
21-06-2007, 12:21 AM
La modelele cu facelift doar in varianta de echipare Executive vine masina cu parasolarul pentru luneta.
AdrianR
21-06-2007, 04:20 PM
Maniaku, arata beton folia. merge foarte bine cu rosul masinii. Am vazut si masinutza lui 23nst si merge ff bine si cu negrul lui. Cand vine masinutza iti dau un pm sa-mi vinzi si mie pontul (pe unde imi pot pune folia ieftin si bine)
Maniaku
21-06-2007, 08:19 PM
Astept! Abia astept sa mai vad un "Avensist" in parcare!!!
ovidiudinutm
21-06-2007, 09:21 PM
Maniaku-le, am incurcat-o, le-am aratat fetelor mele masina ta :crybaby:, nu mai am liniste de acuma, a mica (18 ani) clar doreste o toyota Auris ROSIE.
Numai cuvinte de lauda si din partea lor. :thumbsup:
Oestereich
21-06-2007, 10:18 PM
@Maniaku
Arata tare bine cu folie !
De cat este folia ? 75% ?
Cam cat a costat ? Aprox
Maniaku
21-06-2007, 11:34 PM
@ Dl. Dinu, poate vine la bucuresti fata mica si o plimb eu cu masina rosie :) Just kidding!!!!
@oestereich folia este 95% spate si cam 80% fata :D este o comanda mai speciala!!!
pt. toti membrii toyo preturile sunt asa: luneta + laterale spate 300 ron
luneta + laterale fata + laterale spate 400 ron
P.S. Folia este Ilumar si se preda cu tot cu certificat RAR !!!
Gogukid
22-06-2007, 11:12 AM
unde ai gasit tu folii asa ieftine? si ilumar pe deasupra?
Maniaku
22-06-2007, 04:05 PM
Asta este secretul meu!!!
Dar sunt dispus sa va ajut!
DoaR pt. Bucuresti!
AdrianR
22-06-2007, 07:57 PM
sper sa nu expire oferta in 1 si 1/2 luni pana in vine bijuteria....
Roman Bogdan
23-06-2007, 12:23 AM
Asta este secretul meu!!!
Dar sunt dispus sa va ajut!
DoaR pt. Bucuresti!
daca Adrian asteapta masina eu astept "piciul".Si am mare nevoie de reducere UV.Sint fericit ca am un loc de parcare in sect.3 platit unde am umbra toata ziua.Masinutza are 17.000 in 7 luni si e Avensis 2003 (design original:) 2.2
Vreau si eu unde sa vin pentru o folie si vin miine sa o pun mai ales ca peste 5 zile merg la maternitate:)
Maniaku
23-06-2007, 06:42 PM
@Roman Bogdan Ai P.M.
@all Tin sa ma repet!!!! Eu nu am nici un profit la folie!!! Oferta este doar pt. membrii Club Toyota!
yonutz
12-07-2007, 07:06 PM
va rog frumos imi poate spune cineva daca a vazut vreun avensis cu trapa.ma refer de fabrica
dmardale
12-07-2007, 07:28 PM
@Roman Bogdan Ai P.M.
@all Tin sa ma repet!!!! Eu nu am nici un profit la folie!!! Oferta este doar pt. membrii Club Toyota!
Salut,
maine imi vine si mie masina (un Avensis 2.0 D4D negru :group:) si m-ar interesa niste folii la geamurile din spate + luneta spate daca se poate. :blush:
bogdan1977
12-07-2007, 09:31 PM
dar la cei care conduc in spatele celor care au folii pe luneta nu se gandeste nimeni?
23nst
12-07-2007, 10:33 PM
pai cu ce ii deranjeaza pe acei oameni ca eu am folie?
mlozoveanu
12-07-2007, 10:59 PM
pai cu ce ii deranjeaza pe acei oameni ca eu am folie?
Ca nu mai vad cand sa te claxoneze cand ai 1 metru liber in fata :blush:
AdrianR
13-07-2007, 08:53 AM
La inceput ma frustra faptul ca nu puteam vedea prin geamurile cu folie ale celui din fata ce se intampla pe drum. Mai ales cand voiam sa fac cate o depasire prin afara orasului. Apoi m-am gandit ca acelasi lucru il patesc si in cazul unui camion sau al unei dubitze (ceea ce se intampla de altfel mult mai des), asa ca am renuntat la a ma oftica pe partenerii de trafic care au masini cu folie la geamuri.
ovidiudinutm
13-07-2007, 09:30 AM
Corecta observatie !!
Passa
16-07-2007, 09:29 PM
Eu sunt de parere ca tuning-ul e pentru masinile mai vechi si mai urate
in schimb avensis este o masina frumoasa si noua inca
23nst
16-07-2007, 09:56 PM
foarte bine ai punctat passa :)
hai sa ne amuzam un pic cu "tuning" virtual pe avensis sw :)
LittleM@n
16-07-2007, 10:16 PM
Frumoasa prima, urata a doua, interesanta a treia, ciudata a patra, dar total ******e si 2 si 3 si 4: cum sa ai break cu 2 usi ?!?! Mi se pare cea mai mare stupiditate...la fel cum mi se par si masinile anilor '80 cu astfel de caroserii.
Deci tot ca prima as tuna-o :D
Cat despre folie...da, si pe mine ma enervau cei cu folie pe masina...pana mi-am pus si eu :)
Si am invatat in timp sa ma uit prin folia lor si sa vad in fata...asa ca nu le mai vad atat de deranjante.
Mult mai enervanti nu sunt cel cu folie, ci aia care au jaluzele (stock sau nu), trase, la luneta...atunci chiar e imposibil vezi in fata...sau si mai rau: folie 5% si jaluzele :D
pharaonu75
17-07-2007, 01:26 AM
Ia uitati aici un Avensis TARE!!!! Ce parere aveti?
bogdan1977
17-07-2007, 10:39 AM
daca tot nu e nici o problema cu folia, hai sa punem si pe parbriz
Maniaku
17-07-2007, 12:16 PM
he, he , he ai scos un porumbel din gura Bogdane!!! din pacate nu am deocamdata cablu de date la telefon sa pot sa pun o poza din Istanbul! Baietii care vin la intalniri au vazut-o! Asta este ultima moda la turci - geamuri negre all-around! Arata bestial, dar nu asi face asa ceva nevere-ever!
@pharaonu Masina aia nu prea are decat foarte putin tuning, si cum mai spuneam si inainte, si nu numai eu, Avensis-ului nu pre-ai sta bine asa "sporty" . E ok, e draguta, dar nu prea ma misca decat D-Cat-ul ala de sub capota, in rest.........
cipi_v
17-07-2007, 02:50 PM
ma scuzati ca ma bag si eu in seama dar oare pentru noi astia cu facelift nu se gaseste aftermarket jaluzea de aia pentru luneta
?
ovidiudinutm
17-07-2007, 04:41 PM
La Executive , spunea Legionaru ca este in echiparea standard, despre aceasta s-a mai si vb pe aici, chiar am postat ceva poze cu jaluzeaua pentru AdrianR, daca memoria nu ma inseala
bruno
21-07-2007, 12:31 AM
@ Dl. Dinu, poate vine la bucuresti fata mica si o plimb eu cu masina rosie :) Just kidding!!!!
@oestereich folia este 95% spate si cam 80% fata :D este o comanda mai speciala!!!
pt. toti membrii toyo preturile sunt asa: luneta + laterale spate 300 ron
luneta + laterale fata + laterale spate 400 ron
P.S. Folia este Ilumar si se preda cu tot cu certificat RAR !!!
salut Maniaku, as dori sa-mi dotez masinuta cu foliile luneta + laterale spate despre care s-a discutat anterior.
Am o singura intrebare: folia de pe luneta poate afecta calitatea/buna functionare a dezburizatorului lunetei? Ai avut probleme in timp cu ea?
Probabil luni/marti voi intra in posesia Avensisului mult asteptat (16 saptamani!) 1.8 luna A/T si as dori spre finalul saptamanii viitoare sa montez si foliile respective. Cu multumiri.
Maniaku
23-07-2007, 09:24 AM
@Bruno nu afecteaza cu nimic!! eu nu am avut probleme Pt. folie PM me!
AdrianR
30-08-2007, 10:49 AM
n-am avut ce face si am dat o tura pe la Toyo Motors, cautand sa achizitionez de la ei un pres de portbagaj si sa-mi montez wind -shield-uri la geamurile fata. Asa ca am cerut o oferta si iata rezultatele:
- covor prtbagaj - 300 RON
- windshield - 450 RON setul.
asa ca am spus ca dacat sa platesc preturile astea, mai bine dau cu mopul prin portbagaj si in schimb look-ul (o freza mai ciufulita).
decanu
30-08-2007, 10:53 AM
Dai un ban da' stii ca.... nu-l mai ai! Mi se par piperate rau preturile, oare din ce or fi facute?
zorro
30-08-2007, 01:45 PM
n-am avut ce face si am dat o tura pe la Toyo Motors, cautand sa achizitionez de la ei un pres de portbagaj si sa-mi montez wind -shield-uri la geamurile fata. Asa ca am cerut o oferta si iata rezultatele:
asa ca am spus ca dacat sa platesc preturile astea, mai bine dau cu mopul prin portbagaj si in schimb look-ul (o freza mai ciufulita).
Tava protectie portbagaj gasesti mai ieftina la http://www.auto-accesorii.ro/ si eu sunt multumit de ea. Cade perfect in portbagaj si m-a scutit de niste vin rosu si bere pe mocheta.
AdrianR
30-08-2007, 01:58 PM
Tava protectie portbagaj gasesti mai ieftina la http://www.auto-accesorii.ro/ si eu sunt multumit de ea. Cade perfect in portbagaj si m-a scutit de niste vin rosu si bere pe mocheta.
multam, l-am trimis deja un mail (am remarcat un post al tau anterior), iar acum astept un raspuns. le-am cerut si windshieldurile (nu de alta, da ca sa-mi patrez totusi freza asa cum e ea acum)
Alex Toma
08-10-2007, 01:01 AM
Nuca schimbator viteze TTE 6 trepte 1000 RON, maneta frana de mana TTE 1200 RON preturi fara TVA la Toyota pt Avensis sau Rav4!!! Pretul pentru ambele de la www.tte.de (http://www.tte.de) este de 350 EURO adus la usa de UPS. Daca doreste cineva sa spuna poate il mai conving pe domnul de TTE Germania sa mai trimita si in Romania.
Alex Toma
08-10-2007, 01:20 AM
Si acum 2 liste de preturi de accesorii TTE, preturi care ar trebuii sa existe si noi.
stiu ca acum ceva timp vazusem tava protectie portbagaj ceva si prin unul dintre hipermarketuri (Cora, carrf)
AdrianR
08-10-2007, 09:46 PM
tava de la cora nu se potriveste la fix (cel putin aia pe care am vazut-o eu). e aplicabila la mai multe marci.., asta de la accesorii - auto intra fest pe portabagajul avensisului
Colonelu'
09-10-2007, 10:59 PM
Si acum 2 liste de preturi de accesorii TTE, preturi care ar trebuii sa existe si noi.
Pe mine m-ar interesa eleronul pt Avensis sedan(TD400-18015). Cum ar trebui sa procedez daca as vrea sa il comand?
Alex Toma
10-10-2007, 04:22 PM
Pe mine m-ar interesa eleronul pt Avensis sedan(TD400-18015). Cum ar trebui sa procedez daca as vrea sa il comand?
Pai o sa pun o intrebare domnului de la TTE daca ne mai ajuta, cu greu am reusit sa-l conving si a trebuit si acordul Toyota Romania pentru accesoriile TTE, sau macar cu o recomandare catre un dealer din Germania. Cum am un raspuns iti voi da un PM.
RobertAVENSIS2.2
15-10-2007, 10:38 AM
Poti folosi un piggyback, si daca e facut destept si poate manipu1a tot prin mufa OBD, cand te duci la service il scoti si nu o sa stie nimeni ca tu mergi cu motorul modificat :punk:
gasesti chiar la toyota cip ptr motor. Din pacate doar pentru benzina. de la 150cp merge la 200cp si costa cam 600 euro
Colonelu'
20-10-2007, 01:57 PM
Ieri cautam cateva repere pt Avensis in catalogul newata si am avut surpriza sa gasesc disponibile codurile complete pentru reperele de la TTE.
In topicul meu de la Publicitate am fost intrebat daca pot aduce repere de la TTE si la vremea respectiva am raspuns ca acestea nu sunt disponibile decat la dealerii Toyota. La momentul de fata pot sa afirm ca se pot aduce mai ieftin decat la reprezentante. Luni voi avea raspunsul pentru eleronul sport de la TTE (printre alte cateva repere pentru care am mai cerut info de pret): http://newata.toyota-europe.com/ata/accessory/list.do?accessoryId=83487&typeId=5302
Deci, cine mai doreste ceva de la TTE (si imi da codul din catalogul newata) ma poate contacta pe topicul meu de la Publicitate sau pe privat.
Colonelu'
22-10-2007, 08:01 PM
Aici ( http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?p=18478#post18478 ) am postat cateva preturi pentru accesorii originale Toyota. Sper sa fac rost cat de repede si de cele care ne intereseaza mai mult, adica eleronul sport, pragurile, spoilerul fata si shift knob (nuca schimbator viteze) de tip Toyota Motorsport.
zorro
31-10-2007, 04:16 PM
Inaltare nu are rost , strici caracteristicile dinamice, scut metalic merita daca mergi mult pe drumuri proaste sau macadam ( ca mine)
Wasabi
25-11-2007, 05:53 AM
O intrebare despre folia pe geamurile laterale: nu se pierde garantia la masina? ( am auzit ca trebuie date geamurile jos pentru a fi aplicata folia )
Multumesc !:blush:
Dan83370
17-01-2008, 02:16 AM
Nu stiu de pierderea garantiei, insa o sa ma interesez pentru ca si eu doresc sa imi pun folie pe masina. Cat despre a tuna o avensis, mie mi se pare ok.Nu vad de ce sa nu iti individualizezi un pic masina atat timp cat ramai in limita bunului gust??!!!??Eu personal intentionez anul asta sa imi pun jante si folie! Nu e tuning, insa un pic de personalitate nu strica.
Oestereich
17-01-2008, 08:54 AM
Pentru folie aveti ceva postat de "Expert Detaling "
Si nu se pierde garantia.Nu se demonteaza geamul ...
detalii si aici : http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=203
ionutp
17-01-2008, 12:41 PM
gasesti chiar la toyota cip ptr motor. Din pacate doar pentru benzina. de la 150cp merge la 200cp si costa cam 600 euro
salz
poti te rog sa-mi spui unde exact pot gasi cip pt motor
am un avensis de 1,8
ms
Mario
20-01-2008, 08:57 PM
Pe timp de zi....
Mario
20-01-2008, 09:05 PM
Sunt multumit de ele.
Mario
20-01-2008, 09:08 PM
Foarte utila. O recomand.
Mario
20-01-2008, 09:12 PM
Arata mai bine, nu?
Mario
20-01-2008, 09:16 PM
foarte utila, projeaza bara de nesimtit care se sprijina cu talpa pe bara.
Mario
20-01-2008, 09:19 PM
Intr-adevar isi face meseria.
Mario
20-01-2008, 09:24 PM
Prea scump dar arata bine.
Mario
20-01-2008, 09:30 PM
Sorry, am uitat de ele, o sa fac data viitoare mai multe fotografii, iar cei care vor veni la intalnire le vor vedea pe viu.
AdrianR
21-01-2008, 08:43 AM
mario, arata bine tare, dar cred ca te-au cam uscat la buzunar, mai ales ca sunt toate de la Toyota.
Am avut si eu windshield-uri, insa unguresti, facute pt avensis, si le-am dat jos din cauza zgomotului la viteza. Cele originale au aceeasi problema?
Mario
21-01-2008, 09:34 AM
Nu. sunt bine facute. si cu geamul putin deschis nu e zgomot prea mare.
Daca, am doar un geam lasat un pic nu se face curent in masina, e super.
Mario
24-01-2008, 07:56 PM
Si am uitat si de aparatorile de noroi.
O sa fac o noua serie de foto si o sa le postez curand.
zorro
25-01-2008, 12:36 PM
Ai pus aparatori si la rotile din fata si din spate ?
Cat te-au costat?
Mario
26-01-2008, 04:14 PM
@zorro: si/si.
vezi: http://www.club-toyota.ro/forum/showpost.php?p=19668&postcount=27
si
http://www.club-toyota.ro/forum/showpost.php?p=19669&postcount=28
Mario
05-02-2008, 11:14 PM
Si am uitat si de aparatorile de noroi.
O sa fac o noua serie de foto si o sa le postez curand.
si "Sorry, am uitat de ele, o sa fac data viitoare mai multe fotografii, iar cei care vor veni la intalnire le vor vedea pe viu." Si asa s-a intamplat.
duhnezeu
09-03-2008, 02:37 PM
Salut!
Am citit threadul asta, si la inceput se spunea ca Avensisul nu suporta tuning. Mai jos sunt niste poze cu tuning exterior finutz si interior belea. Astept comentarii. :) Si poate stie cineva cat ar ajunge tuningul exterior (fara roti).
Oestereich
11-03-2008, 02:38 PM
Interiorul e super tare !!!!
e un model concept ...pt cand sa lansat D- Cat de 180 cai :D , deasemenea exista si un Ave V6 de 305 cai biturbo D-4d 4x4 permanent ...
Nu numai interiorul este tare, si exteriorul arata bine.Tinand cont de subiectul de aici, personal si poate subiectiv, Avensis nu este pentru tuning. Obiectiv, fiecare trebuie sa-si faca masina cum ii place.Asta tine foarte mult si de varsta.
JustVali
15-03-2008, 09:36 PM
Nu cred ca tine de varsta cat de gusturi pentru ca azi am avut mare surpriza sa raman masca in parcare la cora azi. Asteptand-o pe mama in masina, langa mine a aparut un Ford Probe rosu frumos aranjat (oricum cam prea aranjat pentru gusturile mele) si din masina a iesit un nene la vreo 40 de ani cu fiica...
@che: daca ai date despre avensisu v6 si poze cu el, te rog sa le postezi sau makr un link ... M-ai facut curios...
Finut facut. Breaku e preferata mea :D
Salut!
Am citit threadul asta, si la inceput se spunea ca Avensisul nu suporta tuning. Mai jos sunt niste poze cu tuning exterior finutz si interior belea. Astept comentarii. :) Si poate stie cineva cat ar ajunge tuningul exterior (fara roti).
Duhnezeu interiorul ala e belea foarte foarte frumos si culoare alesa e perfecta mai rar asa
LittleM@n
11-04-2008, 09:25 PM
Parca arata mai tare a lui modern_drummer :D
Parerea mea :P
Parca arata mai tare a lui modern_drummer :D
Parerea mea :P
dap e tare si a lui arata super ok
Dan83370
13-04-2008, 03:54 AM
dupa cum spuneam , eu i-am dat avensisului meu, un pic de personalitate.....:)
danyboy
13-04-2008, 07:29 PM
Dan83370, nu poti sa mai postezi cateva imagini cu Toyota ta?
Eventual poate imi spui si mie de unde ai achizitionat acele jante OZ superbe.
22nst
13-04-2008, 08:06 PM
hmmm... toba sport pe diesel :D sunt curios cum se aude...
Dan83370
13-04-2008, 09:46 PM
Dan83370, nu poti sa mai postezi cateva imagini cu Toyota ta?
Eventual poate imi spui si mie de unde ai achizitionat acele jante OZ superbe.
mai sunt cateva poze in sectiunea ,, masina mea ,,.....:) , cat despre jante , nu sunt greu de gasit....sunt destui care aduc OZ....dc chiar te intereseaza, te ajut cu cea mai mare placere!
Dan83370
14-04-2008, 03:31 AM
hmmm... toba sport pe diesel :D sunt curios cum se aude...
e.....as fi vrut eu toba....nu,e doar un tips, se aude la fel ca si inainte de a-l pune! in vara insa, evacuara dubla completa:biggrin:.
Dan83370
15-04-2008, 02:14 AM
Arata mai bine, nu?
Foarte bine arata.Si pe mine ma interesa un ornament din asta. Insa acum cateva luni cand am intrebat mi-a zis unul de la piese auto de la reprezentanta ca ar fi cam 5 milioane!!!Mi s-a parut enorm.Cat ai dat pe el?
Avensis-ul mi se pare foarte jos. si asa mi se pare un stres major apropierea/urcatul pe bordura (in anumite zone daca nu poti urca bordura nu ai unde parca). bordurile mai inalte le urc cu spatele, daca as avea aparatori de noroi n-ar rezista mult. plus ca la coborirea de pe bordura s-ar face praf. am pe Mazda si au rezistat binisor, dar aia are garda la sol cu cel putin 5 cm mai mare.
LittleM@n
15-04-2008, 06:59 PM
monk...pun pariu ca avensisul tau sta mai sus decat yarisul meu...si are cel putin 10-11cm de la sol; daca mazda are cel putin inca 5 cm, inseamna peste 15 cm!!! aproape cat un mini-suv :D
sincer, nu cred ca e o diferenta mai mare de 2-3 cm...dar stii cum e, 2 cm conteaza :D
ca sa fiu sincer n-am masurat-o, dar cu Mazda n-am avut niciodata probleme cu bordurile, ba chiar a mers fara probleme peste camp si chiar pe un drumeag ingust acoperit cu bolovani de rau (ne-amenajat, doar pietre aruncate una peste alta) cand am luat-o pe un drum dezafectat care figura pe harta ca drum principal. ah, si Mazda are aparatori de noroi din fabrica :). din ce am observat, Mazda e cam ca Dacia la garda la sol. Avensisul este mai jos decat toate celelate masini ale mele (Opel Vectra A, VW Sharan, VW Golf, Mazda 626). cred ca de vina este "fusta" spoilerului fata pentru ca, asa cum spuneam, urc pe borduri mai inalte cu spatele fara probleme.
KamIKADZE
15-04-2008, 11:06 PM
Eu nu inteleg totusi gentile sport la o masina ce aduce bine de tot a limuzina. Nu le vad nici la o Corolla, care are caroseria mai moderna, la Celica s-ar potrivi mai bine.
Luati lanterna sau asteptati sa se lumineze, iesiti in strada si uitati-va mai bine la Avensis-urile voastre. Au o linie fluida, eleganta, inspira stil. Aduce ca o picatura in cadere, simti ca zboara cu cel putin 300 km/h (ati vrea voi.. :)), in timp ce din interior se revarsa un imn, gen "Oda bucuriei". Iar spatele e fenomenal, acea usoara curbura a capotei si aripilor bucura ochiul si sporeste senzatia de dinamism. Si unii vor s-o strice cu abtibildul ala gen eleron pe care-l vand cei de la Toyota....
Revin la genti.... grrrr. Cred ca am mai spus-o pe undeva, dar nu rezist. Imaginativa urmatoarea tinuta: Camasa alba, papion, frac, brau de matase, ceas cu lant, butoni, pantaloni scurti, ghete Nike... Hilar, nu.. Dar ghetele sunt de firma, ce conteaza restul.
Toba sport...grrr nr. 2. La fel de bine puteti sa umblati cu geamul lasat si manelele la maxim. Eu unul ador sa ma deplasez cu geamul lasat si sa ma opresc linga o trecere de pietoni iar cei de pe trecere sa sara 2 metri in sus fiindca nu-si dau seama cum am ajuns acolo.
Final.
Oameni buni, intelegeti, v-ati luat o masina de familie, cu usoara tendinta spre limuzina, nu Golf, nu Astra, Porsche. Si nici Passat... :)
PS Va rog sa intelegeti ca nu am vrut sa jignesc pe cineva, dar din contradictii se naste progresul.
OvidiuH
15-04-2008, 11:24 PM
Modelele noi de Mazda sunt mult mai joase. Cel puţin ochiometric aşa îmi par.
N-ar trebui lipit topicul ăsta cu -> http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=358&page=10 ?
bai, poet mai esti! dar in principiu sunt de acord cu tine...
danyboy
16-04-2008, 12:16 AM
Inclin sa-ti dau dreptate, desi in prima faza am fost tentat de jante...
Mai ales ca mie imi lipseste una (dintre jante).
LittleM@n
16-04-2008, 01:24 AM
@OvidiuH: Observatia e buna, dar la momentul asta deja cred ca este cam complicat sa imbinam 2 topicuri vechi de mai bine de un an amandoua...daca tu gasesti o solutie, tell me si o pun in aplicare cu mare placere; pana atunci sa speram ca ne limitam doar la 2 cu avensis :)
LittleM@n
16-04-2008, 01:32 AM
Off-topic: KamIKADZE, no offence, dar nu-s genti, ca nu pui haine in ele, sunt jenti (sau cred ca mai degraba jante chiar) !
Daca inca mai exista dilema daca se spune jenti sau jante, un lucru e cert: nu-s genti :D
Dan83370
16-04-2008, 04:19 AM
Eu nu inteleg totusi gentile sport la o masina ce aduce bine de tot a limuzina. Nu le vad nici la o Corolla, care are caroseria mai moderna, la Celica s-ar potrivi mai bine.
Luati lanterna sau asteptati sa se lumineze, iesiti in strada si uitati-va mai bine la Avensis-urile voastre. Au o linie fluida, eleganta, inspira stil. Aduce ca o picatura in cadere, simti ca zboara cu cel putin 300 km/h (ati vrea voi.. :)), in timp ce din interior se revarsa un imn, gen "Oda bucuriei". Iar spatele e fenomenal, acea usoara curbura a capotei si aripilor bucura ochiul si sporeste senzatia de dinamism. Si unii vor s-o strice cu abtibildul ala gen eleron pe care-l vand cei de la Toyota....
Revin la genti.... grrrr. Cred ca am mai spus-o pe undeva, dar nu rezist. Imaginativa urmatoarea tinuta: Camasa alba, papion, frac, brau de matase, ceas cu lant, butoni, pantaloni scurti, ghete Nike... Hilar, nu.. Dar ghetele sunt de firma, ce conteaza restul.
Toba sport...grrr nr. 2. La fel de bine puteti sa umblati cu geamul lasat si manelele la maxim. Eu unul ador sa ma deplasez cu geamul lasat si sa ma opresc linga o trecere de pietoni iar cei de pe trecere sa sara 2 metri in sus fiindca nu-si dau seama cum am ajuns acolo.
Final.
Oameni buni, intelegeti, v-ati luat o masina de familie, cu usoara tendinta spre limuzina, nu Golf, nu Astra, Porsche. Si nici Passat... :)
PS Va rog sa intelegeti ca nu am vrut sa jignesc pe cineva, dar din contradictii se naste progresul.
Nici nu ma simt jignit, nu iti fa griji, desi asocierea dintre niste jante renumite ca si marca pentru calitatea si eleganta lor ,OZ(italiene, aia care se pricep la design, fac masini frumoase..., au femei frumoase...:))si manele date la maxim sau ghete nike e total aiurea dupa parerea mea!
Cine cunoaste ,, la jante,, ti-ar putea spune ca OZ-ul ar fi mai degraba asociate cu o pereche de pantofi eleganti din milano(de unde se da startul modei:biggrin:)
Jantele after market nu sunt toate sport...ale mele sunt de exemplu din sectiunea celor de la OZ ,, Street Style,, mie imi suna destul de elegant chiar si pentru un avensis care nu e totusi un S clase!
Am incercat sa pastrez o linie eleganta a masinii prin culoarea partial neagra a jantelor, si prin ,,afumarea,, stopurilor tot in negru!
Tipsul este borla si este din inox, montat la ei(nu l-am cumparat din vitan)
Cat despre silentiozitate ,am diesel, si cat o fi el de silentios, tot diesel e...
Evacuarea pe care doresc sa o pun este integrala din inox , garantie pe viata si nu modifica sunetul masinii decat dupa 3000 de ture, asa ca pietonii aia pot sta linistiti, in oras sunt cuminte!
Sa nu uitam ca Lexus vine cu evacuare dubla:biggrin:....si nu poti spune ca e aiurea, sau ca e mai putin eleganta ca un avensis!
Doar cu eleronul iti dau dreptate, nici mie nu mi se pare ca ar da bine cu linia masinii, de aia nici nu mi-am pus!
Folia pe care am pus-o este discreta, pe toate geamurile , Lummar!
Cat despre a modifica un avensis....consider ca toyota nu mi-a facut masina perfecta, ci doar cea mai aproape de perfectiune in banii pe care i-am avut! Asa ca eu incerc sa o aduc si mai mult pe placul meu!
Nici pe vremea lui Ceausescu nu imi placea sa fiu in uniforma, nici acum nu imi place sa fiu la fel ca toata lumea!
Dupa cum am spus, eu cred, ca un pic de personalitate nu strica!!!!!!
Numai bine!
L.E.: Si inca ceva...jantele acestea sunt pe 17'' ,incaltate cu niste anvelope good year eagle f1 assymetric 225/45/17 care imi ofera o mult mai mare stabilitate si o mult mai buna franare.Tehnic ,sunt peste cele stock!Am pierdut doar la acceleratie, mi s-a marit timpul in care prin 100km/h...insa cum nu fac liniutze cu masina pt mine nu este nici o problema!Prefer sa o simt mai asezata la drum lung, mai stabila in curbe si sa imi franeze mai bine!
Off-topic: KamIKADZE, no offence, dar nu-s genti, ca nu pui haine in ele, sunt jenti (sau cred ca mai degraba jante chiar) !
Daca inca mai exista dilema daca se spune jenti sau jante, un lucru e cert: nu-s genti :D
Nu stiu sigur, cred totusi ca suna mai bine jante:D!
razzmatazz
16-04-2008, 08:40 AM
un pic offtopic...
DEX-ul zice asa:
JÁNTĂ, jante, s.f. Partea exterioară periferică a unei roți de autovehicul, de bicicletă etc., construită astfel încât să permită montarea pe roată a unui pneu. ♢ Expr. A rămâne (sau a fi) pe jantă = a) a avea cauciucul dezumflat; b) (fam.) a rămâne fără bani, a fi lefter. [Var.: geántă s.f.] – Din fr. jante.
deci singura forma acceptata la plural este "jante".
OvidiuH
16-04-2008, 10:34 AM
Cand se mai linisteste unul dintre ele si se pierde firul discutie, pac o unire. :)
Dan83370
16-04-2008, 02:41 PM
As dori sa imi schimb placutele de frana cu unele mai performante.Stie cineva ceva marici consacrate, cu produse de buna calitate care sa faca treaba buna?
La suspensie nu ma bag inca pentru ca nu am studiat problema si imi place cum e setata asta momentan!Am vazut ca si cei de la tte ofera evacuare dubla pentru diesel si suspensie insa preturile sunt cam piperate la ei!
un pic offtopic...
DEX-ul zice asa:
JÁNTĂ, jante, s.f. Partea exterioară periferică a unei roți de autovehicul, de bicicletă etc., construită astfel încât să permită montarea pe roată a unui pneu. ♢ Expr. A rămâne (sau a fi) pe jantă = a) a avea cauciucul dezumflat; b) (fam.) a rămâne fără bani, a fi lefter. [Var.: geántă s.f.] Din fr. jante.
deci singura forma acceptata la plural este "jante".
Deci e clar !Multumim pentru informatie!
JustVali
16-04-2008, 07:12 PM
Dane, sunt de partea ta. Pentru mine, nici o masina nu e perfecta pentru mine, nu se pupa cu gusturile mele asa stoc cum e. Eu unul imi doresc sa ies din anonimat dar deocamdata pe mine nu prea ma ajuta fondurile. Oricum, masina mea de acum nu cred ca va reprezenta baza pentru o masina pe gustul meu...
Nu poti sa te **** in gusturile omului, nici in gura lui ca sa-i schimbi gusturile...
Apropo de manele ascultate in avenis, nu ati asistat la nici o serenada d-asta? Eu din pacate da...
KamIKADZE
16-04-2008, 11:56 PM
Scuze la toata lumea pentru "genti".
Mi-am dat 10 castane si 2 suturi in posterior drept pedeapsa si m-am banat singur timp de 12 ore.
Circotasilor ce sunteti.... :)
Dan83370
17-04-2008, 11:03 PM
Dane, sunt de partea ta. Pentru mine, nici o masina nu e perfecta pentru mine, nu se pupa cu gusturile mele asa stoc cum e. Eu unul imi doresc sa ies din anonimat dar deocamdata pe mine nu prea ma ajuta fondurile. Oricum, masina mea de acum nu cred ca va reprezenta baza pentru o masina pe gustul meu...
Nu poti sa te **** in gusturile omului, nici in gura lui ca sa-i schimbi gusturile...
Apropo de manele ascultate in avenis, nu ati asistat la nici o serenada d-asta? Eu din pacate da...
Pe bune, ai auzit manele dintr-un avensis.....???!?!?!?!Pacat, as fi jurat ca nu se poate....incepe sa placa la ,,baietii de baieti:(,, !
Din pacate, Confirm !!!!
Ieri, pe bdul Unirii, in zona fantanilor de la Casa poporului, langa mine duduiau manelele dintr-un Avensis cu geamurile inchise.:doh:
OvidiuH
18-04-2008, 10:16 AM
Pe bune, ai auzit manele dintr-un avensis.....???!?!?!?!Pacat, as fi jurat ca nu se poate....incepe sa placa la ,,baietii de baieti:(,, !
Au inceput si in Land Cruiser, Lexus... e o chestiune de timp.
se cizeleaza gusturile tugulanilor... nu-i obligatoriu sa inceapa cu cele muzicale.
LittleM@n
09-10-2008, 07:16 PM
revenind la tuning de Avensis, poate mai intereseaza pe cineva; am aflat de curand pretul pentru o configuratie de suspensie sport pt avensis T25 (de 1.6 si 1.8):
Arcuri H&R: 240E
Amortizor fata Koni: 149E
Amortizor spate Koni: 120E
Pentru 2.0 si dieselare sunt alte piese, dar pretul tot pe aici ar trebui sa fie :)
Deci cu vreo 800E puteti sa aveti un ave bun de indepartat de orice e pe sosea si face figuri :D
Stiu stiu, voi o sa-mi zice-ti ca si asa e prea jos...eh, poate sunt unii pe care nu-i intereseaza cat de jos e masina, ca oricum merg cu grija :P
Bogy_N
28-10-2008, 12:15 AM
ce ziceti de avensisul asta? eu zi c ca arata bine... am gasit pozele pe toyotanation.com
Razvy
28-10-2008, 01:34 PM
ce ziceti de avensisul asta? eu zi c ca arata bine... am gasit pozele pe toyotanation.com
Avensis-ul asta chiar arata bine,am mai vazut unele care nu le sta prea bine tuning-ul,insa asta chiar ii facut cu gust (ca si Yaris-ul lui Little' ; din nou nu ma pot abtine,tare as vrea sa iti vad Yaris-ul)
Razvy
28-10-2008, 01:48 PM
un tuning la Avensis,car nu prea ma incanta,cel putin ochelari de pe faruri nu prea imi plac,si tevile de esapament,dar fiecare cu gustul lui
Imi plac pleoapele lui
Parca nu mai are ochii beliti cand te uiti din fata
vlad_po
28-10-2008, 09:20 PM
Imi place suspensia.Se aseaza foarte bine. Eu am avut o bora cu suspensie sport. Masina sta foarte bine, problema aparea iarna cand era zapada. Pur si simplu cand mergeam pe stradute eram cu burta pe zapada de pe mijlocul strazii si o impingeam in fata. Aveam doar un pachet de tigari in picioare pana la baia de ulei.
Ma gandesc foarte serios sa trec si la ave pe suspensie sport, dar gandul la zapada ma cam omoara. Poate la primavara. Oricum o suspensie sport vine neaparat si cu niste jante pe 18. Asa ca e ceva investitie.
vezi ca pe masini.ro este un tip care si-a facut Aveul cu suspensii sport si a trecut si preturile.
22nst
29-10-2008, 12:08 AM
un tuning la Avensis,car nu prea ma incanta,cel putin ochelari de pe faruri nu prea imi plac,si tevile de esapament,dar fiecare cu gustul lui
asta ce mai ii ? incercam sa pun pozele si am primit urmatorul mesaj :
Fatal error: Out of memory (allocated 39059456) (tried to allocate 7680001 bytes) in /home/little/public_html/forum/includes/class_image.php on line 2355
da,greseala mea,erau prea mari pozele :)
:bash::bricks::signs006::frown::angry::shoot:
ESTE CEL MAI URAT AVENSIS!!!
A DISTRUS MASINA!!! ALA NU-I TUNING!!!
are jante cum am io la Torolla :D Dotz Black
LEONFR
29-10-2008, 12:29 PM
janta e ok dar ochelarii sunt varza.
sscancun
25-11-2009, 03:38 PM
Am o intrebare. Si-a pus cineva filtru K&N pe avensis? Cica pt motorul de 1.8l de pe corolla ar aduce cam 7.5 HP in plus. Nu am gasit date cat aduce la avensis si de aia intreb. Pretul mi se pare ok.
http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx
http://www.knfilters.com/news/news.aspx?ID=1440
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/K-N-Typhoon-Air-Intake-03-08-Toyota-Avensis-69-8754TR_W0QQitemZ200375577344QQcmdZViewItemQQptZMot ors_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item2ea750ab0 0
Legionaru'
25-11-2009, 05:50 PM
Am pus eu.
Sunetul este motorului este mai grav, se aude mult mai tare.Castigul de putere nu stiu care este dar se simte ceva in plus.
http://img21.imageshack.us/img21/1599/dsc04618ve.th.jpg (http://img21.imageshack.us/i/dsc04618ve.jpg/)
radu77
25-11-2009, 08:42 PM
Am pus eu.
Sunetul este motorului este mai grav, se aude mult mai tare.Castigul de putere nu stiu care este dar se simte ceva in plus.
http://img21.imageshack.us/img21/1599/dsc04618ve.th.jpg (http://img21.imageshack.us/i/dsc04618ve.jpg/)
cat costa? de unde l-ai luat? trebuie aduse ceva modificari la furtune? ma intereseaza si pe mine
Legionaru'
25-11-2009, 08:55 PM
Eu am dar pe el atunci 690 lei, aproximativ 190 euro.Il gasesti la magazine de tunning.Se scoate carcasa filtrului de aer care o ai acum, se ataseaza un conector intre tubul de admisie si filtrul conic.Conectorul se fixeaza de un element de caroserie din compartimentul motor cu ajutorul unor tije care vin in kitul de instalare.
sscancun
26-11-2009, 01:08 PM
Eu am dar pe el atunci 690 lei, aproximativ 190 euro.Il gasesti la magazine de tunning.Se scoate carcasa filtrului de aer care o ai acum, se ataseaza un conector intre tubul de admisie si filtrul conic.Conectorul se fixeaza de un element de caroserie din compartimentul motor cu ajutorul unor tije care vin in kitul de instalare.
Are vreo implicatie in garantia masinii? Intreb si io....
acehigh2k
26-11-2009, 02:35 PM
:) Avand in vedere ca nu mai exista cutia originala cu filtrul de aer si ca intra in categoria "modificarea instalatiei originiale", s-a cam dus garantia. Dar daca apar probleme se poate pune la loc ansamblul original si gata. "Nu stii nimic, n-ai facut nimic... " :D
nu afecteaza cu nimic la garantie ....;) io am asa ceva de la 12 000 de km ... de la prima la ultima revizie in garantie ...sunt produse conforme caietului de producator al constructorului , de altfel garantia lui este de 1 600 000 de km fara alte prb cauzate de el .
sscancun
26-11-2009, 05:56 PM
nu afecteaza cu nimic la garantie ....;) io am asa ceva de la 12 000 de km ... de la prima la ultima revizie in garantie ...sunt produse conforme caietului de producator al constructorului , de altfel garantia lui este de 1 600 000 de km fara alte prb cauzate de el .
Mersi che, o sa intreb la ei oricum inainte sa imi cumpar.
vlad_po
26-11-2009, 07:04 PM
E si mai misto, pentru ca il cureti cand vrei, se scoate se spala parca si dupa se da cu uleiul ala special. Eu am avut la Vw asa ceva si sunetul era mirific. Puterea...nu pot sa zic ca era mai bine.:thumbsup:
degeaba intrebi .. ei or sa zica sa nu iei :D ...
sscancun
27-11-2009, 11:36 AM
degeaba intrebi .. ei or sa zica sa nu iei :D ...
Am vorbit deja cu ei. Cica, nefiind produs si omologat de toyota, nu va intra in garantie si eventualele defectiuni cauzate de el nu se pot repara pe garantie. Pe de alta parte, neoficial mi-au zis ca nu e nici o problema cu toate ca e prima solicitare de genul asta, adica nu prea are ce sa se strice si imi pun filtrul fara nici o problema. Oricum mi-au repetat "nu afecteaza garantia globala a masinii ci doar a eventualelor defectiuni cauzate de modificare". Sa fim seriosi ce poate sa se intample de la un filtru de aer? Sa se infunde debimetru sau? Poate (sigur:D) stie cineva mai multe ca mine, il rog sa posteze.
ce ti am zis ... produsul este agreeat toyota .. stai tu linishtit...
cel mai rau e sa se uzeze motoru mai repede :D adica in loc 450 000 cat e el propus sa tina o sa tina 400 000. debitmetru nu se infunda . in rest nimic ... io am cam 67 000 de km cu el si nimic la motor .... in conditiile de bucuresti unde e praf garla
sscancun
27-11-2009, 06:25 PM
Pai teoretic filtreaza mai bine ca cel original nu?
vlad_po
27-11-2009, 06:38 PM
Da si de fapt rolul lui e ca permite o cantitate mai mare de aer, in aceleasi conditii de filtrare.
Legionaru'
27-11-2009, 07:58 PM
Eu cand il dau jos sa il curat sterg pe interior cu un servetel tubul conector de metal dintre filtru si tubul de admisie si niciodata nu am gasit niciun fir de praf.
pe cutie scrie ceva...care nu prea se pupa cu modu de folosire :D ...
sorin
27-12-2009, 08:51 PM
Io zic ca merita 400 de para...:thumbsup:
http://www.autodvdgps.com/toyota-avensis-gps-navigation-dvd-touchscreen-bluetooth-steering-wheel-control-tv-frame-p-419.html
adica dai un sist audio f bun pe unu care nu stii cum se aude si cat e de fiabil? ... io unu nu .. mai bine iau un tv cu reciver si navi decat asa ceva .
masini
02-01-2010, 03:19 PM
Da de unde stii ca nu e bun. Eu am unul si sunt foarte multumit. Ala vechi il poti vinde.
Desi nu privesc chestiunea asta ca "tuning" am postat aici ca sa nu mai deschid alt topic. Vreau sa-mi cumpar jante de aliaj pentru cauciucurile de vara pe Avensis clasic. Jantele originale sunt acum cu cauciucurile de iarna. Vazand tratamentul la care sunt supuse atat jantele cat si cauciucurile in timpul schimbarii, nu mai vreau sa repet operatiunea. Despre varianta "tabla" nu vreau sa vorbesc aici.
Intrucat jantele originale nu ma dau pe spate m-am gandit sa le las pentru iarna si sa le folosesc cele noi pentru vara. Daca arata si mai "sexy" cu atat mai bine.La asta se refera intrebarea mea...ce fel de jante credeti ca ar arata mai bine pe Avensis clasic? Bugetul meu de criza(cu bani imprumutati :D)se limiteaza cam la 1200-1300 lei. La acesti bani, cautand pe diverse site-uri, am gasit trei variante posibile(6.5 16"):
Rial Campo
Rial Milano
Enzo H
Fiecare din ele costa cam 3 milioane bucata. Avantajul in cazul Rial Campo e ca exista cu ET 45(original), celelalte doua avand ET 38(care am inteles ca e in limite normale, roata e cu 7 mm iesita mai inafara).
1. M-ar interesa opinia voastra estetica referitoare la cele trei jante. Puteti vizita configuratoarele Rial si Enzo, insa mie nu mi se par suficient de edificatoare. Am vazut Campo pe un Mondeo in Cluj si nu arata rau. EnzoH am vazut pe o Octavia si la fel, arata bine. Milano n-am vazut deloc si parca nici nu ar merge foarte bine, nu stiu ce sa zic.
2. Se potrivesc piulitele originale si la astfel de jante?
3. Daca aveti alte sugestii (marci, modele) la scoruri decente...
Mersi.
2. Jantele parca vin cu piulitele lor ...
din ce ai pus tu, eu as alege-o pe a treia
Legionaru'
31-03-2010, 09:09 AM
Daca masina e gri inchis (1G3) as merge pe cele din mijloc.
Daca nu, ultimul model.
LittleM@n
31-03-2010, 09:40 AM
a doua sau a treia, dar sincer, la banuti redusi, merg foarte bine si replicile, sau, de ce nu, sh :)
razzmatazz
31-03-2010, 09:44 AM
milanooooo
Multumesc de impresii, masina e neagra. Ca sa nu ne mai suprasolicitam imaginatia am atasat si pozele din configurator. Va rog sa va dati cu parerea. In poze nu arata chiar oribil nici una, insa in realitate, cine stie...
gabi-BT
31-03-2010, 10:43 AM
Alea din mijloc arata bestial :thumbsup:
Hm, impartite pareri...
Am avea deocamdata ceva de genul Campo - Milano - Enzo 0-3-3 voturi. Enzo e cu 5 spite, imi place ca arata mai mult "disc". Campo nu place nimanui?
L.E.: Am gasit mai demult niste jante Monte Fiore care imi plac la nebunie si cred ca ar merge de minune: "Sanremo" si "Monte Carlo".
http://www.montefiorewheels.com/Wheel.aspx
Pretul e de 1350 lei pe set. Problema e ca jantele au latimea de 7 inch si ET 37. Asta fata de original (6.5" si ET 45) determina urmatoarele diferente:
Inner Clearance:2mm MORE(the inside of the wheel to the strut housing)
Outer Position: EXTEND an extra 14mm(position of the outside edge of the wheel)
Nu e prea solicitant pentru anumite componente? Sau sa frece cauciucul pe exterior(intreb si eu)?
bog_dee
31-03-2010, 11:44 AM
Milano sau Enzo .. Campo nu-mi plac cum arata
Personal as cumpara Milano, protejeaza mai mult din disc, etrieri.
Caline, daca vrei sa iasa in evidenta discul de frana, atunci vopseste etrierii in rosu sau galben (pentru genti Enzo).
P.S. Asteptam sa le prezinti la urmatoare intalnire. :th_salute:
Bogdan
LittleM@n
31-03-2010, 04:34 PM
...Problema e ca jantele au latimea de 7 inch si ET 37. Asta fata de original (6.5" si ET 45) determina urmatoarele diferente:
Inner Clearance:2mm MORE(the inside of the wheel to the strut housing)
Outer Position: EXTEND an extra 14mm(position of the outside edge of the wheel)
Nu e prea solicitant pentru anumite componente? Sau sa frece cauciucul pe exterior(intreb si eu)?
7J merge perfect; din ce tin minte, pe Ave incap ca si latime pana la 8J (nu mai stiu exact ET-ul, dar cred e in jur de 40).
Caline, daca vrei sa iasa in evidenta discul de frana, atunci vopseste etrierii in rosu sau galben (pentru genti Enzo).
Dar pentru genti Louis Vuitton ce fel de culoare ar merge la etriere? :lol:
Oestereich
31-03-2010, 05:02 PM
7J merge perfect; din ce tin minte, pe Ave incap ca si latime pana la 8J (nu mai stiu exact ET-ul, dar cred e in jur de 40).
Roz bombon cu stelute negre ;)
bog_dee
31-03-2010, 07:12 PM
Mea culpa :worthy:
Dau o bere cand veniti la intalnirea de la Cluj :D
L.E. Oricum o greseala in cele 146 posturi anterioare.. e bine zic eu.. sa ma apuc sa caut la cei 2 ce mi-au sarit in cap ? ;)
LittleM@n
31-03-2010, 08:13 PM
Cu genti nu gasesti sigur :D
Dar la altele...iarasi gasesti sigur, cel putin la mine; dar na, daca nici la masini, noi care suntem pasionati, nu ne pricepem, de la restul nu mai am nici o pretentie :lol:
:respect: '_dee
Oestereich
31-03-2010, 08:56 PM
L.E. Oricum o greseala in cele 146 posturi anterioare.. e bine zic eu.. sa ma apuc sa caut la cei 2 ce mi-au sarit in cap ? ;)
:biggrin::respect::biggrin:
Dai tu berea si noi o platim ;)
bog_dee
01-04-2010, 07:52 AM
:biggrin::respect::biggrin:
Dai tu berea si noi o platim ;)
Bine.. va asteptam la cluj cand isi prezinta Calin (Nfs) "JENTILE" :thumbsup: si berea-i din partea localnicilor..
P.S. Gata cu off-topicul din partea mea :th_salute:
Apropo de tuning...
uXYh9dCNlmY
Unele-s ok, dar pe la 1:57 - 2:00 apare unul cu moaca de BMW :mad:.
Radikl
12-04-2010, 09:51 PM
salut!
uite si ceva de la mine...acesta mi s-a parut cel mai reusit din ce am vazut pana acum!
am gasit si bari pe la 38 de milioane dar sincer nu merita ii schimba aspectul!cu ce as fi de acord este grila aceea de la TTE si eleronul pus de Maniaku care l-am achizitionat!arata bine pe masina!acum urmeaza sa ii fac niste ploape si sa imi cumpar grila aceea!Nu merita ceva visibil!daca vrei siteul cu barile si pragurile uitel aici:http://www.magnatuning.ro/en/
succes!
N-am prea inteles...ti-ai cumparat eleron? L-ai si montat? Si Maniaku la fel? Ca n-am vazut sa fi postat el vreo poza cu eleron pe masina. De unde cumperi si cine monteaza eleronul asta? Si eu zic ca arata bine.
Radikl
16-04-2010, 10:43 PM
http://www.club-toyota.ro/forum/attachment.php?attachmentid=614&d=1181988321
asta e eleronul pe care il am montat si vine bine pe masina...l-am luat de la ausbourg si l'am montat la o firma care se ocupa cu tablarie
daca te uiti pe prima pagina vezi pozele puse de Maniaku
Mycutzu
17-04-2010, 10:19 PM
de unde l-ai cumparat si cat ai dat pe el?
Radikl
18-04-2010, 01:03 AM
de la ausburg care il aduc de la tte in cutie de la toyota el e vreo 15 milioane daca nu gresesc maine caut factura si it spun exact
Mea culpa :worthy:
Dau o bere cand veniti la intalnirea de la Cluj :D
ce intalnire la Cluj? despre ce-i vb? :)) banuiesc eu....dar... sunt interesat sa iau parte si eu la aceste... reuniuni de posesori avensis! :worthy:
:coolspeak:
MariusA
19-04-2010, 02:26 PM
Salutare,
referitor la tunning... nu cred ca se pot face multe la Avensis (asta ca sa nu cadem in "penibil")...
eu mi-am pus pe masina niste jante Tomason (TN6) de 19", gume 235/35/R19, evacuare Remus (nu foarte "zgomotoasa"), folie pe luneta si geamurile spate (5%) si geamurile fata (73%), si ma bate gandu sa-mi iau si grila de la TTE.... (si poate si un CIP mic) :biggrin::biggrin::biggrin:
bog_dee
19-04-2010, 04:06 PM
ce intalnire la Cluj? despre ce-i vb? :)) banuiesc eu....dar... sunt interesat sa iau parte si eu la aceste... reuniuni de posesori avensis! :worthy:
:coolspeak:
vezi aici (http://club-toyota.ro/forum/showthread.php?p=53540#post53540) :thumbsup:
MariusA
19-04-2010, 07:18 PM
O poza, ceva?
am pus mai sus...:respect:
People have spoken...respectand numarul de voturi, am comandat jantele Rial Milano. Ieri au ajuns, sper sa le montez saptamana asta si sa fac niste poze. In cutii sunt foarte frumoase, abia astept sa vad cum arata pe masina. Pret total: 1196 lei (jante, inele de centrare, piulite).
@MariusA: nu se simte pierdere de performanta cu jante asa mari?
MariusA
21-04-2010, 12:06 PM
225 km/h ... cam asta este "performanta" acestor jante...:harhar:
singura problema este consumul mai ridicat (cam cu 2l/100km) si drumurile din Romania (Bucuresti :crybaby:)
Nu la viteza maxima ma refeream ci la acceleratie in primul rand. O pierdere exista fara indoiala, insa daca e semnificativa/deranjanta sau nu, asta-i alta poveste. Daca de exemplu e o pierdere de 0.5 s de la 0-100 km/h banuiesc ca nu se simte si efectul estetic merita schimbarea.
A larger wheel will result in slower acceleration and higher top speed if the engine has enough power. If not, at least the top speeds in each gear but the last will be higher.
Bigger wheels will put more stress on the brakes. The brakes will apply a force to the shaft, which has a certain diameter. Larger wheels means a larger ratio of outside wheel diameter to shaft diameter, meaning the brakes (and accelerator for that matter) are at a larger mechanical disadvantage. They will have to work harder, generating more brake heat and using more fuel.
MariusA
21-04-2010, 02:14 PM
:worthy: am vrut sa ma laud si eu un pic cu ce poate "avensica" mea ...:respect:
iar in ceea ce priveste partea cu acceleratia si frana nu este nimic sesizabil... oricum prin bucuresti nu prea reusesc sa-i dau treapta IV atat din cauza aglomeratiei din trafic cat si din cauza gropilor...
aceste jante au fost mai mult un moft + ca le-am luat la un pret foarte bun...
Advanti
25-04-2010, 01:10 AM
eu am o toyota avensis 2006 anterior facelift 2.2 D-4D 150cp care merge foarte foarte bine.p autostrada prind cu ea 240 fara probleme.am grila schimbata am eleron mare cu stop am jante si nam avut nici o problema cu ea
Jantele Rial Milano montate pe masina...ma declar multumit! Poze: http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=2215
Mycutzu
28-05-2010, 11:51 PM
de unde as putea lua si eu un eleron d Avensis? mi se pare cam mult 15mil acela d la ausbourg..alte pareri?
Mycutzu
13-06-2010, 08:39 PM
as vrea sa stiu si eu daca stie cineva de unde pot cumpara si eu pachet de veche pentru avensis... are cineva pe aici?
LittleM@n
14-06-2010, 01:55 AM
Mycutzu, nu te supara pe mine, dar parca scrii din 2 in paispe, si chiar nu se intelege. Ce inseamna pachet de veche?
Mycutzu
20-06-2010, 04:33 PM
am auzit cineva care are un audi.... adica dupa ce iese din masina si o incuie stau proiectoarele aprinse timp de 1minut sau ceva de genu...
Legionaru'
20-06-2010, 06:17 PM
Probabil a vrut sa zica "pachet de veghe", adica functia comming home-leaving home.
Radikl
20-06-2010, 10:57 PM
Mycutzu eleron mai ieftin in Romania nu cred ca gasesti,ceva mai ieftin gasesti in Germania.
Mycutzu
21-06-2010, 07:53 AM
Mycutzu eleron mai ieftin in Romania nu cred ca gasesti,ceva mai ieftin gasesti in Germania.
nu se merita sa dai 15mil pe el... iesi mai ieftin daca te duci la o firma de tuning sa-ti faca unu la fel ca ala
BlackPirat3
30-08-2010, 12:58 PM
Cine imi poate da si mie niste informatii despre unde as putea gasi elemente pentru tuning exterior la un avensis( ex. grilajul, spoiler, pleoape, etc.):wink:
Cine imi poate da si mie niste informatii despre unde as putea gasi elemente pentru tuning exterior la un avensis( ex. grilajul, spoiler, pleoape, etc.):wink:
De ce vrei s-o strici?! :respect: glumeam, fireste!
eu mi-am upgradat doar partea de entertainment la interior: car dvd, boxe + statie + subwoofer Magnat. de la autogadget.
pe la exterior nu m-as indura sa ma bag, mai ales ca nu prea am incredere in meseriasii nostrii.. sau, in orice caz, sunt greu de gasit cei care se pricep cu adevarat. :toast:
Mycutzu
01-09-2010, 06:27 PM
Ce ziceti de tuningul acesta?
Mycutzu
11-09-2010, 10:43 PM
Ce ziceti de asa ceva?
pai.. primele 2 =Photoshop
a 3a = noul avensis
a 4a =nu "ma dapespate"
vazusem undeva niste kituri mult mai interesante, cred ca pe celalalt site romanesc dedicat clubberilor toyota...
Ce ziceti de asa ceva?
grila fata mi se pare a fi facuta pe calculator... uitati-va la fagure...
daca mainsel,insemna ca cel ce a facut tuningul nu l-a facut perfect ptr ca se observa niste imperfectiuni....
iar apropos de grila fata, am vazut ceva mult mai reusit in catalogulToyota ptr tuning.. so...:)
mi s-ar pare mai interesant ceva original.
intr-o zi, uitandu-ma la capota, ma gandeam la posibilitatea de tuning in zona delimitata cu rosu (vezi attach)
7307
ar duce spre Audi, recunosc. Dar.. why not?!
grila fata mi se pare a fi facuta pe calculator... Uitati-va la fagure...
Daca mainsel,insemna ca cel ce a facut tuningul nu l-a facut perfect ptr ca se observa niste imperfectiuni....
Iar apropos de grila fata, am vazut ceva mult mai reusit in catalogultoyota ptr tuning.. So...:)
mi s-ar pare mai interesant ceva original.
Intr-o zi, uitandu-ma la capota, ma gandeam la posibilitatea de tuning in zona delimitata cu rosu (vezi attach)
7307
ar duce spre audi, recunosc. Dar.. Why not?!
7308
7309
7310
CE ZICETI DE CREATIA ASTA IN PHOTOSHOP?
am creat-o in 5 min dintr-o grila audi si TOYOTA DEVIL LOGO...:thumbsup:
nu dati cu pietre! :) :respect:
7311
Ce ziceti de asa ceva?
7312
la genul acesta de grila ma refeream....
7313
http://www.magnatuning.ro/ro/products/498/Avensis
watch and learn! :respect:
ce ziceti de tuningul acesta?
7314
7315
mai vazusem undeva un tuning de interior cu o combinatie de piele in culori rosu - negru... stiu ca-mi placuse.. dra n-am mai gasit foto! :crybaby:
Mycutzu
12-09-2010, 12:55 AM
7312
la genul acesta de grila ma refeream....
Grila accea este draguta dar eu vreau sa dispara sigla de toyota:D tuningul acela este facut in photoshop... asa as dorii eu sa o fac :D
Radikl
04-11-2010, 11:24 PM
Pentru BlackPirat3,pleoape nu ai sa gasesti gata facute doar daca sti pe cineva care lucra in fibra de sticla,asa am facut si eu la a mea.
Sau vezi mai multe pe prezentarea mea:http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?t=2657